Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

luni, 20 iunie 2011

Explorand timpul

Timpul... Fascinanta masura a dinamicii creatiei.. Vorbim mereu despre timp dar de putine ori contemplam fenomenul pentru a ii intelege misterele.. Si atunci cand o facem, simtim ca mai este ceva acolo, dincolo de intelegerea noastra. Realizam ca ale noastre cuvinte sunt insufuciente pentru a descrie ceea ce este timpul, in esenta lui. Atunci, pentru a realiza o incursiune in timp, este util sa folosim analogii, imagini si diverse unghiuri ale perspectivei. Ceea ce incearca sa contureze insemnarea de fata.

Holograma Creatiei


Sa ne imaginam un mic punct in eternul nimic.. Acolo este un mic vizor al lui Dumnezeu, care a hotarat sa priveasca in Interiorul sau etern si sa viseze propria Maretie in infinite aspecte ale Sale. Toate culorile, vibratiile, unghiurile de perspectiva, in infinite ramificatii, au fost condensate intr-un Vis Divin.. Visul era extraordinar de frumos si Dumnezeu isi admira Creatia cu dragoste.. Totusi, desi frumusetea era fara seaman, ceva lipsea.. Era ca un tablou frumos care, in nemiscarea lui, disparea la un moment dat din ochii privitorului.. Atunci, Dumnezeu a decis sa isi exploreze Creatia din Interior, proiectand aspecte ale Sale in Holograma Infinita, dandu-i astfel viata, dinamism si mister.. Aceasta deoarece, desi toate sunt cunoscute la nivel de Creator, infinitele ramificatii ale nivelului Experientei aduc mereu ceva nou si palpitant.

Si iata cum a aparut Spatiul si Timpul, Holograma creatiei desfasurata cu energia atentiei aspectelor lui Dumnezeu ce exploreaza Maretul Sine. Prin intermediul timpului, sufletele, copiii lui Dumnezeu exploreaza multiplele configuratii spatiale ale filmului Divin, precum o holograma complexa in mediul nostru fizic poate fi explorata modificand unghiul razei de referinta.

Niveluri temporale si dinamica timpului

Invataturile ezoterice vorbesc despre trei niveluri ale dimensiunii temporale, in functie de frecventa perceptiei observatorului:
a) timpul linear
b) timpul nelinear
c) in afara timpului

Timpul linear este un flux al dinamicii existentei noastre in nivelul 3D al spatiului timp, perceput ca linear secvential, in functie de dinamica miscarii corpurilor ceresti. Sa ne aducem insa aminte ca si Pamantul era considerat la un moment dat ca fiind plat, ceea ce este chiar o aproximatie buna pe distante scurte.. Analog, timpul este in realitate nelinear, fiind o dinamica in forma de spirala, ceea ce poate fi perceput comparand modul cum simteam trecerea timpului acum cateva decenii si cum simtim acum.. Timpul se accelereaza sau, mai precis, perceptia si experienta dinamicii creatiei se accelereaza pentru umanitate.

Cum este posibil ? Sa ne imaginam un vartej in mijlocul oceanului.. Viteza apei spre centru este accelerata fata de viteza apei de la periferie.. Sa ne mai imaginam ca centrul vartejului este un portal dimensional, iar pamantul pluteste pe fluxul apei, apropiindu-se de portal.. ceea ce se intampla acum pe masura ce ne apropiem de Decembrie 2012 si de celelalte portaluri.. Evenimentele sunt accelerate, chiar daca ceasurile noastre sunt inca sincrone cu perceptia asupra miscarii corpurilor ceresti. Aceasta deoarece, masurarea timpului de catre ceasuri este ea isasi bazata pe evenimente care la randul lor se accelereaza..
Dar cum accesam noi diversele configuratii spatiale (evenimente) ? Ce se intampla intre doua scene ? Este oare Universul fizic pulsatoriu, trecand din stare fizica in stare energetica si inapoi cu o frecventa foarte mare ? Cu alte cuvinte, desi noi parem sa experimentam o continuitate, Universul este re-creat de miliarde de ori in ceea ce percepem ca o secunda ? Si atunci, care este oare dinamica spatio-temporala care permite o astfel de re-creatie ? Nu cumva este toroidul rotitor, sau spirala care curge in continuu din interior spre exterior si inapoi in interior, de infinite ori, recreand Holograma Manifesta ? Fiecare suflet interesat poate contempla pentru Sine..
Si asa ne-am putem explica descrierea timpului in unele traditii precum un sarpe care isi mananca coada. Spirala dinamica evolutiva si sfera ce contine dimensiunea se imbina creand dinamica evolutiei in spatiu timp.

Campuri de potential

Dar daca aceste configuratii spatiale / evenimente sunt re-create la fiecare moment, atunci ce guverneaza noua imagine ? Din ceea ce spune stiinta si cunoasterea ezoterica, vorbim despre campuri de potential, configuratii ale Hologramei Cosmice care se manifesta fizic datorita energiei atentiei tuturor participantilor implicati. Dar oare cum se intampla aceasta ?
Sa ne imaginam o poza care multora dintre noi ne este familiara.. Este vorba de extragerile loto care sunt televizate.Vedem un container (o sfera) in care se misca aparent haotic niste bile pe care sunt inscriprionate numerele. Vedem apoi cum din "norul" de bile, una dintre ele cade printr-un fel de palnie si ajunge intr-un tub (tunel) unde se opreste si este citita. Putem face apoi un mic efort de imaginatie asemuind bilele haotice din nor cu potentialele / campul de potential, iar bila care cade prin palnie in tunel cu manifestarea fizica (eveniment) a ceea ce a fost un potential. Cu alte cuvinte, realitatea fizica asa cum o percepem este creata printr-o serializare a unor potentiale simultane.

Secretul

Multi dintre noi am ajuns probabil sa vedem la un moment dat filmul "Secretul".. Dar care este legatura ? Daca una dintre bilele din nor (potentiale) ar deveni mai grea, nu am putea deduce oare ca ar avea sanse mult mai mari sa cada in tunel (manifestare)? Desigur ca da. Dar cum putem face un potential sa devina mai "greu" (probabil) ? Ei bine, precum filmuletul sugereaza oarecum, prin contemplarea sa ca si manifest si trairea ca si cum s-a manifestat deja (credinta). Desigur ca mai sunt si alte dinamici implicate, dar, simplificand foarte mult treburile, prin atentia si modelarea perceptiei noastre, putem crea tot ceea ce ne dorim (si este permis de contextul lumesc multidimensional). Nu suntem niste victime decat daca dorim aceasta. In mod cert sunt unii care ar dori sa credem ca aceasta este conditia umana deoarece le place acest joc. Intrebarea este cati dintre noi doresc sa joace impreuna cu ei jocul victima/agresor/salvator ?

Timpul nelinear si dincolo de timp

La nivel de suflet, vibratia cu care am fost nascuti de Dumnezeu, vedem vietile ca niste filme interactive, cu multiple secvente si ramuri pe o tema generala data. Toate fiind create deja in potential, Sufletul vede fimul colectiv al umanitatii precum un joc pe calculator in retea, cu multi participanti. Atunci cand se logheaza si intra in joc (prin incarnare) proiectand o parte din atentia sufletului acolo, sufletul intra in timp si evolueaza pe o linie temporala (joc colectiv) ce a captat atentia umanitatii, stralucind pe ecranul creatiei manifestate. Bun, dar ce se intampla cu celelalte potentiale ? Ele exista in biblioteca cosmica infinita, Akasha, precum DVD-urile cu jocuri pe care inca nu le joaca nimeni (nu au captat atentia nimanui). Si astfel avem linii temporale care stralucesc (jocuri ce au captat atentia si participarea sufletelor) si linii temporale potentiale (care inca nu au captat atentia).
Dincolo de timp sunt dimensiunile Dumnezeiesti, cand toate jocurile in infinitele lor posibilitati sunt experimentate simultan in Existenta lor, in starea de A Fi. Acolo exista geometria fara forma iar termenul de locatie isi pierde semnificatia. Este mai mult decat cuvintele pot indrazni sa atinga. Dar putem contempla Marele Mister si, o parte din Magie se va transfera constientei noastre in stari de extaz si bucurie.. Din acel moment, vom simti Prezenta Divina insotindu-ne la fiecare pas caci vom sti sa ne ajustam perceptia pentru a vedea ceea ce este pretutindeni si este totul..

Membrane temporale

Din cel mai inalt punct de vedere, nimic nu conteaza si totul conteaza. Cum putem deslusi acest paradox ? Din moment ce nimic nu cont
eaza si totul este Perfect in Creatie, noi ne alegem ceea ce conteaza in functie de experienta pe care dorim sa o avem. Uneori, "o bricheta este doar o bricheta" iar alteori... o bricheta poate intrerupe un eveniment sportiv. In era schimbarilor planetare profunde pe care le traim, din fluxul temporal dominant pana acum cateva decenii s-au desprins inca doua armonici, care preiau in totalitate forta de viata ce va continua aici. Este un mare macaz cosmic unde caile sufletelor diverg spre infinitul evolutiei. Toate legaturile fizice si spirituale care nu respecta divergenta sunt dizolvate in aparent acelasi spatiu, prin manifestarea membranelor temporale. Suflete care sunt pe cai diferite ale macazului cosmic, dar fizic sunt inca aproape vor simti membrana temporala care le indeparteaza din ce in ce mai mult. Senzatia este de nedescris in cuvinte dar poate fi imaginata ca si cum am pipai ceva cu mainile folosind manusi. Este acolo, dar nu mai este atat de aproape simturilor noastre. Sentimente de tristete si melancolie pot fi aduse la suprafata dar se vor duce cu timpul..

Momentul etern de Acum

Multe invataturi spirituale promoveaza "prezenta in moment".. Cu toate ca pare simplu, realitatea e ca nu este suficient sa fii prezent in moment pentru a avea inspiratia Divina directa si conexiunea cu Dumnezeu.. Mai este important sa stii cine esti, unde esti si unde alegi sa ajungi in calatoria in timpul secvential. Cu alte cuvinte, in adevar, momentul prezent s-ar putea considera Momentul Etern de Acum, intersectia intre timpul linear orizontal, secvential si timpul vertical, cel care contine toate potentialele noastre si conecteaza aspectele sufletului nostru pana la Dumnezeu. Intersectia celor doua axe temporale se afla in punctul de constienta a corpului nostru fizic si este un portal catre Dumnezeu, catre inspiratia si calauzirea Divina. Se afla bineinteles atat pe axa orizontala cat si pe cea verticala.. Pe axa orizontala experientele noastre au sfarsit, in vreme ce pe axa verticala traim experienta eternitatii.

Oamenii spirituali care traiesc "in prezent" numai pe axa orizontala sunt prizonierii evenimentelor din viata lor.. Isi urmeaza cu greu drumul, fiind mereu abatuti de intamplari carora le dau o importanta exagerata.. Manifesta uneori simptome precum lipsa de organizare, haosul, incapacitatea de a se sincroniza in timp cu alte persoane, datorii, probleme peste probleme care genereaza excese emotionale, tendinta constienta sau subconstienta de a plasa problemele lor celorlalti din jur deoarece... ei nu au timp..

Cei care traiesc in timpul vertical dar nu si in cel orizontal dau semne de lipsa de impamantare si greutate in relationarea cu cei din jur. Rareori au simt practic si creeaza la randul lor multe probleme..

Este imposibil sa nu fii simultan in timpul linear si nelinear, pe axa orizontala si pe cea verticala a timpului. Cu toate acestea, atentia ta poate fi captata de trecut sau de viitor. Trecutul si viitorul exista numai pe axa orizontala a timpului. Cei mai mult oameni isi petrec atentia in majoritatea timpului in trecut sau in viitor.

Cum putem fi insa in ambele axe, la intersectia lor, in momentuil prezent ce include toate potentialele ? Deoarece traim intr-o lume care ignora in majoritate axa verticala a timpului, este necesar sa avem un minim de planificare si strategie in actiunile noastre (care includ interactiunea cu cei din jur), lasand apoi Fluxul Divin sa ne poarte.. Cu alte cuvinte, cand avem o actiune (mai deosebita) de realizat, este bine sa calatorim mental pe traseul actiunii, sa exploram potentialelel si sa avem un contur elementar al modului in care am prefera sa se petreaca actiunea. Un pic de strategie si planificare. Apoi, cand intram pe fluxul actiunii, eul lumesc fiind calmat si relaxat in Prezent deoarece a parcurs mental actiunea, Eul Divin se poate manifesta si conduce actiunea intr-un mod inspirat Divin.

Cele mai profunde inspiratii Divine le primim atunci cand suntem in Moment, cu micul eu lumesc relaxat deoarece a previzualizat axa orizontala a timpului, ceea ce deschide portalul Eului Divin de pe axa verticala a timpului sa se manifeste in corpul fizic. Parcurgerea mentala si realizarea fizica a actiunii se afla pe timpul orizontal, iar observarea a ceea ce are loc in timpul realizarii actiunii, cand inspiratia Divina curge in timpul orizontal, are loc pe axa verticala, cea care da nelinearitatea sau curbura timpului. Observarea constienta de Sine si Univers este cea care ne tine in Prezentul Etern al intersectiei celor doua axe temporale.

Putem explora chiar si un model spatiu timp cu trei axe temporale, dar vom lasa aceasta pentru alta ocazie.

Amintiri alternative


Cand sufletul isi proiecteaza energia intr-un univers spatiu timp, intrand in jocul de retea al Cosmosului impreuna cu alte suflete, atentia l
ui este focalizata in general pe o linie temporala. Cu toate acestea, toate liniile temporale alternative cuprind
aspecte ale sufletului respectiv. Cand vibratia si constienta fragmentului de suflet din linia temporala dominanta creste peste un anumit nivel, reconectandu-se cu Eul Divin, cu Sufletul parinte, el are acces si la experientele aspectelor sale din liniile temporale alternative, ceea ce poate aduce confuzie la inceput. Apar in vise si in meditatie amintiri ale unor locuri si fiinte familiare, care par sa se petreaca in aceeasi era tehnologica, dar nu sunt din aceasta viata.. Exista suflete care au atentia indreptata catre mai multe linii temporale simultan, Calatori in Timp.. Ei sunt printre noi acum si au tot fost de-a lungul istoriei umanitatii.

Miracolele

Miracolele sunt in esenta acele dinamici ce genereaza evenimente ce nu se supun legitatilor fizice, asa cum le cunoastem noi acum. Miracolele vin de dincolo de timp iar calea deschiderii portalurilor catre ele o reprezinta dizolvarea iluziilor pe care le-am cultivat ca civilizatie de eoni de timp. Iluziile ca si distorsiuni de perceptie si interpretare, generate de identificarea sufletului cu lumea fizica in care traieste, ceea ce a generat identificarea cu entropia si moartea. In plus, este necesara dizolvarea tuturor atasamentelor si investitiilor emotionale in aceasta lume fizica.. Si, ca totul sa functioneze, Iubirea Neconditionata trebuie sa radieze din inimile noastre eliberate de bagajele grele pe care le-am adunat in timp.


Aceasta deoarece, toate Sufletele s-au nascut din Iubire Divina, in Perfectiune Divina.. Iata comoara ce se afla in noi, uitata intr-un ungher al inimii. Lumina lui Dumnezeu vine de dincolo de timp pentru a lumina ceea ce am ascuns adanc in suflet, speriati de ce am putea descoperi acolo.. Va aduceti aminte ?

SURSA
http://maya_ra.ablog.ro/2011-06-15/explorand-timpul.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com