Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Meditatia "Surâsul Cosmic Interior"


Ne-am obisnuit atat de mult cu functionarea de la sine a corpului nostru, incat rar ne gandim sa-i multumim pentru tot ceea ce face pentru noi, sa le multumim organelor ca functioneaza pentru ca noi sa existam in fiecare zi, clipa de clipa.
"Surâsul Interior" este o meditaţie daoistă despre modul de a trăi cu Inima deschisă. "Surâsul Interior" ne provoacă, printr-o serie de faze ale surâsului de copil, să acceptăm necondiţionat fiecare aspect al minţii noastre, al corpului nostru, al spiritului nostru. "Surâsul Interior" ne conectează într-un mod practic la sinele biologic, la sinele psihologic, la sinele spiritual. Captează ingenios puterea ascunsă în impulsul nostru firesc de a surâde. Nu încearcă nici să fixeze ceva nici să ceară vreunei părţi din noi să se schimbe. Se bazează pe puterea comunicării non-verbale cuplate cu intenţia unei minţi limpezi de a „ găsi în mod creativ” armonia ascunsă în tot ceea ce există.
După ce au avut acces la cunoaşterea Universului prin practicile interne, maeştrii taoişti au descoperit că fiecare organ este asociat cu un anumit sunet, o anumită culoare şi o anumită calitate a energiei. Problemele emoţionale, poluarea, alimentaţia necorespunzătoare, leziunile organelor şi mişcarea încordată pot supraîncălzi organele interne, provocând slăbirea lor. Aceasta modifică starea, frecvenţa sonoră, culoarea şi calitatea energetică a fiecărui organ. Practica celor Şase Sunete Vindecătoare ajută la eliberarea oricărui exces de căldură care poate fi captiv în pungile de răcire ce înconjoară fiecare organ (fasciile organelor), în timp ce se executa posturile şi se emit sunetele, vibraţiile lor redistribuie orice exces de căldură în regiunile mai reci ale corpului, unde acesta poate fi stocat în siguranţă sau utilizat. Odată ce energiile organului sunt echilibrate, se va obţine un bun fundament pentru stabilizarea şi alimentarea energiei virtuţiilor.
In viziunea taoista a Alchimiei interne, lucrul cu emotiile merge mana in mana cu lucrul cu energia. Multe dintre blocajele care apar de-a lungul meridianelor sunt create sau au legatura cu emotiile negative. Practicand Surasul interior si Cele sase sunete vindecatoare invatam sa ascultam mai bine corpul si sa intram in legatura cu emotiile noastre, pozitive sau negative. Dezvoltarea energiilor virtutilor ajuta la eliminarea blocajelor, incurajeaza procesul de vindecare si sporeste energia.
Ştiinţa Taoistă de cultivare a chi-ului este imensă. E foarte uşor să te rătăceşti în ea. Taoiştii au petrecut mii de ani pentru a dezvolta nenumărate căi de rafinare ale chi –ului omenesc prin meditaţie şi chi kung. Au dat sensuri noi ştiinţei vindecării şi medicinii, au construit sute de sisteme de arte marţiale, au găsit cel mai bun mijloc de construire a caselor – prin feng shui – şi au aflat cum trebuie să înmormânteze morţii astfel încât chi-ul ancestral să aibă eficienţă optimă. Au dezvoltat sisteme complexe de filozofie, de etică, de sexologie, herbologie, divinaţie şi multe altele, bazate pe Tao.
Dar unele lucruri sunt mai importante decât altele. Prin aceasta, înţeleg că Surâsul Interior este foarte legat de rădăcina radacinii alchimia interna iar alchimia internă este rădăcina tuturor celorlalte sisteme Tao, chiar şi a I Ching-ului. Lao Tse spune că cel ce se dedică cunoaşterii asimilează ceva nou în fiecare zi, iar cel ce se dedică lui Tao lasă în urmă ceva nou în fiecare zi. Cel care practică Surâsul Interior este adept al lui Tao. (Mantak Chia)

O meditatie simpla si frumoasa, pe care poti s-o faci in 20 de minute (sau mai mult – in functie de cum simti nevoia). Nu necesita ghidaj.
Aseaza-te in liniste in pozitia de meditatie si imagineaza-ti ca esti propriul trup, ca si cum mintea te-ar fi dus in exteriorul tau. Iti vezi mai intai plamanii in fata ochilor. Imagineaza-te adresand un suras stralucitor plamanilor tai si in acelasi timp esti recunoscator pentru munca pe care o fac in folosul tau, repetand “va iubesc, va iubesc, va iubesc…” si “multumesc, multumesc multumesc…” Procedeaza la fel cu creierul, inima, rinichii, ficatul, instestinele, organele sexuale, surazand fiecarui organ in parte si exprimandu-ti recunostinta fata de el. La final multumeste-i intregului tau corp si spune-i ca-l iubesti.
Fa asta zi de zi (e un stil de viata care sa-i dovedeasca trupului ca-l iubesti si ca esti gata sa-l tratezi cu onoare si respect) si in curand organele tale vor incepe sa se simta apreciate si iubite si vor coopera repede cu noile tale coduri de programare (slabire, ingrasare, capatarea unei linii mai armonioase, o stralucire mai mare a pielii, dezintoxicare mai rapida sau mai eficienta, eliminarea reziduurilor sau a paratitilor intestinali etc.)


Succes!

Ce poate fi mai uşor decât să surâzi pur şi simplu ? Oare suntem în stare să învăţăm să-l
practicăm ca pe o artă ? Mulţi din cei care practică Surâsul Interior experimentează o stare de calm imediată. Pentru alţii această practică deschide o perspectivă interioară de bucurie spirituală. Unii practicanţi experimentează vindecarea spontană „miraculoasă” a problemelor psihologice sau a bolilor.
Cu toate că este simplu, Surâsul Interior este o abilitate care se îmbunătăţeşte in timp şi care in final duce la o profundă realizare pe plan spiritual. Unii oameni rămân blocaţi într-o stare cronică de „Încruntare Interioară”, starea opusă „Surâsului Interior”. Este important de reţinut că între „Surâsul Interior” şi „Surâsul Exterior” este o mare diferenţă.
Oare de unde se naşte un surâs? Să-l întrebăm pe Leonardo Da Vinci care a pictat pe
Mona Lisa? Unii savanţi cred că este autoportretul său, reprezentat sub chipul unei femei
pentru a amplifica misterul surâsului ei. Impulsul nostru la surâs este cu siguranţă, în esenţă, un mister. Dar cheia înţelegerii acestui surâs misterios poate fi găsită de oricine, nu numai de marii artişti.
Ar trebui să reţinem că surâsul este foarte diferit de râs din punct de vedere energetic.
„Râsul este cel mai bun medicament” spune zicala, iar râsul in mod sigur eliberează tensiunea şi este benefic pentru corp într-o mulţime de moduri diferite. Conform medicinii chinezeşti , dacă cineva râde prea des sau prea tare(zgomotos) are un exces de chi in inimă şi, inconştient, încearcă sa îl elimine. Râsul este o eliberare emoţională centrată mai mult pe zona abdomenului. Surâsul este mult mai subtil decât râsul, o experienţă mult mai lăuntrică şi mai susţinătoare. Surâsul permanent nu este considerat ca fiind un exces, presupunând că nu este un surâs exterior fals. Surâsul este mai puţin legat de emoţii, care sunt reacţii la evenimentele exterioare, şi mai mult legat de sentimente subtile. Surâsul Interior cultivă acest sentiment la un nivel mai profund, concentrându-se pe bucuria spirituală care se ridică din sufletul nostru interior şi care radiază în afară ca o prezenţă subtilă.(Michael Winn)

79569209 52181954 Michael Winn Calea Surasului Interior

surse
http://www.acumsiaici.ro/2011/radacina-radacinii-surasul-interior/
http://totulpentrusuflet.wordpress.com/2012/07/25/meditatia-cu-surasul-interior/
http://www.tao-garden.com/PCEtest1.html

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=5979&lang=RO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com