Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

marți, 25 iunie 2013

E-cat - Energy Catalyzer - Free Energy

Fuziunea la rece a fost un subiect popular la începutul anilor '90, când Martin Fleischmann şi Stanley Pons raportau o căldură în exces remarcată într-un experiment de electroliză a apei grele pe suprafaţa unui electrod de paladiu şi puneau această căldură pe seama unei reacţii de fuziune.
În cincinalul care a urmat, pe când noi eram ocupaţi cu liberalizări de preţuri, mineriade, privatizări şi alte furtişaguri, nou-botezatul proces de "fuziune la rece" nu a putut fi confirmat de alte echipe de cercetare şi a căpătat o aură neserioasă, iar persoanele ce s-au ocupat de ea au fost asemuiţi unor alchimişti moderni, fiind acuzaţi că se ocupă cu înşelăciuni şi pseudo-ştiinţă.
Cu toate aceste, unii dintre ei nu s-au lăsat descurajaţi. Este şi cazul italienilor Andrea Rossi şi Sergio Focardi care propun de câţiva ani un dispozitiv numit E-cat (de la Energy Catalyzer), care generează energie prin introducerea de hidrogen fierbinte într-o latice de atomi de nichel şi transmutarea acestuia din urmă în cupru, totul în prezenţa unor aditivi secreţi. Socoteala italienilor spune că din acest dispozitiv iese mult mai multă energie decât se cheltuie cu încălzirea hidrogenului. Până de curând, şi din cauza secretomaniei inventatorilor, aceste afirmaţii nu au fost acceptate de presa internaţională, iar lui Rossi i s-a refuzat un patent de invenţie internaţional, acesta fiind rugat să permită evaluarea "reactorului" de către o echipă de oameni de ştiinţă independenţi.
Ei bine, de câteva zile, Giuseppe Levi de la Universitatea din Bologna şi Evelyn Foschi din aceeaşi localitate, Torbjörn Hartman, Bo Höistad, Roland Pettersson şi Lars Tegnér de la Universitatea din Uppsala, Suedia şi Hanno Essén de la Royal Institute of Technology din Stockholm au publicat un astfel de studiu independent, ale cărui rezultate pot fi consultate gratuit pe site-ul arXiv.
N-o să intrăm în detalii, vom trece direct la concluzii care sunt spectaculoase. Acestea sugerează că până şi în cel mai pesimist scenariu, reactorul lui Rossi generează de zece ori mai multă energie decât orice altă sursă exploatată de omenire. NASA însăşi trage tare pe acelaşi culoar, pe care l-a rebotezat strategic Low Energy Nuclear Reaction (LENR).
În cifre, E-Cat pare a avea o densitate de putere de 4,4×105 W/kg şi o densitate de energie de 5,1×107 Wh/kg. Asta ar însemna cam de 10.000 de ori densitatea de energie a benzinei şi de 1.000 de ori densitatea ei de putere. Cu toate acestea, criticii lui Rossi continuă să-i ceară inventatorului o nouă investigaţie, de data aceasta într-un laborator independent, întrucât testele descrise mai sus au avut loc în incinta companiei care produce E-cat.

"Ori decidem ca principiul conservarii energiei este violabil, ori fenomenul la care am asistat este o reactie nucleara in toata regula", a explicat Sergio Focardi. El se refera la faptul ca, in cadrul experimentului s-a obtinut o eficienta energetica fara precedent, imposibil de obtinut prin procesele de productie de energie utilizate in mod obisnuit. "Materialele de pornire ale procesului nostru sunt nichelul si hidrogenul; acesta din urma este incalzit la o anumita temperatura si se declanseaza procesul de producere de energie: atomii de hidrogen penetreaza nichelul si il transforma in cupru. Sau, cel putin, aceasta este interpretarea noastra", a precizat el.

Focardi a vorbit de interpretare intrucat chiar el admite ca dinamica acestui proces nu este inca complet demonstrabila: se stie doar ca are loc, ca poate fi reprodusa si ca, in anumite cazuri, poate duce la producerea de energii si de 200 de ori superioare celor de pornire. Iar experimentul italian ar fi doar prima demonstratie publica a unei descoperiri pe care Rossi si Focardi o repeta in diferite variante inca din 2008. Intr-un articol intitulat " A new energy source from nuclear fusion" , publicat in luna martie a anului trecut in "Journal of Nuclear Physics", cei doi au citat rezultatele a cel putin alte sase experimente, explicand ca energia produsa s-a dovedit utilizabila pentru alimentarea generatoarelor si, in unele cazuri, incalzirea unor incaperi.

Procesul de fuziune rece brevetat de Andrea Rossi si Sergio Focardi ar putea asadar reprezenta o noua metoda de producere a unor cantitati enorme de energie la temperaturi scazute si cu cheltuieli economice reduse (sunt necesare doar cateva grame de nichel pentru obtinerea de energii utile).

In opinia lui Antonio Zoccoli, director al Institutului National de Fizica Nucleara din Italia, nu ar trebui insa sa se vorbeasca cu atat usurinta de fuziune rece: "Ceea ce am vazut a fost un dispozitiv in masura sa produca energie. Trebuie sa verificam doua lucruri: daca productia de energie este reala si cum a fost exact produsa aceasta energie, deoarece este adevarat ca in trecut, de multe ori au fost descoperiri obtinute pe care experimentala si apoi explicate in maniera teoretica. Dar experimentul nu a furnizat nicio proba ca in acest caz au survenit reactii nucleare".

Printre motivele care-l fac pe Zoccoli sceptic se numara si faptul ca, in cadrul experimentului, nu s-a inregistrat nicio productie de fotoni, particule care ar fi trebuit sa fie produse in cadrul unei astfel de reactii.
Sursa: Wired.it
http://www.descopera.ro/dnews/7902142-doi-cercetatori-italieni-au-realizat-fuziunea-rece-oare-video
http://www.playboy.ro/playmakers/features/fuziunea-la-rece-se-intoarce-10893495

http://www.forbes.com/sites/markgibbs/2011/10/17/hello-cheap-energy-hello-brave-new-world/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com