Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

vineri, 8 noiembrie 2013

Arhanghelii sunt purtatorii de Adevaruri Divine - Fiecarui Arhanghel ii este asociat un semn astrologic precum si un cristal sau o piatra pretioasa - Bijuterii si pietre initiatice

Pietrele pretioase au fascinat intotdeauna. Dincolo de simbolistica lor imediata si anume bogatia si puterea, frumusetea lor nealterabila este semnul perfectiunii.
Nascute din pamant sau din adancul apelor, minerale sau organice, desavarsite odata cu trecerea timpului, pietrele pretioase si semipretioase si-au castigat un loc aparte in istoria si traditia popoarelor, in legendele lor, in simbolistica religioasa si, cu precadere, in cadrul stiintelor spirituale.
Vechile civilizatii aveau fiecare cate o piatra preferata; in Vechiul Testament, pietrele  pretioase si semipretioase indicau puterea sacerdotala; in Noul Testament fiecarui apostol ii revine cate o piatra pretioasa, fiecare dintre virtutiile crestine fiind pusa sub semnul unei nestemate.

Angelologia, stiinta ingerilor, cea care defineste cele noua ierarhii celeste sau ramuri angelice, descrie, folosind urmatoarele surse: Biblia canonica, Cartile apocrife, Cabala mistica, Coranul monoteist, aspectul, forma si rolul fiecarei categorii, si anume: ingeri, serafimi, heruvimi, arhangheli, etc. Ca si reprezentari, exemplificam aripile stilizate de ingeri:Arhangheli

Arhanghelii sunt resposabili nu doar de administarea sarcinilor ingerilor, dar si de a fi lideri in armata divina in timpul luptelor. Ei sunt purtatorii de Adevaruri Divine ce trebuie revelate omenirii, prin cei mai vrednici traitori in Dumnezeu ai timpurilor la care se face referire. Cunoasterea si intelegerea Voii lui Dumnezeu de catre oameni, reprezinta un alt scop pentru care prezenta Arhanghelilor este necesara in viata noastra, intarindu-ne credinta, luminandu-ne mintea, invatandu-ne Iubirea si Iertarea, Compasiunea si Blandetea.
Fiecarui Arhanghel ii este asociat un semn astrologic precum si un cristal sau o piatra pretioasa, aceasta asociere fiind una profunda si subtila, avand la baza caracteristici comune manifeste.

Intelesurile numelor arhanghelilor, semnificatiile lor precum si pietrele asociate fiecaruia sunt urmatoarele :Mihail:
“Cel care este la fel ca Dumnezeu” sau “Cine este cel care e ca Dumnezeu?” (Epistola Sfantului Apostol Iuda v.9; Daniel 10,13; 12,1; Apocalipsa 12,7-8).
Arhanghelul Mihail impartaseste Adevarul Divin si vegheaza la respectarea Legilor Divine. Un veritabil aparator al puritatii, Arhanghelul Mihail este purtatorul Puterii si al Fortei lui Dumnezeu pe Pamant.
Responsabil cu protectia celor care il invoca, Arhanghelul Mihail va veghea asupra dumneavoastra pe parcursul calatoriilor, asupra bunurilor, a reputatiei, a slujbei, dumneavoastra, asigurandu-va protectia spirituala prin purificare si constituindu-se intr-un veritabil scut energetic.

Piatra corespunzatoare acestui Arhanghel este SUGILITUL

Sugilitul, o adevarata “piatra din capul unghiului” iubirii, piatra de inceput si de sfarsit, sugilitul aduce pe Pământ energia radiaţiei purpurii, transformand astfel un amalgam de trairi si sentimente in dragoste spirituala. Piatra a Iubirii Christice si a intelepciunii, sugilitul deschide toti centrii energetici, aliniindu-i.
Aceasta semipretioasa da sens vietii noastre, amintindu-ne scopul pentru care am venit la trup, ajutandu-ne sa ne implinim destinul si menirea, in drumul nostru catre mantuire.
Un adevarat invatator, sugilitul ne ajuta sa gasim raspunsurile la toate marile intrebari ale vietii: “De unde venim?”, “Cine suntem?”, “De ce suntem aici?” si “Ce trebuie sa intelegem?”, raspunsuri necesare dezvoltarii constiintei noastre spirituale.
Impreuna cu Arhanghelul Mihail si sub directa lui coordonare, sugilitul reprezinta un adevarat protector impotriva traumelor si socurilor de orice natura, aducand lumina si dragoste vindecatoare in situatiile cele mai tensionate.
Favorizând iertarea şi eliminând ostilitatea, sugilitul, acest omega al semipretioaselor, deschide caile de comunicare, comunicarea afectiva, rezolvand astfel blocaje care pareau insurmontabile.

Alte pietre similare: Safir, Sodalit


Gavriil:

“Omul (puternic al) lui Dumnezeu” sau “Dumnezeu este puternic”(“Puterea lui Dumnezeu”) (Luca 1,19-26; Daniel 8,16; 9,21).


Mesager al Cuvantului lui Dumnezeu, impartaseste Calitatile Inimii Divine si sustine manifestarea lor creatoare.
Marele purtator al vestilor bune, calauzitorul nostru, Arhanghelul Gavriil este totodata Invatatorul nostru in relatia cu proprii nostrii copii, ajutandu-ne sa manifestam intelegerea, bunavointa, rabdarea, in educarea si formarea lor. Copii sunt viitorul nostru iar formarea lor in spiritul credintei si iubirii christice reprezinta menirea noastra ca parinte, parte importanta din propria misiune personala.
Deasemenea, Arhanghelul Gavriil este responsabil al modului nostru de a comunica, de a transmite corect, concret si la timp informatia celor din jurul nostru, de a ne transforma in adevarate canale de lumina, ajutand la elevarea celorlati si, odata cu ei, la ridicarea nivelului spiritual al intregii Creatii.

Piatra corespunzatoare acestui arhanghel este CITRIN

Citrinul care va ajuta in formarea si verbalizarea opiniilor, permite depasirea limitelor si materializarea marilor planuri. Citrinul este piatra prosperitatii. El aduce bogatia si abundenta in viata dumneavoastra. Dinamic, va invata cum sa atrageti bogatia, prosperitatea, reusita, toate lucrurile bune, si cum sa le faceti sa se manifeste. Piatra a bucuriei si generozitatii, va indeamna sa impartiti ce aveti cu ceilalti si va ajuta sa va pastrati averea.
Citrinul reenergizeaza si stimuleaza motivatia si creativitatea, care aduc abundenta. La un nivel profund, grijile banesti genereaza adesea sentimentul de a fi ignorat de univers. Frica nu este doar o stare de rau emotional, ea este o deconectare spirituala. Cum citrinul activeaza si cea de-a saptea chakra Sahasrara, unde se efectueaza conexiunea spirituala, credinta in Dumnezeu este intarita.
Dotat cu o putere solara, este o piatra extrem de benefica, calda, energizanta si puternic creativa. Citrinul incarca cu energie toate planurile vietii, dezvoltand intuitia. Purifica toti centrii energetici, mai ales cel de-al doilea centru IE Svadhisthana si cel de-al treilea – al plexului solar – Manipura si, odata cu acestia, toate biocampurile si structurile sistemului viu. Melancolia si negativitatea nu au loc in jurul citrinului. Rezolva atat neintelegerile familiale cat si cele colective.

Alte pietre similare: Topaz imperial, Carneol


Rafail: “Dumnezeu vindeca” (“Vindecare de la Dumnezeu”) (Tobit3,17; 12,15).

Arhanghelul Rafail este trimisul lui Dumnezeu pentru vindecarea si refacerea unitatii si integritatii.


Arhanghelul vindecarii spirituale, rationale si  fizice, Rafail este cel care ne releva frumusetea si perfectiunea primite la Facere de intreaga Creatie, de la regnul mineral la Om. Arhanghelul Rafail este cel care, la rugamintea noastra, ne va indruma pasii pentru a alege calea cea mai potrivita pentru vindecarea noastra. (medicii, terapii, etc).Coordonator al medicilor si al terapeutilor, Rafael lucrand in tandem cu Mihail, alunga teama si frica, diminuand stresul si lasand libertate sufletului in a-si intoarce fata catre Dumnezeu.

Piatra corespunzatoare acestui arhanghel este SMARALDULSmarald Smaraldul, muza multor artisti lirici, aceasta piatra unica in stralucire si culoare, imbina, inspirat, manifestarea iubirii si comunicarea, premisele vindecarii. Semipretioasa de inspiratie divina, smaraldul este un sustinator al vietii, prin accentul pe care il pune pe iubire si diversele ei forme de afirmare.Manifestarea corecta a iubirii se refera la capacitatea noastra de a darui si de a receptiona, in egala masura, si in mod corect iubirea.
“Să iubesti pe Domnul Dumnezeul Tău din toată inima ta si din tot sufletul tău si din toată puterea ta si din tot cugetul tău”
porunca din Legile Vechiului Testament completata de
„Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” (Mt. 22, 39)
reprezinta lectia si indemnul pe care Mantuitorul Iisus Christos ni l-a lasat peste veacuri.
“Porunca noua dau voua, sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu” (Ioan 13, 34; 15, 12).
Cel de-al doilea indemn al Mantuitorului vine sa stabileasca calitatea actului sacru al iubirii, avand ca model nu omul cazut in pacat, ci pe Dumnezeu-Omul, persoana lipsita de pacat.
„Piatra a iubirii implinite”, smaraldul aduce vindecarea in viata noastra invatandu-ne dragostea neconditionata, favorizand prietenia, mentinand echilibrul in cadrul relatiilor.
Masura cu care iubim este masura cu care iertam. Lipsa capacitatii de a ierta denota incapacitatea de manifestare a iubirii. O alta coordonata a iubirii o reprezinta sacrificiul de care suntem in stare pentru persoana iubita. Iubirea inseamna lipsa egoismului. Iubirea de sine nu mai lasa loc iubirii aproapelui.Prin actiunea directa asupra celui de-al patrulea centru energetic, Anahata, chakra inimii, smaraldul inlatura blocajele specifice, avand un efect calmant asupra emotiilor.
Piatra a vindecarii prin comunicarea iubirii, smaraldul, facilitand deschiderea noastra catre celalalt, consolideaza unitatea si parteneriatul.
O alta componenta importanta a iubirii pentru ceilalti este generozitatea.
Manifestarea generozitatii ne ajuta la eliminarea agresivitatii, negativitatii, asigurandu-ne astfel un mai bun echilibru fizic, rational (mental) si noesic (emotional, spiritual).
Smaraldul, piatra a magicienilor de altadata, prin dezvoltarea abilitatilor psihice, ajuta la o mai buna focalizare a gandurilor, intentiilor, actiunilor.
Stimuland inteligenta emotionala, aceasta pretioasa ajuta dezvoltarii constiintei noastre, dandu-ne taria de caracter in a ne infrunta si depasi propriile suferinte. Regenerand si armonizand trairile interioare, largind autocunoasterea, viziunea despre viata, inlaturand vechile emotii negative, smaraldul reda bucuria de a ne trai din plin viata.
Aducand echilibru si cooperare, aceasta piatra a intelepciunii favorizeaza discernamantul, adevarul, exprimarea elocventa, masura cu care sa cantarim faptele si cu care sa raspundem.

Alte pietre similare: prehnit, peridot.

Prehnit

Peridot
Uriil:
“Lumina sau Focul lui Dumnezeu” (III Ezdra 4,1). Unul dintre cei mai misteriosi Arhangheli, Uriil, supranumit Arhanghelul Intelectual, este cel care ne invata, marindu-ne capacitatea de intelegere, aducand aportul de informatii atat de necesar pentru intelegerea superioara a Ierarhiilor Ceresti, facilitand astfel conectarea noastra la intelepciunea infinita a lui Dumnezeu.Uriil (Uriel) este cel care ne impartaseste Alchimia Divina, Focul Divin, ajutandu-ne sa primim toata cunoasterea, intelepciunea si intelegerea de care avem nevoie. Arhanghelul revelatiei, Uriel ne lumineaza mintea si ne transmite idei, informatii, viziuni si revelatii, mijlocind astfel dezvoltarea capacitatii de comunicare.

Piatra corespunzatoare acestui arhanghel este OPALUL Opalul este o piatra delicata, dotata cu o vibratie subtila, care intensifica constiinta cosmica si induce viziuni psihice si mistice. In plan psihologic, opalul confera stabilitate. Amplificand caracteristici precum creativitatea, inspiratia, imaginatia, capacitatea de relaxare, spontaneitatea, aceasta piatra scoate la suprafata insusiri latente in vederea transformarii, intarind astfel constiinta propriei valori a individului, favorizand intelegerea deplina a potentialului sau. Cu magia sa, opalul scade inhibitia, scotand la iveala emotii reprimate. In plan rational, aceasta semipretioasa confera claritate si spontaneitate. Opalul incurajeaza interesul pentru arte.
Din punct de vedere emotional, opalul a fost mereu asociat iubirii, dorintei, pasiunii, erotismului. Este o piatra a seductiei care intensifica starile emotionale si elimina inhibitiile. Actioneaza ca stabilizator emotional, marind empatia purtatorului ei. Opalul, ca o veritabila oglinda ne pune fata in fata cu starile noastre emotionale trecute, responsabilizandu-ne asupra sentimentelor noastre, deschizandu-ne astfel calea transformarii si a elevarii.
Loialitatea, spontaneitatea, fidelitatea sunt tot atatea caracteristici pe care opalul le potenteaza. Prin stimularea celei de-a patra chakra – Anahata- opalul actioneaza direct asupra Biocampului de Contact Informational Teluric, restabilind contactul terestru, emisia si receptia corespunzatoare a energiilor telurice si, prin urmare, reechilibrarea, armonizarea, indepartarea starilor de epuizare, reincarcarea energetic, reconectarea cu planeta “mama” Terra.
Cu un puternic rol protector, opalul este benefic pentru sanatate.

Alte pietre similare: rodocruzit, ambra (chihlimbar)

Rodocruzit

Ambra (chihlimbar)


sursa
http://signdesign.ro/bijuterii-initiatice/
http://signdesign.ro/bijuterii-initiatice-partea-a-doua/
http://signdesign.ro/bijuterii-initiatice-partea-iii/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com