Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

marți, 2 iulie 2013

Suntem pentru a treia oară campioni mondiali, din anul 2009 până în prezent la karate.

Puțină lume știe că la ora actuala karate este pe locul doi in lume, ca număr de practicanți, după fotbal, cu deosebirea că fotbalul este promovat intens de o rețea întreagă de televiziuni, din rațiuni ce țin de formele moderne ale circului și mai ales din motive financiare . Practicarea artelor marțiale dezvoltă însă cu totul alte calități decât cele asociate îndeobște cu fotbalul.
În karate românii obțin, de vreo trei ani încoace, numai medalii de aur. Suntem pentru a treia oară campioni mondiali, din anul 2009 până în prezent la karate. Românii și-o tot încasează de la toată lumea, sunt ciuca bătailor în presa franceză, britanică, germană, italiană de ani și ani de zile. Însă de fapt noi românii le-o tragem pe cocoașă, sportiv, tuturor, la nivel mondial. Performanțele României au căpătat luna aceasta și o recunoaștere instituționalizată.
Pentru prima oară un român a fost ales în fruntea unei organism internațional sportiv. Liviu Crișan, a fost ales în cadrul Adunării Generale care a avut loc în București, joi, 6 iunie, în funcția de președinte al Federației Mondiale de Karate WUKF, fiind anterior preluării scaunului de președinte prim-vicepreședinte și secretar general al forului mondial. WUKF (World Union of Karate-do Federations) este o organizație distincta de WKF (World Karate Federation), organizație mai veche cu
La Campionat, sportivii români și-au adjudecat 24 de medalii de aur, cu 10 mai mult decât a doua țară clasată, Italia și cu 14 mai mult decât Brazilia. Pentru a treia oară în ultimii ani batem tot ce mișcă.  Batem cu sportivitate, iar meritele sportivilor români au fost luate în seamă în plan internațional
Profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, antrenor de karate de mulți ani, Liviu Crișan a pus la punct, metodic, ardelenește, încă din 1996, o uniune de sportivi karatiști desprinși din  fosta Federație de Arte Marțiale, controlată de stat și a reușit prin mari eforturi să dezvolte o bază pentru o Federație care a ajuns recunoscută în plan mondial, cu rezultate deosebite.     Alegerea sa recentă în fruntea Federației Mondiale de Karate WUKF este o confirmare a muncii depuse ani de-a rândul și a dăruirii cu care s-a dedicat creșterii unor generații de tineri.
Campionatul de la București fiind promovat si de World Master Game sub denumirea de „BUCHAREST – CAPITAL OF MASTERS KARATE IN JUNE“ ca avanpremiera a evenimentului rezervat veteranilor din karate ce va fi organizat la Torino in luna august. Federația WUKF va organiza, sub președinția românească, un nou campionat în perioada următoare la Sheffield și anul viitor încă două în Polonia și în Italia.
ramuri și în România. Ramura din România a WKF este prezidată de bunul amic al lui Putin, Marius Vizer. Profesorul Liviu Crișan n-are nicio treabă cu rușii, și este, în plan local, șef al Federației Române de Karate WKC, organizație separată de ramura reprezentată de amicul lui Putin, la care sunt afiliate până în prezent 62 de cluburi sportive de pe tot cuprinsul României. Alegerile au fost organizate în timpul Campionatului Mondial de Seniori și Vetarani, care a reunit 450 de sportivi din 33 de țări la 166 de categorii. Din Europa au fost 22 de tari, iar competiția a avut 224 sportivi înscriși la probele de kata si 257 de sportivi la probele de kumite deci un total de 481 de intrări in competiție. Invitați de onoare: Maestrul Shojun Sugiyama 8 DAN, din Japonia, președintele pe Europa a Nippon Kai Karate-Do Shotokan Dojin, maestrul Kando Shibamori 8 DAN, Austria precum si renumitul antrenor, fost multiplu campion mondial, Christophe Pinna din Franța.
În opinia profesorului Crișan, „românii au o capacitate extraordinară de a practica artele marțiale, încă de foarte mici copiii care vin la antrenamente – de la șapte opt ani, dovedesc că au însușiri native, genetice, pentru luptă și sport, sunt inteligenți, imaginativi, rezistă la efort și au determinare pentru victorie“. Sunt calități care pot fi transferate din domeniul sportiv în viața de zi cu zi și dacă mai mulți tineri ar fi îndrumați către acest gen de discipline sportive, combative, poate ar pleca mai degrabă cei din haitele lui Iliescu  și mai mult ca sigur România ar arăta cu totul altfel.

Un articol de George Roncea
http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013062788150/Actualitate/Romanii-in-topul-mondial-al-karatistilor.html

5th World Championships Seniors and Veterans

5th World Championships Seniors and Veterans karate federations
5 - 9 Jun 2013 Romania - Bucuresti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com