Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

vineri, 31 octombrie 2014

Atmosfera astrală NOIEMBRIE 2014

Luna noiembrie aduce multă căldură, atât pentru suflet, cât și pentru fizic. Asta deoarece Elementul Foc este foarte activ, mai ales în partea a doua a lunii. Apa ne va fi și ea alături în continuare, însă deja cu ea ne-am obișnuit. Elementele Pământ și Aer își vor face simțită prezența discret, dar suficient de puternic, astfel încât să ținem cont de ele și la propriu, și la figurat. Pregnanța amestecului Apă-Foc ne va anima întreaga existență. Vom deveni mai sensibili la doleanțele noastre profunde, dar și la cele ale altora. Empatia, intuiția, compasiunea vor fi atributele predominante în relațiile noastre cu ceilalți.

În Semne de Apă, distribuția planetară este următoarea: în Scorpion avem Saturn, Venus până în preajma datei de 17 noiembrie, Soarele până în preajma datei de 22 noiembrie și Mercur în intervalul aproximativ 9 – 28 noiembrie. Semnul Peștilor este străbătut, cum deja ne-am obișnuit, de Neptun și Chiron, ambele aflate în mișcare aparent retrogradă, însă își vor relua mersul direct, Neptun în preajma datei de 16 noiembrie, iar Chiron în preajma datei de 24 noiembrie. Reluarea mersului direct al acestor planete va îmbunătăți starea de spirit a nativilor Pești, a celor cu Ascendentul în Pești sau a celor care au marcaje astrale multiple în acest Semn. Abundența planetelor din Scorpion ne cultivă latura misterioasă, dorința de a tăinui acțiuni, gânduri, sentimente, chiar și relații sau obiecte. Relațiile interumane sunt deficitare, marcate de note bizare, gelozie, controverse, secrete, care mai devreme sau mai târziu vor ieși la iveală. Au succes demersurile de investigare a întâmplărilor din vremuri apuse și observarea vieții cotidiene dincolo de aparențe. Se vor menține tiparele atmosferice încărcate cu multă Apă sub diverse forme ale ei, semn că încă mai avem de lucrat la înțelegerea și asimilarea simbolisticii acestui Element, atât în structura interioară a fiecăruia dintre noi, cât și în felul în care folosim apa în viața de zi cu zi.

Toate cele trei Semne de Foc sunt activate de planete. Semnul Leului găzduiește în continuare pe Jupiter și Luna neagră, oferindu-le acestor nativi un carusel de evenimente greu de prevăzut, al căror rol este de a-i ajuta la transformări interioare profunde, necesare pentru următorii doisprezece ani de acum încolo. Uranus se află în continuare în mișcare aparent retrogradă în Berbec, aspect care necăjește destul de mult nativii acestui Semn. Se recomandă prudență, evitarea asumării riscurilor nemeritate și deschidere sufletească și mentală către tot și toate. Semnul Săgetătorului se va activa mult și bine după 17 ale lunii, rezultând de aici o schimbare majoră a stărilor de spirit. Venus se mută în acest Semn în preajma datei de 17 noimebrie, Soarele i se alătură în preajma datei de 22 noiembrie, formând rapid și aspectul de Lună nouă, iar Mercur întregește tabloul după 28 noiembrie. Ne vom simți mult mai bine, relațiile interumane se vor îmbunătăți vizibil, cheful de viață, distracțiile, călătoriile sau chiar cheful de studii, de învățare vor fi în prim-planul multora dintre noi. Indiferent de situația în care ne aflăm, indiferent de vârstă putem beneficia din toate acestea, cu puțin efort și bunăvoință. Dar să fim atenți la excese și să cultivăm relații și situații de bună calitate.

Elementul Pământ se va simți discret prin prezența planetelor Pluto și Marte în Capricorn. Influențele generate de combinația acestor planete este puternică. Pluto sapă încet la rădăcină, atât a societății, cât și a fiecăruia dintre noi – metaforic vorbind – de câțiva ani buni și va mai săpa alții de acum încolo. Marte vine și oferă viteză în direcția potrivită, ajutându-ne să ne așezăm acțiunile pe făgașul potrivit. Este o perioadă bună pentru desfășurarea acțiunilor de anvergură, cu efecte pe termen lung, cum ar fi amenjarea casei, a grădinii, a demarării unor proiecte profesionale alături de oameni de încredere. În preajma datei de 7 noiembrie se va forma aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal al Taurului, aspect care va aduce multă interiorizare, cramponare în trecut, în concepții și planuri învechite. Se va resimți o doză importantă de ignoranță și subiectivism în discuții și relații.

Elementul Aer este puțin accentuat.
Numai Semnul Balanței este locuit de Nodul Nord al Lunii și de Mercur, care va părăsi acest Semn în preajma datei de 9 noiembrie. Recomandabil este ca până la această dată să formulăm, să transmitem mesajele importante, mai ales cele oficiale, care țin de domeniul profesional, să discutăm pe îndelete chestiunile familiale cu cei dragi sau să ne ocupăm de acte, înscrisuri, contracte financiare.

Recomandarea astrologului pentru luna noiembrie: să ne bucurăm de toate experiențele vieții și să răspundem prezent la orice provocare!

sursa
http://www.astrocafe.ro/articole/analiza-0/articol-atmosfera_astral_noiembrie_2014_introspecie_i_dinamism-4702







joi, 30 octombrie 2014

Era Varsatorului, era transformatoare a umanitatii

Epoca Varsatorului reprezinta fara doar si poate faza fireasca si urmatoare a evolutiei umanitatii. Ea reprezinta schimbarea si colapsul structurilor patriarhale create in Epoca Pestilor, diminuarea controlului si a soliditatii materiale specifice acestei ere.
  De-a lungul existentei sale, Pamantul a trecut prin mai multe ere. Cu siguranta am auzit cu totii despre Era Varsatorului si despre schimbarile pe care le-ar putea aduce. Nu putini sunt cei care sustin ca ne aflam deja in Epoca Varsatorului, iar aceasta idee a fost pusa in circulatie inca de la 1900. Alte teorii in schimb sustin ca noua Era va incepe odata cu 21 decembrie 2012. Carl Jung spre exemplu plaseaza debutul acestei epoci intre anii 1997- 2000, iar Isaac Newton in 2060. O noua epoca incepe la fiecare 2160 de ani, iar fiecare epoca este caracterizata de semnul astrologic al epocii respective. Exista unele teorii care sustin ca specia umana a luat nastere in constelatia Varsatorului, dupa potopul universal.
 
Ce schimbari va aduce Era Varsatorului pentru umanitate
 
Epoca Varsatorului este cea care aduce sfarsitul unei mari etape astrologice, Era Pestilor, si inceputul alteia noi. Epoca Varsatorului este cea care face trecerea de la epoca tehnologica (Epoca Pestilor) la cea spirituala. Epoca Varsatorului reprezinta fara doar si poate faza fireasca si urmatoare a evolutiei umanitatii. Ea reprezinta schimbarea si colapsul structurilor patriarhale create in Epoca Pestilor, diminuarea controlului si a soliditatii materiale specifice acestei varste. Spre deosebire de Epoca Pestilor, in Epoca Varsatorului Instinctul va domina din nou gandirea rationala. In Epoca Varsatorului vocea inimii va inlocui vocea mintii constiente. Daca Epoca Pestilor a fost caracterizata de lupta si sacrificiu, Epoca Varsatorului va dori instaurarea armoniei universale, realizari intelectuale remarcabile, descoperiri tehnologice incredibile, descoperirea unor adevaruri trecute, preocupare pentru mediu si natura inconjuratoare. Nici noua epoca nu va scapa insa de trasaturile negative ale Varsatorului: vor exista deseori oscilatii si nehotarari, vor domina uneori dorintele egoiste si inflexibilitatea.
 
In Epoca Varsatorului, medicina holistica va capata intaietate in fata medicinii alopate. De asemenea, accentul va cadea asupra egalitatii dintre barbati si femei. In Epoca Varsatorului va fi adus la lumina potentialul spiritual al fiintei umane. Vor fi puse in prim plan si darurile cu care am fost inzestrati ca si fiinte spirituale. Prin urmare, abilitatile de vindecare, cele legate de telepatie si clarviziune vor fi stimulate si pretuite in mod deosebit. Influenta Epocii Varsatorului se va manifesta mai ales la nivelul mintii si a spiritului, eliberand progresiv fiinta umana prin prisma acestor doua aspecte. In aceasta noua era, timpul are tendinta de devalorizare.
 
In “The Aquarian Age”, (Epoca Varsatorului) Elsa M. Glover este de parere ca pana acum fiinta umana si-a ignorat in mod constient potentialul sau creativ, a manifestat lipsa de respect fata de sine si a acceptat (voluntar sau involuntar) sa fie dependenta de ceilalti doar pentru a primi confirmare si aprobare exterioara. De asemenea, spune autoarea, frica omului de necunoscut a reprezentat un real impediment in explorarea si testarea ideilor noi. Insa Epoca Varsatorului “va ajuta fiinta umana sa se elibereze de sub carapacea ignorantei, a lipsei de autorespect si teama devenind astfel, pentru prima data in istorie, cu adevarat libera. Pe masura ce oamenii devin liberi sa-si exploreze natura interioara, lumea din jurul lor si alti oameni, avantaje fara precedent vor aparea in progresul individual, in aprofundarea cunostintelor stiintifice, in inventii, in iubirea universala.”, considera Elsa Glover.
Varsatorul si Epoca Varsatorului
 
Varsatorul este un semn astrologic care va indemna la constientizarea propriei identitati, a valorii de sine, a propriului potential, a libertatii spirituale si ideologice, a experimentarii noului. Chiar daca toate aceste lucruri nu exclud riscurile, greselile, esecurile, inceputuri luate de la zero, iluminarea este posibila sub guvernarea acestui semn. Varsatorul este un semn al aerului, inconjurat de o miscare energizanta, vibranta, aducand vitalitate, spiritualitate si renastere. Varsatorul propune accesul spre un nivel mai inalt al constiintei umane si universale. Varsatorul cultiva o constientizare mai profunda si mai radicala a spiritualitatii. Varsatorul aduce schimbare.
 
Varsatorul propune iubirea si acceptarea sinelui, ulterior iubirea si acceptarea celorlalti. In Epoca Varsatorului, oamenii vor incerca sa se apropie mai mult de propriul eu spiritual si sa caute raspunsurile marilor lor probleme in interior, iar nu in exterior (in bunurile materiale sau in prezenta altor oameni). Epoca Varsatorului este considerata drept Epoca de Aur a umanitatii deoarece va elibera intelectul de ignoranta, deziluzie, de sistemele religioase.
 
 

miercuri, 29 octombrie 2014

Singurul lucru constant în acest univers este schimbarea.


Totul e în mișcare, fiecare secundă aduce ceva ce n-am trăit în secunda ce tocmai a trecut. Fiecare zi ne duce în alt loc al universului pentru că Pământul nu stă pe loc, nici Galaxia, nici Universul măcar, totul se mișcă continuu, în spirală. La nivel cosmic, pășim în spații în care n-am mai fost, și respirăm un aer ce nu l-am mai respirat, în fiecare clipă. Razele soarelui nu sunt aceleași, deși el pare a ne lumina din același loc, și nici o zi nu e identică cu alta, deși uneori ele par atât de asemănătoare și în uneori atât de banale. Schimbarea e esența acestui univers, și totuși noi, oamenii, deseori ne temem de schimbare. 
 Gândurile noastre par a fi aceleași, senzațiile, emoțiile, sentimentele. Deși și ele se schimbă în funcție de mulți, mulți factori de care suntem mai mult sau mai puțin conștienți. Deși totul uneori pare identic, totul de fapt este nou, fie că vrem sau nu vrem.
 Noi nu sesizăm acest lucru, avem iluzia că trăim într-un univers static și avem nevoie de certitudini și de stabilitate. La fel cum unii din noi, avem nevoie uneori de schimbare și nou, de experiențe inedite. Omul fiind prin natura lui un explorator.
 Cu toate acestea observ că mulți oameni preferă în ziua de azi siguranța, însă universul nu ține cont de asta, și astfel în viața fiecăruia din noi apar momente când fie lucrurile cu care ne-am obișnuit se schimbă brusc, chiar dacă noi nu ne-am dorit asta, fie ceva important se petrece și ne determină să dorim noi o schimbare, adică altceva decât am avut sau trăit până atunci. 
 În ambele cazuri apare o stare de neliniște, e ca și cum am avea în față un drum pe care n-am mai mers – lucru adevarat de altfel - un drum care poate ascunde orice și despre care nu știm sigur unde ne duce. Ne facem probleme, cum că poate că nu e drumul cel bun, nu e cel ce ne va conduce la ceea ce de fapt ne dorim. Ne simțim deodată pierduți, ca-ntr-o pădure cu multe cărări. Și chiar dacă știm unde vrem să ajungem, chiar dacă avem norocul să avem și-o hartă la noi, totuși nu știm ce ne rezervă drumul,  iar de acest necunoscut ascuns în umbrele pădurii, ne temem cel mai mult. Dacă ceva ne va opri pe drum? Dacă vom obosi sau vom rătăci drumul? Și… uneori… apare și un alt dacă… dacă ce ne-am dorit, nu este ceva ce se potrivește în mod real cu noi?
 Este firească teama de necunoscut?
 Totul depinde de felul noastru de-a fi, de personalitatea noastră și de cât de des am fost obișnuiți să facem schimbări. Uneori ne obișnuim și cu schimbarea.
 Din punct de vedere spiritual, n-ar trebui să ne temem, deoarece viața e evoluție, iar evoluție fără schimbări nu putem să avem.
 Din punct de vedere psihologic a păși pe un teren necunoscut nu este simplu, deoarece înseamnă a renunța la SCHEME. Acele scheme metale ce s-au creat de-a lungul anilor, la propriu, ele devenind precum niște circuite în creier, ce ne determină să avem anumite reacții, anumite credințe, anumite obiceiuri, anumite emoții.
 Sunt precum niște poteci pe care le-am creat de-a lungul timpului și pe care în mod firesc ne este mai ușor să mergem. Puterea obișnuinței, puterea căii deja deschise, ușurința de a merge pe drumul bătut, sau deja cunoscut.
 În câmpul auric ele apar ca imagini, imagini puternice, ce ne însoțesc pretutindeni. Imagini similare cu ceea ce în plan material numim obiceiuri.
 Deși suntem conștienți de ele, și uneori ne dorim  să nu le mai trăim, ele nu sunt chiar ușor de schimbat. Sunt lucruri statice, imobile, sunt precum copacii, nu precum frunzele în vânt.
 Ne trebuie VOINȚĂ, iar pentru a ne pune în valoare această forță ce este voința pe care toti o avem, ne trebuie ceva mai mult, O MOTIVAȚIE  puternică. Acel ceva  care să fie atât de mult dorit de noi, încă să reușească să ne scoată din banal. Să fie ceva important.
 Ce ne poate motiva?
 De cele mai multe ori CEVA devenit NECESITATE, nu doar o dorință. Dorința te face să visezi, și poți trăi în stare de vis ani… la rând.
 NECESITATEA ține de starea de TREZIRE, nu de VIS.
 Ea este dorința ce iese din faza de vis și VREA SĂ FIE TRANSFORMATĂ ÎN REALITATE. Se cere materializată. Este atunci când simțim că ceva din noi strigă, e ceva ce ne doare, sau a devenit o piedică chiar și pentru banalitatea cu care ne-am obșinuit, ori a devenit un  gol sufletesc. Simțim o profundă și reală neliniște, de data asta datorată stării în care ne aflăm, nu datorată schimbării ce o dorim. Nu mai putem rămâne în acea stare. Totul în noi vrea altceva. Vrea o schimbare.  
 Altfel spus neplăcerea prezentă trebuie să fie mai mare decât frica de necunoscut.
 Iar pentru a face primul pas e nevoie de:
 ....
vezi continuarea pe 

marți, 28 octombrie 2014

”Iartă-ne, Doamne, greșeala făcută cu gândul, cu vorba sau cu fapta”!

Una dintre rugăciunile pe care le auzim la slujbele religioase este o cerere de iertare:
”Iartă-ne, Doamne, greșeala făcută cu gândul, cu vorba sau cu fapta”!

Gândul nostru poate fi greșit, iată ce ne spune biserica. Vorba noastră poate fi greșită. Fapta noastră poate fi greșită. Dacă ne acceptăm fapta și, uneori înțelegem că și cu vorba păcătuim, ne e din cale afară de greu să ne înțelegem ”greșeala cu gândul”! Dar aceasta este cauza greșelilor, de aici, din gândul nostru, începe orice greșeală. Gândul nostru mânios e un gând greșit. Dar noi îl justificăm. Noi justificăm greșeala, o găsim curată, o găsim o reflecție corectă, care descrie ”realitatea”! Da, avem dreptate, uneori o descrie, dar ignorăm faptul că realitățile greșite sunt create de gânduri greșite, de vorbe greșite și de fapte greșite. Greșeala nu poate fi corectată tot printr-o greșeală, ci mai degrabă greșind, perpetuăm greșeala, îi dăm mai multă putere, căci cum ar putea ceva greșit că corecteze o greșeală? Cum ar putea un gând greșit să corecteze alt gând greșit? Nu se poate; un gând greșit poate fi corectat printr-un gând corect. O faptă greșită poate fi corectată printr-o faptă corectă. Non sensul gândului greșit e acela că el crede că poate corecta un alt gând greșit.

Gândul tău e o ...rugăciune. Când îți justifici furia e ca și cum te rogi să te simți rău și consecința imediată a gândului furios e aceea că te simți rău. Când nu vezi speranța pe aproape e ca și cum te rogi să te simți lipsit de speranță și, pe măsură ce gândești că nu vezi lucrurile frumoase din jurul tău, pe măsură ce gândești că nu există speranțe, simți că ești tot mai lipsit de speranță și te simți tot mai rău. Gândurile greșite crează emoții greșite. Emoțiile greșite pot crea restul; cuvinte, fapte și alte gânduri greșite. Acest lanț al slăbiciunilor nu se încheie pentru că tu ai dreptate, pentru că ai argumente care-ți justifică starea, pentru că ”asta e realitatea”: realitatea și dreptatea pe care te bazezi sunt tot creații ale gândirii greșite, care nu pot fi corectate tot printr-o gândire greșită. Numai gândirea corectă poate corecta. Iar gândirea corectă nu se înfurie, nu-și justifică răutatea, fiindcă natura ei nu este răutatea, nu face dreptate printr-o nedreptate și nu corectează răul prin gânduri rele.

Gândul corect focalizează partea bună a oricărei situații. Gândul corect nu caută să-l distrugă pe altul, să-l facă mai mic, mai slab, mai prost, să-l disprețuiască, să-l lovească, să-și arate superioritatea sau puterea. Gândul corect poartă în el forța iubirii și a înțelegerii. Orice nu înțelegem corect, ne provoacă o stare de rău, care ne apare automat în interior sub forma unei emoții neplăcute. Emoția neplăcută nu ne este un indiciu al adevărului, ci indiciul unei erori de gândire.
Să nu uităm că gândurile noastre sunt rugăciunile noastre. Cum gândim, așa ne rugăm. Să ne amintim de Moise care, mergând prin deșert, tăcea, dar simțea că e disperat și plin de teamă. Dumnezeu l-a întrebat: ”De ce strigi către Mine”? Deci, Dumnezeu îi auzise frica și gândul, rugăciunea fusese auzită, iar Dumnezeu auzise strigăul tăcut al lui Moise.
Așa se aud și ”tăcerile” noastre, căci urechile Domnului sunt ascunse în noi!



Publicat de Maria Timuc 
http://mariatimuc.blogspot.ro/2014/10/dumnezeu-aude-tacerile-noastre.html

luni, 27 octombrie 2014

Interpretarea Nodului Nord in zodii


Lectia de viata a unei persoane reprezinta misiunea pe care a primit-o persoana la nastere si pe care va trebui sa o rezolve pe intreg parcursul vietii. Ea se identifica prin analiza pozitiei Nodului Nord Lunar in zodie si in casa astrologica. 


 
Lectia de viata este motivul pentru care o persoana a venit pe Pamant si pentru care va trebui sa dea socoteala Divinitatii, dupa ce va parasi Planul Fizic. Nerealizarea lectiei de viata duce la repetarea ei in viata urmatoare. Daca persoana nu isi cunoaste lectia de viata, sau nu se preocupa de realizarea ei, atunci va primi avertismente sub forma de boli.

Prezentam un tabel cu pozitiile Nodului Nord, care indica lectiile de viata.

tabel-cu-pozitiile-nodului-nord

Nodul Nord in Berbec: In aceasta viata nativul trebuie sa-si dezvolte constienta si vointa. Este necesar sa actioneze independent pentru a-si realiza telurile prin mijloace proprii. In viata anterioara frica l-a impiedicat sa-si exprime personalitatea si sa isi atinga scopurile. In prezent trebuie sa renunte la compromisuri si sa invete sa ia decizii individuale si sa-si asume responsabilitati fara a arunca vina pe altii.

Nodul Nord in Taur: Persoana are una dintre cele mai grele karme posibile. S-a nascut cu un puternic sentiment de culpabilitate si are o mare dorinta de purificare. Trebuie sa renunte la goana dupa avere si putere. Trebuie sa creeze liniste si armonie in mediul in care traieste si sa fie un sprijin solid pentru ceilalti. Este necesar sa-si indeplineasca misiunea in viata de zi cu zi incepand cu cele mai banale lucruri. 

Nodul Nord in Gemeni: Persoana are o judecata corecta si logica, dar are dificultati in comunicare si ii este greu sa-si modifice parerea sau sa accepte sfaturile celorlalti. In viata anterioara a trait numai dupa ideile si conceptiile sale si nu a acceptat sa dea socoteala nimanui. Are de invatat lectia comunicarii : prezentarea logica, stiintifica si corecta a tuturor informatiilor. De obicei, o astfel de persoana se inchide in sine si refuza comunicarea, sau spune orice numai adevarul nu.

Nodul Nord in Rac: Persoana si-a negat originea in viata anterioara si a refuzat sa-si asume obligatii afective. S-a straduit sa actioneze cat mai impersonal, cenzurandu-si sentimentele. Si-a indeplinit sarcina fata de societate, dar nu a facut nimic pentru viata sa afectiva sau pentru familie. Realizarea echilibrului intre profesie si viata afectiva constituie scopul propus pentru aceasta viata. Trebuie sa-si orienteze energia pentru a-i face fericiti pe partenerul de viata si pe copii.

Nodul Nord in Leu: Viata actuala reprezinta o proba continua a vointei pe care o are persoana. S-a nascut cu misiunea de a-si dezvolta creativitatea si aceasta numai prin fortele proprii. Trebuie sa-si puna in aplicare gandurile pentru a putea deveni o persoana puternica si hotarata. Sarcina actuala cere formarea unei gandiri proprii, care presupune actiuni individuale fara a beneficia de nici un ajutor din partea altora. Trebuie sa renunte la interesele colectivului in favoarea celor personale. Trebuie sa invete sa fie un sef corect si intelept, indiferent de domeniul pe care il abordeaza. 

Nodul Nord in Fecioara: Persoana a suferit foarte mult in vietile anterioare si in prezent retraieste unele din vechile spaime. Ii va fi greu sa scape de ideea ca este intr-un permanent pericol. A vazut multa suferinta in jurul sau si acum este foarte sensibila la emotii. In trecut, datorita lipsei de simt practic, nu a fost in stare sa acorde un ajutor eficient si prompt. Sarcina sa karmica ii cere sa devina utila in viata celorlalti, sa-si aleaga o profesie prin care sa-i poata ajuta direct, concret si palpabil. 

Nodul Nord in Balanta: Persoana are sentimentul ca sacrifica prea mult fata de cat primeste, in special in relatiile umane. Sarcina karmica a vietii actuale este autosacrificiul in favoarea fericirii altora. Persoana trebuie sa creeze o legatura afectiva armonioasa, si sa invete sa imparta succesele cu altii. 

Nodul Nord in Scorpion: Nativul a trait in belsug in viata anterioara si a fost un om comod. Scopul sau era dorinta de posesiune. Se agita foarte mult pentru a-si aduna si pastra averea. Acest lucru l-a impiedicat sa se dezvolte afectiv si spiritual. Opunea rezistenta la schimbari si nu-si asuma nici un fel de risc, chiar daca se ivea posibilitatea unui castig. In prezent trebuie sa renunte la posesiune si la teama de a nu-si pierde averea. Va fi nevoit sa-si schimbe deseori modul de viata. In trecut era prizonierul traditiilor si al obisnuintelor. Va fi nevoit sa-si daruiasca bunurile materiale. Sarcina sa karmica este acceptarea valorilor spirituale pentru a putea sa se dezvolte continuu prin relatiile umane. Trebuie sa schimbe scara de valori si sa puna elementele spirituale inaintea celor materiale.

Nodul Nord in Sagetator: In viata anterioara persoana si-a dezvoltat o mare capacitate intelectuala avand probabil o profesie in sfera comunicarii. Mintea agera si luciditatea le are si in prezent. A avut probleme deoarece nu putea sa ia hotarari asupra celei mai bune variante. Nu reusea sa se decida asupra celei mai bune solutii si deseori intra sub influenta altora, executand deciziile lor. In prezent trebuie sa isi formeze o conceptie corecta despre lume si viata in care sa fie prezent si Dumnezeu.

Nodul Nord in Capricorn: Mai multe vieti la rand persoana s-a impotrivit maturizarii, cerand celor din jur sa o trateze ca pe un copil care are nevoie de o totala daruire emotionala si afectiva. Era foarte legata de familie si acest lucru ii ingradea independenta. Chiar si acum incearca sa paseze celor din jur problemele pe care le are. In trecut acorda acest rol familiei, parintilor, fratilor sau prietenilor apropiati. Personalitatea sa este cea a “copilului vesnic” care se impotriveste duritatii vietii, dar fara sa faca nimic in acest sens. In viata anterioara i-a manipulat pe altii pentru a se situa ea in centrul atentiei. In prezent, cand da de greu, foloseste manipularea sau se refugiaza intr-o boala. Sarcina sa karmica cere afirmare in plan social, profesional, prin efort propriu, refuzand orice forma de ajutor. 

Nodul Nord in Varsator: Persoana refuza sa colaboreze cu anumiti oameni. Are necazuri deoarece se considera mult prea deosebita si speciala. In viata anterioara si-a creat un orgoliu puternic si un sentiment de superioritate. Nu este dispusa sa accepte pe oricine in preajma sa. Trebuie sa renunte la egoism si sa-si sacrifice interesele personale in favoarea celor colective. Adevarata implinire o va gasi numai in cadrul unei comunitati. Scopurile pe care si le propune persoana trebuie sa fie exclusiv in beneficiul colectivitatii. Persoana va trebui sa realizeze ca este doar o parte a unui intreg si ca are aceleasi drepturi si obligatii ca si ceilalti. Trebuie sa se integreze intr-un grup social si sa aiba aceleasi obligatii si drepturi ca si ceilalti, fara nici un privilegiu.

Nodul Nord in Pesti: Persoana a avut foarte multe vieti si a acumulat o experienta mare. Este posibil sa fi ajuns la un final de ciclu evolutiv, iar aceasta viata sa fie ultima, dar si cea mai grea. Misiunea sa actuala consta in dezvoltarea cunoasterii spirituale. Trebuie sa acumuleze cat mai multe cunostinte si experiente in acest domeniu. Toate nemultumirile si bolile sale isi au cauzele in greselile spirituale pe care le-a facut si le face. 
 
O persoana care vrea sa aiba o stare de sanatate buna, trebuie sa se straduiasca sa isi realizeze lectia de viata si sa se preocupe de greselile karmice indicate de planetele sale retrograde.
Pentru a afla mai multe detalii va recomandam studierea cartii ”Astrologia karmica”.

 http://www.informatiiprofesionale.ro/productie/service/lectia-de-viata

duminică, 26 octombrie 2014

Budhi este Cuvântul

Budhi este Cuvântul, 
deoarece el nu înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât „Eu sunt”

Omul devine capabil să lucreze în mod conştient asupra sa abia către sfârşitul perioadei atlanteene.
Până atunci forţele cosmice l-au ridicat pe om pe scara sa evolutivă.  Ce face el deci?

Acum însuşi omul începe să-şi ia evoluţia în propriile sale mâini, începe să lucreze asupra sa, să se educe în mod conştient.
Cu care dintre corpuri începe el munca? Este foarte important să observăm atent ordinea în care se face aceasta. La început omul era, şi este, în stare să acţioneze asupra corpului său astral şi în corpul său astral. În mare parte omul prezentului se găseşte încă şi astăzi pe această treaptă a aptitudinilor sale.
Despre omul de azi, în linii generale, putem spune următoarele:
El îşi utilizează vieţuirile şi experienţele sale pentru a-şi metamorfoza corpul astral.
În acest scop să comparăm un om cultivat cu un sălbatec. Sălbatecul urmează la început, fără niciun fel de reţinere, impulsurile, dorințele şi pasiunile sale, orice poftă. El poate apoi să înceapă să conlucreze la Sinea sa. Anumitor impulsuri el le spune: rămâneţi; altora le spune: plecaţi de aici. În felul acesta antropofagul pune capăt cumva obiceiului lui de a-şi mânca semenii; el părăseşte astfel o anumită treaptă culturală şi devine un altul. Sau învață să acţioneze logic, de exemplu învaţă să are. În acest fel corpul său astral se diversifică, se articulează tot mai mult. Înainte forţele exterioare îl determinau pe om, acum o face el însuşi.
 Corpul astral al unui hotentot se roteşte în vârtejuri roşii-întunecate sălbatece, la un om precum Schiller în cercuri luminoase verzi şi galbene, la Francisc din Assisi într-un albastru minunat.
Astfel corpul astral se cizelează. Ceea ce Eul prelucrează deplin conştient în corpul astral numim Sine spirituală sau Manas. Odată cu implicarea conştientă a Eului în această muncă începe ceva cu totul aparte. Anterior, înainte să se ajungă la plămădirea acestui Manas, acea parte a corpului astral pe care o are şi animalul, rămânea complet nemodificată. În ciuda creşterii în inteligenţă, corpul astral poate rămâne în esenţă neschimbat, plin, să zicem aşa, de pofte animalice. Există însă influenţe ce transformă benefic corpul senzaţiei: religiozitatea conştientă şi arta. Din acestea noi ne extragem forţa de a ne învinge pe noi şi de a ne înnobila. Ele reprezintă o forță mult mai mare decât morala searbădă. Omul are cu atât mai mult din Manas sau Sinea spirituală cu cât a acordat mai mult timp pentru munca în corpul astral. Acesta, Manas-ul, nu este ceva exterior, el este metamoforza a ceea ce anterior fusese sufletul senzaţiei.

Cât timp lucrez doar la corpul senzaţiei, îmi folosesc cuceririle pentru a-mi preface, pentru a-mi prelucra corpul astral. Toată morala din lume şi toată inteligenţa nu pot face mai mult. Dacă însă în mine lucrează religiozitatea adevărată, această forţă mai puternică pătrunde prin corpul meu astral până la următorul mădular inferior, corpul eteric. Aceasta este, desigur, o treabă mult mai grea pe care o face Eul, decât aceea de a prelucra astralul, căci materia primă a corpului eteric este mult mai grosolană, mai brută, decât aceea mai diafană a corpului astral. Rezultatul acestei transformări noi îl numim Spirit al vieţii sau Budhi. Spiritul vieţii este deci corpul vieţii spiritualizat. Un astfel de om, care a reuşit să aducă corpul vieţii pe cea mai înaltă treaptă, era numit în Orient Buddha. Această forţă morală imensă porneşte de la conştiență, de la puterea de a guverna cele trei suflete printr-un Eu puternic. Pentru omenire, în general, acestea sunt trepte pregătitoare. Abia Chela [ Nota 19 ] lucrează în mod deplin conştient la corpul său eteric. Chela urmăreşte direct să spiritualizeze totul, până în corpul eteric. Treapta de Chela se încheie atunci când a reuşit să reverse complet starea de Budhi în corpul vieţii, astfel încât corpul vieţii, pe care el îl înnobilează pornind din Eu, să devină Spirit al vieții. Aşa se atinge a doua treaptă a facultăţilor sufleteşti.

A treia treaptă este şi cea mai înaltă pe care o poate atinge omul deocamdată. Pe această treaptă el este în stare să acţioneze până în corpul său fizic. Prin aceasta el depăşeşte gradul de Chela şi devine „Maestru” sau „Învăţător”. Când pe treapta a doua Budhi încinge, pătrunde până la incandescență corpul eteric, omul, în afară de faptul că dobândeşte nişte principii morale, devine stăpân pe puterea caracterului său. El îşi poate schimba temperamentul, forța memoriei, obişnuinţele. Omul actual stăpâneşte doar în mod cu totul imperfect toate acestea. Pentru a înţelege misiunea de Chela, comparaţi-vă pe dumneavoastră din prezent cu cel care eraţi la vârsta de zece ani. Cât de mult v-aţi îmbogățit de atunci cu cunoştinţe şi ce puţin s-a schimbat caracterul dumneavoastră! Conţinutul sufletului s-a modificat fundamental, obişnuinţele şi înclinaţiile însă doar foarte puţin. Cine în copilărie era irascibil, uituc, invidios, neatent, rămâne la fel adesea şi la maturitate. Cât de mult s-au schimbat gândurile şi reprezentările noastre şi ce puţin obişnuințele! Aceasta poate fi un reper în a aproxima cu cât este mai vâscos, mai rezistent şi mai greu modelabil corpul eteric în comparaţie cu corpul astral. Şi viceversa, cu cât mai fecundă şi mai bogată în consecinţe este o ameliorare obţinută în corpul eteric!

Un exemplu pentru a vedea tempoul diferit al posibilităţii de metamorfozare poate fi următorul: cele învăţate şi experimentate de dumneavoastră s-au schimbat cu viteza minutarului unui ceas, obişnuinţele însă cu viteza arătătorului orelor. Învățatul este uşor, dezvăţatul greu. Puteţi fi recunoscut şi acum după scrisul de odinioară; acesta face parte, de asemenea, dintre obişnuinţe. Este foarte uşor să-ţi modifici punctele de vedere şi cunoştinţele, mai greu însă obişnuinţele. Această muncă, de a modifica un lucru atât de inert, respectiv obişnuinţele, este sarcina Chelei. Aceasta înseamnă să poţi să devii un alt om prin crearea unui nou corp eteric, adică să-ţi transformi corpul vieţii în Spirit al vieţii. Prin aceasta îți iei în propriile mâini forţele de creştere. Obişnuinţele fac parte din forţele de creştere vizibile, manifeste. Dacă le-am distrus, atunci forţa de creştere, vis vitalis, este la dispoziţia mea, devine liberă întru a-mi dirija conştienţa. Christos spune: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.” [ Nota 20 ] Christos este personificarea forţei care transformă corpul vieţii.

Şi acum, pe a treia treaptă, avem ceva şi mai greu de avut în stăpânire prin liberă voinţă decât obişnuinţele, decât impulsurile noastre sufleteşti: acesta este corpul fizic sub aspectul dependenţei sale animale şi vegetative, mecanice sau reflexe. În evoluţia omului există o treaptă în care niciun nerv nu este activat, nicio globulă de sânge nu se mişcă fără voinţa conştientă a omului. Această transformare de sine acţionează la nivelul unor raporturi şi stări fixate cu foarte, foarte mult timp înainte în Atlantida şi Lemuria, deci a unor stări înrădăcinate solid, foarte greu reversibile: în stările cosmice primordiale. În această muncă omul dezvoltă Atman, Omul-spirit. În orice om există astăzi în stare latentă un germene al acestuia. Tot acest circuit depinde de atingerea deplinei clarităţi a conştienţei de Eu.
Legile cele mai bine, cele mai puternic înrădăcinate sunt cele ale procesului respirator. Întregul Om-spirit depinde de respirația pulmonară, căci ea este expresia exterioară a intrării treptate a Eului în corp. Această predispoziţie s-a exteriorizat apoi în epoca atlanteeană, când omul a început să-şi spună „Eu”. În Lemuria omul nu respira prin intermediul plămânilor, ci prin organe de genul branhiilor. De asemenea, el nu mergea cum mergem noi astăzi, ci plutea sau înota în elementul mai mult fluid de atunci, unde apa şi aerul erau încă neseparate. Pentru menţinerea echilibrului el avea un organ analog băşicii plutitoare a peştelui. Pe măsură ce aerul se separa, această băşică se transforma, devenind ceea ce este astăzi plămânul nostru. Paralel cu dezvoltarea plămânilor se elaborează conştienţa de Eu. Acest fapt se mai păstrează încă în zicala: „Şi Dumnezeu a suflat suflare de viaţă în om şi el a devenit un suflet viu.” [ Nota 21 ] Atman nu înseamnă altceva decât viată. De aceea în practica yoga reglarea respiraţiei este unul din cele mai puternice instrumente ajutătoare, care te învaţă să stăpâneşti toate funcțiunile corporale.
Conform terminologiei creştine, următoarele denumiri sunt corespondente:
Tatăl
Cuvântul-Fiu
Spiritul, Duhul Sfânt
Atman
Budhi
Manas
 Din ce cauză Budhi este numit „Cuvântul”? Prin aceasta ajungem la pragul unuia din marile mistere, şi vom vedea ce semnificaţie înaltă are denumirea „Cuvânt”.
 Aşadar, în fizic avem forţa capacităţii de reproducere, prin care viaţa este produsă şi transmisă mai departe, dincolo de propriul trup, prin care ea devine ceva durabil. Şi aşa cum organele de procreaţie dau viaţă fizică, tot aşa organele ce dau naştere la cuvânt – limba, laringele, răsuflarea – transmit mai departe viaţă spirituală, precum focoasele. În plan fiziologic, legătura strânsă dintre voce şi procreare este evidentă. Ea ne apare în cântul privighetorilor, în cântecul de împerechere la păsări, în schimbarea vocii, în magia vocii, în cânt, în uguitul porumbeilor, în cântecul cocoşului, în boncăluitul cerbilor. Putem chiar să numim larginele organul genital superior. Cuvântul reprezintă o forţă de procreare pentru noi oameni-spirit. În cuvânt omul obţine o forţă de creaţie spiritualizată. Astăzi, prin cuvânt omul stăpâneşte aerul prin faptul că îl plăsmuieşte, îl excită, îl vivifiază ritmic-organic. Pe o treaptă superioară el va reuşi să facă acest lucru în elementul fluid şi în cele din urmă în elementul solid. Veţi avea atunci cuvântul metamorfozat în cuvânt creator. În evoluția sa omul va ajunge până acolo, căci aşa a fost el creat la origini. Corpul vieţii, revărsat din Cuvântul Spiritului originar, aceasta trebuie luată literal. Budhi este numit Cuvântul, deoarece el nu înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât „Eu sunt”.

Dumnezeu
Viată
Lumină
Corp fizic
Cuvânt
Corp astral corespund celor trei regnuri


Corp eteric
Corp al senzaţiei


Corp al vieții



Vedem aşadar, cu claritate geometrică, să zicem aşa, cuvintele-minune folosite de Ioan: „La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi un Dumnezeu (Creator) era Cuvântul. În acesta era Viața, şi Viața era Lumina oamenilor.” Corpul astral, care luminează stelar, devine lumină verbală; Dumnezeul originar, Viaţa şi Lumina, acestea sunt cele trei noţiuni de bază ale Evangheliei după Ioan. Pentru a putea să înțeleagă ceea ce se revela în Christos Iisus, Ioan a trebuit să se înalţe până la treapta de Budhi. Ceilalți trei evanghelişti nu erau atât de avansaţi. Ioan oferă cea mai înaltă cunoaştere, el este unul care a fost trezit. Ioan se numesc toţi cei care sunt treziţi. Acesta este un nume generic, un apelativ, iar trezirea lui Lazăr din Evanghelia după Ioan nu este altceva decât descrierea acestei treziri. Autorul Evangheliei după Ioan – acest nume îl auzim rostit mai târziu – nu este altul decât „discipolul pe care Domnul îl iubeşte”.
Aceasta este denumirea pentru discipolii cei mai intimi, pentru cei pe care Învăţătorul şi Maestrul a reuşit să-i trezească.
Autorul Evangheliei după Ioan oferă o descriere a unei astfel de treziri în Învierea lui Lazăr: „Domnul îl iubea”, El l-a putut trezi.

Numai dacă ne apropiem cu cea mai profundă smerenie de un astfel de document religios precum este Evanghelia după Ioan, putem spera să ajungem până la înţelegerea literală şi măcar o mică parte a conţinutului lui sacru să o facem accesibilă înţelegerii noastre. 

sursa
http://www.spiritualrs.net/Conferinte/GA094_100/GA94_Te02.html

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Proiectul Horizon: Cum au construit americanii o bază militară pe Lună

Unul dintre cele mai controversate proiecte dezvoltate de armata americană în anii ’60 a purtat numele Horizon. S-a dorit construirea unei baze capabile să susţină viaţa şi care urma să fie amplasată pe Lună. Pentru ca acest proiect să fie dus la finalizare, guvernul american a alocat fonduri impresionante şi cei mai importanţi oameni de ştiinţă şi-au adus aportul.

Proiectul, cu caracter ultrasecret, a fost dezvoltat în cea mai mare linişte posibilă, mai ales că a fost demarat în plin Război Rece. Fostul colonel al armatei americane, P. Corso, a descris cu lux de amănunte proiectul Horizon în cartea sa intitulată “The Day After Roswell.
Project Horizon Proiectul Horizon: Cum au construit americanii o bază militară pe Lună
Proiectul Horizon a debutat în timpul Războiul Rece, mai precis la începutul lui 1959. Costurile iniţiale s-au ridicat la circa 8,5 miliarde de dolari şi scopul a fost de a implementa o bază spaţială pe Lună. Aceasta urma să servească armatei americane ca punct de dezvoltare spaţială, dar şi în cazul în care războiul cu fosta URSS se transforma într-unul armat.
A fost vorba despre transportarea a peste 200 de tone de materiale pentru ridicarea bazei secrete, care în cele din urmă au fost trimise spre Lună la bordul a peste 100 de nave spaţiale. Transporturile au fost realizate de-a lungul timpului, pentru că americanii nu beneficiau de prea multe rachete alocate misiunii. Pe Lună au fost trimişi mai mulţi specialişti, care au asamblat structurile metalice, pentru ca într-un final să pună baza coloniei spaţiale.

Un raport emis de guvernul SUA din acea perioadă informa personalul implicat în misiunea Horizon că baza de pe Lună urma să fie folosită pentru “dezvoltarea potenţialului său economic şi militar. În caz de război pe Terra, exista posibilitatea ca numeroase arme nucleare să fie lansate de pe această bază spre locurile fierbinţi de pe planeta noastră. Mai mult de atât, specialiştii de pe Lună trebuie să studieze efectele radiaţiilor nucleare asupra vieţii extraterestre“.
Care viaţă extraterestră? Au descoperit americanii diverse forme de viaţă atunci când au pus pentru prima dată piciorul pe Lună? Nimeni nu va răspunde la aceste întrebări, dar putem să realizăm după descrierea scopului acestui proiect că numeroase descoperiri sunt ascunse şi în ziua de astăzi publicului larg sau muritorilor de rând.
În 1965, atunci când colonelul Corso a părăsit armata americană, proiectul Horizon se afla într-o stare avansată pentru că la vremea respectivă pe Lună fuseseră transportate şi montate două reactoare nucleare care alimentau cu energie cele două containere cilindrice în care exista viaţă umană. Echipajul uman aflat pe Lună putea să respire aer şi să lucreze în voie în cele două containere şi astfel că proiectul a fost dus la finalizare.

De atunci şi până în prezent nu s-a mai auzit nimic despre această colonie selenară şi nicio informaţie secretă nu a mai ajuns la urechile jurnaliştilor. Există numeroase voci care sunt de părere că baza americană de pe Lună mai funcţionează şi în ziua de astăzi, dar într-un secret mormântal.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com