Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

sâmbătă, 17 august 2013

Viata Sfintei Maria Egipteanca (video)

Filmul ilustreaza bine starea de constiinta extinsa, atat la monahul Zosima cat si la pustnica Maria Egipteanca.
Atunci cand campul constiintei noastre  se ingusteaza vorbim de boala psihica( depresie, tulburare bipolara, schizofrenie, paranoia, etc), iar cand campul constiintei  se extinde, se expandeaza vorbim de starea de om “ales”, de vas ales a lui Dumnezeu, de om care si-a implinit destinul. Cand ma straduiesc sa definesc starea de normalitate in contextul psihologiei credintei religioase dilema e ca aceasta stare de constiinta extinsa probabil ca ar trebui sa ne caracterizeze, ca norma. Desigur, ca in fapt lucrurile nu stau asa.
Zosima era un monah care nu se indepartase de chilia lui, era considerat unul dintre cei mai mari induhovniciti ai timpului sau (el stia si sa citeasca  si studiase textul biblic), dar in sinea lui el s-a intrebat daca ar putea cunoaste pe cineva mai desavarsit decat el si asa l-a implorat pe Dumnezeu sa-i lamureasca aceasta dilema. Asa a ajuns in pustiu, unde a intalnit-o pe Maria Egipteanca.
Dumnezeu randuise ca Maria Egipteanca sa nu moara neobservata, sa fie o pilda si pentru altii sa “treaca Iordanul” adica sa-si lase greselile pe partea cealalta a raului…Zosima a perceput-o de la inceputul conversatiei(ea i-a spus pe nume) ca fiind “mai puternica in duh” decat el, de aceea ii tot cerea el binecuvantarea la inceputul intalnirii lor, apoi a vazut-o ca in timp ce se ruga “s-a inaltat cam un cot de la pamant”, (am citat acum din textul tradus in romana de Benedicta Ward).Acesta a fost de altfel si momentul in care Zosima s-a speriat ca ar fi o nalucire a diavolului aceasta pustnica.
In pustiu ascetii isi infruntau direct demonii, pe cand in pustia urbana acestia sunt si ei, membrii ai urbei.

(dupa un caz real)sursa
http://psyuser.com/2012/05/06/film-viata-sfintei-maria-egipteanca-video/
http://www.nistea.com/maria_egipteanca.htm


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com