Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

joi, 3 octombrie 2013

“Asta cu gazele de sist nu mai traducem, da?!” - Viorel Victor Ponta

Marul discordiei in ceea ce priveste gazele de sist il reprezinta posibilele efecte nocive ale exploatarii asupra mediului. Discutiile se poarta intre posibilitatea independentei energetice si efectele gazelor asupra mediului.
Protestele din ultima perioada privind proiectul Rosia Montana au readus in atentie si gazele de sist.
Un alt subiect care a nascut controverse in societatea romaneasca a ultimilor ani.
Situatia este asemanatoare si in alte tari europene care au astfel de zacaminte, marul discordiei fiind, in esenta, posibilele efecte nocive ale exploatarii asupra mediului.
Entuziasmul politicienilor a fost destul de repede curmat de protestul organizatiilor pentru protectia mediului, care spun ca metoda de exploatare nu este una sigura.
Chimicalele folosite, dar si gazul pot ajunge foarte usor in apa.

Cel mai important jucator in piata de energie implicat deja in prospectarea zacamintelor din Romania este gigantul american Chevron, caruia statul i-a concesionat trei perimetre la Constanta (Costinesti, Vama Veche, Adamclisi) si unul la Barlad. Interesate s-au aratat insa si companiile Petrom, Romgaz, MOL si NIS, o subsidiara a Gazprom. Un alt perimetru pe care se fac studii ar fi cel de la Suceava, mai exact la Climauti, detinut de australienii de la Zeta Petroleum, in parteneriat cu singaporezii de la Raffle Energy.
 Pana acum, Chevron a primit doar avizul de mediu pentru explorare pentru perimetrele de pe litoral plus certificatele de urbanism pentru zonele din judetul Vaslui unde vrea sa faca prospectiuni pentru o posibila exploatare a gazelor de sist. In planurile companiei americane, in a doua jumatate a acestui an ar urma sa inceapa forarea unui put de explorare la perimetrul de la Barlad.

Primul stat care a interzis metoda a fost insa Franta, unde membrii Parlamentului au luat, la finalul lunii iunie 2011, decizia de a bloca utilizarea tehnicii de fracturare hidraulica folosita in explorarea si in exploatarea petrolului si gazelor de sist, coniderata de francezi o sursa de poluare excesiva.
De cealalta parte, polonezii, care au semnat la randul lor contracte cu gigantul american Chevron, fac calcule sa exploateze incepand cu 2015 gazele de sist sa urce pe primul loc in Europa pe aceasta nisa. Elanul investitorilor a fost insa temperat in ultima perioada de informatiile ca Guvernul ar intentiona taxarea cu 80% a profitului pe aceasta piata. In plus, americanii s-au lovit de faptul ca zacamintele s-au dovedit mult mai sarace decat estimasera si mult mai greu de exploatat decat cele din SUA.

Premierul francez a raspuns astfel unei intrebari pe tema gazelor de sist care i-a fost adresata de jurnalisti francezi in conferinta de presa sustinuta, joi, 09.07.2013, impreuna cu Ponta.
“Pozitia Guvernului francez este extrem de clara. Presedintele Republicii si eu am declarat deja in numeroase ocazii (..) ca este clar exclusa exploatarea gazelor de sist in Franta, in prezent, si nu a fost data nicio autorizatie in acest sens”, a afirmat Ayrault.
 
Ayrault a adaugat ca Guvernul de la Paris are o strategie de tranzitie energetica si ca gazele de sist nu intra in discutie pentru aceasta strategie.
“Obiectivul nostru este sa reducem consumul de energie si in particular de energie bazata pe combustibili fosili”, a mai spus premierul francez, precizand ca Guvernul de la Paris va investi masiv in energia regenerabila.

Avand in vedere ca era vorba de ultimul raspuns din cadrul conferintei de presa, cei doi premieri s-au grabit sa plece, insa presa romana a solicitat traducerea raspunsului premierului francez.
“Asta cu gazele de sist nu mai traducem, da?!”,
a replicat, insa, la solicitare, razand, premierul Ponta.


 
http://www.ecomagazin.ro/cum-impart-gazele-de-sist-europa-in-doua-ce-s-a-decis-la-bruxelles-si-ce-miza-are-romania/
http://www.ecomagazin.ro/premierul-francez-franta-exclude-exploatarea-gazelor-de-sist-ponta-asta-cu-gazele-de-sist-nu-mai-traducem/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com