Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

marți, 5 august 2014

Intelepciunea ayurvedica a dragostei

"Ştiţi ce înseamnă să iubeşti pe cineva? Să-l aduci în tine. Să nu-l laşi lângă tine. Să nu-l laşi departe de tine. Să-l aduci aproape de tine. Să-l îmbrăţişezi. Să-l transferi din afară înlăuntru. Să-l aduci în suflet. Să poţi zice: „Te port în mine, te port în suflet, te port în visuri, te port în braţe”. Şi dacă nu spui lucrul acesta şi dacă nu poţi spune lucrul acesta, să ştii că nu iubeşti. Nu-i iubeşti nici pe cei despre care crezi că-i iubeşti. Nu-i iubeşti pe aceia de care vrei să scapi. Nu-i iubeşti pe aceia pe care nu-i apropii. Nu-i iubeşti pe aceia pe care nu-i ajuţi. Nu-i iubeşti pe aceia pe care nu-i mângâi. Nu-i iubeşti pe aceia pe care-i bruschezi. Să luăm aminte la toate lucrurile acestea şi să ştim că iubirea aduce şi durere când nu poţi face ceva pentru omul pe care-l iubeşti.”
Parintele Teofil Paraian1. Cel care este plin de dragoste este cel care este intotdeauna fericit
Teorie:
Cand ai in mod constant dragoste pentru toata lumea, nu o sa acumulezi in interiorul tau niciun fel de negativitate. Dragostea ta neegoista te va face sa ai doar ganduri pozitive si astfel te vei afla intr-o stare de fericire constanta.
Aplicare:
Incepe-ti ziua gandindu-te la toti oamenii cu care vii in contact. Apoi asigura-te ca ai in minte si gandul ca ai dragoste pentru toti dintre ei. Acest gand te va ajuta de-a lungul zilei. Vei constata ca ii poti accepta pe ceilalti asa cum sunt si ai pentru ei numai ganduri de bine.

2. Dragostea pentru divinitate te va face sa invingi toate situatiile dificile
Teorie:
Dragostea ta pentru Dumnezeu te va face sa experimentezi prezenta sa in tot ceea ce faci. Acolo unde este dragoste nu este niciodata un moment de singuratate. Prin urmare, vei fi capabil sa mergi inainte cu curaj in toate provocarile pe care ti le aduce viata.
Aplicare
Gandeste-te la o situatie in care te-ai aflat si ti-a fost foarte greu. Acum gandeste ca Dumnezeu este cu tine ca sa te ajute in aceasta situatie. Cand crezi acest lucru, vei descoperi ca ai curajul de a accepta si de a infrunta situatia. Apoi, vei actiona si vei aduce o schimbare in aceasta situatie.

3. Singura modalitate de a-i schimba pe ceilalti este de a te purta cu ei cu dragoste
Teorie:
Cand ai dragoste pentru ceilalti, le vei dori numai bine. Dorinta ta de a-i schimba va fi atunci pentru binele lor si nu pentru propriul egoism. Ceilalti vor raspunde atunci rapid iubirii tale neegoiste si ii vei gasi schimbandu-se.
Aplicare:
Gandeste-te la o persoana pe care vrei sa o schimbi intr-o anumita privinta. Inainte de a te gandi sa schimbi persoana respectiva, lasa ca in mintea ta sa fie multa dragoste pentru acea persoana. De asemenea, asigura-te ca schimbarea pe care o vrei la cealalta persoana este pentru binele sau si nu pentru un motiv egoist de-al tau.

4. Doar cand te iubesti pe tine insuti, te poti ierta
Teorie:
Dragostea iti da puterea sa ierti. Asa cum ti se pare usor sa ierti o persoana pe care o iubesti, cand te iubesti pe tine insuti, poti sa si te ierti. Doar atunci vei putea sa inveti si sa progresezi fara sa te autoingreunezi.
Aplicare:
Cand ai facut o greseala, aminteste-ti ca, daca vrei sa progresezi si sa evoluezi, trebuie mai intai sa te ierti pe tine insuti. Invata din greselile tale astfel incat sa nu le mai repeti si iarta-te. Apoi, vei putea sa mergi mai departe cu inima usoara.

5. Acolo unde este dragoste, cea mai dificila sarcina devine usor de efectuat
Teorie:
Daca ceva este dificil, inseamna ca acolo nu este dragoste. Acolo unde este dragoste, chiar si o sarcina mare si grea precum un munte devine usoara precum bumbacul. Dragostea face ca munca sa fie mai usoara.
Aplicare:
Astazi este ziua sa iti iubesti munca. Orice ai face, aminteste-ti ca iti iubesti munca. Experimenteaza cu un lucru pe care il faci cu dificultate. Pune-ti un reminder ca sa iti amintesti ca iubesti sa faci acel lucru si ca acesta este motivul pentru care il faci.

SURSA: www.ayurvedicwisdom.com
http://justme0791-love-is-life.blogspot.ro/2014/07/cele-5-adevaruri-ayurvedice-ale.html


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com