Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

duminică, 3 mai 2015

Ardeiul iute , Usturoiul si Marte

Cu siguranta mai toti cunoastem beneficiile terapeutice naturale ale ardeiului iute sau usturoiului.
Se stie ca ardeiul iute este si aliment și medicament si ca are o istorie veche de mii de ani , in timp ce usturoiul a devenit subiect de cercetare clinica abia în ultimele cateva decenii,chiar daca texte istorice chineze din 2000 î.Hr.ii menționeaza proprietatile vindecatoare, sau medicii greci Hippocrate și Galen l-au recomandat pentru o gamă largă de boli.

Insa ceea ce voi nu stiti ,este legatura dintre aceste 2 plante,privita prin lentilele astrologiei,pentru ca orice si oricine poate fi studiat astfel. In scurtul meu articol,despre asta vreau sa va povestesc acum.
Si usturoiul ,si ardeiul iute le putem asocia cu planeta Marte. Oare de ce? Raspunsul e logic si simplu.
Mitologic,Marte a fost zeul razboiului,simbolizand curajul si puterea; in astrologie, energia planetei este de foc,dand forta de a ne exprima ideile, vointa si dorinta, prin impulsul de a trece la actiune. Iar in astrologia medicala,Marte e asociat cu sistemul circulator,cu muschii.ori cu procesele fiziologice ale iritatiei,inflamatiei sau febrei.
Pot face o analogie a caracteristicilor fizice ale ardeiului iute,cu Marte...poate fi rosu aprins(culoarea planetei),cu aroma puternica si gust picant-cald,dat de componentul "capsaicina:" Numele plantei deriva dintr-un cuvant grecesc,tradus "sa muste",de asemenea o actiune atribuita lui Marte cu un temperament de nestapanit.
Spre exemplu,ardeiul e utilizat,recunoscut si acceptat,sub forma de crema , in ameliorarea durerilor,iar lupta si calitatile razboinice ale lui Marte pot duce la protejarea rezistentei noastre. Crema se aplica direct pe piele,in apropierea zonei afectate..Intamplator sau nu,pielea este asociata zodiei Capricorn,un semn in care Marte e exaltat.
Un alt exemplu este utilizarea componentei "capsaicina" din ardei,in tratarea si atenuarea durerilor articulare, asociate cu osteoartrita si artrita reumatoida.
Iar ambele exemple implică inflamația, un proces fiziologic asociat de asemenea lui Marte.
Tot ardeiul iute este cunoscut ca un regulator de temperatură Dar in acelasi timp, Marte e asociat cu focul si , bine aspectat in astrograma, aduce un echilibru de temperatură. În acest sens, efectele armonizării temperaturii induse de ardeiul iute, poate prezenta calități ale Balanta , care e semnul opus zodiei Berbec(pe care Marte o guverneaza).
S-a constatat ca ardeiul ,cu substantele pe care le contine, raceste corpul atunci când este expus la excesul de căldură, și il încălzește atunci când este expus la excesul de frig. De aceea este un condiment foarte popular in zonele tropicale,ca si in zonele cu climă rece( alpiniști, schiorii sunt printre cei care aplica crema cu ardei pe mâini si picioare, înainte de a iesi în frig).
Referitor la usturoi,planta are destula reputație in a alunga vampirii. De asemenea,ea afecteaza si întinează respiratia proaspata, utilizandu-se insa adesea în diverse experiențe culinare aromatice.
Recent, usturoiul si-a castigat faima benefica si a inceput sa fie utilizat ca supliment in tratarea unor afectiuni si in mentinerea sanatatii. Drept urmare, asa-numitul "trandafir împuțit" a devenit extrem de popular.
Astrologic,usturoiul este tot guvernat sau asociat cu planeta de foc Marte,si nu degeaba simtim "ca ne ia gura foc",sau ca ni se "aprinde stomacul" atunci cand il mancam. Substantele componente din usturoi(alicina spre ex.), contin sulf, un mineral care joaca un rol important in mentinerea sanatatii. Întâmplător sau nu,si de asta data, sulful este guvernat de planeta Saturn , care guverneaza Capricornul , semnul în care Marte este cel mai bine exprimat,asa cum spuneam si mai sus,in articol,cu referinta la ardei.
Utilizat si in afectiunile de inima(iar Marte e conducatorul secundar al organului),mai ales prin calitatile lui de a regla nivelul de colesterol si trigliceride, usturoiul creste nivelul HDL,sau e utilizat in alte afectiuni cardiovasculare.
Daca ma refer la efectele potențial-benefice ale usturoiului asupra tensiunii arteriale ,ni se oferă o perspectivă astrologica suplimentară . Tensiunea arteriala poate fi agravată de stres, o condiție psihologică și fiziologica familiara pentru cei ale căror astrograme reflecta un Marte puternic plasat sau o concentrare puternica de energii in zodia Berbecului. În plus, unul dintre modurile în care organismul raspunde la stres este prin producerea de hormoni secretati de glandele suprarenale, care sunt, de asemenea, guvernate de Marte.
Ca zeul razboiului, Marte a fost un adversar formidabil pentru orice inamic ce i-a aparut in cale. Si usturoiul pare să întruchipeze unele dintre aceste calități ale razboinicului Marte, luptând impotriva "invadatorilor străini" cu fortele sale antibacteriene remarcate, cu activitatea antivirală și antifungică pe care o poate declansa.
Studiile medicale au constatat de asemenea ca, persoanele cu diete bogate in usturoi, au un risc redus de cancer de colon sau esofagian (este interesant de observat că Pluto guverneaza Scorpionul,alaturi de Marte co-guvernator,si e asociat cu cancerul )

Prea mari coincidentele, ca sa fie doar intamplatoare asemanari,iar tot ce ne inconjoara este atat de plin de mister,incat e pacat sa nu intindem mana,sa nu descoperim si sa nu utilizam intregul potential al naturii ce ne inconjoara ,pentru vindecarea fizicului si spiritului !!

sursa
http://devorbacuastrele.blogspot.ro/2014/01/au-pe-marte-punct-comun.html

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com