Gandurile negre influenteaza adesea starea de spirit. Cei care se supara des sufera de inima, nervi- de stomac, cei impulsivi se plang de ficat... Care ar fi solutia?
Sa invatam sa ne bucuram de orice moment din viata, astfel incat sa ne construim un sistem imunitar puternic.
Durere sau iluzie?
Etiologia este o ramura a medicinii care studiaza cauzele diverselor boli. Imbolnavirea de gripa, de exemplu, se explica prin raspandirea virusului, iar cancerul se formeaza in cea mai mare parte in urma slabirii sistemului imunitar. Acesta distruge celulele care contin o anumita cantitate de informatie genetica. Insa, chiar si in perioada raspandirii epidemiei, multi reusesc sa-si pastreze sanatatea, iar bolile cancerigene, din fericire, sunt ocolite de multa lume.
Oamenii de stiinta si-au pus intrebarea: oare boala ne alege pe noi sau chiar noi o alegem pe ea? S-a ajuns la concluzia ca totusi, de cele mai multe ori, alegerea este de partea oamenilor. Aparitia bolilor este influentata de mai multi factori: structura caracterului, temperamentului, calitatile personale si gandurile fiecaruia.
Filozoful si vindecatorul rus Vitalie Caravaev, recunoscut pentru balsamurile concepute de el, considera ca o persoana egoista are mai multe sanse sa se imbolnaveasca de alergie sau de cancer decat o persoana altruista. Daca nu aveti grija de cei care va inconjoara, aveti o atitudine negativa fata de ei, iar celulele corpului actioneaza la fel - prelucreaza anticorpi impotriva sinelui, care se dezvolta si se raspandesc pentru a deteriora celulele sanatoase din corp, cum se intampla si in cazul formarii unei tumori.
Insa agresorii microscopici pot fi pusi la punct cu ajutorul efortului mental - aceasta ipoteza poate fi confirmata de cazul americanului Ben Dacsin, in varsta de 9 ani, care si-a directionat mintea catre un joc pe calculator pentru a infrunta o boala teribila - leucemia.
Subiectul jocului elaborat la comanda era urmatorul: baiatul distrugea celulele cancerigene elaborate de catre un web-designer, care erau plasate in venele virtuale. Astfel, leucocitele anormale dispareau nu numai virtual, ci si din sangele baiatului care incerca sa le distruga. Nu in zadar, oamenii de stiinta aseamana creierul uman cu un computer biologic, iar subcontientul - cu lumea virtuala dintr-un joc electronic. In cazul in care jucatorul se dedica in totalitate procesului, deconectandu-se de la lumea reala, acesta apeleaza automat la o forma ciudata de autocodificare mentala. Aceasta metoda de tratament a fost luata drept o solutie reala pentru aproximativ 35 de mii de bolnavi de leucemie.
Gandurile, alimente pentru corp
Uneori se spune ca drumul catre inima trece prin stomac. Plecand de la aceasta ipoteza, poate fi considerata adevarata si urmatoarea situatie: atunci cand inima simte o greutate apasatoare, o digestie buna n-o va salva de la aceasta povara. Corpul resimte o stare de rau care se exteriorizeaza. "Mi-e greata de aceste ganduri!" - veti exclama, fara sa va dati seama cata dreptate aveti. Corpul trage semnalul de alarma!
Psihicul si digestia
Si intestinele se pot irita de la diverse situatii neplacute. Intestinele incep sa leneveasca sau din contra, sa lucreze prea repede, daca va ganditi la ceva neplacut. Predilectia unei persoane pentru ganduri sarcastice poate reprezenta calea cea mai sigura catre ulcerul stomacal si duodenal, iar gandurile pesimiste cauzeaza diverse probleme la ficat si la vezica biliara.
Sangerarile
Persoanele mai sensibile, fiind supuse unor emotii puternice, reactioneaza adesea cu sangerari nazale. Viteza cu care se poate forma un cheag care ar astupa vasele sangvine depinde de starea psihologica. Intr-o stare de nervozitate, sangele se coaguleaza mai incet. Este nevoie doar de putin calm, si coagularea va reveni la normal, iar organismul alimentat cu o doza de optimism isi restabileste functiile.
O greutate pe suflet
"Toate greutatile ma apasa pe piept!" Disconfortul psihologic duce la dereglarea hormonala in organismul unei femei, de la care au de suferit glandele mamare si nu numai. Sanii se intaresc, provocand durere - astfel "durerea sufleteasca" se transforma in una fizica.
Depresia postnatala
Aceasta stare este cunoscuta de multe femei care au nascut. In cazul in care nu alungati gandurile rele si nu incercati sa constientizati bucuria de a fi mama, ea poate cauza dereglarea functiilor ovarelor, iar in timp poate duce chiar la infertilitate.
Despre psihosomatica
Stiinta straveche, psihosomatica studiaza influenta starii de spirit asupra fizicului de mai bine de 200 de ani. Fondatorul acestei stiinte, doctorul german Johann Christian Heynrot, a fost primul doctor care a vorbit despre tulburarile psihosomatice - renumitele boli de nervi, pe baza carora prefera sa faca glume umoristii.
"Cele mai multe boli pe care le avem sunt cele de care avem frica", - afirma umoristul ceh, Leszek Kumor. Daca va este frica de faptul ca o sa va taiati in timp ce curatati legume sau ca va veti contorsiona piciorul, plimbandu-va pe trotuar, exact asa se va si intampla - dar nu din ghinion, ci din cauza influentei unor ganduri care practic preconizeaza.
Daca va induceti o stare de spaima si vi se face frica de intuneric, de inaltime sau de faptul ca v-ati putea infecta cu virusul HIV, este foarte usor sa ajungeti la starea de atac de panica, care este foarte asemanatoare cu atacul de cord sau cu atacul cerebral.
Cu ajutorul autosugestiei insa, va puteti si trata la fel de bine de ulcer, de astm sau migrena, prin inlaturarea gandurilor negative din subconstient, care pot mentine prezenta acestora in organism. Merita incercarea, deoarece in cea mai mare parte, evolutia bolii este construita chiar de persoana care detine boala.
Nu va certati!
Cea mai dura lovitura pentru sistemul imunitar este adusa nu de conflictele de la birou, ci de certurile iscate acasa.
Doctorii americani de la Spitalul Universitar din statul Ohio au testat 50 de cupluri care convietuiau de mult timp. Testele imunologice repetate ale sangelui au demonstrat ca sotii care se certau de cateva ori pe saptamana aveau rezistenta organismului destul de slabita. Certurile si stresul maresc riscul organismului de a se supune unei infectii, de a se imbolnavi de cancer si in acelasi timp contribuie la scaderea duratei vietii. In mod deosebit, femeile sufera cel mai mult in urma certurilor, sistemul lor imunitar fiind mult mai sensibil decat al barbatilor.
Cum sa actionam:
Sa ne gandim la persoanele apropiate cu dragoste si sa nu evitam cuvintele dulci si alinturile. Acestea contribuie la cresterea hormonului numit oxitocina, care provoaca sentimentul de fericire si intareste rezistenta organismului. Studiile oamenilor de stiinta au demonstrat: tandretea este singurul medicament care poate fi furnizat cu supradoza.
Sa plangem cand ne doare :
Omul de stiinta William Frey, care a studiat compozitia chimica a lacrimilor, afirma: "Lacrimile fac bine durerii. Lacrimile neplanse se aduna in interiorul nostru, inhiband sistemul imunitar."
Nu ignorati neplacerile :
Multi incearca sa nu se gandeasca la neplaceri, inchizand ochii la diverse probleme. Creierul incearca sa stearga mai repede informatia care ne alarmeaza, alungand-o de la nivelul constient catre cel inconstient.
Dar se pare ca tot ce este considerat uitat, dar care revine ca amintire la un moment dat, agraveaza starea de sanatate. Iata de ce este atat de important ca in fiecare seara sa ne debarasam de toate emotiile negative acumulate peste zi, gandindu-ne la cuvintele si faptele care au provocat chiar si cel mai mic disconfort. Trebuie sa constientizam de ce acestea ne-au ranit atat de mult, incercand totodata sa le minimizam efectele negative. Astfel, ele nu vor mai reprezenta unele dintre sursele principale de aparitie a bolilor si diverselor afectiuni.
Atitudinea Este Totul (Jeff Keller)
PUTEREA MINTII DOCUMENTAR BBC CORPUL UMAN (episodul 5)
Vezi mai multe video din film
Puterea mintii
ZAMBESTE TUTUROR!
Ratatii vad furtuni, invingatorii vad curcubeul
Ratatii se plang , invingatorii se antreneaza si castiga
Ratatii cauta atentie, invingatorii castiga respect
Ratatii risca, invingatorii fructifica oportunitati
Ratatii sunt agresivi, invingatorii sunt asertivi
Ratatii cauta vinovati, invingatorii rezolva problema
Ratatii traiesc in trecut, invingatorii invata din trecut si lucreaza cu placere in prezent pentru viitor
Ratatii reactioneaza negativ, invingatorii raspund eficient
Ratatii fac promisiuni pe care le rup, invingatorii isi iau anajamante pe care le tin
Ratarea e un obicei si la fel e si Victoria.
Culoarea gandurilor
Un gând izvorât dintr-o pornire senzoriala a omului are alta culoare decât gândul pus în slujba cunoasterii pure, a frumusetii nobile sau a binelui etern.
Culoarea sa corespunde caracterului gândului.Gândurile care izvorasc din viata senzoriala strabat lumea sufleteasca în nuante de culoare rosie. Un gând prin care gânditorul se ridica la o cunoastere superioara apare într-un frumos galben deschis. Un gând care izvoraste din iubire devotata radiaza într-un roz splendid. Si asa cum în forma de aparitie suprasensibila a unui gând se exprima continutul gândului, tot astfel în aceasta se exprima si precizia sa mai mare sau mai mica. Gândul precis al gânditorului se arata ca o formatiune cu contururi clare; reprezentarea confuza apare ca o formatiune noroasa, cu contururi estompate. Sufletul traieste în fata unei culori fizice nu numai impresia sensibila, ci are si o traire sufleteasca în contact cu ea. Aceasta traire sufleteasca este o alta atunci când sufletul percepe – prin intermediul ochiului – o suprafata galbena, o alta când percepe o suprafata albastra. Aceste trairi le putem numi „trairea în galben” sau „trairea în albastru”. Sufletul care a pasit pe calea cunoasterii are aceeasi „traire în galben” fata de trairile sufletesti active ale altor fiinte; el are o „traire în albastru” fata de dispozitiile sufletesti pline de devotament. Esentialul nu consta în faptul ca „vazatorul”, care are o reprezentare a unui alt suflet, sa vada „albastrul” asa cum vede acest „albastru” în lumea fizica, ci esentialul consta în trairea care îl îndreptateste sa numeasca aceasta reprezentare „albastra”, asa cum omul fizic numeste o perdea, de pilda, „albastra”.
Rudolf Steiner
surse
http://www.puterea.ro/articol/puterea_mintii_un_leac_impotriva_bolilor
http://www.financiarul.ro/2011/05/24/descoperiri-uluitoare-despre-adevaratele-cauze-ale-cancerului-corpul-se-vindeca-singur/
http://www.stilfeminin.ro/sanatate/Puterea-mintii-un-leac-impotriva-bolilor.html
http://www.vindecator.com/vindecare-cu-puterea-mintii/
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6549
Singura hrană spirituală este cunoaşterea.
Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!
Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:
FRÃŢIA INIMII.
Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple.
Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine.
Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat.
Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.