Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

marți, 15 mai 2012

Jiddu Krishnamurti – un om !

Prietene nu incerca sa afli cine sunt; nu vei stii niciodata. Eu nu vreau sa acceptati nimic din ce spun, eu nu vreau nimic de la nici unul dintre voi. Nu imi doresc popularitatea, nu vreau sa fiu flatat sau sa ma urmati. Fiindca sunt asa de indragostit de viata, nu imi doresc nimic. Aceste intrebari nu au importanta, ceea ce are importanta este faptul ca va supuneti si permiteti ca judecata voastra sa fie pervertita de autoritati. Judecata voastra, mintea, afectiunea si viata va sunt murdarite de lucruri care nu au valoare si aici se gaseste tristetea.

Trebuie sa intelegi semnificatia intregii vieti, nu doar o mica parte din ea. Din acest motiv este necesar sa citesti, din acest motiv trebuie sa te uiti la cer, din acest motiv trebuie sa canti si sa dansezi, sa scrii poeme, sa suferi si sa intelegi, toate acestea la un loc inseamna viata.

Jiddu Krishnamurti nu e un filozof, un guru, un lider spiritual, ci un om!
De ce e acest om asa important ?
1. Pentru subiectele dezbatute
2. Felul cum vorbeste, calm si mereu atent.
3. Modul cum gandeste. E mereu logic si incearca sa nu raspunda prin DA sau NU. Intelege si el, precum trebuie sa intelegi si tu, ca lucrurile sunt mult mai complexe decat niste simple raspunsuri.
4. Expresivitatea fetei, care il face parca, un om de neclintit.
Multi care urmaresc astfel de oameni, din cauza lipsei de a pune creierul la lucru, se arunca in a diviniza. J. Krishnamurti nu detine adevarul absolut pentru ca nici nu stim in ce consta adevarul. Daca adevarul este o concluzie trasa asupra unui eveniment/existente, prin prisma cunostiintelor supreme, atunci J. Krishnamurti se poate apropia cel mai mult de adevar..
Aveti multe de invatat de la el si daca ar fi mai multi asemenea oameni de la care sa invatam, lumea ar evolua mult mai rapid si am scapa de razboaie, conflicte, sentimente de ura, geloziie si incrancenare.
De remarcat ca si acest J. Krishnamurti, ca si multi alti oameni destepti, considera sistemele de educare a populatiei ( scoala, facultatea ), niste sisteme extrem de prost gandite, pana la intentionat gandite. Asta pentru a va pregati pentru urmatorul subiect din ReC, SISTEMUL DE EDUCARE AL POPULATIEI.

CITATE
În această lume pustie şi sfâşiată nu există iubire, fiindcă plăcerea şi dorinţa joacă rolurile cele mai importante.
 Krishnamurti în Eliberarea de Cunoscut
Vă înspăimântă faptul că dacă nu aţi urma pe cineva, atunci v-aţi simţi singuri? Atunci fiţi singuri! Deoarece aceasta e singura modalitate prin intermediul căreia să aflaţi cine şi ce sunteţi: stupizi, vinovaţi şi pustii în suflet. Dar în explorarea pe care o veţi face, să nu vă izolaţi de restul lumii, iar această cercetare nu trebuie să vă transforme în nişte nevrotici. Acceptaţi faptul că nu există nici o deosebire între individual şi colectiv, aşa că aţi participat la crearea lumii cu tot ceea ce vă reprezintă, prin urmare lumea oglindeşte ceea ce sunteţi.
Krishnamurti în Eliberarea de Cunoscut
Simplitatea spiritului este lucrul cel mai mare şi mai greu de dobândit; pentru a fi simplu trebuie să fi trecut prin mari experienţe.
 citat din Krishnamurti
Cu greu găseşti puţin spaţiu în tine însuţi. Pentru a înţelege acel ceva care este sacru, spaţiul vast şi nemărginit trebuie să fie în tine, înlăuntrul tău, iar nu în afară. Spaţiu nu înseamnă separaţie. Spaţiu nu înseamnă despărţire.
Krishnamurti în Mintea fără margini
Pe plan tehnologic, am progresat, am înaintat foarte repede, dar pe plan psihologic comportamentul nostru, atitudinile, acţiunile noastre, au rămas mai mult sau mai puţin neevo­luate. Suntem în continuare agresivi, brutali, cruzi, smintiţi.
Krishnamurti în Mintea fără margini
Problema înţelegerii timpului este foarte importantă dacă vrem să găsim o cale de ieşire din această viaţă monstruoasă şi lipsită de sens.
citat din Krishnamurti
Pasiunea se naşte odată cu sfârşitul "eului"; numai un spirit eliberat de prejudecăţi, opinii, judecăţi personale şi condiţionări poate cunoaşte adevărata pasiune cu energia şi intensitatea ei pentru că e în stare să vadă realitatea.
Krishnamurti în Eliberarea de Cunoscut
Nu există frumuseţe decât atunci când mintea şi inima ştiu ce este iubirea.
Krishnamurti în Eliberarea de Cunoscut
Fiindcă nu am putut găsi soluţia iubirii între oameni, ne-am refugiat în abstracţiuni. Iubirea poate fi ultima soluţie la toate dificultăţile omului la problemele şi la necazurile lui.
Krishnamurti în Eliberarea de Cunoscut
Dacă ne oprim lăuntric, psihologic, mintea noastră devine foarte liniştită şi foarte clară. Atunci putem examina cu adevărat procesul timpului.
Krishnamurti în Eliberarea de Cunoscut surse
http://krishnamurti-romania.blogspot.com/
http://autori.citatepedia.ro/de.php?a=Krishnamurti

http://teoretic.com/2009/06/17/jiddu-krishnamurti-un-om/Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com