Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

luni, 10 martie 2014

Putem să ne re-dobândim independența alimentară?

Putem să ne asigurăm hrana cultivând legume chiar și în mediul urban? 

Cât de mare poate crește o ceapă? Dar un castravete? Un pepene? Un dovleac? O roșie? O vânătă? O varză? O conopidă? Cât de multe legume putem obține de pe o suprafață mică de grădină?  

Natura prosperă deîndată ce noi, oamenii, îi permitem să o facă. Plantele prosperă deîndată ce au minime condiții de lumină, temperatură, umiditate. Deîndată ce se simt iubite. Ele ne dăruiesc cu bucurie rodul lor. Ele prosperă pentru ca noi să prosperăm, să fim sănătoși, frumoși, longevivi. 

Ne-am născut pe Planeta Pământ și nu trebuie să plătim niciun leu pentru asta, pentru a ne hrăni, pentru a bea apa oferită de izvoare, pentru a ne bucura de Lumina Soarelui, de roadele pământului, pentru a ne construi o locuință din materiale naturale, pentru trăi în Armonie cu toate celelalte Ființe, cu toți ceilalți oameni.
Pentru a primi în Dar roadele pământului oferite cu generozitate de toate plantele, de păduri, de oceane, nu avem nevoie de nicio chimicală, de niciun îngrășământ, de niciun pesticid, ierbicid, fungicid. Natura știe să genereze și să păstreze un echilibru perfect între toate viețuitoarele. Natura ne arată cum se face acest lucru. Este suficient să observăm cu atenție cum funcționează și să aplicăm în grădina noastră.

Natura este un mecanism viu perfect. Funcționează perfect de sute de milioane de ani și va funcționa și în următoarele sute de milioane de ani, miliarde de ani perfect dacă nu o distrugem. Și pentru ce am interveni brutal în funcționarea acestui mecanism viu perfect din moment ce el ne oferă prosperitate, sănătate, longevitate? Totul. Și totul este GRATIS.

Atitudinea noastră de distrugere a Naturii în numele prosperității economice este primitivă. Ce este prosperitatea economică? Ți-ai pus întrebarea asta vreodată? Să muncești pentru bani pentru ca apoi cu niște hârtii tipărite să cumperi legume și fructe pline de chimicale de care nici măcar insectele nu se ating? Să plătești cu munca ta fizică și/sau intelectuală pentru a cumpăra apă plată când apa izvoarele îți oferă o apă pură, netratată osmotic, ne-clorinată, ne-fluorurată?
Toate câmpiile și pășunile alpine sunt pline de plante din care ne putem prepara leacuri pentru absolut toate afecțiunile apărute ca urmare a atitudinii noastre ne-firești, dizarmonice față de Mama Pământ, de celelalte viețuitoare, de semeni, de noi înșine. Pentru ce cumpărăm chimicale deîndată ce ne doare capul?

Este suficient să ne re-integrăm în fluxul firesc al Vieții Planetare pentru a ne re-dobândi sănătatea și vitalitatea. Pentru a ne elibera de toate suferințele. Este suficient să avem o atitudine în Armonie cu Firea Înconjurătoare pentru a ne bucura de tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte așa cum se spune în basmele noastre.

Primul pas este să ne întoarcem privirea către noi, către ceea ce suntem, către Natură, către Viață. Să observăm cum funcționează Natura și să începem să ne producem hrana. Să ne hrănim cu fructe și legume naturale cultivate de noi cu Iubire.

În clipa în care ne vom conștientiza locul și rolul nostru în Sfera Vieții pe Pământ, totul se va schimba în jurul nostru. Biosfera terestră este un loc minunat, o școală pentru care am optat înainte de a coborî în trup de om. Am venit Acum, Aici pentru a învăța să lucrăm cu celelalte Ființe de pe Pământ indiferent cât de mari și fioroase ar părea sau mici și neînsemnate. Am venit să descoperim Tainele Plantelor și să le descifrăm limbajul emoțional, să învățăm să comunicăm cu ele. Ne-ar fi mult mai ușor să absolvim școala numită Mama Pământ dacă am include în sistemul nostru de valori, în preocupările noastre, în dorințele noastre de Cunoaștere, în gândurile noastre și celelalte Ființe ca pe colegi de clasă. Numai așa vom primi mult râvnitul certificat de absolvire care în cazul școlii despre care vorbim se numește Calitatea de Om Solar. Numai așa vom putea vindeca rănile pricinuite de necunoașterea noastră Mamei Pământ și suferințele pricinuite plantelor și animalelor în multele noastre vieți.

Înțelepții ne-au spus și ne spun să fim noi schimbarea pe care dorim să o vedem petrecându-se în lume. Fiecare dintre noi. Este cert că am ajuns la un moment de răscruce în evoluția noastră, în înțelegerea pe care am dobândit-o, în tehnologia pe care am realizat-o. Este deasemenea cert că agricultura pe care o practicăm încă la scară largă otrăvește solul și ucide micile viețuitoare care fabrică solul fertil și îl oxigenează. Este suficient să observăm puținele locuri în care omul nu a ajuns să distrugă biodiversitatea naturală și putem observa că Viața prosperă. Este falsă ideea că nu se poate face agricultură decât arând și împrăștiind chimicale de tot felul. Știința numită Permacultură ne arată că este suficient să observăm și să înțelegem relațiile dintre toate Ființele, fie ele plante și animale, din Natură și să construim pe aceste principii naturale grădina și livada noastră.

Aplicând ceea ce ne învață Natura, obținem o hrană curată, sănătoasă, gustoasă. Hrana este în sine tămăduitoare atunci când conține nutrienții, enzimele, vitaminele de care structurile noastre fizice au nevoie. O astfel de hrană se traduce în longevitate, vigoare, sănătate. Cât de dispuși suntem să ne schimbăm modul de viață cu care ne-am obișnuit? În cea mai mare parte nici măcar nu este modul nostru de viață ci un o sumă de obiceiuri moștenite de la părinții și bunicii noștri. Nici măcar nu suntem conștienți de asta. Ucidem și mâncăm animale pentru că așa au făcut și ei. Faceți un experiment pe care de altfel îl știm toți dar… repetați-l: dați-i unui copil mic o bucată de carne și o va refuza instinctiv. Din nefericire, toți am fost siliți în copilărie să mâncăm carne „pentru a ne face mari” și printre lacrimi, am înghițit bucăți din frații și surorile noastre necuvântătoare. „Pentru a ne face mari” – argumentul ăsta ne va ucide pe toți dacă nu ne trezim. Animalele nu sunt sclavii și nici hrana oamenilor. Animalele nu au ce să caute în grajduri, în abatoare, în galantare, în frigidere. Locul animalelor este în Natură. În Libertate. Sunt Ființe asemenea nouă.

Putem schimba Atitudinea noastră. Acum. Aici. În interiorul nostru și nu este necesar să dăm socoteală nimănui. Putem să privim cum Natura prosperă în jurul nostru, cum ne oferă din Abundența ei, cum toate Ființele de pe Pământ au un rol și o responsabilitate, cum continuă permanent să lucreze în Armonie la refacerea Planetei cu toate că ritmul în care noi o distrugem este mult mai mare decât cel în care ele o pot regenera. Cu toate aceste, ele nu renunță niciodată. Ele, toate celelalte Ființe își fac conștiicios treaba lor. Misiunea lor se numește Propagarea Vieții și Viața prosperă. Aruncați la gunoi ideea de a cuceri Planeta, Natura, Spațiul Cosmic. Nu este nimic de cucerit. Uni-Versul este un Dar, Pământul cu tot ce conține este un Dar, Natura este un Dar iar Darurile nu pot fi cucerite. Darurile le primești și te bucuri de ele în Armonie, în Pace Interioară, în Recunoștință. Bucurați-vă de toate Darurile Mamei Pământ împreună cu toate celelalte viețuitoare!

Paul Buică
 sursa
http://www.dhyanna.ro/language/ro/si-tu-poti-avea-legume-uriase-in-gradina-ta/#more-1438
http://www.dhyanna.ro/language/ro/o-scoala-numita-pamant/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com