Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

joi, 12 iunie 2014

Sufletele pereche

Programul karmic, fenomenul "sufletelor pereche" si dreptul divin

O perspectiva hermetica cu privire la fenomenul "sufletelor pereche" si cu privire la alte relatii multi-incarnationale

Deşi termenul „suflet pereche” este folosit îndeobşte spre a descrie un spectru destul de larg de relaţii umane, din perspectivă Hermetică el se referă la un fenomen foarte specific şi destul de neobişnuit. El înseamnă mult mai mult decât o intensitate neobişnuit de mare a iubirii umane, sau un grad neobişnuit de mare de raport între oameni. De fapt el este tipul de relaţie cea mai intimă şi de cea mai lungă durată care poate exista între două fiinţe umane.

Acest fel de întrepătrundere de vieţi are loc la nivelul Individual al Sinelui, şi începe în momentul în care un Sine Superior uman singular [adică unul singur, nu mai multe], proiectează original două Sine Individuale întru acelaşi moment al spaţiu-timpului. De obicei, atunci când un Sine Superior uman (Corpul nostru Mental Etern) creează sau proiectează o cuantă a Sa Însăşi în tărâmul temporal, el proiectează numai o cuantă din Sine Însuşi într-un moment temporal singular – astfel ia „naştere” un Sine Individual, care îşi începe ciclul de încarnări întru tărâmul material.

Un astfel de Sine Individual (un corp mental temporal), odată ce a fost proiectat întru cursul de spaţiutimp, coboară în mod repetat în tărâmurile astral şi material, spre a se încarna fizic. În decursul încarnărilor unui astfel de Individ, se vor dezvolta multe relaţii şi iubiri umane, care se vor întinde îndelungul multor vieţi, însă nici una nu se va califica drept un fenomen„suflet pereche” adevărat, indiferent de intensitatea sau importanţa ei.

Un fenomen „suflet pereche” adevărat are loc numai atunci când un Sine Superior uman proiectează / creează două Sine Individuale noi (corpuri mentale temporale) întru / la acelaşi moment de spaţiutimp.
Când are loc acest lucru, atunci cele două Sine Individuale sunt încolăcite în mod inexorabil pentru toată durata rămasă a existenţelor lor. Cu alte cuvinte, ele se vor încarna împreună în decursul întregii lor existenţe, de fiecare dată afectându-şi direct şi reciproc într-un fel sau în altul vieţile şi dezvoltarea. Pe măsură ce aceste Sine Individuale progresează împreună prin întinderea de spaţiu-timp proprie lor, ele se vor ţese împreună progresiv şi, în planul material, vor părea că se îmbrăţişează reciproc ca doi şerpi încolăciţi.

Această încolăcire continuă până în momentul în care oricare dintre cele două Sine Individuale ajunge la finalul temporal al ciclului lui de încarnare, şi îşi re-uneşte permanent cuanta lui de Conştientizare mentală temporală cu Sinele Superior propriu (Corpul Mental Etern). Deseori, ambele Sine Individuale „suflete pereche” vor ajunge simultan la maturitate, dar nu întotdeauna. Atunci când cele două nu ajung simultan la maturitate, Individul care o atinge mai întâi poate alege să-şi păstreze Individualitatea în tărâmul astralo-mental, spre a-şi afecta „sufletul-pereche” direct din acel tărâm şi astfel să continue să ajute în dezvoltarea „perechii” lui. În timpul fiecărei încarnări ca fiinţe umane, Sinele Individuale vor forma un anume tip de relaţie.
Relaţii comune pentru „sufletele pereche” sunt: părinte-copil, fraţi, mentor-discipol, „cei mai buni” prieteni, şi cea mai puternică dintre toate, iubiţi sau parteneri de viaţă. Fiecare dintre aceste relaţii este mult încărcată în termeni de semnificaţie karmică, şi aparţine direct de dezvoltarea maturităţii Sinelor Individuale implicate.

Esenţa fenomenului „suflete pereche” este aceea a unei manifestări foarte puternice şi concentrate a Forţei Universale (sau Principiului Universal) a Atot-Iubirii, la nivelul de existenţă personal (timpspaţiu- materie). Cele două Sine Individuale îşi dau naştere reciproc, se iubesc reciproc şi se învaţă reciproc, iar şi iar, îndelungul întregii lor existenţe. Armonizarea lor este aşa de mare, încât de-a lungul timpului, încarnările lor devin în multe privinţe, ca nişte imagini în oglindă astralo-mentale reciproce.
Însă doar pentru că ele sunt „suflete pereche” asta nu este o garanţie că relaţiile lor vor fi „perfecte”, „uşoare”, sau că vor avea „final fericit”. Nici nu este o garanţie că oricare dintre persoanele incarnate vor fi conştiente că sunt „suflete pereche” adevărate. În cele din urmă, nu contează dacă în timpul încarnării, există sau nu la nivelul personal o conştientizare a acestei relaţii.

Pentru mine, sunt două motive principale pentru care nu contează acest lucru. Primul este că toate relaţiile noastre cu ceilalţi ar trebuie tratate ca şi cum ele ar fi relaţii cu „sufletul pereche” (adică făcute cu sinceritate, onestitate, respect şi iubire). Şi al doilea, poate de o importanţă egală, e greu să ştii cu siguranţă că cineva este „sufletul tău pereche”.

De fapt există numai două căi de a fi sigur de asta, ambele bazându-se pe percepţia personală directă, şi ambele fiind predispuse spre autoamăgire, şi spre influenţa unei dorinţe emoţionale a unui rezultat afirmativ.
Una dintre metode constă în a dobândi conştientizarea conştientă asupra încarnărilor vieţilor trecute până la gradul în care le poţi revedea la voinţă, şi de fapt, ţi le poţi „aminti”. Aceasta este efectuată mai întâi prin focalizarea şi aşezarea conştientizării tale conştiente înlăuntrul nivelului Individual (sau Tiphareth) al Conştientizării de Sine. [În limbajul Arheului de vindecare de sine: înlăuntrul „corpului mental solitar” sau înlăuntrul „regiunilor de Foc şi de Aer ale corpului mental temporal”.] Apoi permite Conştientizării tale să se extindă uşor cu Focul [deci în regiunea de Foc], până ce-ţi poţi percepe Sinele Individual propriu ca şi cum te-ai situa uşor „deasupra” sa. Dacă vezi că Sinele Individual propriu este încolăcit cu un alt Sine Individual, şi că ele au fost încolăcite încă din momentul mutual al originii lor temporale, atunci aceasta este o indicaţie a unei relaţii „suflet pereche” cu un alt „Sine Individual”.

Însă, trebuie să verifici dacă aceasta este sau nu o proiecţie auto-iluzorie a unei dorinţe înrădăcinate emoţional, de a fi într-o asemenea relaţie cu un alt Individ sau persoană. Bineînţeles, dacă ai fost capabil într-adevăr să-ţi concentrezi conştientizarea înlăuntrul Sinelui tău Individual, atunci nu va fi implicată nici o motivaţie emoţională, însă acolo stă şi testul – ţi-ai focalizat într-adevăr conştientizarea?
Un alt test este dacă poţi face sau nu ca Individul încolăcit să dispară din percepţia ta. Dacă poţi schimba percepţia iniţială, atunci e probabil să nu fi fost o percepţie de încredere. Însă şi aici există o posibilitate mare de auto-amăgire – te poţi convinge pe tine că nu poţi schimba „percepţia”, în caz că ai o dorinţă emoţională adânc înrădăcinată ca „percepţia” ta să fie una precisă?
Aşa că, presupunând că percepţia ta este aceea că Sinele tău Individual este încolăcit cu un alt Sine Individual, şi că ai verificat această percepţie spre satisfacerea ta, atunci trebuie să priveşti îndeaproape şi să vezi unde v-aţi încarnat împreună amândoi. Proiectează-ţi conştientizarea „în jos” şi „întru” câteva din acele încarnări, şi vei ajunge să-ţi „recunoşti” „sufletul pereche” aşa cum a fost în acele vieţi anterioare. Vei vedea că, chiar dacă personalitatea sa este uşor diferită în fiecare caz, prin fiecare faţă străluceşte o esenţă recognoscibilă.
Apoi, folosind conştientizarea ta mundană (în sensul ei holistic de a fi o combinaţie intenţională a tuturor nivelurilor disponibile de Conştientizare de Sine), „scanează” oamenii din viaţa ta în căutarea acestei esenţe pe care ai perceput-o ca aparţinând „sufletului tău pereche”. Un MARE avertisment aici este acela că, conştientizarea ta mundană include natural şi corpul tău emoţional şi toate motivaţiile lui posibil subconştiente.
Cealaltă metodă de încredere de care sunt conştient (dar în egală măsură susceptibilă spre autoiluzionare, respectiv de neîncredere) se bazează pe percepţia directă a unei semnături de energii fizice anume care se dezvoltă între două „suflete pereche” încarnate, atunci când ele se află ambele în proximitate spaţială fizică unul de altul. Este comun ca „sufletele pereche” adevărate să experimenteze această energie fizică fără să ştie ce este. Şi este mult mai comun ca doar unul din pereche (acela mai sensibil natural sau acela cu simţurile antrenate) să o perceapă. Această energie poate aduce o dependenţă foarte mare, în sensul ca unul să tânjească de-a dreptul după prezenţa celuilalt, şi să se simtă „abătut” temporar atunci când distanţa fizică devine prea mare. Această energia fizică hrăneşte ambele persoane, şi este cauzată de energiile mentale şi astrale care sunt cauzate de asemenea atunci când două „suflete pereche” vin în proximitate fizică unul de altul. Aceasta este o consecinţă fizică a manifestării puternice şi concentrate a Forţei Universale a Atot-Iubirii la nivelul de existenţă personal (spaţiu-timp-materie).

De fapt este foarte dificil (cel puţin pentru mine) de a descrie cu precizie senzaţia fizică a acestei energii, deoarece astfel de percepţii sunt intim subiective. Însă în termeni generali, ea este simţită fizic foarte plăcut, electric, scăpărătoare şi ca şi cum s-ar putea menţine pentru totdeauna. Nu vreau să recunosc, dar de fapt este acel tip de lucru pe care cineva îl recunoaşte numai atunci când este experimentat. De obicei, dacă există dubii în momentul experienţei, atunci e probabil să percepi altceva şi nu această energie. Însă este uşor să interpretezi greşit emoţiile foarte puternice şi / sau dorinţa sexuală ca fiind aceste energii anume, aşa că ai grijă.
Se pare că există o arie limitată de spaţiu înăluntrul căruia este simţit acest efect fizic. Dacă ea nu este mărită conştient de vreunul dintre cei doi (sau de amândoi), atunci se pare că este limitată natural în jurul a 9 metri. Această distanţă „naturală” pare să se mărească substanţial atunci când două „suflete pereche” rămân în raza vizuală reciprocă, şi bineînţeles, prin efort conştient poate fi extinsă cât de mult se doreşte.
După cum am afirmat anterior, această energie fizică, care se formează atunci când două „suflete pereche” adevărate se află în proximitate fizică unul de altul, este cauzată de o dinamică energetică similară care se formează la nivelurile astral şi mental, atunci când cei doi se află în proximitate fizică.
Deşi între două „suflete pereche” există întotdeauna în joc o dinamică energetică la nivel mental, această dinamică se schimbă substanţial, şi este mult amplificată atunci când cei ele se află în proximitate fizică. La nivel mental, ea se vede ca o strălucire radiantă a cărei nuanţă depinde de maturitatea celor două „suflete pereche” – este o radianţă mutuală. Această radiere cauzează o excitare asupra materiei astrale care înconjoară cele două „suflete pereche”, materie astrală care devine rapid foarte colorată şi activă în mişcare (de obicei circulară).
Aşa că dacă simţi că percepi semnătura de energie specifică unui „suflet pereche” faţă de o altă persoană, atunci poţi investiga mai departe la nivelurile astral şi mental. Dar repet, şi această metodă este deschisă auto-iluzionării şi necesită un grad foarte înalt de sinceritate cu sine.

În cele din urmă, nu contează dacă cineva este sau nu „sufletul tău pereche”; cel puţin până ce unul sau ambii Indivizi se apropie de finalul ciclului de încarnări proprii. Atunci, acest aspect devine destul de important, dar până atunci apare siguranţa cu privire la cel care-ţi este suflet pereche. Motivul pentru care în acel punct acest fapt capătă o importanţă vitală, are de-a face cu soluţionarea finală a Karmei mutuale dintre cele două Sine Individuale. În acel punct, această karmă trebuie să fie soluţionată conştient şi intenţionat, proces ce poate dura câteva vieţi spre a fi realizat.

„Sufletele pereche” sunt binecuvântate cu oportunitatea de a-şi dezvolta un grad de intimitate care nu se realizează în majoritatea relaţiilor interumane. Această intimitate poate fi folosită de ambele persoane spre a-şi grăbi procesul de maturizare individuală şi / sau mutuală, şi spre a obţine aşadar Eliberarea finală mai repede decât ar fi „nivelul de timp mediu” de obţinere a Eliberării. Şi chiar atunci când nu este realizat acest grad extraordinar de intimitate, relaţia care încă există între cele două „suflete pereche” va „agita” şi va „accelera” karma (adică va scurta decalajul de timp dintre acţiune şi consecinţă) fiecăruia într-un asemenea grad încât evoluţia lor să fie chiar şi aşa grăbită dincolo de ceea ce s-ar numi „nivelul mediu” de evoluţie. Acest efect se măreşte exponenţial atunci când cele două persoane se află în proximitate fizică, datorită energiilor fizico-astralo-mentale care apar într-o asemenea circumstanţă.

Relaţia de „suflet pereche” prezintă de asemenea o povară specială pentru ambii indivizi, datorită gradului înalt de intimitate emoţională şi mentală pe care o produce. Ataşamentul la aceste niveluri este aşa de important încât atunci când este întrerupt de către circumstanţele vieţii, ambele persoane experimentează o pierdere emoţională şi mentală foarte adâncă, şi această pierdere poate cauza o
tristeţe istovitoare. Este obişnuit pentru un „suflet pereche” „să moară de inimă frântă” după ce i-a
murit fizic „perechea”; în special dacă cei doi erau iubiţi sau dacă manifestau o relaţie părinte-copil şi copilul a murit primul. Adiţional, rănile emoţionale care apar în timpul relaţiei lor vor fi simţite mai adânc şi mai dureros de ambii indivizi, decât ar fi simţite în relaţiile umane „obişnuite”. Pe de altă parte, pe măsură ce armonia lor astrală şi mentală creşte odată cu timpul, ei sunt înzestraţi să resolve mai bine orice probleme care apar şi să vindece orice răni ar rezulta.

Din populaţia umană încarnată curent a pământului, aproximativ 10% suntem împerecheaţi cu un adevărat „suflet pereche”. Acest fapt este destul de remarcabil având în vedere că incidenţa actuală globală a acestui fenomen între Sine Individuale umane (încarnate şi dezîncarnate) are loc mai puţin de 1% ca procentaj. Însă în timp ce acest fenomen este relativ rar între oameni, este destul de comun între alte tipuri de Sine Individuale, şi de fapt, multe tipuri de Sine Superioare creează / proiectează exclusive în această manieră (de exemplu Sinele Superioare care sunt responsabile pentru formele de viaţă minerale). Cu alte cuvinte, multe tipuri de Sine Superioare creează / proiectează în mod normal cantităţi mari din Ele Însele în acelaşi moment al spaţiu-timpului; însă în ceea ce priveşte Sinele Superioare umane, acest fenomen are loc foarte rar, şi atunci când are loc, implică numai două Sine Individuale odată.

Dimpotrivă, există alte relaţii multi-incarnaţionale care apar comun între oameni dar care nu sunt comune între alte tipuri de Sine Individuale (şi în multe cazuri nu apar absolut deloc între anumite tipuri de Sine Individuale). Cele mai comune relaţii multi-incarnaţionale apar din karma interpersonală. De exemplu o persoană omoară o altă persoană şi datorită consecinţelor karmice ale acţiunii ei, se va încarna de repetate ori alături de cealaltă persoană, până când aspectul karmic dintre ei este finalmente rezolvat. Deşi acesta este un exemplu extrem şi negativ, instigatorul acestui tip de relaţii multi-incarnaţionale poate fi orice element care dezvoltă un aspect karmic (pozitiv şi / sau negativ) între oameni, aspect karmic care nu este rezolvat în viaţa în cursul căreia apare. Aceste relaţii se pot întinde de la o singură încarnare succesivă împreună a celor vizaţi, până la mii de încarnări împreună.

A doua relaţie comună multi-incarnaţională care apare între oameni este înrădăcinată la nivelul Sinelor Superioare corespunzătoare (şi separate). Înlăuntrul tărâmului etern, Sinele Superioare experimentează afinitate cu alte Sine Superioare. Pentru ochiul mental, aceasta este indicată de către „proximitatea” lor unul faţă de altul – Sinele Superioare care apar „apropiate împreună”, se înfăţişează aşa deoarece sunt similare în natura lor esenţială şi pentru că experimentează o „afinitate” între ele. Caracterul lor comun / similaritatea lor le atrage împreună, să spunem aşa, ceea ce este exprimat prin Sinele Individuale proiectate de ele. Astfel, Sinele Individuale ce sunt proiectate de către Sinele Superioare care împărtăşesc afinitatea după cum s-a afirmat anterior, se vor încarna deseori împreună şi vor manifesta de asemenea un tip de afinitate mundană. Aceste relaţii sunt invariabil de într-ajutorare şi se intend deseori de-a lungul a sute de încarnări, dacă nu de-a lungul întregii existenţe temporale ale Indivizilor cu privinţa.
A treia relaţie comună multi-incarnaţională este aceea împărtăşită de Sinele Individuale proiectate de acelaşi Sine Superior (dar în momente diferite ale spaţiu-timpului). În multe privinţe, fenomenul este similar unei relaţii tip „suflete pereche”, dar nu este atât de intens şi nici atât de important karmic.
Similar fenomenului „suflete pereche”, asemenea persoane vor împărtăşi un caracter comun extraordinar care poate rezulta într-o relaţie care le transformă adânc (şi deseori chiar rezultă într-o asemenea relaţie).

Pentru persoana „obişnuită”, nu este foarte obişnuit să întâlnească faţă în faţă o altă proiecţie încarnată a propriului Sine Superior, ci ele sunt întâlnite mai probabil sub forma unor influenţe venite de departe, cum ar fi un autor ale cărui scrieri te inspiră cu adevărat, sau o persoană ale cărei realizări de viaţă te inspiră cu adevărat şi rezonează cu tine. Însă, pe măsură ce Sinele Individual se maturizează şi se apropie de Eliberarea sa finală, întâlnirile faţă în faţă cu o altă proiecţie a Sinelui Superior devin tot mai comune cu fiecare încarnare succesivă, până când la finalul ciclului de încarnări al unui Individ, viaţa lui este plină la propriu cu întâlniri şi relaţii cu alţii care împărtăşesc cu el acelaşi Sine Superior. Este uşor să recunoşti o altă proiecţie a propriului Sine Superior dacă modifici şi extinzi focalizarea conştientizării tale personale, astfel încât tu, în esenţă, să devii propriul Sine Superior. Din această
perspectivă, sunt „vizibile” toate Sinele Individuale proiectate de Sinele tău Superior, aşa că atunci devine doar o chestiune de investigare spre a şti care dintre ele sunt încarnate în acelaşi timp ca şi tine, şi dacă persoana respectivă este sau nu între ele. De asemenea este destul de posibil să-ţi recunoşti pur şi simplu propriul Sine Superior manifestat înlăuntrul unei alte persoane, dar şi asta presupune o familiaritate profundă cu nivelul Sine Superior al propriei conştientizări.

Întâlnirile faţă în faţă cu alte încarnări ale propriului Sine Superior sunt marcate de o încărcătură energetică fizică, astrală şi mentală similară cu cea generată de adevăratele „suflete pereche”, însă în acest caz, ea este mult, mult mai puţin intensă. Din moment ce aceste întâlniri nu poartă cu ele gradul de intensitate al „sufletelor pereche”, ele tind să fie mai puţin emoţionale şi mai mult intelectuale, şi în general, umplute cu o francheţe degajată.
Deşi fiecare dintre aceste relaţii multi-incarnaţionale, sunt în esenţă manifestări specifice ale Forţei Universale a Atot-Iubirii la un nivel personal, fenomenul de „suflete pereche” este cel mai puternic şi mai important dintre toate. Atunci când are loc, el indică o necesitate mutuală de a învăţa calea potrivită spre a experimenta, manifesta şi exemplifica Forţa Universală a Atot-Iubirii în mod anume la un nivel personal. Pe măsură ce acele două „suflete pereche” se maturizează prin ciclul lor de încarnări împreună, ele se ajută pentru totdeauna unul pe celălalt înspre împlinirea acestei necesităţi covârşitoare.
Toate cele bune,
Rawn Clark, 30 Octombrie 2005

http://www.abardoncompanion.com/SoulMates-ro.pdf
http://intreadevarsiiluzie.blogspot.ro/2010/12/programul-karmic-fenomenul-sufletelor.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com