Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

marți, 20 mai 2014

Planta care antrenează creierul - „Uite flori de rozmarin ca să-ţi aduci aminte; te rog, iubitule, să nu mă uiţi”

Oamenii de ştiinţă au găsit o rezolvare uimitoare contra… uitării.
Astfel, persoanele care au des lapsusuri, nu-şi pot aminti cifre şi nume, nu au decât să miroasă ulei esenţial de rozmarin sau să ţină pe biroul de la muncă ori de acasă o astfel de plantă.
Aceasta creşte performanţele intelectuale chiar şi cu 75 la sută, arată obiectiv.info.
„Uite flori de rozmarin ca să-ţi aduci aminte; te rog, iubitule, să nu mă uiţi”, îi spune Ophelia lui Hamlet în celebra operă a lui William Shakespeare.
Aşadar, încă din acele vremuri se ştia că această plantă face minuni pentru memorie.
Astăzi însă, cele mai noi cercetări – prezentate la conferinţa anuală a British Psychological Society – argumentează ştiinţific faptul că uleiul esenţial de rozmarin îi ajută pe oamenii clinic sănătoşi să îşi amintească evenimente din trecut şi să nu uite să realizeze anumite sarcini.
De asemenea, studiul efectuat recent a scos în evidenţă şi faptul că această îmbunătăţire a memoriei s-a produs indiferent de starea participanţilor, motiv pentru care oamenii de ştiinţă cred că efectele pozitive ar putea fi provocate de o influenţă chimică. 
Cercetătorii susţin că descoperirea are potenţialul de a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a oamenilor care suferă de pierderi de memorie asociate cu înaintarea în vârstă.
Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 66 de participanţi împărţiţi în două grupuri. Un grup a fost lăsat să aştepte într-o sală cu miros de rozmarin şi un altul a fost rugat să stea într-o cameră fără un miros aparte. După un anumit timp de aşteptare, subiecţii au fost rugaţi să realizeze o serie de teste de memorie ce includeau ascunderea unor obiecte, regăsirea lor mai târziu sau alte sarcini precum cele în care voluntarii trebuiau să îşi amintească să le dea cercetătorilor un anumit obiect într-un anumit moment. 
Descoperirile au scos la iveală faptul că uleiul esenţial de rozmarin creştea cu peste 70% şansele ca subiecţii să îşi amintească ce au de făcut în viitor. Cercetătorii au constatat că participanţii din grupul care a fost expus la mirosul de rozmarin nu numai că au rezolvat mai bine sarcinile, dar aveau şi un nivel mai crescut de eucaliptol, un compus din uleiul esenţial de rozmarin despre care se ştie că influenţează sistemele chimice din corp, îmbunătăţind funcţiile cerebrale.
Studii anterioare au sugerat şi că unii compuşi din rozmarin stopează producţia unor enzime ce blochează funcţionarea normală a creierului, lucru care ne ajută să fim mai alerţi, îmbunătăţindu-ne memoria pe termen lung.
În noul studiu, oamenii de ştiinţă s-au concentrat asupra memoriei prospective, ce implică abilitatea de a ne aminti anumite evenimente ce urmează în viitor şi de a ţine minte să realizăm anumite sarcini în anumite momente prestabilite.
Acest tip de memorie este deosebit de importantă pentru activitatea de zi cu zi a oricărei persoane. Ea acţionează atunci când, de exemplu, cineva trebuie să îşi amintească să trimită o felicitare sau să îşi ia medicamentele.
În Egiptul Antic, rozmarinul era folosit la nunţi şi la înmormântări.

Ionela Ceaslov,  A.M.PRESS
http://ampress.ro/sanatate/planta-care-antreneaza-creierul-o-simpla-adulmecare-creste-performantele-intelectuale-cu-75-la-suta/

http://www.frunza-verde.ro/ceai-de-rozmarin

Cum sa pastrezi rozmarinul
Poti gasi rozmarinul in varianta cruda sau deja uscat. Daca ai gasit planta in varianta proaspata, trebuie sa stii ca te poti bucura de efectele sale pentru mai mult timp daca il pastrezi cum trebuie.

1 Daca vrei sa ai rozmarin proaspat pentru mai multa vreme trebuie sa stii ca il poti tine in frigider. In cazul in care il vei folosi intr-o perioada scurta de timp, inveleste-l intr-un prosop de hartie si pune-l in lada pentru legume a frigiderului.
2 Daca vrei sa il follosesti peste cateva saptamani, atunci trebuie sa faci urmatoarea operatiune: dupa ce ai spalat si curatat rozmarinul, adauga-l intr-o sticla in care ai pus inainte apa plata proaspata. Dupa ce te-ai asigurat ca intreaga suprafata a rozmarinului este sub apa, sigileaza sticla cu o punge de plastic, pe care o asezi pe gura sticlei astfel incat sa nu intre aer. O data la cateva zile schimba apa cu una proaspata, uscand de fiecare data frunzele de rozmarin.
3 O alta modalitate de a pastra rozmarinul proaspat este sa il invelesti intr-un prosop de hartie pe care sa il introduci intr-o punga de plastic, in frigider. Poti insa sa il si ingheti, punandu-l intr-o forma de gheata pe care sa o pui ulterior la congelator.
4 Daca vrei sa usuci rozmarinul, o poti face lasandu-l intr-o camera intunecata , uscata si calda.

5 Rozmarinul uscat se depoziteaza intr-un recipient bine sigilat, intr-un spatiu racorod, ferit de lumina si umezeala.

Citeste mai mult pe: http://retete.acasa.ro/sfaturi-culinare-41/cum-sa-folosesti-rozmarinul-in-bucatarie-11229.html#ixzz31smO2pRm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com