Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

marți, 11 decembrie 2012

“Marii maeştri încearcă, prin intermediul lui Gasparetto, să se exprime, să-şi continue operele, încercînd să ne facă să întelegem că există o altă realitate, un alt adevăr”

Domnul Luiz Antonio Gasparetto, nascut in 1949, in Sao Paulo, psiholog de formatie dar ai ales mediu si psihopictor. El, prin ceea ce face, e o dovada vie a psihologiei transpersonale a psihiatrului praghez Stanislav Grof.
Dar ce face domnul Gasparetto? Pai, picteaza! Ei, veti spune, si ce-i cu asta? Multi picteaza! Da, numai ca domnul in cauza nu picteaza oricum ci picteaza cu ochii inchisi, picteaza cu o viteza de neconceput opere care sunt perfect recognoscibile ca fiind ale marilor maestri si, mai ales, picteaza fiind in transa.
 Cum cuvintele nu redau cu adevarat spectaculozitatea acestui i-as spune maestru, uramariti-l pe Youtube, veti ramane impresionati.

Ce spune Gasparetto, confirmandu-l pe Grof: spune ca el picteaza de fapt cu mana maestrilor care se aduna in momentele de gratie respective si-l indruma cum sa faca, el nefiind decat mesagerul lor care vor sa transmita lumii ca ei n-au murit, si acolo unde sunt continua sa existe. Ca dovada sunt picturile care ies din mana lui Gasparetto, om care in restul timpului n-are habar sa faca o pictura nici macar naiva.
 Va vine sa credeti sau nu, e mai putin important pentru ca a crede dupa mine, inseamna a vedea, a intelege, a cunoaste in alt fel pentru ca de toate astea e nevoie pentru a pricepe ce se intampla cu Luiz.
 Grof spune ca dincolo de suprafata eului nostru, se ascund nebanuite cai ale cunoasterii pe care le putem explora prin psihologia transpersonala care utilizeaza fie substante psihedelice care induc starea de gratie sau respiratia holotropa, propusa de el, ce ne poate induce acele stari, in care suntem capabili sa intram in comuniune cu lumi necunoscute, cu profunzimi pe care altfel nu le-am cunoaste niciodata.

Merita toate astea explorate? 
Daca esti curios, daca vrei sa stii, daca crezi in sinea ta ca dincolo de aparente sunt profunzimi pe care nici macar nu le banuim, atunci probabil ca merita!
 Psihiatria si medicina moderna in general, privesc fiinta umana ca pe un mecanism material ce urmeaza mecanic legile cauza-efect si, de cele mai multe ori, omit nuantele subtile ale Universului, guvernat de legi pe care abia le intrezarim, crezand cu trufie ca suntem cunoscatori si intelegem esenta lucrurilor.

 Nimic nu mai pare paradoxal, nimic nu mai pare imposibil. Daca pornim de la premisa ca atomul e gol in proportie de 99% si restul reprezinta nucleul, electronii, protonii etc. atunci corpul uman, format din atomi, e si el la fel, gol in 99%. Daca ar fi sa-l comparam cu o catedrala, am vedea cum nucleul e in centru doar o musca si pe pereti se plimba electronii, protonii, restul e gol sau plin cu ceva pe care l-am defini dark energy.

Pentru moment vreau sa va spun ca suntem in fata unor descoperiri epocale asupra psihicului, a Universului, care contrazic tot ce se stia pana acum si explica incet lucruri care pareau mai mult de domeniul vrajitoriei, shamanismului, incantatiilor sau practicilor pagane privite de multi ca lucruri ciudate si atat.
 Ei bine, Grof, dand exemplul lui Luiz Gasparetto si multe altele, vrea sa ne poarte, ca multi deschizatori de drumuri, pe un teritoriu neexplorat, al cunoasterii paranormale, sa ne arate cat de interesante se prezinta lucrurile dintr-o noua perspectiva, ce fenomene extraordinare pot sa explice si, mai ales ca, imposibilul devine posibil atunci cand esti deschis oricaror provocari ale cunosterii, cand nu te cantonezi in nimic ce ti-ar putea limita puterea de a intelege, cand curiozitatea devine o regula de a fi, cand vrei sa stii cine esti cu adevarat si presupui, intemeiat, ca reprezinti mult mai mult decat ai crede si ca ai dreptul sa stii.

Fotografia este din anul 2007 in casa lui din Sao Paulo iar pe fundal se afla o iluzie optica.

Gasparetto s-a nascut in anul 1949, in Sao Paolo, in Brazilia intr-o familie saraca de emigranti italieni. Se spune despre mama sa ca avea capacitati mediumnice. La varsta de 13 ani a pictat un tablou intr-o maniera care semana izbitor cu cea a lui Claude Monet. Este considerat pictor mediumnic, caci se presupune ca in timpul pictarii, intra in comunicare cu artisiti celebri decedati si picteaza in maniera lor. A continuat sa picteze tablouri in maniera lui Leonardo da Vinci, Michelangelo, Cezanne, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Renoir, Rembrandt, Modigliani, Picasso si altii.  Intra in transa pe o muzica in surdina si picteaza simultan cu amandoua mainile, fiecare mana pictand alta parte a tabloului si uneori chiar si cu picioarele si nu urmareste niciodata ceea ce picteaza. Ba mai mult, toate picturile sunt executate invers ca si cum s-ar reflecta in oglinda. Acolo unde altor pictori le trebuiesc zeci de ore pentru a realiza un tablou lui Gasparetto nu-i trebuie decat maxim douazeci de minute si fara schite prealabile. Tablourile sunt executate si finisate impecabil. In anul 1978, in fata camerelor de televiziune lui Gasparetto i-au fost necesare doar 75 de minute pentru a picta 21 de tablouri, pe unele chiar la simultan cu ambele maini. Picturile sale insumand peste 2400 de tablouri au fost donate in special unor organizatii caritabile.  Atunci cand nu picteaza, Gasparetto nu da semne ca ar avea inclinatie vadita pentru pictura. Specialistii in paranormalitate se intreaba inca daca atunci cand se afla in transa el este efectiv posedat de geniul marilor pictori sau doar isi refuleaza in acest fel sensibilitatea.
 
"Eu cred doar în pace. Mă gândesc la ea si permit parfumului ei sa atinga aura mea, sa atinga toate domeniile din viaţa mea, pe tot corpul meu. Cred în pace cu un mesaj de ordine şi echilibru."
"...cel mai bun lucru pentru mine este un mare zâmbet pe piept. Fericirea nu este scumpa, este uşor de dobandit si am dreptul la ea. Este atât de simplu să cred că tot ce e bine, este pentru mine! Frumuseţea este în mine. Suavitatea, moliciunea, în mine. Sensibilitatea, caldura, claritatea si stralucirea celor mai frumoase forme din univers sunt pe mine. Am deschis întreaga mea fiinta şi simt că nu există graniţe sau bariere pentru mine. Simt că limita este doar o impresie. Simt ca eu sunt liber să părăsesc orice schimbare de poziţie pentru una mai bună. Eu sunt liber să resping orice gând rau, sau orice sentiment sau obicei negativ , orice pasiune dureroasa. Pentru că eu sunt spirit.
Eu sunt lumina vieţii sub formă de persoană. "

Gasparetto susţine că vocile pictorilor îi “intră” în ginduri (minte) într-o manieră foarte clară, că îi poate auzi chiar mai bine decît îi poate vedea, ca ei “vin” să-i vorbească.
Annabelle de Villedieu, medium, explică fenomenul (pt  BBC): 
“Practic, el îsi împrumută corpul pentru ca marii maestri să se poată exprima prin intermediul său”. Annabelle subliniază:
“Marii maeştri încearcă, prin intermediul lui, să se exprime, să-şi continue operele, încercînd să ne facă să întelegem că există o altă realitate, un alt adevăr”.

Gasparetto adauga:
“Ceea ce vor, este să ne arate că ei continuă să existe, că trăiesc!”.


surse
http://www.doctorlupu.ro/open-mind/item/65-cand-imposibilul-devine-posibil.html
http://wwwsubliminart.blogspot.ro/2010/04/gasparetto.html
http://cartheo.wordpress.com/2010/11/02/gasparetto/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com