Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

joi, 2 ianuarie 2014

Cele 12 Nopţi Sfinte - A zecea Noapte Sfântă

A zecea Noapte Sfanta – Kristina Kaine

Balanta /2 ianuarie – 3 ianuarie
Este noaptea care vine din a sluji, din cel mai mare sacrificiu.
 Supunere – actiune.
 Invatam sa ascultam vocea launtrica si semnele divinului. Ceva misterios incearca sa isi faca auzita vocea in noi de-a lungul mai multor incarnari, claritatea sa este intensificata de capacitatea de sacrificiu si de decizie. (Rudolf Steiner)
A zecea contemplare: Kristina Kaine
Cat de bine intelegem conceptul de sacrificiu ? Adesea, sacrificiile pe care le facem au o motivatie ascunsa egoista. Exista un motiv intemeiat pentru care nu intelegem ca daca daruim si daruim, acest gest ne va fi returnat. Totusi, actul de a darui nu trebuie motivat de ceea ce primim in schimb. Adevaratul sacrificiu este motivat numai de iubire.
Iubirea ingerilor. Intreaga lor existenta consta in sacrificiul lor pentru noi, astfel incat sa putem devenim pe deplin oameni. “Pentru ca intreaga creatie asteapta plina de dor ca noi sa ne revelam ca Fii ai lui Dumnezeu.” (Romani, 8:19)
Ingerii de asemenea ne vorbesc. Putem sa le auzim vocile cand suntem capabili sa ne folosim capacitatea spirituala de Inspiratie. Acest auz launtric vine ca un raspuns la angajamentul nostru de a ne intelege intregul potential spiritual.
Acest auz launtric apare cand ne implicam cu Eu sunt-ul si gandim liber de corp. Gandirea nu mai este dependenta de creier si nu se mai bazeaza pe conceptele din memorie; acest tip de gandire are acces la gandirea universala. Asa dobandim cea de-a doua coroana pe cap. Incepem sa intelegem ca, viata dupa viata, am lucrat pentru acest ideal.
In final, auzim cuvintele dupa care am tanjit mereu, cuvintele lui Christos. Ele rasuna in fiinta noastra precum o conversatie personala. “Pacea fie cu tine”, pentru a ne linisti sufletul alarmat. “Iubiti-va asa cum si eu v-am iubit”, ca o noua porunca, atunci cand nu stim sigur ce trebuie facut. “Sunt cu voi pana la sfarsitul vremurilor”, cand ne simtim anxiosi si plini de teama. Si toate aceste cuvinte, atunci cand avem de luat o decizie.

A zecea şi a unsprezecea Noapte Sfântă :
“Şi drept viaţă iradiantă de Amintire va lumina Cristos…”
Forţele luciferice şi ahrimanice au introdus în gândirea omului materialismul şi au ridicat un fel de zid în faţa sentimentului. Materialismul poate fi însă depăşit conştientizând viaţa interioară, unind-o şi iluminând-o cu forţele Cristice. Omul este liber şi să nu o accepte, iar forţele negative caută prin mijloace exterioare şi interioare, să-l amăgească pe om, îndepărtându-l de iluminare. Cristos este însă prezent în fiecare om, respiraţie, mişcare. Omul poate să nu-L accepte nici acum. “În Cristos moartea devine Viaţă…” Iată marele mister al renaşterii spirituale actuale.

sursa
http://waldorf-educatie.ro/a-zecea-noapte-sfanta-kristina-kaine/
http://waldorf-educatie.ro/12-nopti-sfinte-continuare/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com