luni, 5 noiembrie 2012

SINGURA CALE PERFECTA este CALEA TA

Urmeaza-ti calea – CALEA TA
Primul pas al trezirii este dorinta constienta de a evolua, dorinta ce apare deseori sub forma intrebarii : “Cine sunt eu?” Alteori intrebarea e “Care e menirea mea pe Pamant?” sau pur si simplu… “De ce a aparut aceasta problema in viata mea…Care e cauza si cum pot s-o rezolv?” Prin astfel de intrebari depasim perspectiva acuzatorului, a celui ce aflat in intuneric, cauta vinovati in ceilalti, in Dumnezeu, ori pur si simplu afirma nonsalant si pueril ca… “Asa e viata… nedreapta!”
 Primul pas catre SINE il facem toti singuri. 
Intrebarile si dorinta de a afla un raspuns apar in suflet, iesind parca din valtoarea vietii intr-un moment de tensiune a destinului si se concretizeaza in ganduri clare, in intrebari potrivite, intr-un moment de liniste, moment al tau… petrecut cu tine insuti. Apoi incepe cautarea, cautarea unei cai de urmat. Intai in gand, apoi in sentimente si emotii ce au ca efect stari de bine, sperante, asezonata cu alte intrebari mai profunde, si apoi in cautari certe, cautarea certa a unei cai de urmat. In acest moment al vietii omul se afla la o intersectie, pentru ca pur si simplu caile spre trezirea sinelui sunt multe, accesibile, pline de promisiuni binefacatoare. Orice cale pare la un moment dat preferabila alteia, buna, perfecta, insa trebuie sa stii ca SINGURA CALE PERFECTA este CALEA TA.
Ce vreau sa spun cu asta? Vreau sa spun ca nu orice cale e potrivita pentru orice suflet.Adevar constatat personal. Personalitatea umana, aptitudinile, karma, mediul, problema ce se cere rezolvata, ori invatatorul spiritual sau scoala aleasa, chiar daca sunt bune in sine, nu sunt la fel de bune – cititi potrivite – pentru toti oamenii.
 Pentru unii preferabil e reiki, pentru altii yoga, insa atentie, yoga este de multe tipuri, pentru alii poate fi preferabila calea bisericii, pentru altii meditatia, si aici putem vorbi de diverse feluri de meditatie, pentru altii programarea neurolingvistica, discutiile cu un psiholog, audierea de cursuri spirituale, citirea de carti sau psihologia. Exista si combinatii, insa si acestea necesita POTRIVIREA PERFECTA, altfel spus, trebuie sa se armonizeze intre ele. Pentru a REUSI, pentru a te simti bine trebuie sa iti alegi CALEA TA. Deseori poti porni pe o cale, care chiar daca e o cale, nu este calea ta. Acest lucru te va face nelinistit, nemultumit, te vei rataci in cautari, vei spune ca nimeni nu detine raspunsul la problemele vietii, ori ca raspunsul e partial si/sau nesafistacator.
In realitate lucrurile nu sunt de loc asa. Fiecare cale are menirea de a ajuta omul sa evolueze, sa isi rezolve problemele vietii, sa se apropie de Dumnezeu. Insa fiecare vorbeste in limbajul sau, iar limbajul acela trebuie sa fie si limbajul sufletului celui ce urmeaza calea.  Daca mergi pe calea nepotrivita, nu este o nenorocire, insa ceea ce vei pierde nu este cunosterea oferita oricum de acea cale, ci TIMPUL, timpul tau pretios in care te poti apropia de reusita – intalnirea cu sinele. Ceea ce castigi, este o experienta, o lectie de viata. Important este sa extragi invatatura potrivita din ea. Nicidecum sa clachezi, crezand ca nimic nu te ajuta.
Iata in linii mari diferenta intre cai: 
Calea bisericii – cere multa smerenie, cere rabdare, cere credinta oarba in ritualurile religioase si in puterea preotului. E o cale ce apeleaza la ajutorul sfintilor, o cale care pune omul in pozitia celui ce primeste, accepta un ritual. E o cale ce ajuta celor ce cred cu putere in ea, ca orice cale de altfel. E o cale ce necesita credinta in persoana unui avatar-maestru atotcunoscator si atot puternic, precum Iisus, Krishna, Buddha. Daca il poti vedea viu, adevarat, prezent langa tine si in inima ta, chiar si dincolo de ritual, atunci aceasta e calea ta potrivita. 
Calea reiki – cere credinta absoluta in magie, in lumea nevazutelor, in ingeri, in puterea simbolurilor – simbol = a unifica – ce unifica practicantul cu energia ki, ce da acces la simbol. Cere imaginatie, blindete, daruire. Pune omul in pozitia celui ce da, ce ofera ceva, folosind o conventie tainica, o intelegere a lui cu Universul cu care acum el stie a comunica. Trebuie sa crezi in conexiunea dintre lucrurile aflate in univers, in puterea energetica din lucruri si fiinte, si in inspiratia divina a primului om ce a primit reiki - Mikao Usui. 
Calea yoga – cere multa vointa, cere disciplina, credinta infinita in puterea interioara a omului. Acceptarea faptului ca avem in noi, in trup porti catre divinitate – chakrele – ca avem canale energetice de a ne reuni cu EA. Cere rabdare, efort fizic, psihic si intelectual si ofera rezultate pe masura. Putere energetica a omului creste, prin trezirea Dumnezeului interior. Foloseste increderea in fortele proprii si in existenta divinului din noi, pe care astfel il accesam.
 Calea meditatiei – cere imaginatie, putere de vizualizare, ritmicitate, deoarece ritualirile trebuie facute intr-un ritm continuu, altfel spus punctual – in fiece seara, diminieata, ori… ora aleasa. Cere multa creativitate si incredere in puterea visarii, in puterea culorilor, a imaginilor. Cere un fel de simplitate, credinta ca avem in noi magicianul creator, ca suntem in comuniune cu divinitatea pe care o accesam foarte simplu si fara efort, ca putem comunica cu EA prin gand si imagistica. Cere credinta in existenta hologramei si in puterea de a lucra individual cu ea. Pentru cei rationali par preferabile alte cai cum ar fi – psihologia, programarea neuroligvistiva, seminariile de autodezvoltare.  Pentru cei sentimentali preferabile sunt caile inimii, a folosirii emotiilor, a darurii personale si/sau pur si simplu a vorbirii cu Dumnezeu. 
 CALEA IUBIRII – comuna tuturor celorlalte, necesara intotdeauna, si uneori suficienta. Suficienta intr-atat incat urmarea unei scoli speciale precum yoga, reiki, meditatia, nu mai e necesara daca persoana nu este menita sa fie maestru spiritual. Iubirea deschide toate portile vietii. Trebuie insa sa tinem cont de faptul ca iubirea chiar daca la nivel universal-spiritual e UNA, e inteleasa in mod diferit in functie de nivelul spiritual – adica nivelul de constiinta al fiecaruia la un moment dat, datorita acestui fapt, fiecare o poate manifesta in mod diferit, iar mesajul ei poate fi perceput diferit tot in functie de nivelul spiritual al celui caruia ii este adresat.
Pe scurt CALEA IUBIRII implica:
- bunavointa, empatia, blandetea;
- non judecarea semenilor si a propriei persoane, iertarea si autoiertarea;
- daruirea si ajutorul acordat fiintelor si respectul fata de sine;
- sinceritatea, tacerea cand e necesara, cuvantul cand e necesar;
- comunicarea si atingerea, imbratisarea cand e necesara;
- gandirea pozitiva, non regretarea trecutului, detasarea de rau;
- autocunoasterea, analiza psihologica si/sau spirituala, dorinta de a-L cunoaste si intelege pe Creator si legile Sale. Si aplicarea si respectarea acestora.
Ceva necesar pentru toti este intotdeauna: 
- DORINTA de a-ti rezolva problema, fie ea si una de autocunoastere.
- IESIREA DIN ZONA DE CONFORT ce ne determina sa facem primul pas pe cale.
- INCREDEREA in calea aleasa.
- VOINTA de a o urma.
- PUTEREA de a o intelege.
- RABDAREA de a astepta rezultatele.
- SENTIMENTUL ca esti pe CALEA TA.
Lucrul cel mai important! 
Pentu ca nu poti merge la biserica urmand un ritual, daca te simti umilit sa stai in genunghi in fata unui preot, ori a icoanelor si ne intelegand sensul ritualui.
Nu poti face yoga, daca sufletul tau iti spune ca nu exercitiile te duc spre divinitate, ci ele sunt un pacat, ori sunt prea putin, ori sunt prea grele si nu-ti sunt deloc pe plac.
Nu poti face reiki daca nu crezi in puterea simbolurilor, daca nu accepti ca universul e holografic si totul e interconectat, si nu poti medita daca nu crezi in puterea ta interioara, in puterea sufletului tau, de a face el insusi conexiunea cu divinul fara intermediar, instantaneu si spontan.
 ATENTIE LA SENTIMENTUL INCEPATORULUI! 
Deseori poti alege o cale, insa sa nu te simti confortabil. Poti simti ca lucrurile stagneaza. Acest sentiment este uneori inselator, el apare aproape la toti incepatorii, el trebuie depasit si calea trebuie urmata, pana cand e inteleasa. Abia apoi poti spune daca te ajuta ori ba. In cazul in care inconfortul persista dupa cateva luni, atunci aceea nu este calea TA.
 SECRETUL este ca in cele din urma acea cale chiar daca nu te va ajuta in ceea ce doresti, daca esti perseverent TE VA DUCE PE CALEA TA, spre adevaratul tau mod de a intra in CONEXIUNE cu divinitatea. Pentru ca acea cale oricare ar fi ea, TE PLASEAZA PE DRUMUL CUNOASTEREII, iar acela oricare ar fi, te ajuta fii constient de ochii tai spirituali.
 POTI ALEGE MAI MULTE CAI? 
La inceput se poate intampla acest lucru, pentru ca orice CAUTARE este FIREASCA si deseori NECESARA. Insa in cele din urma scopul acestora este de a alege calea ta ce te pune in acord cu tine, cu SINELE SUPERIOR, sine ce se afla in mod cert in fiece om. Uneori poti “amesteca” caile, insa UNA va fi intotdeauna preferata, si cea mai datatoare de safisfactie spirituala.
 ROSTUL SI ROLUL INVATATORULUI SPIRITUAL 
Unii invatatori cunosc doar o cale, si o cunosc bine si e calea lor, si astfel ii pot indruma pe cei meniti sa mearga pe acea cale.
Altii desi prefera o cale, au gasit-o, e calea lor, cunosc datorita cautarilor proprii, mai multe cai spre lumina si astfel ei pot recomanda discipolului calea potrivita. Fie ca o urmeaza cu ei, fie ca ii trimit la altcineva.
Spiritele evoluate au aptitudini superioare, multa cunoastere si pot folosi in functie de adept orice cale, stiind din start care ii este acestuia potrivita, insa astfel de maestrii sunt rari.
 Dar… e bine sa stiti, e bine sa nu uitati cei ce stiti, un adevarat maestru niciodata nu iti va impune CALEA SA
Un adevarat maestru nu-ti va impune niciodata nici macar valorile sale spirituale, nu-ti va directiona viata substituindu-se liberului tau arbitru, pentru ca el stie ca acesta e cel mai de pret DAR DIVIN, indispensabil evolutiei fiintelor.
Un adevarat maestru te va conduce de cele mai multe ori direct, sau deseori INDIRECT spre propria ta cale, spre propria ta constiinta, spre propriul tau MAESTRU INTERIOR.

Carla von Vlad
sursa
http://www.lumeaspirituala.ro/calea.htm