joi, 31 mai 2012

"Farmacia verde" = Flora spontana

Cannabis sativa si cannabis indica (marijuana) are o istorie lunga si distinsa ca si planta medicinala. Primele inregistrari despre utilizarea in scop medical a marijuanei s-au facut in timpul imparatului Chinez Shen-nung in 2737 B. C. Totusi multe culturi au recunoscut beneficiile terapeutice ale cannabisului. Printre acestea se numara India, Persia, Asiria, Grecia, Africa, America de Sud, Turcia si Egiptul.
In ceea ce privesete medicina occidentala tratamentele pe baza de cannabis au atins apogeul in secolul 19. La sfarsitul anului 1830 Dr. William B. O'Shaughnessy , un medic englez care lucra la Colegiul medical din Calcutta, a aflat despre cannabis si a inceput sa experimenteze diferite preparate pe baza de cannabis. Acesta a constatat ca medicamentul este sigur si eficient in tratarea turbarii, epilepsiei si tetanusului.
Publicarea in 1839 a unui articol de 40 de pagini despre capacitatile curative ale cannabisului a marcat inceputul unei perioade de studiu amanuntit atat in Europa cat si in America. Au fost publicate peste 100 de articole si medici importanti perecum J. R. Reynolds, medicul personal al reginei Victoria au studiat cannabisul, Reynolds declarand ca acesta este unul dintre cele mai aficiente medicamente impotriva durerii.
Spre sfarsitul secolului, cannabis-ul a inceput sa fie din ce in ce mai rar folosit, deoarece era greu de stocat si preparatele aveau efecte diferite. Pe masura ce noi medicamente au fost descoperite la inceputul anilor 1900, cannabisul nu a mai fost atat de folosit insa putea fi procurat cu reteta sau in preparate medicale.
In 1937 in SUA s-a promulgat Taxa Marijuana, care avea drept scop interzicerea folosirii marijuanei la scara larga, taxa care a reusit sa interzica doar folosirea ei ca medicament. Cultivatorii trebuiau sa respecte reguli stricte, lucru care facea productia cannabisului neprofitabila. Pe masura ce noi medicamente sintetice au captat atentia, cannabisul a fost uitat si in anul 1942, Biroul Federal de Narcotice a reusit sa obtina scoaterea acestuia de pe lista de medicamante a farmaciilor din SUA.
In anii 70 cannabis-ul a fost „redescoperit” ca substanta medicala. Studii controlate au demonstrat calitatile terapeutice in cazul efectelor secundare ale chimioterapeiei pentru cancer, glucomu-ului etc. Insa reglementarile federale ingreuneaza cercetarile cu cannabis , astfel aplicatiile terapeutice promitatoare din multe zone precum astmul, SIDA, epilepsia, incetinirea dezvoltarii tumorilor , boli mentale, etc. au primit foarte putina atentie sau chiar deloc.
Cancerul si SIDA sunt problemele cele mai importante ale secolului nostru. Adesea chimioterapia in cazul cancerului poate prelungi viata unei persoane cativa ani. Insa acest tratament provoaca efecte secundare precum greata si voma. Oemenii bolnavi de SIDA experimenteaza si ei aceste probleme care pot duce la inanitie. Cercetarile au demonstrat abilitatile cannabisului in a reduce (sau elimina) greata, si senzatia de voma asociate cu chimioterapia, si in acelasi timp creste pofta de mancare. Astfel se obtin doua tipuri de beneficii: pacientul reuseste sa retina mancarea si astfel sa pastreze forta corporala si in al doilea rand poate sa suporte tratamentul care ii poate prelungi viata. Cu toate acestea toate incercarile de a legaliza folosirea marijuanei in scopuri curative in SUA au fost stopate de catre DEA.


In coltul din partea stanga a ecranului exista buton de selectie a limbii, *inclusiv romana*.
(din acel buton se deschide o fereastra mica cu un cursor negru. Glisati acel cursor pana ajungeti la limba dorita).


Canabisul e periculos, dar nu pentru corpul uman, ci pentru marile companii Marijuana e periculoasa, e adevarat, dar nu pentru corpul sau mintea umana, ci pentru companiile petroliere, pentru industriile chimice, de alcool si de tutun. Afaceri uriase, in care se invart milioane de dolari si putere, au ascuns adevarul de ochii publicului.
Daca s-ar afla faptul ca acest canabis ar putea fi folosit in produse comerciale, acest lucru ar crea o adevarata bomba atomica la scara industriala! Intreprinzatorii n-au fost invatati niciodata despre potentialul extraordinar al canabisului, pentru ca cei foarte bogati au conspirat pentru a oferi dezinformari asupra publicului cu privire la aceasta planta care, daca ar fi folosita in mod corespunzator, ar ruina marile companii din domeniile mai sus mentionate.

Conspiratia DuPont impotriva canepei
In anul 1937, marea corporatie petrochimica DuPont si-a patentat procesul fabricarii plasticului din petrol si carbune. Raportul anual al companiei le-a recomandat actionarilor sai sa investeasca in noua sa divizie petrochimica. Produse sintetice ca materialele plastice, celofanul, celuloidul, nylonul etc., puteau fi realizate din petrol. Industria naturala a canepei ar fi ruinat afacerile DuPont cu peste 80%.
Cine credeti ca era un investitor important al companiei DuPont? Andrew Mellon (1855-1937), care a devenit Ministrul Finantelor pe timpul presedintiei lui Hoover. Mellon l-a numit pe Harry J. Anslinger, nepotul sau, la conducerea Biroului Federal de Narcotice si Droguri Periculoase. Intentia era foarte clara: canepa trebuia sa fie declarata ilegala, intrucat ameninta afacerile de miliarde de dolari. Acesti oameni au introdus un cuvant mexican obscur „marihuana” pe care l-au „impins” in constiinta Americii.

Manipularea mass-mediei in privinta canepei
La sfarsitul anilor ’20 si in anii ’30, in ziarele americane a inceput o campanie care scotea in evidenta lucrurile groaznice privind marijuana. Pericolul marijuanei era prezentat in stirile de prima pagina. Cititorii au fost invatati ca marijuana era responsabila pentru toate de la accidentele de masina pana la pierderea moralitatii.
Filme ca „Reefer Madness” (Nebunia marijuanei) (1936), „Marihuana: Assassin of Youth” (Marijuana, asasinul tinerilor) (1935) si „Marihuana: The Devil’s Weed” (Marijuana, iarba diavolului) (1936) erau pelicule propagandistice, create de acesti industriasi pentru a inlatura un dusman. Scopul lor era acela de a castiga simpatia publicului, astfel incat sa poata fi adoptate legile anti-marijuana.
In anii 1930, oamenii erau foarte naivi, chiar la limita ignorantei. Masele erau ca oile, asteptand sa fie conduse de catre cei putini. Toate stirile prezentate in ziare, sau la radio, erau considerate a fi adevarate.
Pe 14 aprilie 1937, legea interzicerii marijuanei a fost introdusa in House Ways and Means Committee (comitet parlamentar din cadrul Congresului SUA), singurul comitet care poate introduce un proiect de lege in camera legislativa, fara a fi dezbatut de alte comitete. Presedintele acestui comitet era Robert Doughton, care era un apropiat al companiei DuPont. El s-a asigurat ca legea va trece prin Congres.
Dr. James Woodward, doctor si avocat, a depus marturie, mult mai tarziu, din partea Asociatiei Medicale Americane, ca motivul pentru care aceasta asociatie nu a denuntat legea interzicerii marijuanei mai devreme, a fost faptul ca ea tocmai descoperise ca marijuana era de fapt canepa.
In septembrie 1937 canepa a devenit ilegala. Cea mai folositoare recolta din lume a fost identificata cu un drog, iar de atunci, planeta noastra sufera. Congresul american a interzis canepa pentru ca i s-a spus ca ea este cel mai mare drog cauzator de violenta. Anslinger, seful Comisiei de droguri, a promovat ideea ca marijuana ii face pe consumatori sa se comporte extrem de violent. In anii ’50, sub amenintarea comunista din SUA, acelasi Anslinger a afirmat exact contrariul: marijuana te va linisti atat de mult, incat soldatii americani nu vor mai lupta deloc. Care e adevarul?

Canepa, planta minune
Canepa are o fibra de calitate mult superioara celei produse din lemn. Mult mai putine chimicale sunt necesare pentru a fabrica hartia din canepa, decat hartia produsa din lemn. Unui copac ii ia zeci de ani de zile pentru a ajunge la maturitate, pe cand canepei ii este destul un singur sezon.
Iata cateva din intrebuintarile pe care canepa le-ar putea aduce omenirii:
1) Toate materialele din plastic ar trebui realizate din ulei de samanta de canepa. Materialele plastice din canepa sunt biodegradabile. De-a lungul vietii lor, ele se descompun si nu fac rau mediului inconjurator. In schimb, materialele plastice facute din petrol ruineaza natura; ele nu sunt biodegradabile si fac mare rau planetei. Materialele plastice facute din canepa nu vor distruge ape curgatoare asa cum au facut DuPont sau alte corporatii.
2) Din canepa se pot face medicamente. Sa nu uitam ca in trecut, Asociatia Medicala Americana sprijinea tratamentele pe baza de canabis, care sunt mult mai naturale si mai putin nocive pentru organismul uman, decat medicamentele care se bazeaza pe compusi petrochimici.
Canepa ajuta la largirea arterelor, astfel incat sangele sa poata circula mai bine. De asemenea, canepa contine THC, un agent activ, care ajuta in bolile de astm si glaucom.
3) Canepa poate ajuta la combaterea foametei in lume. O multime de produse alimentare pot fi realizate din canepa. Semintele de canepa contin proteine naturale in cantitati mari. De asemenea, ele contin doi acizi grasi esentiali care ajuta curatarea trupului de colesterol. Acesti acizi grasi nu pot fi gasiti in alta parte in natura. 4) Din canepa se pot face haine durabile. Hainele realizate din canepa sunt extrem de durabile de-a lungul timpului. Dar in anumite state din SUA ca de exemplu in Kentucky, s-a ajuns la masuri extreme, ca de exemplu, purtarea hainelor facute din canepa fiind considerata o infractiune. Va imaginati sa fiti arestat pe strada pentru ca purtati blugi din canepa?

Spuneti NU manipularii marilor companii!
Lumea e nebuna…dar asta nu inseamna ca voi trebuie sa va alaturati nebuniei. Adunati-va si imprastiati vestea. Spuneti oamenilor, inclusiv copiilor vostri, adevarul. Folositi produsele din canepa. Eliminati cuvantul „marijuana” si ganditi-va la povestea care a fost creata. Luptati impotriva propagandei care a fost realizata doar pentru a-i favoriza pe cei bogati. Canepa trebuie sa fie utilizata in viitor, caci avem nevoie de o energie curata pentru a ne salva planeta.
Spalarea creierelor de catre marii producatori din industria petrochimica, a tutunului si a bauturilor alcoolice continua. Reclamele de la TV spun ca „daca cumparati marijuana, contribuiti la asasinate si la razboaiele dintre bande”. Ultimele reclame de la TV spun chiar ca „daca cumparati marijuana, sprijiniti terorismul!” Incredibil! O planta atat de minunata, cum este canepa, a devenit intre timp una de factura „terorista”. Atat de departe a ajuns manipularea.
Dar nu uitati cateva cifre foarte elocvente: 1/2 de milion de decese anual in lume se produc din cauza fumatului! 1/2 de milion de decese anual in lume se produc din cauza alcoolului! Dar nimeni n-a murit pana acum din cauza canabisului! Industria petrochimica a distrus natura, si nu folosirea canepei. Care sunt adevaratii ucigasi? Nu cumva alcoolul, tigarile, petrolul, chimicalele?
Prejudecata ca marijuana ar crea o stare apropiata starii de betie este una falsa. E adevarat ca marijuana te face sa simti ca timpul se scurge mai incet, si astfel poti deveni mai sensibil. Dar astfel, poti aprecia mai mult artele si poti deveni mai aproape de natura, starea acestea fiind total opusa starii de betie. Deci, din contra, devii mai constient.
In concluzie, motivul pentru care cultivarea canepei este considerata a fi ilegala si daunatoare, este faptul ca…miliardarii planetei doresc sa ramana in continuare miliardari, in detrimentul beneficiilor evidente care s-ar putea obtine din canepa!

Ar putea substanţele care se găsesc în marijuana să prevină sau chiar să vindece cancerul?
Ar putea proprietăţile regulatorii ale canabinoidelor să înlocuiască medicamentele, chimioterapia şi radiaţiile care fac un rău imens corpului uman? Oameni de ştiinţă de talie mondială din domeniul cercetării substanţelor canabinoide au făcut nişte descoperiri uluitoare, care pun într-o altă lumină un astfel de tratament. Acest documentar online subtitrat explică faptul că toţi oamenii se nasc cu o formă de substanţe canabinoide în corp şi că, atunci când consumăm canabinoide, cele două substanţe se combină, distrugând celulele canceroase fără a afecta sănătatea. Filmul documentar, narat de actorul Peter Coyote, naşte noi întrebări asupra viitorului medicinei.



surse
http://www.drknow.ro/petitie-online/legalizarea-marijuanei-medicinale/
http://stirileprotv.ro/exclusiv-online/bizar/mi-am-vindecat-copilul-de-2-ani-bolnav-de-cancer-cu-marijuana.html
http://antiiluzii.blogspot.com/2011/03/dar-daca-marijuana-vindecat-cancerul.html
http://antiiluzii.blogspot.com/2011/11/risipind-fumul-stiinta-canabisului.html
http://filmedocumentare.com/cannabisul-tratament-pentru-cancer/
http://lumsa101.wordpress.com/2012/03/03/aparent-cancerul-are-o-cura-uleiul-de-cannabis-indica/
http://www.ziare.com/articole/studiu+canabis+cancer
http://www.ziare.com/articole/consum+marijuana+cancer
http://www.culinar.ro/articole/farmacia-verde/calitatile-curative-ale-marijuanei/199/1322/
http://farmaciaverde.util21.ro/produs_6427_betisoare-hexago.html
http://www.ziarelive.ro/stiri/guvernul-elvetian-a-decis-sa-legalizeze-cultivarea-cannabisului.html
http://www.gazetanord-vest.ro/2011/10/25/dosare-penale-pentru-canepa-romaneasca/
http://planningoradea.blogspot.com/2011/05/ce-s-intamplat-cu-canepa-in-romania.html