

Ce este conștința?

Este același lucru cu a întreba “ce e electricitatea?”. Conștiința este mult mai complexă decât electricitatea și decât creierul omenesc și nu știm exact ce este. Conștiința, sau esența sinelui, pare a fi ceva fără formă și gen, un principiu inteligent individual ce există dincolo de spațiu și timp, în multiple dimensiuni (fizice și non-fizice) și care acumulează experiență de-a lungul a diferite vieți în corpuri fizice. Conștiința se dezvoltă pe trei direcții primare – cunoaștere sau inteligență, afecțiune sau sentiment și voință. De asemenea, se pare că are patru vehicule ale manifestării sau nivele de exprimare energetică (în filozofia

Multe persoane care au avut experiențe extracorporale, le consideră ca fiind unele dintre cele mai puternice experiențe transformatoare ale vieții, cu un impact mult mai puternic decât alte tipuri de experiențe spirituale.
Experiențele în afara corpului nu sunt nici periculoase, nici “din altă lume”. Sunt pur și simplu o experiență temporară o imortalității, avută în perioada când, în mod normal, dormiți sau visați. Pentru cei mai mulți această experiență este benefică și are un impact permanent asupra ideii de sine. Cărțile referitoare la experiențele în

IAC deține un vast volum de cunoștințe ale unei noi științe numită “conștientologie” – știința ce studiază conștiința. În acest nou domeniu cercetarea este îndreptată către aspectele multidimensionale (spirituale) ale conștientizării și dezvoltării personale, acesta fiind motivul pentru care oamenii sunt învățați cum să aibă experiențe extracorporale și alte experiențe paranormale – pentru valoarea lor tranformatoare și creșterea capacității de a-i ajuta și pe alții să se înțeleagă.

Uneori oamenilor nu le place cuvântul “paranormal” pentru că le sugerează o persoană ce privește într-un glob de cristal ca să citească viitorul. Oricum, capacitățile paranormale sunt absolut naturale și oricine le are până la un anumit nivel. La fel cum creierul are modul său de percepere și procesare a informațiilor, așa și conștiința în sine are un mod mai “paranormal” de percepere și prelucrare a informațiilor. De exemplu, dacă percepeți “senzații” legate de o anumită persoană înainte de a o cunoaște, și de regulă se dovedește că aveți dreptate, această senzație poate fi considerată percepție paranormală.

Când oamenii sunt “paranormali” și au talentul de a primi informații într-un mod care transcende mijloacele fizice obișnuite, ei nu fac altceva decât să se ridice la un nivel de frecvență a energiei la care alți oameni nu au acces în mod obișnuit. Această energie este numită adesea și chi, prana, energie subtilă sau uneori energie PSI. IAC preferă termenul BIOENERGIE (sau energie a vieții).
Există mai multe tipuri și niveluri ale fenomenelor paranormale, de la simțirea “vibrațiilor” ș

IAC consideră că responsabilitatea personală nu este transferabilă ci aparține fiecăruia

Abordarea conștientologică este una a rațiunii și a cunoașterii empirice (validarea experiențelor prin confruntarea cu alte experiențe personale sau ale altor persoane). Un alt aspect al abordării conștientologice afirmă că trebuie “să păstrăm ce e bun și să îmbunătățim restul”, făcând referire la toate cunoștințele existente legate de conștiința umană. Astfel că, în studiul conștiinței, folosirea unei tehnici bioenergetice din yoga poate avea un efect evolutiv uriaș, deși alte aspecte ale tradiției yoghine să fie depășite și să nu mai poată fi folosite, fiind specifice structurii unui anumit guru.
Conștientologia este un tip de filozofie și o metodă complet adaptabilă oricărei descoperiri care există deja în știință sau în alt domeniu al cumoașterii umane. Ceea ce distinge conștientologia de alte tradiții este
Chiar dacă este o organizație care studiază și predă tehnici de dezvoltare a capacităților paranormale, IAC susține un scepticism rațional, științific. Pe peretele fiecărei organizații conștientologice este scris:
“Nu crede în nimic, nici chiar în ceea ce spune IAC. Experimentează! Ai propriile experiențe!”.
IAC nu este afiliată nici unei religii, organizații politice sau guvernamentale,

IAC face cercetări asupra experiențelor oamenilor (prin chestionare, rapoarte personale și alte metode științifice) și încurajează folosirea tuturor atributelor minții (rațiunea, intuiția sau alte abilități psihice) pentru a realiza o imagine a conștiinței și universului cât mai exactă, cât mai

Este posibil ca adevărul absolut să existe, iar universul probabil că are o cauză inteligentă.
Poziția IAC este că, încercând să găsim răspunsuri la întrebări de genul: cum a fost creat universul și cine sau ce sunt responsabili de asta?, este similar cu a-i cere unui gândac să înțeleagă motivația umană.

Nu am ajuns în stadiul în care să ne eliberăm de filtrul umanului încât să înțelegem ce s-a întâmplat cu adevărat. În loc să se lase prinsă în mari teorii despre toate aceste aspecte, IAC are un repertoriu de adevăruri relative, care sunt mult mai practice pentru viața de zi cu zi.
O strategie sau o tehnică bună din zona cercetării noastre psihologice sau spirituale este mult mai importantă pentru dezvoltarea personală decât poate fi orice mare teorie unificatoare.

Academia Internaţională a Conştiinţei este o organizaţie non-profit, de cercetare şi educare, ce are filiale în nouă ţări şi treisprezece oraşe precum şi un centru de cercetare în Portugalia. IAC se concentrează pe două direcţii principale:
·
Investigarea conştiinţei într-o abordare
holistică, având în vedere aspecte ca abilităţi paranormale şi fenomene
subiective.
·
Bazat pe aceste investigaţii, oferim
informaţii şi instruire care să ajute oamenii să îşi dezvolte conştiinţa de
sine, să îşi dezvolte potenţialul uman şi să stabilească o mai bună înţelegere
a realităţii noastre multidimensionale.
http://romania.iacworld.org/home
http://www.iacworld.org/
http://iacblog-english.blogspot.ro/