Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

vineri, 12 aprilie 2013

"Cerul este foarte intunecat, iar Pamantul este albastrui" - Iuri Gagarin - 12 aprilie 1961

In 12 aprilie 1961, primul om a zburat in spatiu.Acesta a fost Iuri Gagarin,la bordul navei Vostok I, facand un inconjur complet al Pamantului.Zborul a durat 180 de minute.

Iuri Gagarin s-a nascut la Moscova, pe 9 martie 1934, iar in 1955 se inrola in aviatia sovietica, pentru ca patru ani mai tarziu sa inceapa deja antrenamentele pentru a deveni cosmonaut. Pe 12 aprilie 1961, visul sau de a vedea Pamantul din spatiu se implinea: urcat la bordul rachetei Vostok 1, Iuri a tinut un scurt discurs in al carui final a spus: "Ma bucur ca voi putea vedea lumea fata in fata!". Dupa numai 14 minute de la lansare, racheta -- incarcata doar cu provizii de apa si oxigen -- parasea atmosfera Terrei, intrand in spatiul cosmic.

Atunci a vazut pentru prima data planeta albastra in toata splendoarea ei. 

"Cerul este foarte intunecat, iar Pamantul este albastrui"

au fost cuvintele lui Gagarin referitoare la acel moment unic, notand si faptul ca toate corpurile ceresti se vad mult mai bine de acolo, din spatiu. Zborul in jurul Terrei a fost lipsit de peripetii si a durat o ora si 48 de minute, timp in care Gagarin a experimentat imponderabilitatea si influenta conditiilor de zbor in spatiu asupra organismului sau. La intoarcere, dupa intrarea in atmosfera, cosmonautul s-a parasutat din capsula care se decuplase de racheta.

Iuri Gagarin a murit sapte ani mai tarziu, in 1968, intr-un tragic accident de avion, in timpul pregatirilor pentru o a doua misiune in spatiu. Rusul, care la numai 27 de ani devenea primul om care a zburat in spatiu, a intrat in istorie, lasand in urma sa o imensa poarta deschisa catre cosmos.

Moartea lui Iuri Gagarin ramane invaluita in mister.Au fost lansate mai multe ipoteze,totusi se pare ca a fost un accident tragic.Iuri Gagarin ar fi implinit 74 de ani in luna martie.Zborul sau n-ar fi fost posibil daca nu ar fi existat Laika,prima fiinta care a fost trimisa in spatiu.Din pacate nu s-a mai intors ,moartea ei datorandu-se lipsei de oxigen deoarece nimeni nu s-a gandit ca Laika trebuie sa se intoarca cu bine.

Iuri Gagarin, care a efectuat primul zbor în spaţiul cosmic pe 12 aprilie 1961 , a murit şapte ani mai târziu, în timp ce pilota un avion de antrenament MiG-15, care s-a prăbuşit în regiunea Vladimir (190 km la est de Moscova). Anunţul morţii sale a bulversat populaţia din URSS. Conducerea Partidului Comunist a decis atunci să nu publice rezultatele anchetei pentru a evita punerea în discuţie a calităţilor profesionale ale celui devenit erou naţional.



Accidentul avionului pilotat de Iuri Gagarin , alături de copilotul Vladimir Sereghin, a alimentat mulţi ani speculaţiile cele mai bizare, de la asasinarea comandată de Leonid Brejnev, care ar fi fost invidios pe popularitatea primului om în spaţiu, la o răzbunare extraterestră, sau chiar la o descoperire epocală despre care Gagarin ar fi văzut-o din spaţiu.
“Toate documentele (legate de acest accident) au fost clasate drept secrete, iar raportul anchetei este depus la arhivă cu menţiunea «top secret»”, scria cotidianul Komsomolskaïa Pravda citat de Telegraph

Bucăţile de avion, sigilate în containere, au fost depozitate la Institutul de cercetări nr. 13 al Ministerului Apărării şi “aşteaptă” o nouă anchetă, adaugă cotidianul. “Nu este necesar să se facă o anchetă suplimentară. Nu se pune în discuţie deschiderea containerelor”, a spus un oficial al acestui institut, colonelul Alexander Kuruskin, citat de agenţia Interfax, lăsând să se înţeleagă că acest caz a fost clasat.
Mai mulţi ingineri şi jurnalişti i-au cerut, în 2005, preşedintelui Vladimir Putin să comande o nouă anchetă, însă administraţia de la Kremlin a răspuns că “nu există motive pentru ca rezultatele comisiei de anchetă guvernamentale să fie puse sub semnul întrebării”. Până în prezent nu a fost publicată nicio concluzie oficială.
Mai mulţi membri ai comisiei de anchetă au rupt tăcerea în 1989, la puţin timp după căderea URSS, susţinând că avionul a intrat în vrie, însă n-au reuşit să se pună de acord asupra cauzelor acestei drame. Ipoteza cea mai plauzibilă, spun anchetatorii, este că avionul s-a lovit de un balon meteorologic, însă nu s-a putut trage o concluzie definitivă.



Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro


Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro






http://romanian.ruvr.ru/tag_3203466/
http://www.historia.ro/exclusiv_web/portret/articol/astronautul-iuri-gagarin-asasinat-brejnev
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com