Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

luni, 7 iulie 2014

Vindecarea vibratorie prin sunet

Principiile sunetului vindecator
Sunetul sacru – fie el sub o forma de rugaciune, cantec, muzica, incantatie sau psalmodiere – este o forta vitala. Sunetul a fost considerat intotdeauna o legatura directa dintre om si divinitate. In anumite situatii, toate scolile de mistere ale antichitatii isi invatau discipolii sa foloseasca sunetul ca forta creatoare si vindecatoare.
Sunetul este un factor important ce contribuie la starile noastre actuale de sanatate si constiinta. Diferenta dintre sunetele intamplatoare din timpul zilei si utilizarea concentrate a sunetului sacru este aceea ca ultimul produce mai curand armonie decat disonanta.
Cand invatam sa producem si sa directionam sunete vindecatoare specifice, prin intermediul chakrelor, in corpul fizic, apare echilibrul, iar intregul nostrum sistem energetic este intarit. Avem o mai mare stare de sanatate la toate nivelurile, eliminand astfel structurile si aspectele negative ce se manifesta in corpurile noastre fizic si subtil. Totul incepe cu intelegerea a opt principii fundamentale ale sunetului vindecator :
·        Principiul rezonantei
·        Principiul ritmului
·        Principiul melodiei
·        Principiul armoniei
·        Principiul tonalitatii
·        Principiul timbrului
·        Principiul efectelor cumulative si detectabile
·        Principiul sunetului ca energie
In pricatica vindecarii, ritmul (cu ajutorul tobelor, zornaitorilor, clopotelor, etc) poate energiza organismul. Ritmurile, indeosebi cele create prin intermediul instrumentelor de percutie, activeaza chakrele bazinului si ale splinei, care au legatura cu sistemul circulator si forta vitala fundamentala. Aceste chakre sunt centrii sexualitatii – expresia fizica a vitalitatii noastre spirituale. Ritmurile stimuleaza energiile fizice. Batutul tobei poate constitui un mijloc de a spori circulatia sangelui prin organism. Ritmurile pot accelera sau incetini bataile inimii si functionarea tuturor organelor associate cu ea.
Mult timp, tobele au fost folosite in numeroase scopuri fizice si metafizice. Fie toba rituala damaru, fie toba nord-africana tar sau bhoudran celtica, si tobele, si ritmurile au aspecte spirituale si vindecatoare. Exista ritmuri pentru orice imprejurare, interna su externa. O parte a cautarii noastre spirituale  in viata este felul in care fiecare dintre noi poate descoperi si exprima personal propriile lui ritmuri. Aceasta era invatatura samanilor, modul lor de a vindeca si de a calatori si in rai, si in iad.
Redescoperirea tobelor este un lucru extraordinar. Oricine poate invata sa bata un ritm. Nu trebuie sa fii profesionist- insa fiecare poate decoperi acel ritm care alina sau suna bine pentru el. Iar daca ne suna bine, inseamna ca vindeca si lumineaza. Pentru a cunoaste o toba trebuie sa bati la ea. O poti studia indeaproape sau o poati aborda ca o simpla metafora a unei existene sanatoase.
Ritmurile tobei pot declansa o rezonanta a propriilor noastre ritmuri biologice. Si prin practica, ritmurile noastre metabolice normale se modifica pentru a rezone cu ritmul bataii tobei.
Cercetari recente dovedesc ca ritmuri diferite afecteaza diverse sisteme fiziologice. Cunosc oameni care studiaza inima si ritmurile respiratorii ale animalelor in speranta de a le copia prin batai de toba, pentru a declansa rezonanta in propriile lor corpuri. Daca ne gandim ca diverse animale nu au niciodata probleme cu anumite tipuri de boli, am putea gasi in rezonanta declansata prin bataia tobei cheia vindecarii sau alinarii unor boli pe care altadata le consideram incurabile.
Scuturarea energiei negative
Zornaitoare este folosita in diverse feluri, in functie de societate si de tipul bolii. Cu toate acestea, exista cateva metode universale de folosire a ei. Se inconjoara tot corpul, eliberandu-se astfel structurile de energie negative prinse in corpul eteric. Apoi zornaitoarea este agitata in sus si in jos deasupra corpului pentru a putea stimula energia chakrelor. In felul acesta, practicantul va putea curata mai usor – prin alte metode – energiile negative.
Principiile metafizice ale sunetului vindecator
Si – crestetul – spiritual : clarviziune superioara, vizualizare, viziune spirituala, constiinta cosmica
La – sprancenele – spiritual : clarviziune superioara, vizualizare, viziune spirituala, constiinta cosmica
Sol – gatul – mental/spiritual : vindecare, clarauditie, intuitie superioara, creativitate
Fa- inima – mental/spiritual : vindecare, clarauditie, intuitie superioara, creativitate
Mi – plexul solar – mental/emotional : claratingere, abilitata psihica
Re – splina – mental/emotional si emotional/fizic : claratingere, abilitate psihica/creativitate
Do – bazinul – fizic : kundalini
Armonie – Si, La, Sol, Fa : - harpa, instrumente cu coarde, orga, pian, clopotei de vant
Melodie – Fa, Mi, Re : - flaute, suflatori, instrumente cu coarde, pian
Ritm – Re, Do : - bas, percutie, alamuri, pian

Metode generale pentru folosirea principiilor sunetului vindecator
Nu exista o metoda ideala de a folosi sunete si tonuri. Cu toate acestea, este bine sa le folosim cel putin 15 minute la fiecare sedinta. Poti face oricate sedinte pentru a alina zona cu probleme de sanatate, dar nu mai mult de doua pe zi. Nu uita ca efectele sunt cumulative – asa incat, chiar daca s-ar putea sa nu vezi intotdeauna un raspuns imediat palpabil, pe masura ce-ti continui eforturile, efectele nu se vor lasa asteptate.
Experimenteaza diferite tehnici. Muzica si sunetul sunt placute. Acordeaza-ti un ragaz pentru a invata cate ceva despre muzica si despre corpul omenesc. Cu cat stim mai multe, cu atat mai multe vom putea face.
Poti folosi aceste tehnici ca un balsam universal pentru toate afectiunile; sau, daca este o problema anume, le putem folosi intr-un mod mai direct pentru a modifica afectiunea respective. Pentru inceput, depisteaza care dintre chakre au fost afectate si care tonuri ar putea fi benefice in acest caz. Ce culori sau alte remedii vibratorii ar mai putea fi folosite pentru intensificarea efectului benefic ? nu ezita sa combini terapiile vibratorii. In felul acesta, efectele vor creste foarte mult.


De exemplu :
1 Chakra bazinului – Do central – J. Brahms, Simfonia nr. 1 in Do minor
2 Chakra splinei – Re – G. Mahler, Simfonia nr. 1 in Re major
3 Chakra plexului solar – Mi – W.A.Mozart, Simfonia nr.39 in Mi bemol major
4 Chakra inimii – Fa – J.S. Bach, Concertele Brandenburgice in Fa major.
5 Chakra gatului – Sol – J.S.Bach, Concertele Brandenburgice in Sol major
6 Ajna chakra – La – Mendelson, Cvartet de coarde in La major
7 Chakra crestetului – Si – J.S. Bach, Concertele Brandenburgice in Si bemol major.

____


“Cele Şase Sunete Vindecătoare” este o practică antică de păstrare a sănătăţii. Esenţa practicii constă în vocalizarea a şase sunete diferite în momentul expiraţiei: SI, CHUI, XU, HE, HU, XI.

Sunet Organ Element
SI Plămâni Metal
CHUI Rinichi Apă
XU Ficat Lemn
HE Inimă Foc
HU Splina Pământ
XI Triplul încălzitor

În cartea Esenţele atingerii longevităţii, Leng Qian descrie cele şase sunete vindecătoare:
Practicând XU primăvara redă strălucirea ochilor şi susţine ficatul
Practicând HE toamna reduce focul inimii
Practicând SI iarna stabilizează şi umezeşte plămânii
Practicând CHUI linişteşte rinichii
Practicând XI curăţă căldura şi agitaţia din Triplul Încălzitor
Practicând HU întăreşte splina în toate cele patru anotimpuri
Pronunţarea lor în tăcere Depăşeşte orice elixir al imortalităţii.

Cele Şase Sunete Vindecătoare se bazează pe teoriile medicinii tradiţionale chineze legate de yin şi yang, cele cinci elemente, ciclurile de generare şi restrângere, unitatea dintre om şi natură. Cele Şase Sunete Vindecătoare asociază secvenţa celor patru anotimpuri cu proprietăţile celor cinci organe energetice (ficat, inimă, splină, plămâni şi rinichi). Practica utilizează forma gurii pentru a pronunţa cele cinci tonuri muzicale (Jiao, Zhi, Gong, Shang şi Yu) şi le asociază cu mişcările respiraţiei, minţii şi trupului. Qi-ul terestru urcă şi Qi-uil celest coboară, vechiul este expirat şi noul este inspirat. Aceste qi-uri ale naturii se unesc cu qi-ul postnatal de apărare şi de hrănire şi activează adevărata sursă (Zhen Yuan), îmbunătăţesc circulaţia qi-ului şi sângelui prin organele interne eliminând staza şi stagnarea, elimină toxinele, reglează absenţa sau epuizarea qi-ului, reconstruieşte şi reîntinereşte, îmbunătăţeşte sănătatea mentală şi fizică şi permite atingerea longevităţii. De asemenea cele Şase Sunete Vindecătoare pot trata boli determinate de difuncţia organelor interne.


Vocalizarea sunetelor este precedată de adoptarea acestei poziţii. Practica se realizează când suntem într-o stare caracterizată de “relaxat, calm, natural” şi când qi-ul şi sângele circulă liber. Stăm cu tălpile picioarelor depărtate la o lăţime de umeri, cu capul şi ceafa drepte cu Bai Hui îndreptat în sus. Ne concentrăm pe abdomenul inferior, cu gura uşor închisă şi limba în cerul gurii (vârful limbii apasă uşor în interiorul gurii, pe gingia superioară, puţin deasupra incisivilor centrali). Umerii şi coatele sunt relaxaţi, braţele atârnă natural în lateral. Pieptul este uşor retras în interior, spatele este drept (cu curbura naturală în formă de S), şalele sunt relaxate, genunchii sunt uşor îndoiţi şi relaxaţi. Mintea este limpede, respiraţia este naturală şi calmă. Nu ne forţăm şi nu depunem efort. Ne bucurăm de starea liniştită a minţii vide, fără gânduri, de inima liniştită, fără emoţii, de poziţia verticală şi de corpul relaxat.

____

Terapia prin sunet sau meloterapia este una din metodele cele mai cunoscute de vindecare vibrationala.
Sunetul produce in corp vibratii masurabile, in functie de frecventa si de amplitudinea sunetului folosit.
Stim cu totii ca unele sunete ne deranjeaza, dar ca anumite sunete au o influenta binefacatoare asupra corpului, deoarece pot influenta chiar organizarea celulara si chiar modifica aspectul moleculelor de apa, care reprezinta peste 70% din corpul uman.
Cercetatorul elvetian Jenny Hans a pus picaturi de apa in farfurii speciale care erau supuse unor vibratii prin intermediul unor generatori si modulatori de sunet pe frecvente diferite.
Dl. Hans a descoperit ca anumite frecvente sonore faceau picaturile unor lichide, cum ar fi apa, in forma unor figuri sau structuri simetrice, frumos desenate, care semanau cu cele ale celulelor vii sau chiar cu ale unor organisme complexe. O anume frecventa sonora putea face ca o picatura sa ia forma unei frunze de artar, iar o alta frecventa sonora a determinat picatura de apa sa ia forma unei seminte.
Formele se pastrau cat timp sunetul pulsa, imediat ce sunetul disparea picatura de apa isi relua forma circulara obisnuita.
Similitudinea intre formele induse prin vibratie sonora si formele organismelor vii din natura a dus la concluzia ca structurile acustice ar putea contribui la crearea structurilor naturale vii.


surse
http://terapiilealternative.blogspot.ro/2012/10/vindecarea-vibratorie-prin-sunet.html
http://qigongspirit.wordpress.com/2014/02/09/cele-sase-sunete-vindecatoare/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com