Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

luni, 16 aprilie 2012

Adevarat a inviat !Hristos a inviat! "Eu sunt Lumina lumii; cel ce imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii"
Fie ca Lumina Lui sa fie mereu in sufletele noastre  !

Lumanarea din noaptea de Paste (sambata spre duminica) reprezinta lumina Invierii Domnului, a biruintei luminii lui Iisus asupra intunericului iadului, a binelui aupra raului si a vietii asupra mortii. Preotul aduce lumanarea aprinsa de la altar, iar crestinii se apropie si aprind lumanarile. Cei mai multi duc “lumina” in casele lor si pastreaza lumanarile pentru a le aprinde in zilele in care sunt suparati sau au necazuri.

Ouale vopsite un simbol important al Sarbatorilor Pascale. Ouale reprezinta simbolistic mormantul purtator de viata al lui Iisus Hristos, care s-a deschis la Invierea Sa. Culoarea rosie cu care sunt vopsite ouale simbolizeaza sangele lui Iisus varsat pe cruce pentru iertarea pacatelor si mantuirea oamenilor.
Exista numeroase legende legate de vopsirea oualelor de Pasti, dar cea mai cunoscuta dintre ele este cea conform careia Fecioara Maria a adus un cos cu oua la picioarele lui Iisus, sub cruce, pentru a-i imbuna pe soldati, iar pe acestea se scurge sangele Domnului rastignit pe cruce.

Mielul este simbolul Domnului Iisus Hristos, care s-a jerfit pentru ieratarea pacatelor noastre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com