Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

miercuri, 18 martie 2015

Stiinta tibetana a viselor si a somnului constient

Orice Creator este un primul rand Visator.

”Ma trezesc acum
Prin puterea Cerului
Stralucirea Lunii
Splendoarea Focului
Viteza Fulgerului
Iuteala Vantului
Adancimea Oceanului
Stabilitatea Pamantului
Fermitatea Stancii”
Visele reprezinta o poarta extrem de importanta in experientele de extindere a constiintei. Pentru unii dintre noi visele sunt o cale naturala de a ne muta constiinta departe de planul fizic si de starea de veghe in scopul constientizarii si experimentarii altor stari de constiinta. Inca de la inceputurile civilizatiilor, visele au fost privite ca fiind o modalitate de a patrunde intr-o alta lume. Despre semnificatia viselor se mentioneaza inca din cele mai vechi scrieri ale umanitatii. De la oracolele din templele antice grecesti pana la tehnicile de terapie prin vise ale psihologilor si psihiatrilor contemporani, visele au furnizat indicii pretioase ale mintii subconstiente. Visele pot actiona ca un semnal sau un declansator al starilor de extindere a constiintei. Una dintre cele mai bune metode de a initia o experienta de extindere a constiintei este sa devenim lucizi sau constienti in timpul unui vis. Pentru a ajunge la luciditate in timpul unui vis trebuie sa ne schimbam atitudinea fata de vise. Programele pentru dobandirea constientei in vise si in somn au la baza stravechile tehnici tibetane, tehnici recunoscute pentru nivelul profund de constientizare (atat in vis cat si in somn) la care se ajunge in urma aplicarii lor. Stiinta tibetana a viselor si a somnului constient este practica prin care se poate ajunge la dobandirea constientei in timpul viselor si a somnului. In viziunea initiatica, aceasta practica este esentiala pentru trezirea constiintei. ”Corpul de vis” se trezeste si incepe explorarea constienta a Universului. O treime din viata o petrecem dormind. Indiferent ce facem in timpul zilei, indiferent cine suntem, seara ne retragem cu totii la culcare. Nu putem trai fara somn, este singura noastra sansa de regenerare. Inchidem ochii si ne dizolvam in intuneric. In fiecare seara ne cufundam in misterul viselor si al somnului. Cu totii visam, chiar daca ne amintim sau nu. Visam de cand ne nastem, pina cand murim… de fiecare data cand adormim. In fiecare noapte intram intr-o lume necunoscuta. De obicei nu dam atentie prea mare viselor. Dar visele ne pot spune multe lucruri despre noi si despre Univers. Visele, in mod special visele initiatice, pot fi o fereastra spre alte lumi. Invataturile sacre ne spun ca putem duce o viata intreaga in adormire, in inconstienta atit noaptea cit si ziua sau ne putem trezi la Realitate. Depinde doar de noi…

In timpul acestor retrageri de meditatie pentru dobandirea constientei in vise si in somn, se vor invata modalitati practice, pozitii de dormit si tehnici de respiratie care trezesc ”corpul de vis”. Odata trezit corpul de vis, infinitul este tarimul sau. Vom cunoaste libertatea absoluta a eliberarii de limitarea fizica precum si posibilitatea vindecarii spirituale si fizice. Vom infinge pentru totdeauna frica de moarte. Practicile speciale de la sfarsitul cursului ne pot ajuta la atingerea iluminarii spirituale in timpul somnului. Marii maestrii ai meditatiei afirma ca timpul somnului este cel mai bun timp de meditatie, doar sa putem ramane constienti. In timpul somnului nu mai avem distragerile simturilor. In acest fel, resorbtia meditativa se poate face mult mai rapid. De ce sa pierdem o treime din viata in ignoranta somnului inconstient cand putem sa o folosim in mod constructiv, pentru evolutia spirituala? Stiinta tibetana a viselor si somnului pune accent pe marele potential pe care–l pot avea visul si somnul in calatoria spirituala. Acest fapt este recunoscut in toate religiile si culturile, pornind de la samanismul antic sau practicile amerindiene la buddhismul tibetan, hinduism sau crestinismul esoteric. Stiinta tibetana a viselor si somnului aduce multa lumina si constienta in vietile noastre. Avem astfel ocazia sa invatam sa nu mai fim sclavii gandurilor, viselor si viziunilor haotice atat in timpul noptii cat si in timpul zilei. Vom deveni mai treji si mai constienti. In etapa finala de evolutie, un cautator spiritual atinge continuitatea constiintei. Constienta nu mai poate fi pierduta nici o clipa, in nici o stare.

sursa
http://traiesteconstient.ro/stiinta-tibetana-a-viselor-si-a-somnului-constient-10-12-mai/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com