• Cocosarea
De ce conteaza: Cand stai aplecat sau cand te cocosezi atat de mult cand stai pe scaun sau

Cum sa te opresti: Cand stai in picioare, ai grija ca umerii sa fie indreptati spre spate si relaxati, pieptul sa fie in sus, iar genunchii sa fie relaxati, nu blocati. Cand stai asezat, asigura-te ca ambele picioare ating podeaua, cu soldurile la acelasi nivel cu genunchii. Spatele ar trebui sa fie ferm lipit de spatarul saunului, iar partea de sus a spatelui si gatul sa fie drepte.
• Mestecarea bucatilor de gheata
De ce conteaza: “Pica”, o conditie a organismului care provoaca pofta de a mesteca non-alimente,

Cum sa te opresti: Bauturile pe care le faci sau le comanzi ar trebui sa fie fara gheata, ca sa eviti tentatia. Intreaba-ti si doctorul, care poate investiga daca ai o deficienta nutritionala si daca poate fi depasita.
• Rosul unghiilor
De ce conteaza: Nu este cel mai igienic obicei. E cea mai usoara cale pentru ca microbii

Cum sa te opresti: Ai putea sa incerci sa mesteci guma pentru ceva timp ca sa estompezi dorinta de a-ti roade unghiile. Daca iti dai seama ca iti rozi unghiile de fiecare data cand esti nelinistit, stresat sau trist, acest lucru ar putea sa-si gaseasca rezolvarea daca te duci la psihiatru.
• Pastrarea lentilelor de contact in timpul somnului
De ce conteaza: Riscul unei infectii oculare creste semnificativ atunci cand dormi cu lentilele
la ochi. Repetarea acestei greseli poate lua din cantitatea de oxigen de care are nevoie tesutul ochiului, iar in unele cazuri ochiul poate compensa prin crearea de mici vase de sange. Daca nu sunt verificate, aceste vase ar putea cauza pagube permanente. Chiar daca ochii nu sufera o infectie sau nu formeaza vase de sange, exista sansa de a fi iritati si rosii in urmatoarea zi.
Cum sa te opresti: Introdu scoaterea lentilelor in rutina ta zilnica. In fiecare zi, schimba-le cu ochelarii de vedere atunci cand, de exemplu, te schimbi de hainele de lucru sau in timpul unei pauze de publicitate la televizor.
• Trosnirea incheieturilor
De ce conteaza: De fapt, obiceiul acesta ar putea sa nu fie atat de rau. Daca atunci cand erai mic mama ta insista ca daca iti trosnesti degetele o sa faci artrita, cercetari recente desfiinteaza,

Cum sa te opresti: Asa cum ar face cineva care incearca sa renunte la fumat, ai putea sa le spui prietenilor si familiei ca incerci sa nu-ti mai trosnesti incheieturile, ceea ce te va face sa te simti raspunzator de schimbarea obiceiului. Si asa cum unele persoane aflate la dieta tin evidenta a ceea ce mananca zilnic, ar putea fi util sa notezi undeva de fiecare data cand iti trosnesti degetele, pentru a incepe sa scapi de obicei.
• Gustarile din timpul noptii

De ce conteaza: Cercetarile sugereaza ca pot scadea din metabolism. Iar daca la 10 seara rontai o punga de floricele in fata filmului, corpul tau va trebui sa le digere atunci cand dormi, in loc sa arda grasimea. In plus, din cauza gustarilor tarzii te poti trezi din somn cu arsuri la stomac.
Cum sa te opresti: Gandeste-te la motivul pentru care mananci atat de tarziu. Mananci destul in timpul zilei? Cat de consistente sunt mesele si cum arata micul tau dejun? O revizuire a felului in care te alimentezi in timpul zilei poate ajuta la rarirea meselor din timpul noptii. Daca incerci sa slabesti, propune-ti sa nu mai mananci dupa cina.
• Dormitul intre alarme
De ce conteaza: Daca ai tendinta de a apasa pe “snooze” o data, de doua sau de zece ori in

Cum sa te opresti: Ce conteaza cel mai mult este sa iti asiguri intre sapte si opt ore de somn neinterrupt. Alege ora la care chiar ai vrea sa te trezesti dimineata (nu la care ai vrea sa apesi prima oara butonul “snooze”) si scade opt ore. Aceasta este ora ta de culcare. Daca sa adormi la ora 10 seara ar putea parea ridicol, incearca sa te culci cu 15 minute mai devreme in fiecare seara pana reusesti. De asemenea, evita sa iti petreci timpul dinainte de culcare jucandu-te cu gadget-uri electronice sau consumand cafeina.

• Consumul excesiv de bauturi energizante
De ce conteaza: O avertizare emisa anul trecut in Statele Unite a aratat ca aproximativ 20 de morti au fost legate de astfel de produse, in afara de un numar si mai mare de spitalizari.
Cum sa te opresti: Daca iti dispare energia, incearca o gustare cu multi carbohidrati, cum ar fi jumatate de sandvis cu ton cu paine din faina integrala. Astfel, va fi mai putin probabil ca nivelul zaharului din sange sa creasca, iar organismul tau va fi mai putin obosit. Alte feluri de a-ti creste energia includ suplimente de vitamina B, un dus rece sau o plimbare in aer liber.
Sursa: mediafax.ro