Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

luni, 28 ianuarie 2013

Tehnici de creştere a vibraţiei şi menţinerea unui nivel energetic ridicat

Pe parcursul unei zile, trecem prin multe situaţii care ne secătuiesc de energie şi ne alungă vibraţiile pozitive: şeful se poartă urât fără motiv; partenerul de viaţă şi/sau copiii au o zi mai agitată, ceea ce poate duce la tensiuni în familie; nervi în trafic; zgomot insuportabil; veşti proaste; diverse alte provocări care pur şi simplu ne consumă energia. Iar atunci când vibraţiile ne ajung pe o frecvenţă joasă, este foarte greu să ne concentrăm pentru realizarea scopurile noastre sau să ne propunem să fim fericiţi.

1. Cântă
A cânta este cea mai rapidă şi mai uşoară metodă de a-ţi creşte vibraţia. E foarte greu să te simţi trist sau deprimat atunci când cânţi. Încearcă să cânţi un cântec cu versuri. Cântă cât te ţin plămânii, de parcă ai fi într-un muzical pe Broadway. Dacă eşti timid, găseşte-ţi un loc unde să nu te vadă şi să nu te audă nimeni. E foarte distractiv să inventezi alte cuvinte pentru un cântec mai vechi. La fel de amuzant este să faci karaoke. Încearcă să cânţi şi atunci, mai ales atunci când eşti trist şi nu ai chef. Cântă dimineaţa, când îţi pregăteşti copiii pentru grădiniţă sau pentru şcoala ori când te pregăteşti pentru o noua zi de muncă; şi vei vedea că ziua ţi se va îmbunătăţi semnificativ.

2. Fă mişcare
Când îţi mişti corpul, înviţi Spiritul Universal în interiorul tău şi îţi mişti energiile interne, astfel încât distrugi posibilele blocaje energetice din zona chakrelor. Dansează! Pune-ţi o melodie şi mişcă-te în ritmul muzicii. Dacă nu-ţi place să dansezi, fă exerciţii. Fă o plimbare, pe jos sau cu bicicleta, urcă scări, ridică greutăţi. Pune-ţi muşchii la treabă. Acest lucru te va împământa, te va reconecta cu propriul corp şi cu Pământul. Aminteşte-ţi că eşti o fiinţă spirituală într-un corp fizic şi că trebuie să ai grija de corpul tău pentru ca el să-ţi poată adăposti în siguranţă spiritul. Poţi să încerci şi Qigong, Tai Chi sau Yoga. Toate conţin meditaţie şi îşi propun să reconecteze mintea, corpul şi spiritul. Mişcarea corpului curăţa sistemul limfatic şi eliberează endorfinele care dau senzatii plăcute în corp. Mişcarea energizează. Când oamenii sunt trişti sau deprimaţi, nu au tragere de inimă spre mişcare şi preferă statul la televizor sau în pat. Dacă eşti pe o frecvenţă negativă, impune-ţi să faci mişcare. Plimbă-te puţin sau dansează pe melodia preferată. Vei observa o schimbare considerabilă a vibraţiilor tale. 

3. Râzi
Umorul îţi ridică întotdeauna vibraţiile. Există un motiv pentru care s-a spus că râsul este cel mai bun medicament. Daca abia te târăşti prin viaţă şi te simţi zdrobit, găseşte un motiv de râs. Râzi chiar de tine şi de situaţia în care eşti. Învaţă să nu te iei prea în serios. Dacă nu poţi să râzi de propria situaţie, atunci găseşte motive de râs în altă parte. Uită-te la o comedie, la un filmuleţ amuzant sau citeşte o carte de bancuri. Râsul eliberează endorfine în corp. Foarte rar vezi oamenii deprimaţi râzând. Dacă ar râde, în mod sigur ar reuşi să scape de depresie. Cand eşti în stare să râzi, chiar dacă te afli într-o situaţie mai dificilă, acest lucru te va conduce într-un punct de unde vei putea să acţionezi şi astfel vei scăpa de vibraţiile joase. Când a fost ultima dată când ai râs din tot sufletul, astfel încât să te doară stomacul sau să-ţi dea lacrimile? Este un sentiment minunat de eliberare, care merită încercat mai des. 

4. Meditează
Meditaţia este o metodă excelentă de a ne reconecta cu mintea şi spiritul. E recomandat să ne aşezăm într-o poziţie confortabilă, să punem muzică relaxantă pe fundal, să aprindem câteva lumânărele parfumate. Apoi să ne concentrăm pe respiraţie. Să observăm inspiraţiile şi expiraţiile. Să facem câteva expiraţii adânci. Vom observa că ne vin multe gânduri în minte. E bine să le lăsăm să intre şi să plece. Să fim conştienţi de gândurile noastre şi apoi să le dăm drumul. Putem să rămânem în această stare, pentru a ne bucura de momentul prezent sau putem face o meditaţie care să ne separe, prin imaginaţia noastră, de ego şi să ne ducă în comunicare cu sinele, cu intuiţia, cu ghizii noştri spirituali. E recomandat să facem exerciţii zilnice de meditaţie, timp de 10 minute. Unora le place să mediteze dimineaţa, imediat ce se trezesc, pentru a rămâne cu această stare bună pe tot parcursul zilei. Mai există şi varianta meditaţiei înainte de a merge la culcare, pentru eliberarea tuturor energiilor negative acumulate pe parcursul zilei. Meditaţia poate fi făcută la birou, în timpul pauzei de prânz sau oricând în timpul zilei.

5. Curăţare energetică
Există un corp energetic de lumină în interiorul fiecăruia dintre noi. Pe parcursul unei zile, acest corp energetic se impregnează cu experienţele şi energiile altora. Unele dintre acestea te vor energiza, însă altele te vor seca de energie. Poţi însă să-ţi refaci energiile, devenind conştient de ele şi făcând câţiva paşi pentru a ţi le reechilibra. Iată câteva metode de curăţare energetică rapidă:
– Respiră adânc de zece ori. Respiraţia adâncă reduce tensiunile din corp şi oxigenează sângele. Tot ea ţine la distanţă stările de mânie, de frică sau depresie. Pe inspiraţie e bine să spunem următoarea mantra: „Inspir iubirea şi lumina din Univers. Permit numai iubirii şi luminii să locuiască în mine“. Si apoi, pe expiratie:„Îndepărtez negativitatea şi reziduurile ei din corpul meu. Sunt iubire“.
– Fă o baie fierbinte. Apa are puteri purificatoare, atât fizic cât şi energetic. Când faci baie, e bine să repeţi: „Îndepărtez toate energiile negative din corpul meu. Sunt plin de iubire şi lumina de la Sursa Universală “. Imaginează-ţi că apa este lumina alba, care te inconjoara cu dragoste şi te ocroteşte.
– Spune o rugăciune. Cere ca energiile tale să fie purificate. Spune: „Sunt înconjurat de lumina albă a iubirii. Cer să fiu un vas curat pentru energia provenită de la Sursa Universală , să împart dragoste şi binecuvântări oriunde mă duc“.
– Echilibrează-ţi chakrele. Chakrele sunt puncte de lumină din corp, care conectează corpul energetic la corpul fizic. Fiecare chakra reprezintă o parte a vieţii tale. Fă o meditaţie de purificare a chakrelor, prin care să-ţi imaginezi că fiecare zonă devine curată.

6. Numără-ţi binecuvântările
Recunoştinţa este printre cele mai înalte vibraţii din Univers. A fi recunoscător îţi poate ridica vibraţia în câteva secunde. Indiferent de ce ţi se întâmpla în viaţă, poţi găsi ceva pentru care să fii recunoscător. Chiar atunci când ţi se întâmplă ceva rău, încearcă să găseşti binecuvântarea din spatele situaţiei. Scrie, în fiecare dimineaţă sau în fiecare seară, zece lucruri pentru care eşti recunoscător. Pot fi lucruri simple, de care te bucuri zilnic. Iată câteva exemple:
– Sunt recunoscător pentru că familia mă iubeşte şi ştiu că pot conta pe dragostea şi sprijinul ei în orice situaţie.
– Sunt recunoscător pentru sănătatea mea.
– Le sunt recunoscător oamenilor care m-au provocat astăzi, pentru ca mi-au dat şansa să evoluez spiritual.
– Sunt recunoscător pentru că am cel mai călduros şi confortabil halat de baie.
– Sunt recunoscător pentru sănătatea copiilor mei.
– Sunt recunoscător pentru că am suficienţi bani ca să cumpăr alimente sănătoase.
Când devii conştient de toate aceste binecuvântări din viaţa ta, atunci începi să funcţionezi pe alte frecvenţe, să emani mai multă energie pozitivă, ceea ce îţi va aduce şi mai multe binecuvântări în viaţă. Când te simţi mânios, trist, vinovat, plin de temeri, începe să-ţi numeri binecuvântările din viaţă. Vei vedea că situaţia nu e atât de rea pe cât pare.


7. Ţine un jurnal
Scrierea gândurilor te ajută să le analizezi mai bine. Să te exprimi, chiar şi pe hârtie, poate fi un exerciţiu terapeutic, ce îţi poate folosi ca etalon a ceea ce ai fost şi cât de departe ai ajuns la un moment dat. Poţi folosi jurnalul şi pentru a-ţi înregistra binecuvântările zilnice, dar şi pentru a-ţi exprima gândurile. Acest lucru te ajută să-ţi creşti vibraţiile, pentru că, în loc să-ţi depozitezi sentimentele negative în corp, poţi scăpa de ele, încredintându-le hârtiei. În acelaşi timp, te poate ajuta să gasesti solutii si sa-ti ordonezi gandurile intr-o maniera logica. Iti poti folosi jurnalul: pentru a-ti face listele zilnice de sarcini; pentru a descrie experientele de dezvoltare personala, prin care ai trecut la un moment dat, poate chiar zilnic; sau pentru a-ti nota scopurile pe care ti le propui. Poti scrie acolo scrisori pentru cei de care esti prea speriat ca sa le vorbesti direct sau poti scrie cateva randuri pentru cei pe care esti furios si fata de care nu te poti exprima fara sa-ti pierzi cumpatul. Poti scrie orice in jurnalul tau. Este, cum am spus, un exercitiu terapeutic. Insa e bine ca jurnalul sa-l pastrezi intr-un loc sigur, sa fie numai al tau, sa nu-l vada nimeni, pentru ca in jurnal esti TU cu TINE, fara retineri.
  
8. Ajută-i pe ceilalţi
Este un mod simplu si eficient de a-ti creste vibratia. Cand ai grija de cineva, acea persoana iti este recunoscatoare. Recunostinta este o vibratie foarte inalta. Si cand ajuti pe cineva sa atinga acea stare, aceeasi energie pozitiva se proiecteza si asupra ta. Nu trebuie sa facem gesturi eroice pentru a-i ajuta pe ceilalti. Putem sa dam telefoane rudelor mai invarsta si sa ne interesam de ele. Sa cumparam o cafea pentru cineva care pare ca are nevoie. Sa lasam un bacsis mai mare pentru un chelner care pare obosit, sa facem un compliment unui strain, sa donam haine unui adapost de copii. Si am putea face zece astfel de actiuni in fiecare zi. Cand avem o stare emotionala buna, este usor sa facem asa. Insa este si mai important sa ajutam atunci cand suntem tristi si deprimati. Fii o binecuvantare in viata cuiva, doar pentru un moment, si ai sa vezi cum iti creste vibratia.
  
9. Iartă
Stii ca, atunci cand iti mentii starea de furie sau de suparare pe cineva, sistemul tau energetic sufera foarte mult? E ca si cum ai lua o greutate de cateva kilograme si ai purta-o cu tine tot timpul. Cand ierti, de fapt alegi sa renunti la acea greutate. Acest lucru te face sa fii mai usor si iti creste vibratia. Dar, asa cum stim toti, despre iertare e mai usor de vorbit, decat de facut. Mai intai, da-ti seama ca sentimentele de furie, pe care le cari cu tine in viata, iti fac rau TIE, nu persoanei care te-a jignit. Daca cineva iti da un cactus, cat timp il vei tine in mana? Pana iti vor intra tepii in piele? Pur si simplu da-i drumul, lasa-l sa cada, leaga-ti ranile ingrijeste-le si vindeca-te. Daca alegi sa tii cactusul in mana in continuare, nu poti sa invinovatesti pe nimeni altcineva decat pe tine pentru ca te doare. Invata lectia care decurge din experienta respectiva si mergi mai departe. Cand te simti jignit, tratat nedrept, asuma-ti responsabilitatea si mergi mai departe. Nu fi aspru cu tine, doar realizeaza ce ai actionat rau in situatia respectiva si decide cum ar fi mai bine sa te comporti in viitor. Trimite-i iubire celui care ti-a facut rau. Fii empatic. Intelege ca persoana repectiva se comporta asa, pentru a-si satisface si ea nevoia de iubire. Simte compasiune pentru cei care nu au primit iubire in viata si cred ca vor obtine atentie prin comportamente agresive. Poate celui care te-a ranit ii pare rau ca a facut-o, dar nu vrea sa recunoasca. Poate nu a vrut sa te raneasca, dar nici nu vrea sa-si recunoasca vina. Poate sufera atat de tare, incat actul lui a fost un stigat de ajutor. Incerca sa vezi situatia din punctul lui de vedere. Toata lumea greseste. Iarta-te pe tine si pe ceilalti. Ne aflam aici pentru a invata. Nu e nevoie sa porti greutati insuportabile in spate. Nu lasa ura si mania sa-ti consume parte din viata. Fa loc doar iubirii. 

10. Iubeşte!
Iubirea este cea mai inalta frecventa vibrationala posibila. De aceea e bine sa gasim moduri de a iubi si de a ne afla cat de mult posibil pe frecventa ei.
Trimite iubire altora. Inchide ochii si imagineaza-ti persoana careia vrei sa-i trimiti dragoste. Imagineaza-ti cum se misca energia din inima ta inspre a ei. Poate fi colorata in roz, verde, galben, alb. Imagineaza-ti fluxul de iubire dintre voi. E posibil ca persoana respectiva sa te contacteze mai tarziu si sa-ti spuna ca s-a gandit la tine. Exprima-ti dragostea fata de ceilalti. Stiu TOTI oamenii din viata ta pe care ii iubesti, ca ii iubesti? Cand le-ai spus-o ultima oara? Si cand le-ai aratat-o? Printr-o imbratisare, o strangere de mana, un zambet? Imparte permanent in juru-ti aceste lucruri, pentru ca ceilalti sa stie permanent ca ii iubesti.
Aminteste-ti de conexiunea ta cu Sursa. Nu esti niciodata singur. Sursa Universala este permanent legata de tine si permanent accesibila. Inchide ochii si deschide-ti inima pentru a primi Iubirea Universala. Imagineaza-ti o raza de lumina care vine din Univers si intra direct in inima ta. Ea va fi acolo mereu. Nu trebuie sa faci ceva sa o castigi, ea pur si simplu ESTE. Las-o sa-ti spele temerile, vina, rusinea, furia, depresia. Adu-ti aminte ca esti permanent conectat cu Sursa de Iubire Universala. Conecteaza-te la aceasta energie atunci cand te simti rau.
Iubeste-te pe tine insuti. Acorda-ti timp pe parcursul zilei pentru a-ti oferi iubire. Du-te la masaj, imbratiseaza- te singur, zambeste in oglinda si spune-ti: „Te iubesc. Multumesc ca esti aici“. Trimite iubire celulelor din corpul tau. Fa o lista cu lucruri pe care iti place sa le faci si fa-le cat mai des cu putinta.

Nu aştepta ca ceilalţi să-ţi ofere dragoste. Hraneşte-te singur ca să ii poti hrăni pe alţii. Acorda-ţi timp să-ţi echilibrezi energiile, pentru a avea capacitatea să imparţi dragostea ta cu ceilalţi.

sursa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com