Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

vineri, 4 iulie 2014

Visele şi interpretarea lor

Din timpuri imemoriale omul s-a simţit profund impactat de trei fenomene, care de-a lungul istoriei au fost constante: Naşterea, Moartea şi Visele. Fără îndoială că această temă este fascinantă pentru că preocupă pe toată lumea. Toate fiinţele umane visăm sau măcar o data am visat, am avut vise care e posibil sa ne fi marcat viaţa într-un anumit moment.

Marile civilizaţii dădeau o foarte mare importanţă viselor. Egiptenii considerau fenomenul visului ca fiind o micuţă moarte. Un alt exemplu ne este dat de către Sacerdoţii lui Apollo, în cetatea Corintului, Grecia, care, îi aduceau pe bolnavi într-o stare de somn şi prin intermediul unui fel de hipnoză ordonau bolnavului să cerceteze în Lumea Viselor cauza bolii sale. Acest lucru era cunoscut ca Oniroterapie. Biblia, în Vechiul Testament, ne oferă numeroase pasaje onirice şi subliniază importanţa lor. Astfel se vorbeşte despre Iosif care a descifrat cei şapte ani imbelşugaţi şi cei şapte ani de sărăcie, care s-au abătut asupra Egiptului din acele timpuri. In cadrul aceluiaşi context nu trebuie să uităm visul lui Iacob în care a văzut o scară ce se întindea de la Pământ la Cer pe care urcau şi coborau îngeri. Aceasta este o vie aluzie la Spaţiul Hiperdimensional ce leagă Lumea noastră Tridimensională cu Lumile Superioare de Conştiinţă.
Filozofia Greacă, prin intermediul lui Platonafirmă că lumea viselor este mai reală decât lumea formelor sau a vieţii cotidiene. El spunea că "Omul se cunoaşte după visele sale". Această afirmaţie a fost confirmată ştiinţific mult mai târziu de către Psihanaliza lui Sigmund Freud şi a lui Carl Gustav Jung. Acesta din urmă a ajuns la concluzia că "în vise există un conţinut plin de mesaje care caută să dezlege enigmele care ne învăluie existenţa". De-a lungul istoriei de multe ori au intervenit visele, şi aici este cazul Calpurniei, soţia lui Iulius Cezar, înainte ca acesta din urmă să fie asasinat; de asemenea, Abraham Lincoln şi-a visat propria moarte cu o săptămână înainte de tragedie. Descoperirile marilor chimişti îşi au originea în visele lor, cum este cazul lui Mendeleev, care a alcătuit Tabloul Periodic al Elementelor în urma unui vis.

Astăzi, există foarte multe cărţi în care se explică mai mult sau mai puţin simbologia onirică. Totuşi, trebuie spus că este imposibil să se elaboreze un ghid unic de interpretare a viselor. Din acest motiv, Gnoza, ne spune că ştiinţa fundamentală a interpretării viselor trebuie bazată pe următoarele Legi: Legea Analogiilor Filozofice, Legea Analogiilor Contrariilor, Legea Corespondenţelor, Legea Numerologiei şi a Kabalei Simbolice şi Fonetice. Cu aceste unelte putem deschide drumul în încâlceala interpretărilor onirice.
Este adevărat că nu toate simbolurile care se manifestă în vise au o semnificaţie transcendentă sau ocultă, întrucât multe vise sunt rodul impresiilor succesive care au saturat, pe durata zilei, centrii maşinii umane. Acestea sunt ceea ce Gnoza numeşte vise pur mecanice. Astfel există vise mecanice relaţionate cu centrii intelectual, emoţional, motor, instinctiv şi sexual. De asemenea există vise simbolice şi vise profetice.

Totusi, V.M. Samael Aun Weor ne avertizează că interpretarea viselor nu este credibilă şi nu are profunzime dacă tălmăcitorul, în prealabil, nu a realizat asupra sa o muncă psihologică, o auto-critică şi o auto-corectare permanentă. Interpretarea simbolurilor este foarte delicată, de aceea simbolurile trebuie să fie analizate cu detaşare, fără superstiţie, răutate, neîncredere, orgoliu, vanitate, fanatism, invidie, lăcomie, gelozie, duşmănii, idei preconcepute, etc. Samael Aun Weor subliniază faptul că interpretarea oricărui vis "trebuie să fie teribil de analitică, extrem de ştiinţifică şi în esenţă mistică". Cititorul este invitat să studieze opera lui Artemidor din Efes intitulată "Interpretarea Viselor", să cerceteze "Psihologie şi alchimie" operă scrisa de C.G. Jung, în care arată cât de bine cunoştea el sufletul uman, şi mai ales să investigheze în mod profund învăţăturile gnostice.
Din toate acestea se va putea dobandi ceea ce este numit "Cunoaşterea", iar pentru a se transforma într-un adevărat oniromant, într-un adevărat înţelept, devotul nu trebuie să uite niciodată trei lucruri : să gândească corect, să simtă corect şi să acţioneze corect.


Visele rămân încă un mister al vieții neînțeles pe deplin, dar odată cu evoluția științei se descoperă din ce în ce mai multe lucruri fascinante despre poveștile din timpul nopții. Pentru a înțelege complexitatea viselor, dar și misterul în care sunt învăluite, vă prezentăm cinci lucruri fascinante:

1. Cel mai frecvent vis pe care îl au oamenii este că le cad dinții

Unul dintre cele mai frecvente vise pe care le au oamenii noaptea este că își pierd dinții. Nimeni nu poate explica semnificația acestui vis și nici motivul pentru care oamenii îl visează atât de frecvent. Scenariul este unul simplu, dinții încep să cadă și să se strice rând pe rând, după care visul se termină brusc.

2. Depresia face să visăm de 3-4 ori mai mult decât în mod normal

Psihologii au remarcat o legătură directă între depresie și volumul viselor. Cu cât o persoană aprofundează starea depresivă, cu atât se intensifică numărul viselor. Probabil că pe timpul nopții creierul încearcă să lupte cu starea depresivă, cauză pentru care sporește numărul viselor.

3. Un apel în noapte

În SUA există o emisiune de radio, care se desfășoară în timpul nopții, unde oricine poate suna pentru a vorbi despre ceea ce tocmai a visat. În acest fel, oamenii pot schimba opinii despre vise, dar și își împărtășesc visele plăcute sau mai puțin plăcute cu ceilalți.

4. LSD : Dream Emulator

Lumea viselor îi fascinează pe toți oamenii, indiferent de profesia pe care o au. Din acest motiv, o companie de jocuri din Japonia a creat un joc intitulat LSD : Dream Emulator. Ideea este una simplă, jucătorul trebuie să exploreze mai multe scenarii care au fost preluate din visele pe care anumiți subiecți le-au avut în timpul somnului.

5. Masca lucidă – Dreaming

Există pe piaţă o mască care produce anumite sunete și lumini și astfel te ajută să devii lucid în timpul visului. În acest fel se poate controla desfășurarea visului pentru ca în cele din urmă să nu mai existe coșmaruri.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com