Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

miercuri, 29 ianuarie 2014

Daca vrei sa fii liber, daca vrei sa cunosti Adevarul, opreste-te...Gangaji

"Ceea ce cauţi este cel care priveşte"
Sf. Francisc de Asisi

 “Puterile de a intelege, respinge, proiecta si refuza ale mintii sunt puterile folosite pentru a provoca razboi. Nu poti provoca pace. 
Baza Pacii care a fost dintotdeauna aici este descoperita doar atunci cand razboiul inceteaza a mai fi provocat inauntrul propriei tale minti. Pacea e mai aproape de tine decat propria-ti respiratie. ”
Gangaji


"Iluminarea este posibila, acum, pentru orice fiinta umana. Doar opreste-te. Nu mai cauta... opreste-te acum. Daca vrei sa fii liber, daca vrei sa cunosti Adevarul, opreste-te... " 
Acest lucru l-a spus si unei femei din America, o cautatoare care isi dedicase viata ajutorarii celorlalti si pe care el a numit-o simplu - Gangaji - dupa numele fluviului Sfant Ganga.

Mesajul ei este Adevarul. Adevarul a ceea ce este Acum. Adevarul care salasluieste in noi toti fara nici o discriminare, fara granite, fara prejudecati.
           Pentru ca in Univers functioneaza legea rezonantei am fost irezistibil atrasa de invataturile acestei minunate fiinte.
           Gangaji spune: "eu nu sunt un Guru, nu sunt un Avatar, nu m-am nascut din parinti iluminati. Eu sunt exact ca si voi".
           Urmaream invataturile ei de mai multi ani dar nici nu am visat vreodata sa o intalnesc in plan fizic. Dar... prin Gratia Divina aceasta intalnire s-a produs, facandu-ma sa traiesc adevarata Libertate.
           Am constientizat acolo, in prezenta ei si a sotului ei Eli, ca sunt libera, dintotdeauna si pentru totdeauna... Iar ei mi-au spus: "du flacara Libertatii in Romania".
           Si mi-am dat seama de ce poporul nostru inca o duce asa de greu, de ce este inca atata durere aici... Parca degeaba a fost o Revolutie in 1989. Si zadarnic s-ar intampla din nou si din nou revolutie si schimbari in plan social. Pentru ca oamenii asteapta Libertatea din afara... Asteapta sa fie eliberati de altul si sa li se dea ceea ce cred ca li se cuvine... Oamenii se asteapta de la cei care ne conduc ca acestia sa inteleaga, sa faca, sa fie asa sau asa... Aceasta gandire nu va aduce niciodata libertatea si fericirea pentru fiecare. Aceasta este o gandire de sclav.
           Se vorbeste de renasterea constiintei nationale. De regasirea demnitatii noastre ca romani si fii ai acestui neam. Vorbim de strabunii nostri care aveau o inalta constiinta spirituala... E adevarat... Dar ei erau Liberi... erau liberi in constiinta lor si stiau ca sunt liberi. Erau Liberi pentru ca stiau cine sunt. Cunosteau Adevarul Etern al Fiintei. Traiau experienta profunda a Unitatii cu Divinul in fiinta lor. Nu asteptau sa le spuna conducatorii lor cine sunt si ce sa faca pentru a fi bucurosi, fericiti, sanatosi. Ei traiau Adevarul lui EU SUNT, in fiecare clipa.
           A trai in Adevar inseamna a te elibera pentru totdeauna de minciuna, de falsitate si compromis. Pentru asta trebuie curaj. Curajul de a fi Tu cel care esti prin Drept Divin. Nu trebuie sa ceri voie de la nimeni ca sa fii ceea ce esti: Iubirea, Adevarul, Libertatea, Armonia, Prosperitatea si Binecuvantarea... Toate acestea sunt Esenta ta.
           Se spune ca Dacii se bucurau cand imbratiseau Moartea trupului. Se bucurau pentru ca se uneau cu Cel Etern. Dar erau constienti ca niciodata nu au fost si nu puteau fi despartiti de Esenta lor profunda. Divina Unitate.
           Nu ne putem regasi Demnitatea nationala ca neam, ca popor, pana ce fiecare roman, fiecare om de pe acest pamant nu se regaseste pe Sine ca fiinta de lumina in care salasluieste Dumnezeu!
           Constientizeaza deci, fratele meu... sora mea... Cine Esti Tu... Acum. Intreaba-te mereu si mereu. Si afla. Afla ca Acela pe care il cauti cu deznadejde de atata vreme, esti Tu, Salvatorul este in tine!
           Aceasta este Credinta, acesta este Curajul, acesta este Adevarul Eternului Prezent.
           "Cunoaste Adevarul si vei fi liber" a spus Iisus. Intreaba-te deci ce vrei cu adevarat? Fii sincer. Fii in Adevar... Caci nimic nu poate fi ascuns in fata Divinului. Fii deci tu Adevarul in interior si in exterior, in viata ta.
           Mi-am dat seama gandindu-ma la toate acestea ca noi si dupa 20 de ani de la Revolutie suntem sclavi pentru ca traim in minciuna, ne complacem in propriul nostru neadevar si ca urmare il acceptam si pe al celorlalti.
           Si am constietizat ca singura speranta este sa nu ne mai mintim pe noi insine. Pentru ca ceea ce gandim, ceea ce simtim in interior noi toti se reflecta in viata noastra colectiva exterioara. Noi toti suntem co-creatori ai acestei lumi, in care traim.
           Deci, fratele meu, prin venele caruia curge sangele strabunilor, fratele meu, de vrei sa fii fericit, fii in Adevar, ai curajul de a recunoaste cu ochii larg deschisi ca esti autorul propriei vieti. Nu mai incerca sa pari in fata celorlalti altceva decat esti in inima ta. Nu mai incerca sa pastrezi niste aparente doar de dragul de a parea mai bun, mai frumos... ci... Fii mai bun, fii mai frumos traind in Adevar...
           Nu trebuie sa aruncam responsabilitatea pentru destinul nostru, pentru viata noastra pe umerii nimanui. Noi suntem responsabili.
           Fratele meu intru Fiinta... ridica ochii spre Lumina... pentru ca ceea ce este Sus este si Jos... Ceea ce este inauntru este si afara... iar ceea ce nu este in Tine... nu vei gasi nicaieri!
           Cunoaste Adevarul a ceea ce Esti
                      si ESTI LIBER...


 
Nascută in Texas in 1942, Gangaji a copilărit in Mississipi. Dupa ce a absolvit Unversitatea din Mississipi s-a casătorit şi a avut o fiică. In 1972 s-a mutat in San Francisco, unde a inceput o explorare interioară pentru descoperirea celor mai profunde nivele ale propriei fiinţe. Pornind in căutarea Adevarului, Gangaji a parcurs o adevărată cale spirituală. A depus legămintele de Bodhisatva, a practicat meditaţia Zen şi Vipasana, a contribuit la dezvoltarea unui Centru de meditaţie budhist. In tot acest timp a desfăşurat şi o activitate ca terapeut acupuncturist in zona San Francisco.
             In ciuda succesului pe care l-a avut, Gangaji a continuat sa simtă un continuu si adânc dor dupa lumină, după suprema împlinire. A căutat împlinirea în toate domeniile vieţii sale, prin relaţia de cuplu, ca mamă şi soţie, ca activist politic, prin carieră şi prin practica spirituală… Dar şi cel mai mare dintre succese se dovedea a fi, în final, efemer.
             In urma tuturor deziluziilor, s-a rugat cu toată fiinţa sa pentru ajutor. In 1990, răspunsul la rugăciunile sale a sosit în mod neaşteptat, ducând-o în India pentru o întâlnire care a schimbat totul. Acolo pe malurile Gangelui ea l-a întâlnit pe Sri H.W.L. Poonja, cunoscut ca şi Papaji, care i-a deschis calea spre recunoaşterea de sine. Prin această întâlnire, suferinţa căutărilor nesfârşite s-a încheiat pentru Gangaji, iar promisiunea unei vieţi in Adevăr, a început să înflorească şi să se dezvăluie.
             De atunci şi până în prezent, Gangaji călătoreşte prin lume vorbind căutătorilor tuturor căilor. Ea împărtăşeşte prin experienţă directă mesajul esenţial primit de la Papaji, oferindu-l tuturor celor care doresc să descopere Realitatea Ultimă. Prin cuvintele şi prin însăşi viaţa ei, ea ne arată limpede cum este intr-adevăr posibil să descoperim cine suntem cu adevărat, şi cum să ne trăim viaţa în acest adevăr.
             Gangaji, sotie, mama, si bunica, invatator spiritual iluminat, pe linia maestrului Ramana Maharshi, este autorul cartilor "You Are That!", "Who Are You?", "The Path of Self-Inquiry", "Freedom & Resolve: The Living Edge of Surrender", "The  Diamond in your pocket." SURSE
http://www.gangaji.org/index.php?modules=content&op=about
https://www.facebook.com/GangajiCommunity
http://geea-green-heart.ro/articol-intalnire-adevar-gangaji.html
http://geea-green-heart.ro/satsang-prezentare.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com