Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

vineri, 4 ianuarie 2013

INIŢIERE DACICĂ - Mariana Gavrilă

OSIRIS S-A NĂSCUT ÎN CARPAŢI

"Poate ca lucrurile nu sunt intotdeauna perfecte in lucrarea de fata, dar sensibilitatea, sinceritatea si mai ales, devotamentul autoarei fata de subiect ii dau cartii valori ce o recomanda autorilor de gen si nu numai. Imbinarea prozei cu poezia este o experienta interesanta pentru astfel de lucrari si cred ca este un teren propice de experimentari, cat si de afirmare a inovatiilor literare. Daca autoarea va continua documentarea si abordarea acestui tip de subiecte, mai mult ca sigur ca, peste timp, vom auzi de un nume important si de opere de interes national iesite din penita unei valoroase scriitoare, care vor da mari batai de cap criticilor din lumea istorico-literara a prezentului si, poate, a viitorului. Pentru prezent, apreciez in mod deosebit curajul si atasamentul autoarei pentru teme si subiecte de valoare ce scot in evidenta un tip inalt de constiinta literara.
Cartea prezenta o recomand ca un exercitiu intelectual al regasirii obarsiilor si a rezonantei sufletesti a fiecaruia cu spiritul ancestral al poporului roman.
Lucrarea ne duce spre nivele de vibratie inalte prin idealurile si ideile ce le promoveaza sub forme legendare si mitologice, facand legatura intre corpul nostru spiritual si campul spiritual noesic omniprezent si universal.
Poate ca, citind aceasta carte, constatam ca putin din cuvantul divin a trecut in limbajul nostru uman, cautand o noua cale de desavarsire pentru fiecare dintre noi...
Mergând pe o linie ascendentă ezoterică, a cunoaşterii iniţiatice,autoarea explorează zone nu tocmai bătătorite ale antropogenezei umane şiale zonei mitogenetice din spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic. Dorind să demonstreze că totul este un întreg şi întreg este totul, apelează la căi de cunoaştere ce au legătură cu diferitele forme ale stărilor modificate deconştiinţă.Cunoaşterea iniţiatică cere sacrificii, ce altceva fiind acestea decâtactivarea uneori chiar forţată a limitelor celor mai subtile ale propriului suflet şi conştiinţe.
Călătoria în zonele mitice alese cu grijă se vrea deopotrivădescoperitoare, dar şi subtil educativ-civică chiar şi pentru cititorul secoluluiXXI. Simbolurile folosite au înţelesuri precise şi cred sincer că nu toţi vor înţelege această călătorie iniţiatică în forma pe care autoarea a dorit să ne-otransmită nouă celor absorbiţi de televizor, video şi calculatorul personal. Am avut impresia că autoarea face un gen de dublă introspecţie, în esenţa fiinţei umane şi în propriul sine, căutând un acordaj al Universului cucele două entităţi majore pentru propria-i existenţă, fiind, în final, un fin translator pentru noi cei încă aflaţi în stadiul de profani în ale “înaltei iniţieri.”Este multă speranţă în această scriere, deşi nu întotdeauna atinge cotemaxime, ceea ce o aduce pe autoare mai aproape de noi şi o putem înţelege mai uşor.
Este de remarcat ataşamentul autoarei pentru spaţiul mitogeneticromânesc, cât şi faţă de Ardeal, leagănul civilizaţiei noastre, într-un moment în care se pare că atacurile la adresa fiinţei naţionale a poporului român s-au înteţit. Asistăm la o acţiune concertată de destructurare a realităţii etnice româneşti, fap t realizat pe multiple planuri şi, în astfel de momente, gruparea şi întoarcerea noastră, a tuturor, în sânul tradiţiilor noastre etnogenetice sunt mai necesare ca oricând. Este un merit al autoarei de a ne ţine trează originea conştiinţeinoastre naţionale, izvorul puterii fiecăruia dintre noi şi a tuturor laolaltă. Această carte s-ar putea să fie lucrarea de consacrare a autoarei într-un domeniu nou şi feeric intelectual.

Dr. Emil Strainu
Directorul Centrului de Studii si Cercetari Psihotronice si Ufologice"

Osiris Din Carpati


http://books.corect.com/ro/carti/initiere-dacica-osiris-s-nascut-carpati
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com