Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

sâmbătă, 27 aprilie 2013

"Ce este conștința?" - IAC - Academia Internațională a Conștiinței

Cuvântul CONȘTIINȚĂ este de preferat în locul celui de “suflet” din cauza conotațiilor pe care le are acesta din urmă. Conștiința nu are nimic esoteric sau neabordabil deoarece singura conștiință la care avem acces direct este conștiința noastră, iar noi trăim cu noi înșine și ne experimentăm pe noi înșine (cu conștiința noastră sau cu sufletul nostru) în fiecare moment și în orice împrejurare. Astfel, a ne studia și a ne înțelege este important (cine suntem cu adevărat, ce ne dă sentimentul de împlinire, ce activități și scopuri dau sens existenței noastre). Prinurmare, nu vă puteți cunoaște propriul potențial (unde puteți să ajungeți) dacă nu vă cunoa șteți propria esență (cine sunteți cu adevărat). Dacă gândiți căsunteți doar un corp fizic care crește, are o profesie, întreține o familie, îmbătrânește, plantează un copac și moare – concepția dvs despre propriul potențial va fi diferită de cea pe care ați avea-o dacă ați simți în adâncul ființei voastre că sunteți o conștiință aflată într-o călătorie evoluționară de-a lungul mai multor vieți.
Ce este conștința?
Este același lucru cu a întreba “ce e electricitatea?”. Conștiința este mult mai complexă decât electricitatea și decât creierul omenesc și nu știm exact ce este. Conștiința, sau esența sinelui, pare a fi ceva fără formă și gen, un principiu inteligent individual ce există dincolo de spațiu și timp, în multiple dimensiuni (fizice și non-fizice) și care acumulează experiență de-a lungul a diferite vieți în corpuri fizice. Conștiința se dezvoltă pe trei direcții primare – cunoaștere sau inteligență, afecțiune sau sentiment și voință. De asemenea, se pare că are patru vehicule ale manifestării sau nivele de exprimare energetică (în filozofia hindusă kosha sau straturi ale minții). Ele constau în: un vehicul fizic, un vehicul energetic, un vehicul emoțional și un vehicul mental (dintre care ultimele trei sunt nonfizice și sunt responsabile de toate experiențele paranormale și transcedentale). Acestor vehicule le corespund diferite nivele ale realității (dimensiuni, planuri) la fel de reale ca cel fizic și care pot fi, de asemenea, experimentate.
Multe persoane care au avut experiențe extracorporale, le consideră ca fiind unele dintre cele mai puternice experiențe transformatoare ale vieții, cu un impact mult mai puternic decât alte tipuri de experiențe spirituale.
 Experiențele în afara corpului nu sunt nici periculoase, nici “din altă lume”. Sunt pur și simplu o experiență temporară o imortalității, avută în perioada când, în mod normal, dormiți sau visați. Pentru cei mai mulți această experiență este benefică și are un impact permanent asupra ideii de sine. Cărțile referitoare la experiențele în apropierea morții sunt pline de astfel de întâmplări transformatoare (deși o experiență extracorporală se poate întâmpla oricând și într-un mod sigur, nu numai în urma unor experiențe traumatice sau în apropierea morții). Experiențele extracorporale sunt cu certitudine sigure, deoarece oamenii le au în fiecare noapte, în timpul somnului, dar nu le conștientizează din cauza reflexului de pierdere a lucidității.
IAC deține un vast volum de cunoștințe ale unei noi științe numită “conștientologie” – știința ce studiază conștiința. În acest nou domeniu cercetarea este îndreptată către aspectele multidimensionale (spirituale) ale conștientizării și dezvoltării personale, acesta fiind motivul pentru care oamenii sunt învățați cum să aibă experiențe extracorporale și alte experiențe paranormale – pentru valoarea lor tranformatoare și creșterea capacității de a-i ajuta și pe alții să se înțeleagă.
Uneori oamenilor nu le place cuvântul “paranormal” pentru că le sugerează o persoană ce privește într-un glob de cristal ca să citească viitorul. Oricum, capacitățile paranormale sunt absolut naturale și oricine le are până la un anumit nivel. La fel cum creierul are modul său de percepere și procesare a informațiilor, așa și conștiința în sine are un mod mai “paranormal” de percepere și prelucrare a informațiilor. De exemplu, dacă percepeți “senzații” legate de o anumită persoană înainte de a o cunoaște, și de regulă se dovedește că aveți dreptate, această senzație poate fi considerată percepție paranormală. Într-o manieră foarte tehnică IAC își propune să ajute oamenii să-și dezvolte aceste capacități astfel încât să fie mai receptivi la lumea înconjurătoare, s-o perceapă la un nivel mai profund și cu un grad mai mare de discernământ. Capacitățile paranormale ajută mult și în dezvoltarea abilității de a empatiza și de a simți mai bine nevoile celorlalți.
Când oamenii sunt “paranormali” și au talentul de a primi informații într-un mod care transcende mijloacele fizice obișnuite, ei nu fac altceva decât să se ridice la un nivel de frecvență a energiei la care alți oameni nu au acces în mod obișnuit. Această energie este numită adesea și chi, prana, energie subtilă sau uneori energie PSI. IAC preferă termenul BIOENERGIE (sau energie a vieții).
Există mai multe tipuri și niveluri ale fenomenelor paranormale, de la simțirea “vibrațiilor” și vederea aurei la a avea intuiții profunde despre viață, la a avea experiențe extracorporale sau chiar experiența iluminării și conștiinței cosmice. Pentru a explica aceste fenomene putem realiza o analogie cu sistemul nervos – cu toții avem un sistem nervos “paranormal” ce îl completează pe cel fizic și care poate accesa anumite tipuri de informații și de energii. “Sistemul nervos paranormal” poate fi sensibilizat prin tehnici bioenergetice care folosesc concentrarea mentală și controlul atenției. Odată ce o persoană devine mai senzitivă, “al șaselea simț” se dezvoltă asemenea unui mușchi, devenind un organ obișnuit al experimentării cotidianului.
IAC consideră că responsabilitatea personală nu este transferabilă ci aparține fiecăruia dintre noi și că evoluția este rezultatul propriei dorințe, a discernământului, a perseverenței, a efortului personal, și nu al încredințării voinței și a energiei personale în “mâinile” unui guru sau ale unui maestru.
Abordarea conștientologică este una a rațiunii și a cunoașterii empirice (validarea experiențelor prin confruntarea cu alte experiențe personale sau ale altor persoane). Un alt aspect al abordării conștientologice afirmă că trebuie “să păstrăm ce e bun și să îmbunătățim restul”, făcând referire la toate cunoștințele existente legate de conștiința umană. Astfel că, în studiul conștiinței, folosirea unei tehnici bioenergetice din yoga poate avea un efect evolutiv uriaș, deși alte aspecte ale tradiției yoghine să fie depășite și să nu mai poată fi folosite, fiind specifice structurii unui anumit guru.
Conștientologia este un tip de filozofie și o metodă complet adaptabilă oricărei descoperiri care există deja în știință sau în alt domeniu al cumoașterii umane. Ceea ce distinge conștientologia de alte tradiții este focalizarea pe cercetare. De exemplu, anumite studii în parapsihologie pot indica faptul că rezultatele rugăciunii, ale reiki-ului sau ale altor tipuri de energie vindecătoare, depind de intenția sau energia emițătorului. Oricum, atât timp cât multe tradiții se concentrează pe un anumit set de tehnici specifice și nu se extind dincolo de acestea, în cadrul acestora nu vor apărea întrebări de tipul: “care tehnică este mai eficientă?”. Conștientologia deschide câmpul posibilităților și încurajează acest fel de întrebări.
Chiar dacă este o organizație care studiază și predă tehnici de dezvoltare a capacităților paranormale, IAC susține un scepticism  rațional, științific. Pe peretele fiecărei organizații conștientologice este scris:  
Nu crede în nimic, nici chiar în ceea ce spune IAC. Experimentează! Ai propriile experiențe!”. 
IAC nu este afiliată nici unei religii, organizații politice sau guvernamentale, nu încurajează și nu se angajează în activități ca spionajul paranormal, controlul minții sau alte forme invazive de folosire a energiei și abilităților paranormale. 
IAC face cercetări asupra experiențelor oamenilor (prin chestionare, rapoarte personale și alte metode științifice) și încurajează folosirea tuturor atributelor minții (rațiunea, intuiția sau alte abilități psihice) pentru a realiza o imagine a conștiinței și universului cât mai exactă, cât mai complexă și mereu îmbunătățită. În orice caz, scopul nu este acela de a convinge oamenii ci numai de a-i informa și a-i învăța tehnicile care îi pot ajuta să experimenteze multidimensionalitatea realității pentru ei înșiși.
Este posibil ca adevărul absolut să existe, iar universul probabil că are o cauză inteligentă.
Poziția IAC este că, încercând să găsim răspunsuri la întrebări de genul: cum a fost creat universul și cine sau ce sunt responsabili de asta?,  este similar cu a-i cere unui gândac să înțeleagă motivația umană.
Nu am ajuns în stadiul în care să ne eliberăm de filtrul umanului încât să înțelegem ce s-a întâmplat cu adevărat. În loc să se lase prinsă în mari teorii despre toate aceste aspecte, IAC are un repertoriu de adevăruri relative, care sunt mult mai practice pentru viața de zi cu zi.
 O strategie sau o tehnică  bună din zona cercetării  noastre psihologice sau spirituale este mult mai importantă pentru dezvoltarea personală decât poate fi orice mare teorie unificatoare.
 
Academia Internaţională a Conştiinţei este o organizaţie non-profit, de cercetare şi educare, ce are filiale în nouă ţări şi treisprezece oraşe precum şi un centru de cercetare în Portugalia. IAC se concentrează pe două direcţii principale:
·         Investigarea conştiinţei într-o abordare holistică, având în vedere aspecte ca abilităţi paranormale şi fenomene subiective.
·         Bazat pe aceste investigaţii, oferim informaţii şi instruire care să ajute oamenii să îşi dezvolte conştiinţa de sine, să îşi dezvolte potenţialul uman şi să stabilească o mai bună înţelegere a realităţii noastre multidimensionale.
 
 
surse
http://romania.iacworld.org/home
http://www.iacworld.org/
http://iacblog-english.blogspot.ro/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com