Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

marți, 4 decembrie 2012

CRONOBIOLOGIA - Functionare organelor interne - ritmul fiecaruia in parte

Trăim cu toţii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetă: secundele, minutele, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiraţia, bătăile inimii... Viaţa este formată dintr-o întreagă gamă de cicluri care creează o adevărată simfonie. Adăugăm în fiecare zi cîte o cărămidă la zidul vieţii noastre. Dacă reuşim să menţinem un ritm corect în interiorul şi în afara noastră, “concertul” pe care-l susţinem aici, pe Pămînt, va fi unul lung şi melodios. Dar, ca să reuşim asta, trebuie să ştim cum.
Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne.
Cunoasterea bioritmului cotidian al organelor ne ajuta sa ne construim un stil de viata echilibrat. Johanna Paungger si Thomas Poppe sunt doi dintre specialistii care au studiat ritmul functiilor organelor interne, iar rezultatele muncii lor s-au concretizat in cartea "Aus eigener kraft" (Pe propria putere). Potrivit autorilor germani, fiecare organ lucreaza la capacitate maxima, timp de 2 ore pe zi, in intervale bine stabilite. Iata care este ritmul organelor umane:
Stomacul, la maxim intre orele 7-9Intre orele 7-9, functiile stoma­cului sunt la valoare maxima, deci trebuie sa luam micul dejun, fara graba. Trebuie sa tineti cont atat de calitatea, cat si cantitatea alimentelor pe care le consumati la aceasta masa.
Splina si pancreasul, la maxim intre orele 9-11
In intervalul orar 9-11 lucreaza intens splina si pancreasul, sto­macul odihnindu-se. In acest interval e recomandat sa nu consumam alimente greu digerabile. Pancreasul e cel care controleazã nivelul glicemiei. E de preferat sa nu consumam prea multe dulciuri pentru a nu-l forta sa secrete insulina. Daca splina nu functioneaza corect, se poate perturba nivelul trombocitelor din sange.
Inima, la maxim intre orele 11-13
Intre orele 11-13, activitatea inimii e la capacitate maxima. In aceasta perioada nu se recomanda mese copioase, care presupun un consum suplimentar de energie, care va fi luat din energia necesara activitatii intense a inimii.
Intestinul subtire, la maxim intre orele 13-15
Autorii germani afirma ca nu de multe ori s-a observat ca un angajat cu norma redusa de munca realizeaza la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma intreaga. Asta din cauza randamentului scazut al organismului dupa ora 13, mai ales dupa un pranz copios. Activitatea intestinului subtire, cu rol important in procesul de digestie, e ghidata de sistemul nervos vegetativ, a­ceasta putand fi blocata sau dereglata de stres sau nervozitate. Din acest motiv se re­comanda ca masa de priaz sa fie luata in liniste.
Vezica urinara, la maxim intre orele 15-17
Vezica urinara are un rol important in dezintoxicarea organismului, alaturi de rinichi. Acest lucru poate fi accelerat cu ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect maxim daca sunt baute pana la ora 19, deoarece pana atunci functioneaza bine rinichii
Rinichii, la maxim intre orele 17-19In acest interval, puteti alatura ceaiului pentru detoxifiere, un masaj limfatic, ce va ajuta la curatarea si relaxarea organismului. Dupa ora 19, nu se recomanda consum mare de lichide, in caz contrar, va veti tulbura somnul.Circulatia sangvina, la maxim intre orele 19-21
Circulatia sangvina are o activitate intensa intre orele 19-21. Specialistii germani explica astfel refuzul copiilor de a se culca seara, inainte de ora 21. Organismul uman nu este setat sa doarma in acest interval.
Activitatea energetica, la maxim intre orele 21-23
Intre orele 21-23 se realizeaza o acumulare intensa de energie in corp. Aceste doua ore ale recuperarii energiei se numesc la chinezi, dupa un meridian al corpului, "triplul incalzitor". Cei care sunt in aceasta perioada sensibili la frig, cei care nu pot dormi decat intr-o camera incalziata nu ar trebui sa ignore acest semnal. Undeva s-a creat un dezechilibru fizic sau emotional si necesita atentie.
Pt multi dintre noi, cele doua ore sunt pline de vitalitate. iar specialistii explica astfel dorinta tinerilor de a petrece, intre aceste ore. Aceste ore nu sint recomandate pentru somn, ci pentru incarcarea energetica a organismului.
Vezica biliara, la maxim intre orele 23-1Secretiile bilei contribuie la digestie si orice disfunctie a ei duce la mari dezechilibre, in organism. Persoanele care se trezesc des, in timpul noptii, ar trebui sa verifice daca vezica biliara si ficatul functioneaza normal. Stresul si mancarea grea, prajita, grasa, in timpul serii, impiedica buna functionare a bilei. Din acest motiv, cina trebuie sa fie usoara. In acest interval, se recomanda compresele umede si calde, aplicate in zona stomacului.
Bauturile si alimentele reci nu sint bune, in aceasta perioada. Ceaiul fierbinte, baut cu inghitituri mici, mai ales cel de pelin, baut cu 20 de minute inainte de masa, ajuta la activarea functiei bilei. Sucul de ridichi ajuta de asemenea. E de mare importanta descongestiona­rea intestinului gros care, daca nu se reali­zeaza in mod natural, se poate face cu ajutorul unor clisme. Daca sunt probleme in fun­c­tionarea bilei sau a ficatului, munca des­fa­surata in perioada noptii e foarte noci­va, deoarece nu se pot reface cele 2 organe.
Ficatul, la maxim intre orele 1-3.
Daca are o structura deteriorata, ficatul se poate reface in anumite conditii, importanta fiind odihna prin somn alaturi de o buna incalzire a corpului. Acesta intervalul orar in care ficatul se poate reface. Functia ficatului sufera din cauza toxicitatii marite a unor alimente, a alcoolului, nicotinei, cat si a stresului. De retinut e ca alcoolul si nicotina au un efect mult mai daunator intre orele 1 si 5.
Plamanii, la maxim intre orele 3-5
Multi fumatori au un acces de tuse dimineata pentru ca plamanii au lucrat toata noaptea si acum dau afara substantele care nu aveau ce cauta in interiorul lor.
Intestinul gros, la maxim intre orele 5-7
Hrana sta in intestinul subtire circa 2 ore, iar in cel gros, chiar 20 de ore. Scaunul subtire indica probleme de digestie in in­testinul subtire, iar constipatiile pun in evi­denta o crestere a toxicitatii organismului.


Organismul iti trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat. Cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se îmbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fivindecate, din cauza uzurii organelor.
ORA 6 Este ora la care organismul se trezeste, chiar daca noi vrem sa mai lenevim. Incepe productia de hormoni a corpului nostru. La aceasta ora aminoacizii, hormonii, zaharul din sange actioneaza la capacitate maxima.
ORA 7 Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut dimineata face o greseala, pentru ca inima este suprasolicitata, iar rezultatul este acelasi. La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar inainte este indicat sa bea si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia. (Un pahar de apa baut imediat dupa trezire face sa scapi de constipatie)
ORA 8 Organismul tanjeste dupa combustibil. Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala, daca vreti sa va faceti o analiza a sangelui.
Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului.
ORA 9 Organismul receptioneaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.
ORA 10 Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior.Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu masina, atentia si reflexele sunt mult sporite.
ORA 11 Organismul isi arde grasimile. Gurmanzii pot consuma orice (totusi, mai cu mila, va rog) dupa pofta inimii. Cu putin inaintea prînzului, inima si circulatia sanguina se afla în momentul lor de varf. Evitati sa mergeti la un consult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real.
ORA 12 S-a dus deja jumatate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în forma. Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati în fata unei ferestre deschise. Aerisiti foarte bine incaperile. Rezultatul este benefic.Stomacul este singurul organ cu adevarat activ.
Se pregateste pentru a produce sucul gastric si a primi mancarea.
ORA 13 Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare.Dupa masa de pranz bila începe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a o activa.Dar mai ales este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste si fara alte preocupari decat a manca. Si FARA NERVI. Mancarea se serveste in liniste si armonie.
ORA 14 Forta vitala este foarte scazuta. Organismul trebuie sa se odihneasca.
ORA 15 Creierul se pune din nou in miscare. Ne putem continua in forta activitatea. Atentia si puterea de concentrare sunt in forma maxima. Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul.
ORA 16 Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice. Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber. La aceasta ora actioneaza cel mai bine remediile pentru stomac.
ORA 17 Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în forma. Sportivii stiu deja, cine se antreneaza sau concureaza, obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive.
ORA 18 Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit.Nervii reactioneaza la durere sau furie.
ORA 19 Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire, porii pielii se deschid si asimileaza produsele cosmetice. Dar atentie, scade tensiunea.
Ora 20 Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai târziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja într-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.
ORA 21 Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mincarea ramane nedigerata sau digerata pe jumatate. Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.
ORA 22 Ficatul nu mai lucreaza. Stop fumatului,caci in pauza ce survine in functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.
ORA 23 Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita.Femeile dacă vor sa fie frumoase, trebuie sa se pună la somn, la aceasta ora, pentru ca acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii.
ORA 24 Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza la minim pe scala sa de functionare si se programeaza pentru maine. Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca într-un somn profund. Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt in stare de inhibitie. ATENTIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila. Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala. Dimineata retinem mai usor informatiile,dar pentru a le pastra in memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza.
Incercati si vedeti ca viata va va fi din ce in ce mai frumoasa si voi, mult mai sanatosi.


Cronobiologia: Ritmos biologicos de raulespert

SURSE
http://autovindecarea.blogspot.ro/2012/11/orele-de-functionare-ale-organelor.html
http://sanatate.bzi.ro/organele-noastre-functioneaza-la-capacitate-maxim-doar-doua-ore-pe-zi-vezi-care-este-ritmul-fiecaruia-in-parte-1850

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com