Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Arta sacra a lui Alex Grey

"În documentarul Artmind (2004), un film care poate expansiona mintea, Alex Grey ne vorbește despre viziunea sa artistică, despre experiențele sale de viață, călătoriile sale metafizice, despre învățături sacre și pictori care i-au influențat opera. În timp ce explorează arta sacră a diverselor tradiții spirituale din lumea largă, el oferă intuiții în ceea ce privește puterea acestei arte de a ne readuce starea de bine atât fizic cât și psihic și astfel să ne deschidem ușile percepției către natura luminoasă a realității și să ne descoperim astfel potențialul divin.
Bineînțeles, în film sunt prezentate numeroase din lucrările sale unice și transformatoare din ultimii 20 de ani ." - traducerea și adaptarea de aici .

Viziunile și picturile lui Alex Grey sunt asemănătoare într-un fel cu cele ale șamanului Pablo Amaringo , prin bogăția de culori și extraordinara aplecare către fascinante detalii ce uimesc privitorul. Pablo Amaringo are aceste viziuni dupa ce consumă Ayahuasca (Alex Grey a consumat și el Ayahuasca și ne vorbește despre experiența lui aici ).
Alex Grey are aceste viziuni in mod natural, dar amandoi descriu un univers invizibil, extraordinar de bogat, de complex, de profund, de naucitor.

In timp ce exploreaza arta sacra a diverselor traditii spirituale din lumea larga, el are intuitii in ceea ce priveste puterea acestei arte, de a ne readuce stare de bine atat in plan fizic cat si in plan emotional si spiritual. facandu-ne mai receptivi si deschizandu-ne usile perceptiei catre natura luminoasa a realitatii, catre potentialul nostru divin.  

Alex Grey (nascut in Nov 29, 1953) este un artist american specializat in arta spirituala si psihedelica (sau mai bine spus in arta vizionara). Opera sa are diverse forme de manifestare incluzand arta de performanta, arta procesuala, sculptura si pictura. Grey este un membru al "Institutului Holistic".
El este deasemenea în echipa de consilieri de la "Centrul Libertății Cunoașterii și Eticii" și este Președintele "Departamentului de Artă Sacră a Universității Înțelepciunii'. El si soția lui, Allyson Grey sunt co-fondatorii instituției non-profit Chapel of Sacred Mirrors (Capela Oglinzilor Sacre), care susține cultura vizionară în New York City.

In acest film, ne sunt oferite spre vizionare numeroasele sale lucrari, unice si transformatoare care l-au consacrat in luma artei spirituale.

Alex Grey - Artmind (2004) from digitalarenatv on Vimeo.


SURSE
http://alexgrey.com/
http://fymaaa.blogspot.ro/2010/02/arta-sacra-si-puterea-ei-vindecatoare.html
http://www.adanima.org/2013/03/14/arta-sacra-a-lui-alex-grey-film-documentar-the-healing-power-of-sacred-art-2004/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com