Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

luni, 8 octombrie 2012

Geniu românesc ! - Ionuţ Budişteanu a câștigat patru premii la cea mai mare competiţie de ştiinţă şi inginerie pentru liceeni


"Am primit o invitatie despre acest concurs, eu eram plecat in Azerbaijan si am studiat mai multe detalii despre el si posibilitatea de remarcare pe care o ofera concursul. Acesta competitie este o sansa unica pe care un elev poate sa o aibe participand si fiecare elev trebuie sa profita de aceasta competitie, plus ca ma va sustine sa continue in viitoarele mele proiecte. Eu avand si alte doua proiecte dar cred ca aceasta ar avea cel mai mare impact." - Ionuţ Budişteanu

Nevăzătorii vor vedea cu limba
O interfaţă care să ajute nevăzătorii să vadă cu ajutorul limbii i-a adus unui elev de 17 ani trei premii în SUA, o bursă de 10.000 de dolari şi posibilitatea să studieze la orice universitate americană.
Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea, este un geniu al informaticii.
"Este un adolescent atât de modest încât nu aş putea să spun că are cei şapte ani de acasă,ci are 18 ani de acasă şi parcă vine dintr-o altă galaxie",spune despre el profesorul Florin Smeureanu,directorul Grupului Şcolar Oltchim.
Este singurul copil la părinţi, mama lui lucrând cândva în cercetare,iar tatăl fiind inginer. Ionuţ trăieşte în universul informaticii,mănâncă chiar în faţa calculatorului, iar zecile de concursuri interne şi internaţionalela care a participat i-au adus zeci de diplome şi medalii.
Elevul s-a întors zilele acestea din SUA, unde a participat la două concursuri internaţionale, el făcând parte din echipa de naţională de elevi informaticieni a României,compusă din doi elevi bucureşteni şi doi elevi suceveni.
La "Intel International Science and Engineering Fair" (Intel ISEF),Pittsburgh, Pennsyl­vania, Ionuţ a concurat alături de 1.850 de participanţi, din 67 de ţări.
La acest concurs a obţinut trei premii. El a fost singurul participant din lume căruia "IEEE Foundation President's scholarship" i-a acordat o bursă de 10.000 de dolari pe an, timp de patru ani, pe care o poate folosi la orice universitate americană.
"IEEE este cea mai mare asociaţie de inginerie electrică din lume şi are în componenţa sa oameni de ştiinţă, profesori universitari din domeniul electric, dar şi electronic sau din domeniile asociate", a spus Ionuţ.
Proiectul său este unul revoluţionar.
"Am creat o interfaţă om - calculator care să ajute persoanele nevăzătoare să vadă cu ajutorul limbii. Softul ia o imagine de la camera web, o procesează cu inteligenţa artificială şi generează un curent electric direct proporţional pe o matrice-senzor care este pusă pe limbă.
Deci, pe limbă va primi o matrice electrică, în foarte scurt timp nevăzătorul se obişnuieşte şi reuseşte să înţeleagă informaţia primită pe limbă şi să o asocieze lumii înconjurătoare", a explicat Ionuţ despre softul său.
Tot pentru această genială creaţie, vâlceanul a mai primit din partea "China Association for Science and Technology" unul din cele patru premii acordate, în valoare de 3.000 de euro.
"IEEE Computer Society", asociaţie americană care se ocupă cu domeniul standardizării şi dezvoltării calculatorului, cu planificarea dezvoltării ştiinţei calculatorului din punct de vedere hardware, i-a acordat locul 1 şi un premiu de 1.000 de dolari.


Softul care îi apără pe americani de uragane
Ca o ironie, Ionuţ Budişteanu a plecat în SUA pe banii proprii, adunaţi de părinţi.
"Organizatorii concursului decontau cheltuielile doar dacă participam la un singur concurs , dar eu am vrut să particip şi la un altul, tot internaţional şi tot în SUA. Sumele câştigate nu mi-au fost înmânate, urmând să fie transmise prin transfer bancar", a spus elevul .
La cel de-al doilea concurs la care a participat în SUA, "I-SWEEEP - asica International Sustainable World Engineering & Environment Project Olympiad", în Houston, Texas, au fost 1.100 de participanţi din 70 de ţări ale lumii.
Ionuţ Budişeanu a câştigat aici medalie de argint, tema concursului fiind de a folosi ingineria în salvarea mediului.

O invenţie care să-i ajute pe nevăzători i-au adus vâlceanului o medalie şi un premiu de 10.000 de dolari
"Eu am creat un software care preia imagini de la satelit şi folosind inteligenţa artificială, le procesează pentru a recunoaşte dezastre naturale.
Softul este capabil să recunoască, foarte rapid, dezastre ca uragane, incendii de păduri, inundaţii, ambuteiaje de maşini.
De exemplu, pompierii din Canada află de incendii când cineva merge cu maşina şi îi sună.
Softul creat de mine poate să proceseze imagini de satelit şi poate să recunoască incendiile de păduri reuşindu-se astfel ca pompierii să intervină cu două-trei ore mai repede, până când cineva sesizează incendiul. La uragane, meteorologii din America primesc mii şi mii de imagini numai că ei se uită cu ochiul liber peste ele, şi, de obicei reuşesc să spună despre un uragan peste o oră sau două de la data când s-a creat. Softul reuşeşte să recunoască în doar două minute orice uragan din lume", a mai spus Ionuţ Budişteanu.

În România, geniile nu sunt preţuite
La intrarea în Grupul Şcolar Oltchim, directorul liceului i-a făcut un panou cu toate medaliile şi distincţiile primite.


"Venirea lui la şcoala noastră, în noiembrie 2011, a stârnit o emulaţie fără seamăn în clasa unde Ionuţ învaţă.
Este foarte respectat de colegi şi admirat.
Păcat însă că, pentru aceşti copii, puţini la număr, Ministerul Educaţiei nu găseşte fonduri pentru sponsorizări. În urmă cu doi ani, pentru plecarea în Mexic, l-a ajutat Consiliul Judeţean Vâlcea, oferindu-i 6.000 de lei", a mai spus directorul Smeureanu.
"Am aflat şi noi de rezultele obţinute de acest adolescent genial după venirea sa din SUA şi îl ajutăm oferindu-i transportul ca să meargă la următorul concurs internaţional din Olanda" , a spus Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.
Americanii i-au cerut lui Ionuţ să îmbunătăţească softul cu dezastrele, altfel încât să poată recunoaşte şi scurgerile de petrol, lucru care îl va face în lucrarea pe care o va prezenta de data aceasta în Olanda.

Vrea să facă o maşină autonomă
Ionuţ Budişteanu merge la orele de matematică la clasa a XII-a, deşi este cu un an mai mic.
"Urmează să i se acorde o plachetă din partea Asociaţiei de Electronică şi Inginerie din SUA pentru rezultatele obţinute şi cu care s-a concurat, de la egal la egal, cu mari profesori universitari din SUA", a mai spus directoul Smeureanu.
În Taiwan, vâlceanul a fost felicitat de preşedintele Chinei, iar inventatorul român Iustin Capră i-a cerut să facă parte din asociaţia sa. Visul lui Ionuţ este altul.
"Vreau să fiu primul român care face o maşină autonomă.
Armata americană a lansat un astfel de proiect în urmă cu doi ani şi la el au lucrat peste 80 de universităţi din America. Au câştigat cei de la Stanford, ei creând singura maşină autonomă.
Am urmat cursurile online ale renumitului profesor universitar Sebastian Thrun, care a lansat o provocare către toţi studenţii din lume să creeze şi ei această maşină.
Maşina autonomă a profesorului Thrun a circulat 70.000 de mile, fără accident, prin oraşele din SUA.
Acum, la americani este în dezbatere modificarea legislaţiei pentru ca această maşină să poată fi condusă şi de nevăzători", a mai spus Ionuţ Budişteanu.surse
https://www.facebook.com/note.php?note_id=483726238312547
http://www.stiintasitehnica.com/un-roman-a-ca-tigat-patru-premii-la-cea-mai-mare-competitie-de-stiinta-si-inginerie-pentru-liceeni_1450.html
http://www.adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/Ramnicu_Valcea-_Doi_elevi_geniali_au_fost_recompensati_cu_bani_de_Consiliul_Judetean_0_442755860.html#
http://www.valcea1.ro/ramniceanul-care-a-uimit-america/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com