Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

joi, 24 ianuarie 2013

Tarotul, spiritualitate si stiinta

Tarotul, misterul celor mai vechi timpuri ale umanitatii, opereaza cu imagini - simboluri, aratandu-ne lectiile de viata pe care le avem de trecut si defectele psihologice care ne tin pe loc. Cei care vor apela la ajutorul acestei metode de divinatie vor descoperi  multe perspective pline de intelepciune ale existentei umane, precum si temele arhetipale care au stat si stau la baza vietii.
 Dupa cum spunea Albert Einstein: “ Cea mai minunata experienta pe care o putem trai este misterul. Este izvorul adevaratei arte si stiinte.“
 Aceasta idee este exprimata pentru prima data explicit într-o carte a lui Antoine Court de Gébelin „Monde Primitif”. Court de Gébelin, om de stiinta, membru al Academiei regale de la La Rochelle, si-a publicat aceasta lucrare in noua volume, intre 1773 si 1783. Pretinde ca ar fi avut acces la o veche carte egipteana scapata de la distrugerea Alexandriei si declara, despre aceasta carte: „Continea invatatura lor perfect conservata asupra celor mai interesante subiecte. Cartea aceasta a Egiptului antic este jocul de Tarot - noi o avem in carti de joc”. Pasajul acesta nu este prea clar si probabil facea referire la o carte egipteana scapata din dezastrul Alexandriei care explica semnificatia Tarotului dupa invataturile Marelui Toth.
Se stie ca, Gébelin a descoperit Tarotul intamplator intr-un salon din Paris unde cateva doamne jucau carti. A fost fascinat de poze si mai ales de cele 22 de arcane de tarot  majore si din acel moment a inceput sa aprofundeze studierea acestor carti de joc. Exista multe elemente care ne indeamna sa credem ca erau folosite exclusiv pentru joc si ca partea ezoterica, potentialul oracolului de a raspunde la intrebari, a fost descoperita abia în secolul al XVIII-lea de catre Antoine Court de Gébelin.
Un alt personaj care va da o atentie deosebita Tarotului este Eliphas Levi  pe numele sau adevarat  Alphonse Louis Constant (1810 - 1875) eclesiast si mag.  A petrecut mult timp studiind cartile Magiei Oculte, sintetizand toata stiinta sa in mai multe carti printre care si „Dogma si Ritualul Magiei Superioare“ (1856) si “Istoria Magiei” (1860). Cartile sale nu se bazeaza pe explicatii stiintifice ci pe limbajul metaforic izvorat din practica unui ritual cu carti de Tarot.
Aportul sau personal nu este insa deloc neglijabil  el sustinand  ca vede in Tarot figurile unui text sacru „atribuit lui Enoh, al saptelea stapan al lumii dupa Adam”. Cele douazeci si doua de lame sau arcane majore corespund celor douazeci si doua de litere ale alfabetului. Ele reprezinta „mai intai cele treisprezece dogme, apoi cele noua credinte autorizate ale religiei ebraice”. El da cheia lecturii lor: „Modul de a citi hieroglifele Tarotului este de a le dispune fie in patrat, fie in triunghi, plasand numerele pare in antagonism si conciliindu-le pe cele impare.”
Printre cele mai cunoscute practici de Tarot amintim: Tarotul ingerilor (32 carti), Tarotul viselor (78 carti), Tarotul Lenormand (36 carti), Tarotul Tiganesc (36 carti), Tarot Kipper (34 carti), Tarotul Mantenga (cu 5 serii de cate 10 carti fiecare), Tarotul Bolognez (62 carti), Tarotul FlorentinMinchiate de Florenta (98 carti) si Tarotul Wirth (22 carti).
Marie-Anne Adélaïde Lenormand a fost cea mai celebra ghicitoare din Franta secolului al XIX-lea. Ea a exercitat o influenta decisiva asupra traditiei cartomantiei, iar tipul de carti pe care il folosea ii poarta astazi numele. A fost nascuta la data de 27.5.1772  in cartierul Saint-Léonard din arasul Alençon, Normandia, Franta. A murit la data de 5.6.1843 in Paris la 71 de ani.
 Celebra ghicitoare a consiliat multe personaje celebre ale Revolutiei Franceze, imperiului si regalitatii pentru sume considerabile. Un alt tarif mai mic practica Mademoiselle Lenormand pentru persoanele simple, astfel ca toti locuitorii Parisului sa poata sa-si permita o sedinta de ghicit in Tarot. Si-a oferit serviciile Joséphinei de Beauharnais (cu care a avut de fapt o prietenie foarte intima), sotia lui Napoleon Bonaparte. A prevazut ascensiunea si caderea acestuia, a „citit“ secretele imparatesei si a intuit destinele multor inalti demnitari de la Curte. In 1807, cand i-a citit in palma lui Napoleon, a descoperit intentia sa de a divorta de Joséphine.  Din cauza acestei previziuni, imparatul a condamnat-o la inchisoare pentru 12 zile, incepand cu 11 decembrie 1809, perioada in care, intr-adevar, a perfectat divortul.
In 1810, cand a fost consultata de Napoleon, i-a transmis acestuia un mesaj tulburator: „Adio, stapan al lumii, Waterloo si Sfanta Elena vor fi in viitor doua cuvinte absolut cumplite pentru tine!”, ceea ce avea sa se si adevereasca. La serviciile doamnei Lenormand au apelat insa si alte figuri importante ale vremii, de la printul Metternich, la Robespierre, Talleyrand, Doamna de Staël, tarul Alexandru I al Rusiei, cu toti pomeniti in cartea de amintiri “Les oracles sibyllins”  scrisa de clarvazatoare si aparuta in 1817. Volumele sale, influentate de stilul sofisticat al inaltei societati franceze a secolelor al XVIII-lea si al XIX-lea, sunt considerate azi pretioase carti de salon, scrise intr-o epoca in care burghezia franceza abia incepea sa se intereseze de stiintele oculte si enigmatice.
In anul mortii ei a mai facut o ultima profetie: anul 1915 va aduce un  mare razboi si multe nave americane vor impanzi zonele de coasta ale Europei.
Exista doua binecunoscute metode de divinatie Lenormand: 
Marele Tarot Mademoiselle Lenormand alcatuit din 54 de carti
Micul Tarot Mademoiselle Lenormand alcatuit din 36 de carti.

Tarotul cu ingeri este foarte diferit fata de tarotul clasic, pachetul nu contine carti negative sau carti cu teme sociale ci o ilustratie simpla care prezinta un inger, numele lui si misiunea cu care a fost insarcinat de divinitate. Daca nu suntem in posesia unui pachet de Tarot cu ingeri, ne putem confectiona foarte simplu propriul pachet de carti. Ingerul dumneavoastra personal asteapta de mult timp sa intrati in legatura cu el, iar aceasta tehnica de divinatie va poate ajuta in acesta incercare.
 Avem nevoie doar sa invatam cum sa-i ascultam, cum sa le descifram mesajele si mai presus de toate avem nevoie sa la acordam atentia cuvenita, sa-i purtam mereu in gandurile si rugaciunile noastre.

Pentru a afla mesajul ingerilor cautati un loc linistit si incercati sa va degajati de toate gandurile negative si problemele cotidiene. Aprideti cel putin o lumanare si inainte de a amesteca cartile si a va gandi la intrebarea pentru care doriti raspuns, rostiti o rugaciune. Acest lucru va va permite conexiunea cu lumea ingerilor si accesul spre lumina si intelepciunea divina a acestora.
 
Timp de secole practicarea stiintelor divinatorii si in special ghicitul in carti de Tarot a fost un mijloc de supravietuire a tiganilor. Pentru ca in vremurile de demult un set de carti de Tarot era foarte scump si constituia doar privilegiul persoanelor instarite, tiganii au realizat propriile carti de tarot din materiale simple, viu colorate, avand desenate doar cuvinte sau simboluri. Deasemenea, nu exista un anume model de Tarot ci, fiecare familie de tigani confectiona cartile de tarot dupa propria viziune, traditia si interpretarea semnificatiei cartilor fiind transmisa din generatie in generatie. Deoarece tiganii nu aveau in cultura lor “Imparatul”, “Imparateasa”, “Papesa” - ilustratii apartinand clasicului Tarot – aceste personaje au fost inlocuite cu elemente din natura: soarele, stele, padure sau femei si barbati cu statut universal, persoane simple din viata de zi cu zi. Astfel a aparut Tarotul tiganesc.
Tarotul tiganesc al ultimilor ani exista in mai mute variante. Una dintre acestea este inspirata din Tarotul de Marsilia si cuprinde 78 de carti – 22 de carti constituie Marea Arcana iar 56 de carti Arcana Minora. Arcana Minora a Tarotului Tiganesc este impartita la randul ei in 4 suite a cate 14 carti fiecare.

 SURSA

http://www.tarot-gratuit.ro/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com