Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

luni, 21 octombrie 2013

Invatatura pierduta a lui Hristos

Patru evanghelii canonizate compun Noul Testament, iar timpul ne-a aratat ca acestea nu sunt suficiente pentru a dizolva vesnicile tensiuni , discutii si contradictii din cadrul confesiunii. Nu este o sarcina usoara, dar cu un anumit efort de cautare, intelegere si munca aceste contradictii pot fi dezlegate si peste toate poate fi adusa lumina.
Pe langa arhicunoscutele Evanghelii cu textele ce le compun si apocrifele in arhivele Vaticanului se pastreaza in secret o multime de alte documente despre viata si invatatura lui Hristos, informatii care ar putea pune punct in toate aceste discutii interminabile si contradictii din interiorul confesiunilor religioase. Cu toate acestea, de foarte mult timp aceste documente sunt cu mare tenacitate ascunse de ochiul cautatorului si nimeni de la Vatican nu doreste sa ofere publicului larg acele informatii. Se creaza impresia ca cineva in mod deliberat, planificat, incearca sa ascunda adevarul, astfel ca oamenii, cautatorii sa nu poata niciodata a face cunostinta cu acele documente si invataturi ascunse in bibliotecile secrete ale Vaticanului.
Cu toate acestea mereu undeva, candva se va produce o scurgere de informatii.

Cea mai ingrata munca este cea de a pune baraj in calea adevarului. Este ca si cum ai incerca sa pui un baraj in fata lui Dumnezeu, deoarece chiar El este adevarul. Astazi, in mainele cercetatorilor, cautatorilor, celor care bat si li se deschide au ajuns documente suplimentare despre viata lui Hristos.

Aceste documente care ca printr-un miracol s-au pastrat ajungand pana in prezent, au devenit documente inestimabile care completeaza documentele deja cunoscute din trecut si aduc cu ele o viziune mai imbogatita asupra textelor sfinte deja existente. Documentele descoperite in ultimile decenii completeaza foarte mult chiar si invatatura lui Hristos. Fara a astepta cand biserica va face cunoscute aceste documente oamenilor, cercetatorii incearca sa restabileasca Adevarata Invatatura a lui Hristos si sa completeze acele informatii care sunt ascunse.
Datorita acestei munci unice de cercetare a specialistilor care au reusit sa lege intre ele si sa aseze informatiile intr-o continuitate logica cele mai bune ganduri si exprimari a lui Hristos, astazi cuvintele Lui pentru prima data suna ca fiind unele vii, intregi, pline de rezonanta, dar cel mai important este ca invatatura Lui devine foarte usor de inteles, accesibila pentru oricare dintre oamenii cautatori.
Invatatura lui Hristos, restabilita in urma cercetarii documentelor descoperite in ultimile decenii.

1. Cei mai putin credinciosi dintre voi, sunt cei care se roaga mult si gandesc ca astfel mai mult decat altii vor primi. Ei nu inteleg, in ce cred. La fel ca niste cersetori, de nimic mai mult nu sunt in stare, decat umilitor sa ceara indeplinirea dorintelor lor. Ce tot cersiti voi de la Dumnezeu? Sau credeti ca a gresit El, dandu-va ceea ce aveti si doriti a-l invata pe El cum greseala Lui ar trebui sa si-o corecteze? Asta inseamna ca neintelept este Dumnezeul vostru. De ce atunci Dumnezeu il numiti, de ce credeti in El si va rugati Lui? De ce? Voi insiva nu stiti, cui va inchinati si de la cine cersiti si putina credinta adevarata este in voi.
Va spun voua, ca este mai rau sa fii putin credincios decat sa nu fii deloc. Deoarece ignorandu-l pe Dumnezeu, la Dumnezeu vei ajunge, in orice parte a lumii nu ai merge tot una la ocean o sa ajungi. Dar daca putina este credinta ta, atunci nicaeri nu mergi tu, doar te leagani dintr-o parte in alta.
2. Pe cine asculti tu si cui te inchini tu mergand in templu? Cine sunt cei mai venerati oameni in templu? Carturarii? Fariseii? Preotii? Toti acestia cati au trecut prin fata Mea, esenta de hoti si talhari si chiar mai rau de atat sunt, doarece nu aurul si painea voastra o fura, dar insasi viata voastra. Cu buzele si limba lor acestea il venereaza pe Dumnezeu, inima lor insa departe de Domnul ramane in urma. Se asemana acestia cu sicriile, care pe dinafara par a fi frumoase, dar inauntrul sunt pline de oase moarte si alte necurate.
Acesti ipocriti inchid si ascund Portile Ceresti in fata oamenilor, deoarece ei insasi nu vad intrarea prin Ele si nici celor care vor sa ajunga nu le permit. Ei stiu ca nu vor intra prin acele porti si din acest motiv nici altora nu le permit sa intre. Lor le place ca oamenii sa-i numeasca: invatatorule! invatatorule! Voi insa sa nu ii numiti invatatori. Ei sunt conducatori orbi a turmelor de orbi, iar daca un orb conduce un orb atunci ambii vor cade in groapa. Cu veacurile acestia ascund cheile cunasterii adevarate si le inlocuiesc cu jumatati de adevaruri, imbracate in haine frumoase si scumpe ascund Adevarul si anume din aceasta cauza, ele sunt mult mai oribile, decat insasi minciuna.
3.Dumnezeu este in apropierea fiecaruia dintre voi, dar nu trebuie sa ganditi voi ca il veti gasi pe El in desrierile si interpretarile ce au capatat chip din arta si imaginatia oamenilor. Daca faci asta atunci te vei ruga si vei sluji lucrurilor facute de mana omului in loc sa slujesti Creatorul. Creatorul nu traieste in templele create de mana omului si nu necesita inchinaciune si nici slujire in fata lucrurilor facute de mana omului, deoarece Dumnezeu nu are nevoie de nimic si de nimic nu duce lipsa. Cerul este prestolul Lui si pamantul ii sta la picioarele Lui.
Cereti si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide si Tatal Ceresc va va trimite Duhul Sfant celui care cere de la El.
Nu cereti comori ascunse, bogatii false, nu cereti bunuri pamantesti de la Tatal vostru Ceresc asa cum fac pacatosii cersind, dar una sa cereti, ca sa va faca drept drumul si sa va netezeasca caile in Imparatia Lui, pentru a apuca sa-l vedeti pe Creator inca in viata pamanteana. Deoarece, daca nu veti apuca sa-l vedeti pe Tatal vostru Ceresc inca in viata fiind, nu o sa-l vedeti nici dupa.
4.Eu doresc sa va dau voua credinta in insasi existenta Imparatiei Tatalui, unde totul exista in bucurie vesnica si blajinitate, pentru ca aceasta credinta sa aprinda in voi focul dorintei nestinse de a descoperi si intra in aceasta imparatie.
Credinta – e ca si dulceata unui morcov fraged. Mersul pe cale – dulceata mierii.
De aceea nu doar sa credeti este necesar, ci sa va verificati pe voi insiva, a dobandi si a cunoaste – iata catre ce va indemn eu pe voi, pentru ca ceea ce ai cunoscut si ai dobandit nu mai este nevoie sa crezi. Daca credinta ta va fi doar o carja pentru invalid- putin folos din ea vei avea.Eu ii dau acesta carja bolnavului nu pentru ca el toata viata sa schiopateze umbland pe pamant, ci pentru ca sanatos sa se faca, adica sa cunoasca Duhul Sfant si sa intre in Imparatia Domnului inca in timpul vietii pe pamant.
Imparatia Cerurilor este intotdeauna aici, dar voi nu cunoasteti cum sa intrati in Imparatie. Cerurile despre care va spun Eu voua, se afla in interiorul vostru si in afara voastra, iar imparatia Cerurilor se afla in acest cer si in niciunul altul. Nu este necesar sa mergeti departe pentru a ajunge la ceruri si nu va voi spune; iata el este aici, sau: iata el este acolo, deoarece Imparatia Domnului este in interiorul vostru. Voi insiva nu intelegeti, cate comori se ascund chiar in voi. Eu insa ma uimesc vazand cum atata bogatie se ascunde in atata saracie?!
Sunt unii care nu vor vedea moartea, deoarece vor vedea Marea Imparatie.
5. Inainte trebuie sa te cunosti pe tine. Cand te vei cunoaste pe tine, atunci vei fi cunoscut si acceptat de catre Preainalt si tu vei afla ca esti copilul Tatalui Viu Ceresc. Prin tine, ca si prin intreaga creatie. El se va arata tie. Omul este cea mai importanta creatie a Lui. De ce il ascundeti pe Dumnezeu in voi? Aratati-l pe El lumii si proslaviti-va pe voi si pe Dumnezeu.
Cand te vei cunoaste pe tine, atunci te vei dobandi pe tine adevaratul si toate tainele, ce sunt ascunse in tine- ti se vor deschide tie. Daca nu te vei cunoaste pe tine, atunci tu vei trai in saracie si tu vei fi saracia!
Daca nu intelegi inceputul, nu este cu putinta sa intelegi sfarsitul. Nu este cu putinta sa cunosti ce este in jurul tau, daca nu cunosti mai intai ce este in interiorul tau si astfel nu exista nici cunoscatorul caruia ii este dat sa cunoasca tainele Tatalui Ceresc.
Nu desparti cerurile de pamant, deoarece cerurile sunt prelungirea pamantului, asa nu de desparti pe tine de pamant, deoarece tu esti prelungirea pamantului, iar pamantul este prelungirea ta. De aceea va spun: tu esti inceputul si sfarsitul tuturor lucrurilor. Atunci cand vei vedea asta – vei vedea si Imparatia Cerurilor. Tu esti cauza si efectul tuturor lucrurilor. Tu esti masura necazurilor si bucuriilor tale.
6.Tot ce este viu si tot ce se prezinta a nu fi viu sunt legate nevazut intre ele si toate cele separate compun prin ele parti dintr-un mare intreg! Toate sunt Unul.
Vai si amar de cei care fac granite pe pamant si pe oameni ii despart. In Ceruri nu exista granite si nici pe pamant nu trebuie sa existe. Adevarat va zic voua: aceasta imparteala – cauza pentru dusmanie si ura intre oameni este, fie aceasta imparteala este in granite, pe limbi sau pe credinta – toate sunt una. Daca tu in interiorul tau esti impartit, atunci aceasta dusmanie va fi si in tine si intunericul va domina interiorul tau si nu vei avea liniste si impacare.
7.Sa nu ai frica ca ai putea sa te ratacesti, atunci cand vei cauta calea ta, doar cei mai puternici sunt capabili de asta. Cei care au parasit turma, Pastorul ii iubeste mai mult ca pe altii, deoarece doar lor le este dat sa gaseasca calea.
Nu are vina animalul ca se afla in tarc, pentru ca acel tarc stapanul lui l-a facut pentru animal. Omul insa, in rusinea lui a creat astfel de lucruri de care nu este capabil nici un animal; si-a creat puscarie pentru el cu mainele proprii si pe el insasi s-a asezat in ea.
Amaraciune este ca copii lui se nasc in puscarie. Acestia cresc si nu stiu o alta viata, in afara de viata tatilor lor si nici mai tarziu nu o pot vedea deoarece au orbit ochii lor de la intunericul intemnitarii. Si nu vad acestia pe nimeni, care ar trai altfel si din aceasta cauza considera ca viata lor este singura modalitate de a exista.Daca ochii acestora niciodata nu au vazut lumina cum vor sti ei ca se afla in intuneric.
8. Nu adunati bogatii pe pamant, unde moliile si rugina le distrug si unde hotii le sapa si le fura, dar aruncati-va privirea catre bogatiile nemuritoare. Daca o sa aveti adevarata putere, atunci sufletul vostru va fi eliberat de dorintele si patimile pamantesti cu care era sufletul plin de fierbere si odata cu acestea va pleca stiinta falsa si prejudecatile.
Viata omului nu depinde de belsugul avutiei lui. Voi va agitati si va ingrijorati de multe, dar numai una ii este necesar sufletului vostru, ca Cuvantul Domnului precum o seminta sa se prinda in voi si sa aduca rodul bucuriei.
Adevarat va spun voua – Cine are de toate, dar are nevoie de el insusi, nu are nimic.
9.Nu te justifica pe tine prin implinirea Legilor; acestea sunt date pentru putin credinciosii, in care nu incape Cuvantul lui Dumnezeu, pentru a-i feri pe acestia de faradelege pana cand vor dobandi intelegere si intelepciune in adevar. Legile sunt date pentru cei care cu urechea asculta dar nu aud, cu ochii privesc, dar nu vad. Implinirea legilor nu te face mai creativ, nu aduce belsug si prihanire. Asta o poate face numai credinta adevarata, cea care actioneaza cu Iubire.
Voua o singura lege va dau – Iubirea
Pe aceasta lege se sprijina si se afirma toate legile si proorocii. Toate celelalte legi sunt copiii acesteia si Iubirea este mama lor. Daca mama este in tine, atunci si copiii ei sunt in tine. Nu este necesar sa ii stiti pe fiecare dupa nume, atunci cand acestia in interiorul tau traiesc, pentru ca ei sunt esenta ta.
10. Va spun voua: iubeste-l pe Tatal Tau Ceresc cu toata inima ta si cu tot sufletul tau si cu toata intelepciunea ta. Nu fi temator de Dumnezeu, dar fii iubitor de Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu te-a iubit pe tine mai inainte ca sa-l iubesti tu pe El cu o Iubire Adevarata si Curata, Iubire in care nu exista frica. Iubirea absoluta alunga frica, pentru ca in frica se ascunde suferinta. Cel care se teme nu e desavarsit in Iubire.
Iubeste-ti aproapele ca pe tine isuti, deoarece daca nu iubesti aproapele, dar spui ca-l iubesti pe Creator – tu minti!
11. Chiar daca esti cel mai drept din lume si printre oameni si traiesti dupa Legile Domnului si cu limba vorbesti cuvinte ingeresti si detii tot felul de cunostinte si toata credinta, dar daca pe langa toate acestea nu ai Iubire si nutresti in tine rautatea, fie aceasta chiar si cat un vierme de mica, atunci tu esti arama sunatoare si nu ai din asta nici un folos pentru sufletul tau.
Toate faptele bune – este lumina exterioara a omului, dar nu lumineaza calea in Imparatia Cerurilor. Exista lumina in interiorul omului luminii si aceasta lumineaza intreaga lume. Daca aceasta nu lumineaza, atunci e intuneric.
Chiar daca imparti tu tot ce detii si corpul tau il dai spre ardere, dar daca Iubirea nu va lumina faptele tale, nu vei avea din asta nici un fel de folos.
12. Voi sunteti copiii Iubirii, din Iubire sunteti nascuti, nu voi oare trebuie Iubire sa ajungeti? A deveni Iubire inseamna a deveni egal cu Dumnezeu, inseamna a deveni Dumnezeu, deoarece Dumnezeu este Iubire.
Nu exista alta cale in Imparatia Lui: omului ii este imposibil, Dumnezeului totul ii este posibil!
Catre voi Cuvantul mi-l indrept, pe voi Dumnezei va numesc: despre asta in scriptura este scris. Cu Adevarat voi sunteti Dumnezei, dar ochii vostri sunt inchisi si inca nu v-ati trezit pentru a intra in slava voastra.
Daca Iubirea va salaslui in voi, atunci si Dumnezeu va fi in voi si voi in El. Iubirea Desavarsita si Duhul Sfant vin impreuna, pentru ca acesta una sunt. Daca in tine este Iubirea, atunci si Duhul Stant este in tine. Daca in tine este Duhul Sfant, atunci si Iubirea ta este Desavarsita.
Fiti sinceri precum porumbeii si intelepti precum sarpele. Lumina care va va salva in voi insiva o ve-ti descoperi. Iar daca paginile evangheliei se vor face pierdute, acestea din inima vor fi reconstruite.

Aceste texte descoperite recent au oglindirea lor directa in textele Biblice si se leaga perfect de cele deja scrise in Cartea Cartilor.


sursa
http://anatolbasarab.ro/invatatura-pierduta-a-lui-hristos/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com