Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

sâmbătă, 13 decembrie 2014

TRANDAFIRI GALBENI

Descriere
Ca si ceilalti trandafiri, trandafirii galbeni au 30 de petale, o inaltime de aproximativ 35 de centimetri si o tulpina verde prevazuta cu spini. Cu un miros placut, destul de puternic si colorit strident, trandafirii galbeni sunt extrem de comerciali si indragiti de iubitorii de flori.

Simbolistica

Romanii au facut o sarbatoare in semn de apreciere in care celebrau ziua stramosilor.Sarbatoarea se numea Rosalia de aici venind si sarbatoarea care poarta numele romanesc de Rusalii.


Istorie

In Evul Mediu crestin Papa Leon al IX-lea a initiat ceremonia trandafirului trimis anual unui monarh ca semn de recunoastere a faptelor apreciate de biserica. In China, oamenilor de rand le era interzisa cultivarea trandafirilor galbeni ei fiind considerati un privilegiu care trebuia dobandit. Intr-o legenda araba trandafirii galbeni sunt cei care reusesc sa-i arate unui profet daca sotia sa este infidela. Acesta o pune sa arunce buchetul de trandafiri rosii pe care aceasta ii avea in mana, preschimbandu-se astfel in trandafiri galbeni. O alta legenda spune ca trandafirii au fost cei care au starnit razboi intre doua familii engleze- de York si Lancaster. Amandoua familii aveau ca simbol cate un trandafir galben iar sfarsitul acestui conflict a adus dupa sine o casatorie si o emblema comuna (doi trandafiri uniti). In semnd de apreciere pentru aceste flori, poetul roman Vasile Alecsandri a inchinat o poezie intitulalta "legenda Trandafirilor" 
In Evul Mediu pana in timpul epocii victoriene popoarele din Europa considerau culoarea galbena un simbol al vietii pline de neplaceri. Potrivit "limbajului florilor", amaraciunea, invidia si tradarea erau toate calitati care puteau fi "citite" in oferirea de trandafiri galbeni. In context romantic, un buchet de trandafiri galbeni trimis dupa o prima intalnire era un semn ca expeditorul nu se afla in cautarea unui atasament de durata.
Cu timpul aceste semnificatii s-au schimbat si trandafirii galbeni, in secolul 21, aduc sentimente mai optimiste. Acestia sunt cel mai frecvent oferiti pentru a sarbatori o prietenie si sunt un mod de a spune "multumesc" sau "felicitari".

Legende

 Există multe legende legate de naşterea acestei Regine a florilor.
Una dintre ele spune că demult, cea mai frumoasă fată din lume era Rodante. Frumuseţea ei era atât de desăvârşită încât mulţi tineri au dorit s-o aibă drept soţie, dar ei nici nu-i trecea prin gând să se lege de un muritor, deoarece iubea Soarele şi zi lumină stătea să-l privească.
Într-o zi, pretendenţii exasperaţi că nu sunt luaţi în seamă, i-au spart uşa casei dorind s-o răpească, lucru ce a înfuriat-o îngrozitor pe zeiţa Diana care, pentru a o apăra a transformat-o într-un trandafir, iar pe tinerii care s-au ţinut scai de ea, i-a făcut spini, ca să-i rămână pentru totdeauna aproape.
De atunci se spune că cel mai fidel mesajer al dragostei este trandafirul, născut dintr-o poveste de dragoste.


Cod Floral

Trandafirii galbeni sunt considerati simbolul prieteniei. Daca oferim trandafiri galbeni unei prietene acesta reprezinta bucuria si nu are nici o implicatie romantica. Daruit iubitei acesta poate insemna banuiala de infidelitate sau cererea unei explicatii.                             
 Trandafirii galbeni se pot oferi la celebrarea nuntii de aur sau cu ocazia sarbatoririi zilei de Valentine`s Day. Daca oferim trandafiri galbeni iar buchetul are mai putin de zece fire acestia trebuiesc oferiti in numar impar.
Trandafirii galbeni aduc zambetul pe fata. Din moment ce acestia transmit caldura, afectiunea si bucuria, acel cineva special va sti ca este considerat un prieten apropiat. Si cu un prieten apropiat ca tine, cine nu ar zambi?

sursa
http://simonatrandafiri.blogspot.ro/2011/06/trandafiri-pitici-rosa-l.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com