
Afla ce spune vocea ta despre tine si care este tonalitatea cea mai placuta pentru auzul uman!
Vocea iti oglindeste personalitatea
Vocea, alaturi de aspectul fizic, sunt primele
Multi dintre noi nu ne gandim cum suna vocea noastra, ci mai degraba ne axam pe ceea ce urmeaza sa spunem. Conversatiile obisnuite cer mai putin efort si curg natural atunci cand avem de a face cu o persoana apropiata.

In tot acest timp, nu acordam deloc atentie tipurilor de sunete pe care le verbalizam. Vocea are o putere aparte asupra celorlalti si poate da informatii despre personalitatea noastra atunci cand interactionam cu ceilalti. De exemplu, o persoana care vorbeste repede si pe nerasuflate poate parea imatura si copilaroasa, in vreme ce vocea apasata poate denota furie si frustrare. O voce prea nazala poate trada plictiseala, victimizare sau pur si simplu poate sa sune a vaicareala. Un individ cu vocea groasa poate fi perceput ca fiind lipsit de emotii, autoritar, indecis sau precaut.
De ce unele voci sunt mai placute decat altele?
Exista voci care sunt foarte usor de recunoscut (Morgan Freeman, Julia Roberts, Anthony Hopkins etc) pentru ca sunt placute auzului. Conform unui studiu realizat in 2012, multi oameni prefera
De ce sunt unele voci care ne displac de la inceput? Aici poate fi vorba de o problema de rezonanta sau pur si simplu de o verbalizare incorecta. Vocea unei persoane este influentata si de varsta, gen si contextul cultural. Intervin, insa, si obiceiurile unei persoane (tipatul, fumatul, curatarea excesiva a gatului, vorbirea excesiva), care pot modifca calitatea vocii. Desigur, racelile si alergiile contribuie si ele la schimbari ale vocii.
In vreme ce anumite aspecte ale vocii pot fi modificate, astfel incat sa faci o impresie mai buna (s-a zvonit ca regina Angliei si Margaret Thatcher au primit lectii despre cum sa aiba o voce mai dominanta), exista si factori care nu pot fi modificati, precum forma tractului vocal.
Vorbirea si personalitatea
Vorbirea rapida
O persoana care rosteste cuvintele foarte repede poate parea emotionata sau neglijenta si se
Vorbirea lenta
Cei care rostesc lent cuvintele par calmi, increzatori si transmit interlocutorului o stare de confort care ii permite sa asculte si sa converseze relaxat. Totusi, un ritm monoton al vorbirii poate crea impresia ca esti cu gandul in alta parte sau, si mai rau, poate fi foarte plictisitor pentru cel cu care vorbesti. Pentru a evita aceste situatii, incearca sa fii mai dinamica din cand in cand si sa iutesti ritmul vorbirii cand vrei sa ii atragi atentia persoanei de alaturi.
Vorbirea cu voce inalta
Persoanele care au o voce inalta si subtire sunt considerate adesea plangacioase, iar glasurile lor par neplacute si instabile. Din nefericire pentru cei inzestrati cu o astfel de voce, considerata copilaroasa, ar fi foate greu pentru ei sa preia o pozitie de conducere, doarece autoritatea le este diminuata. Daca glasul tau este inalt si subtire, solutia este sa exersezi o schimbare de tonalitate sau sa apelezi la un instructor special, care sa te invete sa iti modifici vocea, astfel incat sa sune mai autoritara.
Vorbirea cu voce joasa
Vocea joasa este o sabie cu doua taisuri. Ea este autoritara,
deoarece este asociata cu un nivel crescut de testosteron. Dezavantajul
este ca un glas de acest tip poate transforma vorbirea intr-un murmur
din care interlocutorul nu intelege mare lucru. Asadar, trebuie sa fii
atenta la acesta si, daca observi ca are dificultati in a te asculta,
ridica tonalitatea vocii.Asadar, tipurile de voce nu numai ca arata personalitatea oamenilor din jur, dar ele pot fi ajustate de catre fiecare, astfel incat sa creeze o impresie mai buna si sa transmita cu succes mesajul rostit.
sursa :
http://www.divahair.ro/sanatate/psihologie/ce_spune_vocea_ta_despre_tine