Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

marți, 13 martie 2012

Fiecare viata constituie o lectie care trebuie învatata - karma

Omul îsi poate pozitiva karma, îndeplininindu-si misiunea lui în aceasta viata (dharma).
Fiecare viata constituie o lectie care trebuie învatata. Daca aceasta lectie nu este bine însusita, persoana este obligata sa repete experientele respective, într-o viata viitoare, prin reevaluarea karmei dupa moarte. 
Faptul ca nu ne mai amintim evenimente din vietile anterioare se explica prin ideea ca Eul (constiinta extinsa), cea care memoreaza toate evenimentele, împiedica acccesul mentalului la acestea, tocmai pentru a ne proteja psihic. Imaginati-va ce ar însemna sa ne putem aduce aminte toate vietile în care am fost, de exemplu, maltratati, schingiuiti sau ucisi.
Karma pozitiva initiala pe care ne-o impune Dumnezeu (Spiritul Suprem) poate fi realizata prin iubire (maximizarea karmei afective pozitive, sublimarea afectului, mântuirea prin iubire - cazul crestinismului), fie prin gândire (maximizarea karmei mentale pozitive, sublimarea mentalului, mântuirea prin întelepciune - tehnicile de meditatie), fie prin ambele cai (maestrii spirituali, marii initiati).
Savantii, de exemplu, maximizeaza karma pozitiva mentala, dar neglijeaza karma afectiva, eroii procedeaza exact invers, maximizând karma afectiva pozitiva, dar dând mai putina importanta karmei mentale. Fanaticii maximizeaza karma mentala, iar criminalii pe cea afectiva, ambele karme fiind, însa, negative.  


Persoanele care reusesc sa-si pozitiveze karma si sa depaseasca valoarea karmei initiale impuse de Dumnezeu, se sustrag ciclului de reîncarnari (samsara), continuându-si existenta, dupa moarte, într-unul din planurile Lumilor Spirituale, unde primesc o noua misiune. Cei care au atins nirvana (cufundarea în Vacuitatea primordiala) în timpul vietii, pot renunta la o noua existenta în Lumile Spirituale, regasindu-si Odihna Suprema. Adevaratul scop al vietii este obtinerea unei misiuni într-o Lume Spirituala sau contopirea cu Vacuitatea si nu satisfacerea poftelor propriului Ego.
Pentru a ne pozitiva karma, trebuie mai întâi sa constientizam karma negativa si sa încercam diminuarea ei. Acest deziderat poate fi realizat cu ajutorul astrologiei (studierea aspectelor negative din astrograma), al clarviziunii (accesul la viitorul determinat de karma actuala), prin citirea aurei (evidentierea gândurilor negative, a dezechilibrelor energetice si a bolilor) sau prin regresii hipnotice în care se pot identifica actiuni negative din vietile anterioare, care se repercuteaza în prezent. Pozitivarea karmei este înlesnita de o viata morala si spirituala de exceptie, printr-o alimentatie rationala si o gândire pozitiva. De asemenea, orice tehnica speciala de meditatie (yoga, zen, rugaciune) este binevenita, înbunatatindu-ne substantial karma.
Nu exista, însa, numai karme individuale, ci si karme colective, deoarece indivizii interactioneaza între ei. Astfel, putem afirma ca exista o karma a fiecarei natiuni, dupa cum exista o karma globala, a Terrei.
în cazul României, karma pozitiva se manifesta prin inteligenta, elitism spiritual, imaginatie, fantezie, ospitalitate, comunicare interumana, credinta, traditii, sacralitate, incantatii si ritualuri magice. Karma negativa este reprezentata de mediocritate, lipsa valorilor profunde, ignoranta, gândire negativa si superficiala, cautarea permanenta a unui tap ispasitor, mitocanie, lene, hotie, etc.

Karma colectiva este o consecinta a karmelor individuale, a urii între popoare si rase, a lacomiei, agresivitatii sau ignorantei. NU REVOLUTIILE SOCIALE CONSTITUIE CHEIA SCHIMBARII LUMII, CI REVOLUTIILE INTERIOARE. Nu de Revolutie este nevoie, ci de Evolutie. Degeaba schimbam conducatorii, daca nu ne schimbam ca Oameni.
Evolutia colectiva, ca si evolutia individuala, este sinuoasa, oscilând în permanenta între Bine si Rau. Nu exista progres în linie dreapta, ci doar o reevaluare a istoriei de pe pozitii superioare. Atunci când karma negativa a omenirii (Raul) ia cote alarmante este trimis un spirit superior, care se încarneaza într-un mare initiat, pentru a salva lumea terestra. Astfel apare o noua religie.
Daca Raul este la limita admisibila, Dumnezeu formeaza energetic un om cu o karma pozitiva initiala foarte mare (un avatar, cazul lui Iisus Hristos), caruia nu i se permite sa-si altereze karma, indiferent de suferintele îndurate (de aceea se spune ca el a preluat pacatele întregii omeniri). Lui Moise, care era un mare initiat, dar nu era un avatar, i s-a permis, prin liberul sau arbitru, sa-si altereze karma (a ucis un egiptean).
Prin extensie, putem afirma ca întregul Univers este o acumulare de karme, care trebuie "arse". Legea cauzalitatii, Legea universala a karmei este aplicabila numai Lumilor inferioare lui Dumnezeu. Spiritul Suprem, având o karma pozitiva infinita, este singurul neafectat de acesta Lege. Sistemul karmic este un sistem autoactiv, fortele karmice intrând în actiune în mod spontan. Dumnezeu, care actioneaza în Eternitate, creeaza Lumile, apoi le lasa sa evolueze liber, în Timp, guvernate de Legea inexorabila a karmei."Iubirea ca principiu si Ordinea ca baza: Progresul ca scop." (Auguste Comte)
"Sper într-o purificare completa a sufletelor." (Mohandas Karamchad Gandhi)
"Ei (oamenii) nu numai ca si-au limitat ambitiile intelectuale (...) la a inventa si a construi masini, dar au sfârsit prin a deveni ei însisi adevarate masini." (René Guénon)
"Sa nutriti iubire fata de toti, fiecare nefiind altul decât voi însiva." (Rãmakrishna)
"Vrei o lume mai buna, mai fraterna, mai dreapta? Ei, bine, apuca-te s-o faci tu însuti: cine te împiedica? Fa-o în tine, fa-o împreuna cu cei care o doresc. Fa-o la dimensiuni mici, si ea se va mari." (Lanza del Vasto)
"Eu singur nu pot sa port pe tot poporul acesta, caci este prea greu pentru mine." (Moise, Numeri)
"Gaseste pacea interioara si multimile îsi vor gasi salvarea alaturi de tine." (Serafim de Sarov)
"A-i acuza pe ceilalti de propriile tale nenorociri, denota ignoranta; a-ti asuma raspunderea lor, este propriu omului care începe sa se instruiasca; a nu acuza nici pe altii, nici pe tine, este dovada unui om perfect instruit." (Epictet)sursa
http://www.zarnescu.go.ro/paranormal6.htm   Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com