Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

marți, 1 iulie 2014

Intuitia si increderea in sine

Te-ai intrebat de ce simti uneori ca o parte din tine vrea sa faca ceva anume, iar cealalta nu vrea ?
De cate ori nu am avut senzatia ca o voce interioara ne sopteste sa facem un anumit lucru, desi aparentele nu lasau sa se intrevada necesitatea realizarii acelui lucru, ulterior dovedindu-se ca am actionat corect?
Cu totii am auzit indemnuri cum ar fi “asculta-ti inima”, “asculta-ti vocea interioara”, “ai incredere in ghidul tau interior”. Dar cati dintre noi fac acest lucru cu adevarat? Toti oamenii sunt inzestrati cu intuitie, dar aceasta poate fi mai mult sau mai putin dezvoltata. Nu numai marile genii si inventatorii celebri au intuitii. Si noi putem trai asemenea stari de “patrundere” in realitatea invizibila, iar tot ce avem de facut este sa ne dezvoltam aceasta inzestrare minunata ascunsa in fiinta noastra.
Simti ca uneori este mult mai bine daca ai merge in cealalta directie.
Sa presupunem ca meseria ta este aceea de pompier si activezi in acest domeniu de peste 10 ani de zile. Intr-o zi suna alarma semnificand ca pe o strada anume s-a produs un incendiu.
Sari in costumul de protectie, iti iei casca si te indrepti catre garaj unde sunt parcate masinile, pregatite pentru stingerea incendiului. Ajungi la fata locului pregatesti tunurile cu apa, scoti scarile si topoarele ce sunt necesare interventiei.
Comandantul cunoaste capacitatile tale intuitive si iti incredinteaza sarcina de a salva o fetita care a ramas blocata in casa. Iti pui masca de oxigen si patrunzi in locuinta. Simti in corp cum iti creste adrenalina, toti senzori corporali sunt activati, iar in jurul tau totul se misca cu incetinitorul adunand o multime de informatii.
Stii ca trebuie sa gasesti repede fetita care a ramas blocata in casa, insa fumul dens reduce vizibilitata. Inaintezi pana ajungi in dreptul unei camere. Nu este nimeni acolo, strigi fetita dar  nu se aude nimic. Deodata simti ca trebuie sa te intorci 2 camere inapoi, ceva iti spune ca se poate sa fi observat ceva anume prin fumul gros care era in incapere, o parte din tine simte ca este ceva in camera din stanga.
Ajungi in acea camera si observi fetita speriata care era ascunsa sub masa, acoperita cu o patura. Iei fetita in brate si reusesti sa o salvezi. Iar comandantul si primarul orasului iti ofera medalia de onoare.
Putem observa in acest exercitiu de imaginatie, ca in ani de experienta ce am practicat zilnic acelasi lucru, intuitia fuctioneaza mai bine. Asociindu-te cu pompierul, ai vazut cu coada ochiului silueta fetei care era oarecum mascata de acea patura.  Mintea ta a facut legaturi observand ca in celelalte camere nu este nimeni, a tras concluzia ca exista o probabilitate foarte mare sa fie acolo.
Are nevoie de informatii pentru a putea ajunge la concluzii.
In acesta poveste cu final fericit putem observa cum al Saselea Simt, acea parte din tine, poate acumula mult mai multa informatie, decat putem retine la nivel constient. Aceasta functioneaza non-stop.
Intuitia este gandul, emotia si imaginea. Cu alte cuvinte, apare in realitatea noastra prin gandurile pe care le constientizam, prin simtirea si constientizarea emotiilor sau prin imaginile din mintea noastra.  Apare ca un fulger si dureaza tot atat.
Cu cat constientizarea de sine este mai profunda, cu atat mai mult putem beneficia de ajutorul intuitiei.
La sfarsitul articolului iti voi prezenta un exercitiu practic pentru dezvoltarea constientizari de sine si cresterea increderi in sine.
INTUÍTIE, intuitii, s. f. 1. Capacitatea constiintei de a descoperi, pe cale rationala (in mod spontan), esenta, sensul unei probleme, al unui obiect.  2. Descoperire brusca, neasteptata, a unui adevar, a unei solutii.  Patrundere instinctiva in esenta unui lucru
Intuitia are un rol foarte important in viata noastra. Acesta ne ajuta sa supravietuim, ne ajuta la decizii, ne ajuta sa experimentam diferite lucruri. Iar cel mai important lucru este ca ne ajuta sa obtinem raspunsurile intrebarilor noastre.
Este intelepciunea divina caruia ii adresezi intrebari, iar aceasta iti va trimite raspunsul. Modul cum apare raspunsul este incert. Poate sa apara dupa 1 minut, o zi, o saptamana poate chiar si un an. Este necesara o analiza amanuntita pentru a afirma raspunsul intrebarii. Prin constientizare poti primii raspunsul.
Insa daca mintea este antrenata, raspunsurile pot aparea aproape de fiecare data cand doresti. Credinta in intuitie, ii mareste puterea.
Intuitia sau creativitatea pot fi antrenate aplicand zilnic acelasi lucru, pana este inteles la cel mai profund nivel, asemenea ca si in cazul pompierului din povestea noastra. Timp de 10 ani el zilnic a contribuit la stingerea mai multor incendii. A invatat “unde sa se uite”.
Un artist trebuie sa practice zilnic cat mai mult timp, pentru a creea cantece minunate.
Un sportiv trebuie sa practice zilnic, pentru a avea conditie fizica.
Un scriitor trebuie sa scrie zilnic, pentru a se imbunatatii.
Orice om creativ care a studiat multe carti si practicat cu seriozitate, cat de mult a putut in acel domeniu zilnic, intuitia lui a fost antrenata pentru a face calcule exacte si pentru a produce creatii uimitoare.
Dezvoltarea intuitiei este la fel ca dezvoltarea oricarei alte inzestrari, indiferent ca dorim sa cunoastem un nou program de calculator sau sa devenim un muzician desavarsit. Cu cat ne folosim mai mult intuitia, cu atat vom fi mult mai intuitivi.
Ea poate deveni a doua noastra natura. Pe masura ce ne antrenam pentru dezvoltarea intuitiei, putem ajunge la ceea ce se numeste “cunoasterea instantanee”. Al saselea simt devine astfel activ, real, si putem avea incredere in el pentru luarea deciziilor importante si in viata cotidiana.
Intuitia se poate manifesta sub diverse forme: vise, viziuni simbolice, uneori prin inconstienta, prin semne pe care le interpretam ca raspunsuri la cautarile noastre.
Intuitia se dezvolta daca tu crezi in existenta ei.
Trebuie sa ai incredere in tine, sa iti asculti vocea interioara si astfel iti vei dezvolva intuitia, dar si abilitatea de a o folosi. Cand iti pui o intrebare trebuie sa fie clar definita pentru ca raspunsul sa fie ,,da” sau ,,nu”.
Nu ignora niciodata sentimentele intuitive care vin de la sine si care iti pot da raspunsul la o intrebare. Astfel de sentimente vin tot timpul pentru ca subconstientul tau lucreaza non-stop.
Trebuie sa te concentrezi pe abilitatea ta de a auzi si de a recunoaste vocea ta interioara.

Increderea in Sine
Primul si cel mai important pas al increderii in sine este afirmarea constiintei. Aceasta cuprinde aptitudinea de a vedea, de a gandi, de a fi constient. Formularea intrebarilor catre sine, este el insusi un act de incredere in sine.
Sa gandesti singur (si sa sti ce gandesc ceilalti) este baza increderii in sine.
Increderea in sine inseamna sa-mi onoroz dorintele, nevoile, valorile si sa caut configuratia adecvata pentru a le putea exprima in realitate. Inseamna sa fiu dispus sa-mi apar drepturile, sa fiu ceea ce sunt, sa ma tratez pe mine cu respect.
Pentru a avea incredere in sine trebuie sa traiesti  autentic, sa vorbesti si sa te porti conform convingerilor si sentimentelor tale interioare.
Cateodata increderea in sine se manifesta prin exprimara unei idei sau prin intoarcerea unui compliment. Cateodata printr-o tacere politicosa care denota dezacordul. Uneori prin refuzul de a rade la o gluma.
Nathaniel Brandon psihoterapeut si scriitor, cunoscut pentru munca sa in psihologie, a facut un experiment la un curs, cu studenti de la universitate. Pentru a le demostra ce inseamna increderea in sine le-a cerut studentilor sa spuna cu voce tare “Am dreptul sa traiesc !”. Si-au inceput cu totii sa strige. Apoi a cerut unui voluntar sa vina in fata clasei, sa sustina afirmatia.
Voluntarul afirma “Am dreptul sa traiesc !”, de parca se pregatea de lupta.  Cu cat repeta mai mult, cu atat el devenea mai pregatit de lupta. Dl. Brandon i-a cerut acestuia sa o spuna mai calm, nu ca si cum ar pleca la lupta, iar ceilalti sa se intrebe “Il cred ce spune ?”. Dar studentul nu a reusit sa sustina afirmatia fara sa fie anxios si lipsit de incredere. Si desigur nici colegii nu-l credeau.
Conform acestui experiment spune-ti si voi “Am dreptul sa traiesc !” si observati cum va simtiti. Spuneti-o chiar si in oglinda. Observati ce se intampla…
Deveniti nelinistiti sau nu va simtiti confortabil cu aceasta afirmatie ?
Apare anxietatea sau simtiti ca ceva nu este la locul lui ?

Faceti acest execitiu si observati-va starea.
Observati daca aceasta afirmatie va face indiferenti sau nu.
Exercitiu: Practica Incredererii in sine
Nathaniel Brandon  a dezvoltat un sistem de recunoastere al increderi in sine si constientizarea de sine. Acest sistem presupune formularea unei declaratii neterminate si completarea acesteia, intre sase si zece raspunsuri.
Completarea propozitiilor trebuie sa fie spontana, cu primul raspuns care va vine in minte. Daca nu primiti imediat raspunsul repetati intrebarea si asteptati (scrieti primul lucruru care va vine in minte). Cititi prima parte a propozitiei si asteptati un pic pentru a primi raspunsul cu ajutorul intuitiei.
Exercitiu presupune doua saptamani in care zilnic, timp de maxim 10 minute, sa faceti completarile. Daca dureaza mai mult de 10 minute inseamna ca ganditi si nu trebuie sa faceti acest lucru (la acest execitiu). Ci doar sa fiti relaxati si linistiti.
Am creat un document de tip PDF cu execitiul, pe care il puteti descarca pentru a va fi la indemana, insa il puteti copia si pe o foaie de hartie.
Increderea in sine este baza dezvoltarii si evolutiei personale. Este instrumentul prin care percepem lumea si felul cum suntem afectati. Increderea in noi insine si in fortele noastre, ne ajuta sa materializam dorintele. Iar dorintele sunt portile ce se deschid, catre lumea exterioara.

sursa
http://dezvoltareumana.ro/intuitia-si-increderea-sine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com