Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

marți, 14 ianuarie 2014

ZEITGEIST III - Mergând Înainte

Omul este asa cum este datorita influentelor exterioare. Asadar, daca vrem sa schimbam omul si implicit societatea trebuie sa schimbam exteriorul , sa-i oferim omului un mediu lipsit de stresuri
(o societate egalitarista in care resursele sa fie egal distribuite, un sistem  nemonetar, deoarece banul este cauza tuturor relelor, un sistem gen Star Trek in care tehnologia ne ajuta sa ne asiguram cu usurinta nevoile de baza fara a mai fi nevoie de integrarea intr-un sistem sclavagist de munca).

Intrebarea pe care o punem noi: cu ce oameni se poate face aceasta schimbare?

Orice sistem, indiferent ca este monetarist sau nu, democratic sau comunist sau chiar lipsa unui sistem, ar functiona in sensul fericirii cetatenilor lui daca ar fi pus in practica de oameni treziti spiritual, de oameni cu bun simt, de oameni care pun iubirea si empatia pe primul plan.
Poate ne inselam, cine stie?

Ati vazut insa multi oameni bogati, care au necesitatile de baza asigurate, de bun simt? Oare cati copii "de bani gata" care au toate cele de baza asigurate dau dovada ca sunt oameni adevarati, iubitori, empatici, dornici de frumos, de creativitate? Pe ei nu-i afecteaza nici stresul psiho social, nici nimic si cu toate astea rareori auzi ca ar fi fericiti, dimpotriva, majoritatea au afirmat ca banii nu le-au adus fericirea si multi cauta experientele spirituale sau se cufunda in droguri sau ajung niste reptile umane ca si parintii lor care, cel mai adesea, au ajuns unde au ajuns prin mijloace necurate.
Oameni de bun simt pot fi gasiti si printre saraci si printre bogati. Un exterior asigurat, nu ofera nici o garantie ca omul va deveni mai bun. Oare totul se rezuma la materialism? Oare tot ce e rau in om vine din lipsuri materiale?

Trezirea spirituala nu este luata in considerare de acest film, desi aceasta este conditia de baza ca sistemul gandit de ei sa functioneze. Atata timp cat oamenii sunt ancorati in ego, radacina problemelor omenirii, lacomia, frica, dorinta de dominare si control, sentimentele separatist- elitiste, de separare de ceilalti si de natura nu vor disparea si vor imbraca alte forme ...
Poate Peter Joseph, producatorul filmelor, nu vede aceste lucruri, sau nu vrea sa vada, cine stie. Plecam de la premisa de nevinovatie si vom considera aceasta lacuna a filmului una neintentionata.
Este prezentata in film o idee frumoasa, transfiguratoare, care arata unde ar putea fi umanitatea, daca ar avea bun simt. Din pacate, bunul simt, este un concept foarte erodat si depasit, in lumea de azi. Poate intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, asa ceva va fi posibil.
Si poate si mai frumos ar fi daca s-ar pune accent pe trezirea potentialului uman, a supremei tehnologii, care ar insemna renuntarea poate, la surogate, la dependente, la tehnologiile actuale, care oricum ar fi, sunt doar niste jocuri de copil, pe langa tehnologia umana (telepatia in loc de telefon, bilocare in loc de transporturi, vedere la distanta in loc de televiziune, telekinezie in loc de macarale, teleportarea in loc de calatorit cu nave cosmice, puterea de a influenta clima cu ajutorul mintii, puterea de a nu manca nimic niciodata, daca nu vrei, de a nu bea, de a trai in orice conditii meteo fara acoperis deasupra capului, puterea de a calcula fara calculatoare, de a-ti materializa realitatea exterioara asa cum doresti, cu ajutorul mintii samd). 
Dar asta poate ca este, urmatoarea etapa dupa generatia Star trek.

Fenomenul cinematografic, Zeitgeist, demara în 2007, cu primul film al lui Peter Joseph, care-şi propunea să combată multe teorii privind evenimentele din 11 septembrie 2001 (ce au fost pretextul declanşării ultimei serii de războaie, uzuale, ale fiecărui deceniu, de după ultima conflagraţie mondială, organizate prin grija ocultei mondiale), sistemul monetar internaţional şi relaţia cu mass media (în încercarea, concertată, de manipulare a opiniei publice mondiale, pentru susţinerea unei ficţiuni convenţionale, în fapt - sistemul "pieţei libere") şi, de asemenea, originile creştinismului, provenit din religiile zeilor solari, fapte ce nu i-au atras prea multe simpatii din partea bigoţilor acestui secol, care încă mai folosesc Biblia, drept pernă.sursa
http://fymaaa.blogspot.ro/2011/02/zeitgeist-iii-mergand-mai-departe.html 

ZEITGEIST I si partea a IIIa din I extrasa (un fragment) 28.11.2008

ZEITGEIST II (complet) 4.11.2008

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com