Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

vineri, 13 ianuarie 2012

Cine are dreptate?

Doctorul Arafat are dreptate?
Sistemul sanitar a rămas neschimbat, exact ca pe vremea lui Ceaușescu: statul are monopol 100%, îmi ia banii cu forța, ii împarte cum crede el, cui vrea el, si in ce cantitate vrea el. Statul este si va fi mereu un manager impotent: nu e bun decât la furat. De aia își baga toata lumea picioarele! De aia au ajuns copiii sa moara arși de vii in maternități.
Sunt destule firme private mari de management, nu vad de ce trebuie sa lăsăm România pe mâna unor politicieni imbecili, care n-au condus in viața lor nici măcar 2 măgari. Iar dacă privatizăm Guvernul, ar fi stupid să nu privatizăm sistemul sanitar. Mai ales ca in sistemul sanitar au apărut deja unități private: si știm cu toții din experiența ca sunt incomparabil mai bune decât mârșăviile de spitale de stat.
Amintiți-va când Romtelecom era de stat si avea monopol pe telefonie: dura 3-4 ani sa-ti pui telefon, daca nu vroiai sa dai spaga la vreun șmecheraș de-acolo. (La sate, nici cu spaga nu se putea: exista doar cate un telefon, la primărie, la miliție si la dispensar). Iar spăgile erau ajungeau si la 1500 de dolari. Pentru un telefon nenorocit! Mulți angajați ai statului s-au umplut de bani atunci. Așa ca, înainte de privatizare, toți sindicaliștii au urlat: ca o sa fie dezastru, ca dispariția monopolului de stat o sa lase lumea fără telefoane, ca o sa scadă calitatea si o sa crească preturile etc. A scăzut pe mă-sa! Acum orice puștan idiot umblă cu telefonul in buzunar. Daca rămânea piața de telefonie, monopol de stat, credeți ca ar mai umbla? Nici vorbă!
La fel si acum. E ridicol sa lauzi performantele Salvărilor românești: sunt un dezastru! si toți românii care au sunat la ambulanta de stat, știu asta. Atunci de ce se zbate doctorul Arafat sa păstreze monopolul statului in sănătate? Pentru ca este un stângist. Un etatist. Un om cu idei comuniste. Sigur, e un om foarte simpatic: dar si Obama e simpatic, si a băgat in faliment Statele Unite cu ideea lui idioata, sa dea asistență medicală săracilor. Programele Medicare si Medicaid costa mai mult decât toate războaiele si cheltuielile militare americane la un loc!
Si nici măcar socialistul de Obama nu da medicamente compensate in prostie, fără număr, la toata lumea, cum da statul român: atunci cum vreți sa mai ieșiți din criza? Cum vreți sa-si revină economia? Sau aveți impresia ca România e mai bogată decât SUA?
Doctorul Raed Arafat nu are nici o șansa sa-si salveze sistemul de sănătate. Chiar daca îl susțin toți medicii, chiar daca îl susține tot “boborul”: degeaba! A pierdut războiul! Si nu Băsescu l-a învins: ci firmele private românești. Banii. Evaziunea fiscală. Eu si cei ca mine, care de trei ani de zile, refuzăm sa mai dăm impozite și taxe statului. Credeați ca n-o sa se simtă? Credeați ca statul se poate descurca fără cele 10 miliarde de euro pe an ale micilor firme private?
Atunci, are dreptate Băsescu?
Nici gând! Pentru mine, și Băsescu e tot prea de stânga. El vrea sa modifice sistemul: dar numai…puțintel. Esențialul vrea sa-l păstreze. Care e esențialul? In primul rând, nu vrea sa dea din mână controlul statului asupra Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Pai ce, e prost? In al doilea rând, sistemul de contribuții rămâne neschimbat si după noua lege: in continuare, românii bogați plătesc mai mult, ca sa aibă parte de sănătate și românii săraci. Adică, comunism 100%!
De ce trebuie privatizata urgent sănătatea? Simplu: e nerentabila!
Dintre toate masurile de protecție sociala a sărăntocilor, sănătatea gratuita si pensiile de stat sunt cele mai scumpe: de aceea, sunt primele care trebuie distruse. Ele apasă cel mai greu asupra firmelor private. Iar România trebuie de urgenta sa creeze un climat favorabil afacerilor: altfel e terminata! Si nu terminata pentru doi-trei ani: ci pentru un secol. Sau visați ca o sa ieșiți din criza înaintea Germaniei? Hehehe….
Luați exemplu de la chinezi: si Uniunea Europeana, si SUA, si FMI au ajuns acum sa cerșească bani de la ei. Dar imensa majoritate a poporului chinez trăiește cu 150 de dolari…pe an! Nu beneficiază de nici o pensie! De nici o asistenta medicala! Își vând sângele de foame, cu 25 de dolari punga! Firmele chinezești nu plătesc nici CAS, nici CASS, nici concediu, nici nimic, decât un salariu mizerabil: păi in condițiile astea cum sa nu producă ieftin? Cum sa nu fie cele mai competitive din lume? Asta e soluția!
Nivelul de trai al românilor trebuie sa se prăbușească!
De ce? Pentru ca au trăit prea bine pana acum, fata de cat meritau. Poporul român merita o viața mult mai proasta (pentru ca e leneș si prost), dar s-a împrumutat 100 de miliarde de euro, ca sa facă ditamai bairamul. Si a crezut ca s-a urcat scroafa-n copac: dar acum a venit vremea sa-si plătească datoriile. Pai ce credeați, ca plata a 100 de miliarde de euro n-o sa se simtă? Se simte, micuților: pana-n oase se simte!
Plata datoriilor înseamnă frig, foame, șomaj si, desigur…lipsa de medicamente. Boli si moarte. Era inevitabil ca sistemul sanitar sa fie si el lovit. Ce credeați, ca apocalipsul economic o să rămână doar niște cuvinte, fără legătură cu viața voastră? Ce credeați, ca economia o sa se prăbușească, dar ca Ambulanța o să vă vină totuși la timp si elegantă, la poartă?
Hehehehe…păi, dragi cititori, începeți sa aveți un mare șoc: șocul viitorului.

sursa
http://capitalismpepaine.wordpress.com/2012/01/12/viata-saracilor-nu-trebuie-salvata/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com