Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

miercuri, 6 mai 2015

ARMONIA IMBRATISARII DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE

O armonie care poate fi contemplată în frumusețea Creației, în frumusețea munților, în infinitul mării, în frumusețea cerului înstelat, în varietatea florilor – și toate aceastea sunt interpretate doar de bărbat și femeie!

Toate acestea sunt doar cadrul iubirii dintre un bărbat și o femeie, se află în slujirea lor. Armonia acestui cadru este infinită. Cu cât mai frumoasă va fi armonia dintre bărbat și femeie. Nu este nimic pe lume atât de asemănător cu Dumnezeu decât armonia îmbrățișării dintre un bărbat și o femeie.

Nici o poezie din lume nu poate spune explica profunzimea iubirii dintre bărbat și femeie, nici un cântec nu poate spune ce este iubirea . Deoarec e iubirea dintre soți este imaginea chipului și a asemănării lui Dumnezeu.

Niciodată Dumnezeu nu se rușineaza de iubirea între bărbat și femeie. Dumnezeu și-a arătat chipul său într-un soț și o soție, a ascuns aici secretul Creației. A arătat nu numai cine este prezent în această relație dar și secretul cum ar putea să fie societatea.

În inima familiei nu e înscris numai viitorul fiilor ci e înscris viitorul întregii societăți; cum funcționează familia așa va funcționa societatea. Când se termină iubirea familiei se termină și iubirea societății. Dacă în familie domnește egoismul, în societate se va multiplica egoismul.

În interiorul familiei avem secretul viitorului omenirii. În familie există expresii care sunt maxime ale înțelepciunii omenești.

Există însușiri pe care nimeni nu le poate experimenta în afara familiei: complementaritatea nu există atât de unită și de distinctă decât între bărbat și femeie. Co- responsabilitatea: nu există nici o societate din lume care să fie atât de coresponsabilă precum familia.

În nici un alt loc, în nici o congregatie religioasă nu există o atât de bună organizare ca și în familie. Ce frumoasă este împreună-prezența, locul în care se trăiește iubirea în mod intens, deoarece chiar și absența devine prezență. Dacă un fiu se întoarce acasă este mult mai prezent în inima noastră decât dacă ar fi fost tot timpul acasă.

Familia este cel mai mare expert al iubirii. Nici o pedagogie nu este atât de capabilă să învețe iubirea precum familia!

Papa Ioan Paul II-lea spune în Familiaris Consortio: spiritul pe care Domnul îl revarsă peste toți ne dă o inimă nouă și face pe bărbat și pe femeie capabili să se unească cu Cristos în mod dezinteresat.

Nu există un acoperiș care să închidă iubirea. Când pare că cei doi nu mai pot să se iubească, se poate începe din nou. Ca și Isus pe cruce devenim capabil de a ne iubi. Murind, Isus ne face un dar și mai mare.

Toate acestea sunt scrise în cartea Puterile familiei.

Este doar nevoie să intrați în harul sacramentului căsătoriei.

Cealaltă carte este Taina căsătoriei. Aici se explică ce înseamnă că am fost botezați și care e trecerea de la botez la căsătorie.

Odată căsătoriți, ce devin, ce pot face soții cu harul spiritului sfânt? Veți înțelege la cununie ce anume se sfințeșete prin sacramentul căsătoriei. Pentru că fiecare dintre miri a fost consacrat la botez, mir, euharistie. Relația lor de iubire este consacrarea căsătoriei. Spiritul sfânt locuiește în relația de iubire. Fiecare gest dintre bărbat și femeie este pătruns de lumina spiritului. Când soții fac dragoste sunt pătrunși de puterea spiritului și își comunică iubirea divină. Ei se ajută reciproc să trăiască iubirea lui Dumnezeu.

Fiecare familie, prin sacramentul căsătoriei devine Biserică domestică! Deoarece aici este prezent Isus.

Această iubire reciprocă îi conduce spre Biserica. La liturghia duminicală se înțelege secretul Euharistiei, al nunții mai mari care este Euharistia: a iubi precum Isus iubește!

În ultima carte Liturghia familiei se explică cum Isus este prezent prin iubire, soții sunt părtași la iubirea lui Isus. Fiecare gest de iubire este o arătare, o explicare a iubirii lui Isus care ni se dăruiește total.

Căsătoria în sine este un act liturgic, de preamărire a lui Dumnezeu prin Isus Cristos în Biserică.

Orice gest în familie dăruiește glorie lui Dumnezeu; cum trăim în casa noastră, prin modul nostru de a ne îmbrăca, oferim glorie lui Dumnezeu prin mângâieri și îmbrățișări. Vom înțelege astfel că salvarea căsătoriei și a familiei îi revine doar lui Dumnezeu. Nu există o salvare a iubirii familiei fără Isus Cristos. Nu există nici o mântuire fără Cristos. În Italia mulți merg la psiholog, avocat, sociolog, dar numai Isus mântuiește planul, proiectul de iubire dintre bărbat și femeie. Am văzut multe cupluri care au început să crească atunci când l-au recunoscut pe Cristos.

Spiritul Sfânt care este în mijlocul nostru să pătrundă în imimile noastre. Ascultați ceea ce Spiritul Sfânt dorește să vă spună !

Parintele Renzo Bonetti – Italia

https://fiituinsutimaa.wordpress.com/2014/07/09/armonia-imbratisarii-dintre-un-barbat-si-o-femeie/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com