Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

luni, 22 decembrie 2014

Cele 12 nopti magice


Ciclul spiritual al fiecărui an este marcat de două momente cruciale: sostiţiul de vară şi cel de iarnă. În momentul solstiţiului de vară 21 iunie - data corectă a sărbătorii sfântului Ioan Botezătorul - omul este la punctul de maximă expansiune exterioară, conştienţa sa fiind axată oe ceea ce descoperă în afara lui.
Momentul sostiţiului de iarnă 22 decembrie - data reală, naturală, a Crăciunului - marchează punctul cel mai profund al introspecţiei, toată atenţia omului fiind orientată spre interior şi mai ales spre profunzimea sufletului său.
În ciclul sărbătorilor anului, există două perioade când cerurile se deschid şi orice om poate parcurge într-o clipă, distanţa care ne separă de ierarhiile spirituale. Aceste 12 nopţi magice încep imediat după momentele de solstiţiu, din vară - 21 iunie şi din iarnă – 22 decembrie.
În dimineata zilei de luni 22 decembrie 2014 la ora 06.48, ora Romaniei, Soarele va intra în Capricorn şi acest moment va marca sostiţiul de iarnă. Începând din acest moment se derulează cele 12 nopţi magice în care cele 12 ierarhii spirituale de nivel 3 - Arhaii, ne dăruiesc privilegiul unei ”audienţe” directe. Arhaii sunt ierarhia spirituală a căror manifestare fizică este reprezentată de cele 12 zodii sau constelaţii care formează zodiacul. Cei 12 Arhai sunt identificaţi sub forma fizică a celor 12 constelaţii: Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, etc…
În fiecare din cele 12 nopţi magice, una din cele 12 zodii ne acordă o întâlnire directă, în care putem aprofunda specificul zodiei respective, putem dezvolta şi amplifica percepţia noastră asupra calităţii zodiei respective sau putem vindeca defectul pe care ni-l evidenţiază zodia.
Prima noapte după intrarea Soarelui în zodia Racului, respectiv în Capricorn, este debutul ciclului celor 12 nopţi magice, moment când cerurile se deschid şi fiecare om poate merge în audienţă la unul din cei 12 Arhai (ierarhia a 3-a, vezi Dionisie Areopagitul) a căror manifestare în plan fizic o reprezintă cele 12 zodii. Ele se succed în ordinea inversă, prima noapte după sostiţiu fiind cea a Peştilor, a doua cea a Vărsătorului, a treia cea a Capricornului, şi tot aşa până la ultima noapte care este cea a Berbecului. Aceasta este succesiunea valabilă pentru ambele momente de solstiţiu.
Dacă vreţi să amplificaţi doza calităţii zodiei respective, inainte de a adormi, meditaţi un minut sau două la specificul zodiei şi rugaţi Arhaiul respectiv să vă dea mai mult din esenţa zodiei respective să vă regleze percepţia în aşa fel încât să ajungeţi la trăirea corectă, justă, a zodiei respective şi la manifestarea constructivă a respectivei calităţi.

În 22 decembrie 2014, Soarele va intra în Capricorn la ora 06.48 dimineaţa. Astfel prima noapte magică, cea a zodiei Peştilor, va fi cea care începe la apusul Soarelui în ziua de 22 decembrie.
Vă prezint mai jos o propunere privind esenţa specifică fiecărei zodii, pentru a putea să vă clarificaţi asupra calităţilor şi defectelor.


CELE 12 NOPŢI MAGICE ÎN 2014-2015


Noaptea
ZODIE
VERB
Esenţa specifică (calitatea sau defectul)
22-23 dec
Peşti
A cunoaşte
(spiritual)
cunoaştere spirituală, manifestare spirituală, conştiinţă spirituală
23-24 dec
Vărsător
A cunoaşte
(ştiinţific)
originalitate, inventivitate, altruism, lucru în echipă
24-25 dec
Capricorn
A exploata
pragmatism, rigoare, seriozitate, planificare, fire econoamă
25-26 dec
Săgetător
A înţelege
filozofie, religie, artă, simţ estetic, poziţie justă între frumos şi funcţional
26-27 dec
Scorpion
A dori
dorinţă ( a dărui dragoste) corectitudine, promptitudine, spirit justiţiar, pedeapsă
27-28 dec
Balanţă
A echilibra
artă, estetică, abilitate în comunicare, negociere, diplomaţie, interes acordat celorlalţi.
28-29 dec
Fecioară
A analiza
(critica)
vânător de greşeli, perfecţionism, corectitudine, critică constructivă,
29-30 dec
Leu
A vrea
arta de a conduce. Să vrei eficienţă şi performanţă pentru tine dar şi pentru ceilalţi.
30-31 dec
Rac
A simţi
simţirea corectă, reală, nealterată, din care rezultă concluzia reală
31- 1 ian
Gemeni
A gândi
gândirea vie, activă, constructivă, utilă, practică.
1 - 2  ian
Taur
A avea
simţul corect al proprietăţii (cât de mult trebuie să am ca să îmi ajungă?)
2 - 3  ian
Berbec
A fi
afirmarea de sine trebuie să fie o consecinţă, o rezultantă şi nu un scop, sau un obiectiv.  Dacă fac ceea ce trebuie, atunci mă voi afirma şi oamenii îmi vor recunoaşte valorea.
 
În această perioadă de 13 zile, de o intensă emanaţie spirituală, se creează condiţii pentru trezirea facultăţilor subtile ale omului.
În cele 12 Nopţi magice de la solstiţiul de iarnă, trăirea Mamei-Pământ, face ca sufletul Pământului să perceapă ca o amintire, toate stările, senzaţiile şi emoţiile pe care le-a avut în perioada lunilor de vară, ca imagini coborâte din înălţimile stelare. Pământul îşi aminteşte cum în cursul verii, a trăit el însuşi în depărtările cosmice, în lumea astrelor şi a stelelor.
În timpul iernii în timpul celor douăsprezece Nopţi Sfinte, Pământul creează posibilitatea forţelor Arhailor să fie prezente în sfera Pământului, să coboare până la nivelul la care oamenii le pot întâlni.
A doua imagine polară, are loc la începutul aprinderii Soarelui Spiritual în tenebrele nopţii hibernale. Ea se desfăşoară de această dată în imensitatea spaţiilor stelare, zodiacale. Admirând în nopţile senine de iarnă cerul cu puzderia lui de stele strălucitoare, ştim că acolo, în coloniile stelare ale înaltelor Ierarhii, se desfăşoară o activitate inimaginabilă încă pentru conştiinţa noastră obişnuită.
În aceste zile, măreţiei celor douăsprezece forţe zodiacale, a celor douăsprezece forţe sfinte ale Universului, care creează şi urzesc viitorul Pământului, li se asociază o sublimă emanţie Sărbătorească.
Pentru a percepe activ şi intens influenţele Arhailor în cursul celor 12 Nopţi magice, putem să ne folosim şi de o superbă meditaţie intitulată "Meditaţia Ioaneică" de Rudolf Steiner, meditaţie din care redăm mai jos strofa a treia.
Vă recomand să încercaţi să percepeţi fiecare din cele 12 versuri în strânsă legătură cu specificul fiecăreia din cele 12 Nopţi magice.


CELE 12 NOPŢI MAGICE ÎN 2014-2015
 


22-23 dec.
Prima noapte 
Peşti
1. În început trăieşte EA (amintirea),
23-24 dec.
A doua noapte 
Vărsător
2. Şi amintirea trăieşte în continuare,
24-25 dec.
A treia noapte 
Capricorn
3. Şi dumnezeiască este amintirea
25-26 dec.
A patra noapte
Săgetător
4. Şi amintirea este viaţă,
26-27 dec.
A cincea noapte
Scorpion
5. Şi această viaţă este Eul omului,
27-28 dec.
A şasea noapte
Balanţă
6.   care izvorăşte din om însuşi
28-29 dec.
A şaptea noapte
Fecioară
7. Nu el singur, Christos în el.
29-30 dec.
A opta noapte
Leu
8. Când el îşi aminteşte de viaţa dumnezeiască,
30-31 dec.
A noua noapte
Rac
9. În amintirea lui este Christos,
31 - 1 ian
A zecea noapte
Gemeni
10. Şi drept viaţă iradiantă de amintire
1-2 ian
A unsprezecea noapte
Taur
11.        va lumina Christos,
2-3 ian
A douasprezecea noapte
Berbec
12. În fiecare întuneric direct din prezent.

În noaptea specifică fiecărei zodii ar fi de dorit să cereţi ajutorul Entităţilor de Lumină şi Iubire, pentru a putea percepe, exprima şi manifesta constructiv, ceea ce aveţi nevoie, atât cât aveţi nevoie, atunci când aveţi nevoie, din ceea ce reprezintă esenţa specifică acelei zodii.
Cereţi în noaptea specifică fiecărei zodii să vă ajute să exprimaţi, să manifestaţi constructiv, ceea ce aveţi nevoie, atât cât aveţi nevoie, atunci când aveţi nevoie, din ceea ce reprezintă esenţa specifică acelei zodii.
Cereţi şi veţi primi!


Alexandru Nicolici
http://www.nicolici.ro/articol.php?id=71
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com