Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

vineri, 3 ianuarie 2014

Cele 12 Nopţi Sfinte - A unsprezecea Noapte Sfântă

Cea de-a unsprezecea Noapte Sfanta-Kristina Kaine

3 ianuarie – 4 ianuarie. Scorpion. Este cea de-a unsprezecea noapte. Este lupta cu Pazitorul Pragului lumii spirituale. Trebuie sa construim in fiinta noastra misteriul Castelului Graalului. Trebuie sa declaram loialitate lumii spirituale in Scorpion. (Rudolf Steiner)
Cea de-a unsprezecea contemplare
Putem accepta ca Christos este o forta plina de viata care transforma sangele nostru in sangele lui ? Care este deci diferenta dintre sangele nostru si sangele sau ? Sangele este expresia fizica a Eu Sunt-ului, este focul nostru launtric. Stim ca focul poate fi atat folositor, cat si distrugator – si ne putem intreba cum de acest lucru este posibil.
Prin intermediul sangelui suntem conectati cu familia noastra, cu rasa si cu natiunea. Prin purificarea sangelui, a liniei ereditare a iudeilor a putut fi Iisus nascut si a devenit primul om care l-a purtat pe Christos in corporalitatea sa. Imaginati-va ce efect a avut acest lucru asupra sangelui sau. Apoi, pe cruce, acest sange transformat a curs din el. El nu l-a pastrat numai in cadrul rasei si a grupului celor apropiati lui, ci l-a revarsat din sine pentru a-l face un bun al tuturor oamenilor. Atata timp cat sangele este pastrat in cadrul unui grup restrans, va fi razboi intre oameni; cand sangele este daruit in mod liber celorlalti, putem fi uniti in pace.
Aceasta inseamna ca slabim stransoarea cu corpul fizic si traim cel mai adesea in corpul eteric. Corpul nostru eteric devine mai luminos, mai vibrant si spiritualizat, iar substanta fizica – mai putin densa. In acest mod, Sfantul Graal este format in fiinta noastra; sangele devine christificat. Este momentul in care intalnim Pazitorul Pragului lumii spirituale, care ne testeaza sa vada daca suntem pregatiti pentru transformare. Cum ne testeaza ? Observand cat de bine ne controlam sentimentele, gandirea si vointa pe masura ce privim la detaliile vietilor noastre anterioare. Trebuie sa devenim capabili de a suporta acest lucru, daca vrem sa progresam spiritual. Putem rezista sa ne vedem vietile anterioare numai daca experimentam prezenta lui Christos inviat curgandu-ne prin vene.

A unsprezecea Noapte Sfântă :
“Şi drept viaţă iradiantă de Amintire va lumina Christos…”
Forţele luciferice şi ahrimanice au introdus în gândirea omului materialismul şi au ridicat un fel de zid în faţa sentimentului. Materialismul poate fi însă depăşit conştientizând viaţa interioară, unind-o şi iluminând-o cu forţele Christice. Omul este liber şi să nu o accepte, iar forţele negative caută prin mijloace exterioare şi interioare, să-l amăgească pe om, îndepărtându-l de iluminare. Christos este însă prezent în fiecare om, respiraţie, mişcare. Omul poate să nu-L accepte nici acum. “În Christos moartea devine Viaţă…” Iată marele mister al renaşterii spirituale actuale.

http://waldorf-educatie.ro/cea-de-a-unsprezecea-noapte-sfanta-kristina-kaine/
http://waldorf-educatie.ro/12-nopti-sfinte-continuare/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com