Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

joi, 18 septembrie 2014

Alimentele raw sau crude reprezinta adevarata hrana vie pentru noi!

In lume, ca si in Romania, a devenit la moda in ultima perioada hrana “raw” sau hrana cruda, fara folosirea focului. Fata de hrana fiarta sau prajita, ea este extraordinar de buna pentru organism din motivele enumerate in articolul de mai jos.
* Introducerea in organism a alimentelor preparate cu ajutorul focului (oricare ar fi natura lui) declanseaza imediat (in maximum 10 minute) o reactie de autoaparare a organismului, asemanatoare cu cea intalnita in bolile infectioase (cresc limfocitele la peste 10.000/mm3 timp de 3-4 ore, in functie de calitatea alimentelor consumate).
* Enzimele, considerate elixirul vietii, se distrug la temperaturi intre 45-55 grade Celsius. De aceea, orice mancare preparata bine cu ajutorul focului este, de fapt, o “hrana moarta”.
* Vitamina B1 este termolabila, ea este distrusa aproape in totalitate prin procesele termice. Dar si prin expunerea la soare a alimentelor se pierd o serie de vitamine, cum ar fi B2 si B6.
* Pentru mentinerea sanatatii cruditatile trebuie sa reprezinte 80% din totalul alimentelor consumate intr-o zi. Experienta zilnica a fiecaruia dintre noi demonstreaza ca mesele vegetale (formate din cruditati) necesita un aport cantitativ mai mic fata de cele in care alimentele sunt pregatite termic.
* Este ideal sa incepeti orice masa cu cruditati (“hrana vie”) si este minunat daca pastrati un timp de cel putin 30 minute inainte de a consuma alimente tratate termic.

* Fructele, sucul din fructe proaspete, chiar si bauturile energizante sunt mult mai bine tolerate si mai cu folos pentru organism fata de friptura cu cartofi si salata sau alta mancare trecuta prin foc.
* Dupa consumul alimentelor pregatite termic trebuie evitat consumul cruditatilor. Marul sau orice alt fruct consumat la sfarsitul mesei este contraindicat intrucat isi pierde calitatile naturale, dezvolta fermentatie si perturba profunda digestia (bolboroseala intestinelor, ragaiala).
* Cuptorul cu microunde modifica structural moleculele alimentelor preparate conducand, astfel, la deteriorari profunde ale starii de sanatate, manifestate prin nervozitate, insomnie, insatisfactie etc.
* Alimentele fierte, fripte sau pregatite pe gratar sunt mai bine suportate decat cele prajite, deoarece acestea sunt saturate in grasimi si se absorb greu. De asemenea, ele necesita un efort secretor major din partea ficatului, vezicii biliare, a pancreasului si a intestinelor. In concluzie, alimentele prajite sunt mult mai indigeste (deci, atentie la cartofii prajiti!)
* Prin pastrarea in apa ca si prin procesele termice serioase (incalziri si reincalziri repetate), cantitatea de vitamina C, continuta in vegetale ajunge sa fie distrusa aproape in totalitate. De exemplu, prin fierberea cartofilor se distruge pana la 90%, iar prin fierberea verzii se
distruge mai mult de 60% din continutul acestora in vitamina C.
* S-a demonstrat ca apa de fierbere ia aproape tot magneziul din varza si macris si 2/3 din cel aflat in spanac. Fierul diminueaza in alimentele fierte in exces ca si in cele maruntite bine inaintea procesului culinar. Cartofii fierti in coaja ca si folosirea culinara a sosului sau a zemii rezultate in urma prelucrarii lor, cresc aportul de fier.

Daca lumea ideala este (inca) o utopie, putem alege in alimentatia zil­nica (sau cat de des se poate) hrana vie. Adica le­gu­me, fruc­te, seminte, cereale cru­de, proaspete, nepre­pa­rate termic. Vom avea numai de castigat. Adeptii raw foodism-ului, un stil de viata care include o die­ta pre­pon­de­rent bazata pe consumul de alimente crude, nepro­ce­sate, adesea pro­ve­ni­te din agricultura biologica, asa se lauda…

Si se simt. Acestia considera ca astfel isi ajuta corpul, spiritul si mintea sa ra­mana sanatoase. Exista mai multe tipuri de adepti ai aces­tui tip de alimentatie, cei mai multi sunt raw veganii - vege­tarieni care nu incalzesc legu­mele, fructele, semintele, ce­realele la mai mult de 40-46 grade C. Totusi, in functie de stilul de viata unii adauga oua, peste (exemplu: sashimi), car­ne (carpaccio) si lapte crud, branza proaspata, iaurt.

"Am inceput sa introduc hrana cruda in ali­mentatia mea in urma cu un an si am hotarat sa o pastrez ca hrana preponderenta da­torita efectelor miraculoase pe care le-a avut: scaderea in greutate, imunizarea or­ga­nis­mului in fata bolilor comune (raceli, migrene, afectiuni gi­necologice), senzatia de satie­tate, dar nu de "greutate" dupa consumarea unei mese crude, curatarea pielii de puncte negre si pete, digestie mult imbunatatita, disparitia balonarii si a constipatiei", povesteste Ina.

http://www.almeea.ro/alimentele-raw-sau-crude-reprezinta-adevarata-hrana-vie-pentru-noi-alimentele-preparate-la-foc-sunt-hrana-moarta/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com