Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

joi, 23 mai 2013

Gazele de șist și fracturarea hidraulică - detalii care vă vor șoca !!!

FII RESPONSABIL ȘI RĂSPÂNDEȘTE ACESTE INFORMAȚII CÂT DE MULT POȚI!

Dovada cea mai clară a ticăloșiei clasei politice din România este modul în care abordează problema fracturării hidraulice pentru a scoate din pământ gazele de șist. Ei bine, vechea putere PDL-istă este cea care a semnat contractul cu Chevron, în vederea exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. Actuala putere USL-istă i-a acuzat atunci pe PDL-iști de trădarea interesului național și și-a făcut campanie electorală ca oponentă a fracturării hidraulice. Dar asta doar până au câștigat alegerile! Pentru că acum și acești ipocriți au schimbat foaia și susțin exploatarea gazelor de șist prin metoda hidraulică.
Haideți să vedem ce presupune asta, pentru că aceste detalii vă vor șoca!!!

Într-o emisiune de acum câteva zile de pe Realitatea tv, realizată chiar în Vama Veche (stațiune care, alături de Costinești, este unul dintre obiectivele unde Chevron are concesionate terenuri pentru a-și pune sondele), s-au adunat o serie de specialiști și jurnaliști pentru a discuta despre pericolul pentru mediu al acestei metode de exploatare a gazelor.
Un specialist din orașul Bârlad (alt obiectiv al Chevron) a arătat că doar în orașul său, la o primă acțiune de fracturare hidraulică (pentru fiecare zonă se fac mai multe fracturări!!!!!!!!!!) se vor injecta în sol  2 miliarde de litri de apă în amestec cu nisip și substanțe chimice.

Iată căteva calcule bulversante pe care le-am făcut plecând de la această informație:
- 2 miliarde de litri de apă înseamnă 40.000 (patruzeci de mii) de cisterne a 50 de tone fiecare. Acest volum de apă, ATENȚE!, este necesarul de apă potabilă pentru orașul Bărlad (70.000 de locuitori la recensământul din 2002) pentru 41 de ani, în situația în care fiecare locuitor ar consuma zilnic 2 litri. OARE ÎN CÂT TIMP SE VA AJUNGE LA O CRIZĂ A APEI?
- o singură fracturare hidraulică de aceeași mărime, care s-ar realiza în șase obiective Chevron, ar consuma necesarul de apă potabilă pentru întreaga populație a României, pe un an de zile;
 - 0.5% din acest volum îl constituie substanțele chimice, toxice, dintre care specialiștii spun că 58 sunt cancerigene. 0.5% din 2 miliarde (cazul orașului Bârlad) înseamnă 10 milioane de litri de substanțe toxice, adică 200  de cisterne a 50 de tone fiecare. Și e vorba de o singură fracturare, într-o singură zonă...
Și acum, surpriza surprizelor: Ministerul Mediului ne asigură că nu există niciun pericol pentru mediu!!! Eu cred că oamenii ăștia sunt de pe altă planetă... Adică ei ne spun că, deși introduci o cantitate uriașă de substanțe toxice în sol, deși procedeul fracturează rocile din subteran pentru a permite gazului să fie scos la suprafață, în mod SIGUR aceste substanțe toxice nu se vor infiltra în pânza freatică, nu vor afecta solul, iar fracturarea din subteran, care presupune presiuni uriașe, nu va influența plăcile tectonice și n-o să ne trezim cu vreun cutremur care să se lase cu pagube importante la suprafață!!! Este incredibil cu ce tupeu ne mint acești indivizi! 
În același timp, toată această tevatură, toată această crimă împotriva naturii și a acestei țări se face pentru o redevență (bani pe care Chevron îi plătește statului român) cuprinsă între 3,5 și 13,5%, în funcție de situație... Adică MAI NIMIC... Cum poate fi în interesul național așa ceva?!? Cu poți să pretinzi că o să-ți câștigi independența energetică cu o redevență de 3,5%?
În alte state din Europa, rezervele de petrol, spre exemplu, sunt exploatate de firmele private pe baza unor redevențe cu mult peste 50%. La noi însă, această clasă ticăloasă de politicieni pare să acționeze pe față, fără nicio jenă, împotriva interesului național.

Bulgarii, dar și alte state, au interzis fracturarea hidraulică. Adică la alții se

poate... Oare de ce au interzis-o? Pentru că își protejeazî interesele și țara, pentru că știu ce consecințe catastrofale există... 
Oameni buni, nu credeți că este vremea să ne recuperăm țara din mânile nemernicilor? E timpul să acționăm! Și trebuie să acționăm cât mai repede pentru că în câțiva ani nu o să mai avem ce recupera!

În acest sens, vă recomand să studiați alternativa pe care v-o propune mișcarea Meritocratică.  
Soluția? - Îndepărtarea întregii clase politice de la guvernare și instaurarea unui nou sistem social: MERITOCRAȚIA.
GasLand (2010) Documentar Online Subtitrat
Documentarul prezinta exodul firmelor pornite sa extraga gaze naturale de pe teritoriul a 34 de state americane. Folosind pretextul ca fiind pe teritoriul Statelor Unite sunt mult mai ieftine decat cele de import, firmele au inceput extragerea masiva de pe proprietatile oamenilor, folosind in proces sute de chimicale ce au dus la poluarea apei. Desi tacerea unora a fost cumparata cu statii de filtrare  si bani, au fost si oameni care  au marturisit in acest film chinurile pe care sunt obligati sa le traiasca zi de zi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com