sâmbătă, 1 martie 2014

"In iubire principalul este nu sa iei, ci sa dai." - Serghei N. Lazarev

Lazarev este un binecunoscut terapeut de origine rusa, a carei serie de volume “Diagnosticarea Karmei” a fost rezultatul unei lungi perioade de cercetare si terapie, a numeroase seminarii sustinute in colturile lumii. Lazarev impartaseste din experientele sale si ale pacientilor sai, si concluziile la care a ajuns mai apoi. El a incercat atunci sa identifice cauzele bolilor si a alcatuit un sistem propriu de diagnosticare pe care l-a imbunatatit de-alungul carierei.

S.N.Lazarev a început încă din tinereţe să practice, cu rezultate foarte bune, masajul bioenergetic. Parapsihologia şi medicina neconvenţională deveniseră o adevărată modă în Rusia anilor ´70, căreia nu i s-a sustras nici autorul cărţii de faţă. Au apărut într-un timp relativ scurt, foarte mulţi bioenergoterapeuţi care la prima vedere, făceau adevărate minuni. S.N.Lazarev s-a detaşat însă de toţi aceşti vindecători printr-un sistem original de abordare a metodelor medicinii neconvenţionale şi prin crearea unei teorii proprii privind utilizarea bioenergiei în terapie. Este vorba de fapt, nu doar de o simplă teorie ci de o descoperire senzaţională, cunoscută deja pe tot mapamondul şi care ar putea revoluţiona întreaga concepţie contemporană asupra diagnosticării şi tratării bolilor.

Aplicând „masajul” bioenergetic în tratarea pacienţilor săi, S.N.Lazarev a observat că boala de fapt nu se vindecă, ci migrează de la un organ la altul, lucru dovedit şi în cazul metodelor convenţionale de tratament la care recurge medicina contemporană „oficială”. De pildă, un pacient vindecat de ulcer gastric revine după aproximativ două luni cu o serioasă afecţiune renală, iar la şase săptămâni după vindecarea acesteia, pacientul se îmbolnăveşte de plămâni... Asemenea cazuri, întâlnite cu sutele în practica sa, îl duc pe S.N.Lazarev la concluzia că, acţionându-se asupra bolii, se acţionează doar asupra efectului, cauza rămânând, în continuare, neschimbată. Lazarev meditează îndelung la acest fenomen, studiază cu seriozitate textele medicale şi filozofice ale Orientului antic, pentru a ajunge în cele din urmă la conceptul dekarmă. Karma, noţiune preluată din filosofia orientală şi identificată de multe ori cu destinul, reprezintă în viziunea lui S.N.Lazarev, „un mecanism de răsplătire a faptelor pământeşti”. Cunoscând acest mecanism, (iar scopul cărţii acesta este), omul îşi poate ameliora starea de sănătate, dar şi destinul.
"Incepeti cu senzatia ca in fiecare secunda, tot ce este in jurul dumneavoastra poate disparea, ca omul drag va poate trada in orice clipa, poate pleca, va poate jigni sau poate muri, ca in fiecare secunda puteti muri dumneavoastra. Atunci, incetul cu incetul pretentiile dumneavoastra vor disparea, dar iubirea va ramane. Sentimentul dumneavoastra de iubire nu trebuie sa depinda de nimic. Lumea inconjuratoare si viata dumneavoastra nu sunt decat un motiv de iubire.
Soarele straluceste indiferent de atitudinea noastra fata de el.
La exterior poti sa te superi, sa te certi, sa disperi, asta nu-i de speriat. Important este ca sufletul, in interior, sa emane iubire. Este o arta pe care nu o deprinzi dintr-o data.
(…)
I: Ce inseamna in practica iubirea pentru Dumnezeu?
R: Uitati-va si dumneavoastra. Totul depinde de El. Dar Dumnezeu nu depinde de nimic. Dumnezeu este iubirea. imaginati-va ca iubiti un om si ca iubirea dumneavoastra nu poate fi influentata de nimic: nici de bani, nici de situatia familiala, nici de situatia sociala, nici de lipsa de talente, moralitate, si asa mai departe. Sa depinzi de ceva inseamna sa primesti. In iubire principalul este nu sa iei, ci sa dai. Daca dumneavoastra continuati sa iubiti un om care v-a tradat si v-a jignit, inseamna ca dumneavoastra iubiti in el pe Dumnezeu. Daca nu va temeti sa fiti sincer si in niciun fel de imprejurari nu atentati asupra sentimentului de iubire din suflet, va apropiati de Dumnezeu."



Serghei Nikolaevici Lazarev (n. 4 sept. 1952; http://www.lazarev.ru/ ) e un bioenergoterapeut rus contemporan. In cartile sale, explica in mod incontestabil, prin prisma experientei de vindecator, cauzele aparitiei bolilor. Explicatiile sale sunt in concordanta cu invataturile religioase.
Acest videoclip cuprinde concluziile din primele sale 11 volume.
Cateva idei despre karma:
In prezent, karma actioneaza de zeci de ori mai repede ca inainte, sustine Lazarev in prima sa carte, "Sistemul autoreglarii campurilor". In secolele anterioare, pedeapsa pentru o fapta rea venea in viata urmatoare. Acum insa vine dupa numai cativa ani.
Karma unui sfant se unea, in vechime, cu karma copilului ce-i purta numele. Astfel, copilul era protejat.
Aspiratia continua catre desavarsirea spirituala constituie cel mai eficient mecanism de blocare a karmei. Cainta modifica structurile karmice.
In timpul sedintei cu Lazarev, are loc o intensificare a tuturor proceselor karmice ale pacientului.
Pacientul care se agata sufleteste de terapeut, facand din el un tel ii preia "murdaria karmica", inmultind-o.
Pentru ca un copil sa nu preia din karma parintilor, trebuie sa-l iubeasca pe Dumnezeu mai mult decat pe parinti.
Copiii adoptati incep sa depinda de karma parintilor adoptivi.

Dupa ani de investigatii, Lazarev conchide ca bolile/accidentele si necazurile apar cand:
  1. Piramida de valori a persoanei respective e gresit alcatuita
  2. Persoana in cauza a pierdut din rezervele sale de iubire ( chi, qi, ki, energie )
Altfel spus, omul poate trai ferit de boli si necazuri atata timp cat are o piramida corecta de valori si qi-ul sau e in crestere. Aceste doua conditii trebuie indeplinite simultan.
  • Ce e o piramida corecta de valori ? O asemenea piramida are in varful ei iubirea fata de Dumnezeu. Atasamentele fata de familie, fata de profesie, fata de ideea de corectitudine si dreptate, fata de valorile intelectuale, fata de relatii, fata de spiritualitate, fata de destinul fericit, fata de viata si dorinte trebuie sa ocupe locurile urmatoare. Problemele oamenilor deriva din faptul ca au pus valorile omenesti mai presus decat dragostea fata de Dumnezeu.
  • Boala si necazurile constituie un sprijin in procesul de regasire a Divinitatii si dispar la scurt timp dupa reorientarea bolnavului.
  • Dupa o perioada de pierdere a iubirii (chi-ului), omului i se ofera o purificare prin umilinta. Daca omul accepta umilinta, lucrurile se opresc aici. Daca nu o accepta, i se ofera, dupa un timp nu prea lung, o purificare prin boala.
  • In civilizatia noastra, purificarea prin boala e acceptata mai des decat purificarea prin umilinta.
  • Acceptarea purificarii trebuie sa fie de substanta. La suprafata, omul se poate enerva, samd dar, daca in adancul sufletului accepta purificarea, e salvat.
  • Omul care are sentimentul dreptatii interioare vede in jur numai vinovati. Acestia sunt, de obicei, rudele. In continuare, fireste, doreste sa-i pedepseasca pe vinovati. 
  • "sentimentul ca avem mereu dreptate este incompatibil cu iubirea."
  • O familie armonioasa e cea in care tatal limiteaza si pedepseste, iar mama iubeste, mangaie, sprijina.
  • Parintii care nu respecta legile morale isi distrug asfel urmasii, oricat sprijin le-ar acorda in plan material.
  • Lazarev a intalnit mai multe cazuri de parinti tineri, frumosi, realizati din punct de vedere profesional si social, parinti al caror copil era grav bolnav. Mandria parintilor de a fi ajuns "la varf" prin merite proprii (si nu cu sprijinul lui Dumnezeu) are un efect destructiv asupra sanatatii copilului. Parintii aroganti au copii bolnavi (eventual, cu nanism).
  • Un copil e corect educat daca, de mic, e invatat sa arate compasiune fata de parinti si capata reflexul de a-i ajuta. 
Carti de Serghei Nikolaevici Lazarev:
http://www.librariaeminescu.ro/autor/822/Serghei-Nikolaevici-Lazarev




 surse
http://fymaaa.blogspot.ro/2012/07/sn-lazarev-progres-in-planul-logicii.html
http://nemuritoareaderand.wordpress.com/2013/10/02/lazarev-iubirea/
http://fymaaa.blogspot.ro/2011/02/serghei-nikolaevici-lazarev-4022011.html