Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

luni, 15 septembrie 2014

Căutătorii adevărului

 Oameni care scormonesc prin toate colțurile și încearcă prin toate mijloacele să ajungă la adevăr. Acel adevăr despre care li s-a promis că îi va face liberi. Pentru că te afli aici, aș spune că și tu ești un astfel de căutător. Stă în puterea ta să afli răspunsuri, și tocmai îți folosești această minunată abilitate.

Astăzi curajos este numit cel care pleacă la război. Cel care salvează copilul mic ce dormea în pătuțul său în camera incendiată, este și el curajos. Alpinistul care urcă Everestul fără mască de oxigen este curajos etc. Știm prea bine care intenții sau evenimente le asociem cu noțiunea de curaj, așa că nu o să mai insist să le enumăr.

O să îți adresez în schimb o întrebare: „Ce legătură există între așa numitele fapte curajoase?” Dacă și cel care intră în casa incendiată, dar și cel care urcă Everestul sunt numiți curajoși, înseamnă că au ceva în comun nu-i așa?

Comun atât pentru alpinist cât și pentru salvator este că își riscă existența fizică pentru o idee. Iar asta îi impresionează sau intrigă pe toți cei care își doresc siguranță sau le este frică de moarte.

Mi-am propus să îți vorbesc astăzi despre curajul căutătorului spiritual.
Iisus a avut curajul să țină post negru 40 de zile și să fie răstignit, Siddhartha Gautama(Buddha) a avut curajul să renunțe la statutul de împărat și să devină cerșetor. Fiecare trăitor de adevăr, a fost dispus la un moment dat să își dea viața pentru acesta.
Ești tu dispus să afirmi: „Fie aflu, fie mor căutând!” ?
 Pentru că numai dacă răspunsul este un da puternic, vei ajunge la adevăr. Și nu vei putea niciodată ajunge la adevăr citind cărți, pentru că pentru asta nu îți trebuie nici un fel de curaj. Vei ajunge la adevăr dacă bibliotecarul te avertizează că la un moment dat din cartea pe care o împrumuți va sări un cuțit care ți se va înfinge în țeastă, iar tu nu refuzi cartea.



Curajul de a trăi conștient
Curajul de a accepta când greșești

Și eu greșesc. Chiar dacă înțeleg cum funcționează legile universale, uneori mă depărtez de ele. Iar în acele momente simt un disconfort. Dacă nu aș recunoaște în acele momente depărtarea de vibrațiile armoniei, probabil că aș rămâne pentru mult timp pe frecvențe joase.

Acceptarea faptului că m-am depărtat, mă plasează rapid pe traiectoria corecta. Există oameni care nu ar recunoaște ceva nici dacă le arăți fotografii sau filmarea cu respectiva faptă. Ei vor spune că e un trucaj și că cineva vrea să le facă rău.

Să îți spun o poveste:
„Se spune despre George că îl aștepta pe Ion, fratele său, să coboare din avionul cu care venise tocmai din Spania. Oamenii treceau liniștiți pe holul aeroportului când George se duce la un tip și îi dă un ghiont de era cât pe ce să îl răstoarne.

„Ce faci mă Ioane, te-ai mai îngrășat, ți-ai lăsat păr lung, ba chiar aș putea spune că ai mai luat și în înălțime vreo 20 de cm.”
Omul îl privește confuz pe George și îi spune puțin iritat: „Nu te supăra, dar eu nu sunt Ion.”
Răspunsul lui George a fost: „Aha, deci ți-ai schimbat și numele”.

În fața oricăror dovezi, unii oameni refuză să recunoască că au greșit.
De ce? Pentru că preferă o viață trăită inconștient. Aleg să creadă că viața li se întâmplă. A trăi conștient este incompatibil cu lipsa de sinceritate.
Fie ești sincer și îți asumi responsabilitatea, fie trăiești inconștient. 
Nu poți să minți și să trăiești și conștient în același timp. Este ca și cum ai pretinde că dormi întins în pat, dar alergi și un maraton în același timp. Poți într-adevăr să visezi că alergi un maraton, dar asta înseamnă că nu ești conștient că visezi, ori noi tocmai despre a fi conștienți vorbim.

 Asumarea deplină a responsabilității
Orice persoana conștientă înțelege că nimic nu este în afara controlului său. Nu-i așa că îți trebuie curaj să accepți asta? Chiar dacă ajungi la toate dovezile care îți indică că tu alegi fiecare experiență, cum să accepți asta? Nu mai rămâne nimeni pe care ai putea să dai vina vreodată. Poate părea înspăimântător.

De aceea spun că a trăi conștient necesită curaj.

Atunci când în drumul tău spre căutarea adevărului afli că ești responsabil atât pentru războiul din Irak, cât și pentru anexarea Crimeii de către Rusia s-ar putea să vrei să fugi cât te țin picioarele din fața acestui adevăr. S-ar putea chiar să nu vrei să îl accepți niciodată.

Aici intervine însă curajul. Această trăire care este comună atât alpinistului cât și căutătorului spiritual, atât salvatorului cât și omului care trăiește conștient.

cotinuare pe
http://fiimplinit.ro/curajul-de-a-trai-constient/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com