Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

marți, 12 martie 2013

CONSUMURI ASCUNSE

Cea mai mare parte a aparatelor electronice, chiar daca sunt inchise, continua sa consume electricitate, pentru ca intrerupatorul deschis/inchis este situat pe transformator, si transformatorul, inca legat la sursa de electricitate, continua sa consume curentelectric.
Este cazul al aparatelor care functioneaza cu telecomanda ( televizor, combina, etc.), dar si in cazul aparatelor fara fir pe care le incarcam la sursa de energie (de exemplu, telefonul mobil) sau al aparatelor conectate la calculator (scanner, imprimanta), care uneori chiar nu sunt echipate cu buton de deschidere/inchidere.
In anii 1980-1990, se intampla deseori ca televizoarele, aparatele tip magnetoscop si altele sa consume mai mult de 10 W, uneori chiar 20 in standby. De atunci, acest consum a fost minimizat, ajungand la 1W pentru televizoarele bune.
Consumul total al aparatelor electrice (hi-fi, electrocasnice, GSM, etc) dintr o casa poate corespunde cu lejeritate consumului unui bec cu incandescenta de 60W care sa stea aprins un an intreg. Daca totalizam toate gospodariile ajungem la o cifra enorma a consumului,ca sa nu mai discutam despre dioxidul de carbon eliminat.
CONSUMURI ASCUNSE:
Datele de mai jos va permit sa controlati la cat se ridica valoarea consumului ascuns pentru aparatele de care dispuneti. Testele efectuate de experti si cercetatori arata faptul ca valoarea consumului ascuns pentru fiecare aparat este de 5 Euro pe an: televizor, calculator, combina, fax. Daca adaugam si micii consumatori (radio, hi-fi, aparat cu microunde, etc), totalul poate sa ajunga la 75 euro pe an.
• Perie de dinti electrica: 2 kwh/an, consum mediu in standby;
• Apirator de masa: 6 kwh/an;
• Telefon fara fir: 7 kwh/an;
• Cafetiera electrica: 13 kwh/an;
• Cuptor: 13 kwh/an;
• Cuptor cu microunde: 13 kwh/an;
• Ceas cu radio: 15 kwh/an;
• Imprimanta: 15 kwh/an;
• Radio: 16 kwh/an;
• Sistem hi-fi: 30 kwh/an;
• Computer: 43 kwh/an;
• Televizor color: 48 kwh/an;
• Magnetoscop: 61 kwh/an;
• Fax: 114 kwh/an;
• Boiler de bucatarie: 142 kwh/an;
Totalul este de 500 kwh/an pentru toti acesti consumatori in pozitia standby (adica in timpul cand nu le utilizam efectiv). Multiplicati acest consum cu costul unui kilowat si va puteti face o idee despre costul aproximativ pe zi.
In consecinta, nu mai lasati aparatele in standby, mai ales ca ele consuma aproape la fel de mult ca si pornite. Apasati pe butoanele “off” ale televizoarelor dumneavoastra, ale cuptoarelor, faxurilor, imprimantelor. Nu utilizati telecomanda pentru a pune aparatele pe standby, ci actionati manual, apasand butonul de oprire de pe aparat.
Atentie! Anumite aparate (combina radio CD, de exemplu) consuma energie in timp ce doar sunt conectate la curent. Scoateti deci din prize tot sistemul pentru a intrerupe consumul cu adevarat.
Anumite aparate pot fi deconectate total de la retea in timp ce nu functioneaza, fara ca aceasta sa va afecteze confortul: cuptoul cu microunde, aparatele ce tin de calculator, mai putin faxul, televizorul, etc. pentru a va usura viata si pentru a evita sa bagati si sa scoateti din priza cablul, puteti utiliza un prelungitor cu mai multe prize echipat cu intrerupator. Puteti astfel deconecta toate aparatele cu o singura miscare!
Deconectati aparatele incarcabile de indata ca s-au incarcat (telefonul mobil, periuta de dinti electrica, apiratorul de masa), mai ales ca in acest fel bateriile acestor aparate vor avea o viata mai lunga daca sunt in mod regulat descarcate in totalitate.
 
http://www.protectia-consumatorilor.ro/protectiaconsumatorilorro-o9atitudine-te-invata-cum-sa-elimini-costurile-ascunse/
Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor dinRomania– A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com