Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Trezirea conştiinţei civice a poporului român

Descoperirea sensului, a rostului nostru pe această lume poate fi asemănată cu o lucrare arheologică, o acţiune îndelungată de a descoperi şi de a aduce la lumină comorile pe care le purtăm în fiinţa noastră.
La început nu ştim exact ce căutăm şi nici unde să căutăm. Această îndoială şi neştiinţă ne poate cauza stări de suferinţă sau neîmplinire. Cealaltă alternativă însă, aceea de a nu căuta e mult mai rea. Ea are drept consecinţă o viaţă superficială, o viaţă în care nu ne cunoaştem pe noi înşine, în care suntem străini faţă de noi.
Şi dacă nu ne cunoaştem pe noi, cum ne-am putea aştepta să-i cunoaştem şi să comunicăm cu ceilalţi? Iată de ce descoperirea menirii sau a destinului nostru spiritual nu ne priveşte numai pe noi.
Fără să descoperim calităţile, talentele şi înzestrările caracteristice fiinţei noastre, cum ne-am putea găsi împlinirea, bucuria în ceea ce facem? Viaţa noastră ar fi seacă, searbădă, lipsită de sens, ratată. O formă de minciună, de ipocrizie.
Adevărata descoperire de sine, adevărata descoperire a menirii spirituale apare numai în prezenţa lui Dumnezeu. Numai atunci când îl căutăm pe Dumnezeu ne vom regăsi cu adevărat pe noi înşine.
Dimpotrivă, dacă încercăm să ne descoperim pe noi înşine în afara lui Dumnezeu, aceasta ne va conduce fără nicio îndoială la o identitate greşită, la o identificare greşită cu ceea ce de fapt nu suntem.

Profesorul de yoga Nicolae Catrina, fost preşedinte MISA, trăieşte de peste 8 ani în exil.
Despre dificultăţile de a practica yoga sub îndrumarea lui Gregorian Bivolaru în comunism, despre continuarea opresiunii yoghine în aşa zisa democraţie şi despre trezirea conştiinţei civice a poporului român.
 http://misatv.ro/cu-cartile-pe-fata-2-continuarea-opresiunii-yoghine-asa-zisa-democratie-si-trezirea-constiintei-civice-poporului-roman/
http://misatv.ro/ganduri-si-idei-inspiratoare-cu-privire-la-menirea-noastra-spirituala-si-la-sensul-esential-al-vietii/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com