Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

miercuri, 18 iunie 2014

Mintea intuitivă este un dar sacru, iar mintea raţională este un servitor credincios - Albert Einstein

Albert Einstein: " Mintea intuitivă este un dar sacru, iar mintea raţională este un servitor credincios - când nu ne este stăpân - vedeţi coincidenţa contrariilor.
Noi am creat o societate care onorezăservitorul - din cauza prizonieratului in minte - şi care a uitat de dar  - darul divin: intuiţia"

Care este deosebirea dintre  o fiinţă credincioasă şi una autentic spirituală ori religioasă ?

Am abordat afirmatia lui Einstein : "Mintea umană nu este capabilă de a înţelege Universul"
In acest context vine siafirmatia de mai sus de pretuire a intuitiei, care apartine cunoasterii directe, nemijlocite de minte si indică faptul că intuiţia nu este egală, ci superioară cunoaşterii mijlocite de minte ( prin procelele mentale,logice şi analogice, analitice şi sintetice, raţionale şi artistice).
In acest context observăm capacitatea de introspectie a lui Einsteincare a etichetat intuiţia drept minte intuitivă ( in lb. sanskrita:vijnanamaya kosha; invelişul conştienţei; mahat: "marea salăluminoasa a constiintei", care primeste lumina necreată divină si in care se exprima sinele autentic), pentru a o diferentia de minteaindividuala centrata in ego ( ahamkara) sau in centrul operational virtual al mintii, unde se realizeaza procesarea informaţiilor
 in mod analitic- logic ( secvenţial, diacronic, in serie, ligvistic - de către emisfera cerebrală stângă)
şi sintetic -analogic ( artistic, magic,metaforic, sincronic, in paralel - de către emisfera cerebrală dreaptă) .
Cred ca sesizati deja ca exista o deosebire intre vocea mintii(cunoasterea mijlocita) si vocea sinelui autentic sau a intuitiei (cunoasterea nemijlocita ).In ceea ce priveste stiinta si tehnolog ia procesarii informaţiilor vedem ca aceasta nu este decat o proiectie a niveluiui actual deauto-cunoastere, care imbraca haina calculatoarelor logice (numerice) si analogice.Pe Terra educatia paternalista a favorizat dezvoltarea procesariilogice, secventiale, analtice, lingvistice si supremaţia emisferei stangi
masculine, asa ca procesarea analogica si emisfera cerebrala stanga, feminina au fost cenzurate si ţinute in umbra.
In plan tehnologic calculatoarele analogice au fost aruncate in umbrade catre cele logice ( numerice) doar dupa realizarea unui programde conversie a informatiilor numerice, in informatie analogica (asta explica succesul sau la nivel planetar al programelor de tip windows ).
Aceasta conversie finala la nivelul afişarii datelor nu inseamna caactualele noastre calculatoare pot procesa analogic datele primite. Alte civilizatii au creat computere care proceseaza informatia in ambele moduri, asa cum o face creierul . 
In alta afirmatie Albert Einstein susţine explicit in tegrarea celor doua emisfere cerebrale atunci cand spune :
"Marii savanţi sunt şi artisti" ( folosesc atât procesarea analitică,logică, lingvistică - emisfera cerebrală stângă, cât si cea analogică,emisfera cerebrală dreaptă)  Albert Einstein

Există un citat in care Einstein susţine explicit preferinţa pt emisferacerebrală dreaptă (analogică, artistică, magică, metaforică, careapeleaza la simboluri vizuale),
 in locul celei stângi ( logică, analitică,raţională, ligvistică, care apelează la simboluri verbale saumatematice), atunci când spune:
" Imaginaţia este mult mai importantă decât cunoaşterea ( raţională)".
"Cred in intuiţie şi inspiraţie. Imaginaţia este mult mai importantă decât cunoaşterea ( raţională). Fiindcă cunoaşterea este limitată, intimp ce imaginaţia imbratişează intreaga lume ( capacitate sintetică,specifică emisferei cerebrale drepte: analogice, care comandăvizualizarea, integrarea), stimulează progresul, dă naştere evoluţiei.

Strict vorbind este factorul decisiv in cercetarea ştiinţifică. (Albert Einstein)

In concluzie primul lucru care trebuie stabilit este că intuiţia nu esteemoţională ( nu aparţine inimii
- centrul de procesare şi de integrare a impulsurilor senzoriale; centralizatorul simţurilor; mintea inferioarăsau "manas" in Samkhya darshana) si nici mentală ( logica,analogică, imaginativă şi nu aparţine memoriei) . Imaginaţia este definită de Patanjali drept tot o fluctuaţie mentală ( impuls; vrittis) care desemnează funcţia de conceptualizare, de generare sau deproiecţie , care aparţine tot minţii.
Aceasta fluctuaţie mentală trebuie oprită/ stinsă ( din cauza ca se află tot in planul umbrelor ) .
Aceasta concluzie ca intuitia nu aparine mintii individuale (ahamkara) si inimii (centralizatorul senzorial; mintea inferioara: manas) este destul de clar redata de Einstein in urmatoarea afirmatie :
"In tărâmul ştiinţei, intuiţia este mai importantă decât cunoaşterea ("vocea minţii").
Singurul lucru de valoare este intuiţia - vocea sinelui autentic,
care este dincolo de entitatea psiho- emoţională minte- inimă"

Scopul lui Patanjali, al lui Lao Tzu si al lui Buddha este trecerea la regimul de funcţionare (direct; divin; holografic), care să inlocuiascăregimul de funcţionare mijlocit de minte prin fluctuaţiile psiho
- emoţionale ( umbre, impulsuri; vrittis). [2]. Iesirea sau eliberarea din minte( din planul fluctuaţiilor psiho - emoţionale) se poate face in jos, prin coborarea in periferie in simturi ( fluctuaţii senzoriale siemoţionale) sau in sus , prin eliberarea din identificarea cu fluctuatiile psiho-emotionale.
Iisus a aratat cale iubirii simpatice sau a identificarii cu Dumnezeu drept cale de eliberare .
Oamenii au inteles sa practice iubirea fata de tot ce ii inconjoara , sa-si faca dumnezei pe pamant din fiintele dragi, din averi si posesiuni si sa sufere la nesfarsit din identificarea cu lucrurile efemere. O contributie insemnata la aceasta blocare a caii de eliberare din minte o are propaganda religioasa si"laica" pentru practicarea iubirii fata de tot ( ca si cum unirea cu centrul se poate realiza atunci cand ramanem ancorati in periferie).
 Steve Jobs a descoperit ca functionarea in minte care cenzureaza intuitia nu este ceva natural, ci ceva invatat, cand afirmă:
"Oamenii din mediul rural din India nu folosesc intelectul lor, aşa cum o facem noi, în loc de aceasta ei işi folosesc intuiţia lor, iar intuiţia este mult mai dezvoltată (acolo) decât în restul lumii ...
Intuiţia este un lucru foarte puternic, mai puternic decât intelectul, în opinia mea. Asta a avut un mare impact asupra muncii mele . Gândirea raţională occidentală nu este o caracteristică umană înnăscută, este un lucru învăţat şi reprezinta o marea realizare a civilizaţiei occidentale.
In satele din India, n-au învăţat-o niciodata .. Au învăţat însă ceva diferit, care in unele privinţe este ceva la fel de valoros, dar în alte privinţe nu este. Aceasta este puterea de intuiţiei şi înţelepciunii experimentale. "

BIBLIOGRAFIE1. O realitate separata/ A Separate Reality (articol despre captivitateain realitatea virtuala a mintii)
Trezirea= Eliberarea din minte sau Iesirea din Realitatea separata (secunda, virtuala)

http://www.scribd.com/doc/27464855/
http://www.danmirahorian.ro/REALITATE-SEPARATA.pdf
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com